Avgifter utenfor USA og Canada

Hvis du trenger å belaste skatt i andre land enn USA og Canada, vil avgifter gjelde på landsnivå eller regionalt nivå, avhengig av de lokale skattelovene.

Sett opp skattesatser i andre land enn USA og Canada

Du må finne ut om du er forpliktet til å belaste kundene for omsetningsavgift, og om produktet er skattepliktig. Mange land bruker et destinasjonsgrunnlag, noe som betyr at du belaster omsetningsavgiften til prisen i regionen der produktet leveres. Hvis du ikke er sikker på disse detaljene, må du rådføre deg med en skatteekspert.

Trinn:

1. Bekreft at butikkens adresse er utenfor USA eller Canada, og at du har satt opp en fraktsone for destinasjonslandet.
  1. I Skattesatser-delen klikker du på navnet til landet.

2. I Grunnleggende avgifter-delen angir du prisene som gjelder i landet og alle regioner. Du kan velge hvorvidt en avgift i en region brukes i stedet for en føderal skatt, eller legges til eller er sammensatt med en føderal avgift.

3. Klikk på Lagre.

Hvis du noen gang vil fjerne et land fra skattetabellen, må du slette det fra Levering-siden.

Eksempel: Belast mva for europeiske kunder, men ikke for amerikanske kunder

Sunil er i London i Storbritannia. Han har kunder i flere europeiske land og har også noen kunder i USA. Han må belaste mva for sine europeiske kunder, men ikke for de amerikanske kundene.

For å sette opp avgiftene går han gjennom følgende steg:

1. Først på Levering-siden legger han til fraktsoner for alle landene der han har kunder, inkludert Storbritannia, de andre europeiske landene og USA. Etter at han oppretter fraktsonene er destinasjonslandene oppført på Avgifter-siden.

2. Deretter legger han til den gjeldende mva-prisen for Storbritannia og hver europeiske destinasjon på Avgifter-siden.

3. Til slutt, på Avgifter-siden for USA, fjerner Sunil avmerkingen Beregn avgifter automatisk og angir deretter en skattesats på 0 %.

Inkluder avgifter i produktpriser

I noen land, for eksempel Storbritannia, må du inkludere omsetningsavgift i de viste prisene for de fleste typer varer.

Hvis du aktiverer denne funksjonen, beregnes avgiften ved hjelp av formelen skatt = (avgiftsrate X pris) / (1 + skattesats). Du og kundene dine vil fremdeles se avgiften som et linjeelement, selv om ingen avgifter legges til. Delsum og totalsum vil være det samme, men avgiften du må betale for en bestilling vil også bli oppgitt. Følgende eksempel viser en slik bestilling med avgiften som er inkludert i produktprisen:

Bestillingsinformasjon, avgift vises som en separat linjevare

Trinn:

1. Merk av for Vis alle priser med avgift inkludert:

Velg alle avgifter er inkludert i prisene mine i skatteinnstillinger

2. Klikk på Lagre.

Etter at du har satt opp prisene dine for å inkludere avgifter, må du legge til Belast avgifter på dette produktet på produktsidene, slik at avgiftene er inkludert i den viste prisen. Kundene vil se den inkluderte avgiftsmengden ved siden av totalsummen i kassen.

Å angi prisene dine til å inkludere avgifter påvirker ikke skatterapporteringen din.

Eksempel: sammenligning av skatteberegninger

Maya og Gabriel både bor i samme region og har begge nettbutikker. Området har en avgiftssats på 10 % og lar bedriftseiere velge om de vil inkludere avgifter i prisene deres eller ikke.

• Maya inkluderer ikke avgifter i prisene. Hvis hun viser et produkt for $ 100, beregnes avgiften til $ 10, for en total salgspris på $ 110. Formelen for dette er Totalsum = Listepris X (1 + skattesats):

$ 100 X (1 + 0,1) = $ 100 X 1,1 = $ 110

• Gabriel bestemmer seg for å inkludere alle skatter i de oppførte prisene. For å komme frem til en total listepris på $ 100 som inkluderer avgift, brukes formelen som inkluderer avgift til å beregne avgiftsdelen. Formelen for dette er avgift = (avgiftspris X pris)/(1 + skattesats):

Avgift = (0,1 X $ 100)/(1 + 0,1) = $ 10/1,1 = $ 9,09

Produktprisdelen er $ 100 – $ 9,09 = $ 90,91

Disse beregningene utføres automatisk. Avgiftsbeløpet vises i detaljene for alle bestillinger, slik at både Gabriel og hans kunder ser det faktiske avgiftsbeløpet som belastes.

Krev skatt på fraktpriser

I noen regioner må du belaste avgifter på frakt. Hvis butikken din er utenfor USA, må du følge stegene nedenfor for å belaste avgifter på fraktprisene dine.

Trinn:

1. Sjekk Belast avgifter på fraktpriser:

Sjekk belast avgifter på fraktpriser i skatteinnstillinger

2. Klikk på Lagre.

Sørg for at avgifter ikke dupliseres

Hvis du setter opp avgifter for et land og dets underregioner, må du sørge for at du angir hvorvidt en regional avgift legges til eller blir beregnet til en føderal avgift, eller skal brukes i stedet for den føderale avgiften.

Hvis kunder i et land ser ut til å bli belastet med avgifter to ganger, kan det hende at du har de underregionsskattene som er konfigurert til å bli lagt til i den totale avgiften for det landet.

Du kan bekrefte eller endre skatteinnstillingene for en region.

Trinn:

1. I Skattesatser-delen klikker du på navnet til landet. Avgiftene vises for landet og for underregioner av stat eller provins:

Land og underregioner i Skattesatser-delen

2. Velg et alternativ fra rullegardinmenyen under skattesatsen for underregionen for å spesifisere hvordan du vil belaste skatten:

Velg hvordan du vil belaste avgifter fra rullegardinmenyen

3. Klikk på Lagre.

Endre standardnavnet til mva-avgiften

For land som har merverdiavgift, er VAT standardnavnet som gis til avgiften. Kortformen VAT vises på betalingssiden, kundekvitteringer og i Bestillingsinformasjon-delen av bestillinger.

Hvis du er i et land som bruker en annen kortform for avgiften, kan du endre navnet på Avgifter-siden. For eksempel bruker flere land IVA i stedet for VAT. Du kan bare endre navnet hvis underregioner er inkludert for landet i Shopify-administratoren, for eksempel for Italia og Spania. Du kan ikke endre navnet hvis underregioner ikke er inkludert, for eksempel for Østerrike og Norge.

Trinn:

1. I Skattesatser-delen klikker du på landet.

2. For hver region bytter du VAT til kortformen du vil bruke:

Endre mva til IVA
    Navnet er spesifikt for hver region, så du må endre det for hver enkelt region.