Koble Avalara-kontoen din til AvaTax-appen

For å bruke Avalara AvaTax må du installere Avalara AvaTax-appen i Shopify-administrator og deretter enten koble den til en eksisterende AvaTax produksjons- eller sandkassekonto eller opprette en ny Avalara-produksjonskonto.

Vurderinger ved bruk av Avalara AvaTax

Før du installerer og kobler Avalara AvaTax til Shopify, bør du gå gjennom følgende vurderinger.

• Avalara AvaTax-appen støtter innhenting av MVA, men den støtter ikke MVA-fritak. Avalara kan ikke innhente MVA-IDer, som kreves for rapportering av unntak og returer.
  • Hvis du utsteder en refusjon i Shopify uten å velge en vare eller tilbakeføring til lager, vil ikke Avalara AvaTax opprette returdokumenter.
  • Delvise refusjoner rapporteres ikke i Avalara AvaTax. Hvis du utsteder en delvis refusjon, må rapporteringen justeres manuelt.
  • Noen tredjepartstjenester rapporterer til Avalara, som eBay, mens andre ikke gjør det, som Amazon eller Facebook. Rapportering fra en tredjepartstjeneste kan føre til duplisert bestillingsinformasjon i Avalara AvaTax. Hvis du har en tjeneste som rapporterer bestillinger til Avalara, kan du endre innstillingene for å hindre Shopify fra å også rapportere disse bestillingene. Gå til Innstillinger > Skatter og tollplikter i Shopify-administrator, åpne innstillingene for Avalara AvaTax og fjern avmerkingen for Send dokumenter til AvaTax.
  • Avalara fungerer bare i Shopify-kassen, og fungerer ikke med apper som erstatter kassen. Dette inkluderer appen Facebook og Instagram av Meta.

• Bestillinger som gjøres mens betalingsgatewayen er i testmodus beregnes av Avalara AvaTax, men lagres ikke i Avalara og vises ikke der.

Installer og koble til Avalara AvaTax

Hvis du har en Avalara sandkassekonto, også kjent som en utviklingskonto eller en testkonto, kan du bruke den til å koble til AvaTax-appen.

Koble Avalara AvaTax-appen til Shopify-administrator på en av følgende måter:

• Bruk en eksisterende Avalara-konto.
  • Opprett en ny Avalara-konto og koble AvaTax-appen til Shopify-administratoren.

Gjør følgende etter at du har koblet til kontoen din:

• Sett opp avgiftskoder. Avgiftskoder identifiserer kategorien et produkt tilhører, og bestemmer avgiftsreglene som gjelder for et produkt basert på stedet det selges i.
  • Sett opp Shopify-avgiftsinnstillinger, selv om du bruker Avalara AvaTax. Hvis Avalara er midlertidig utilgjengelig, vil Shopify-avgiftssatsene dine brukes for å regne ut avgifter på bestillingene dine.

Deaktiver Avalara AvaTax

Hvis du ikke vil bruke Avalara AvaTax i Shopify-butikken din, må du deaktivere tjenesten.

Når du deaktiverer Avalara AvaTax, slutter Shopify-butikken å bruke Avalara AvaTax til å beregne skatter og begynner å bruke Shopifys innebygde skattemotor.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Avgifter og tollplikter.
  2. I Skattetjenester-seksjonen klikker du på Deaktiver.

Når du har deaktivert Avalara AvaTax-appen, beregnes avgiftene dine med Shopifys innebygde skattemotor.

Reaktiver Avalara AvaTax

Avalara må være en del av Shopify Plus-abonnementet for å kunne aktiveres på nytt. Hvis du ikke ser Skattetjenester på siden Skatter og tollplikter må du kontakte Shopify Plus Support.

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Avgifter og tollplikter.
  2. Klikk på Aktiver på nytt og gjennomgå innstillingene dine.