Sette opp amerikanske avgifter - klassisk

Du kan konfigurere avgiftsinnstillingene på Avgifter-siden i Shopify-administrator for å sørge for at du belaster riktig avgiftsbeløp.

Sett opp automatiske skattesatser

Hvis du må belaste skatt i USA, kan avgifter gjelde i by, fylke og stat. For å håndtere denne kompleksiteten kan du bruke Shopifys automatiske avgiftsinnstillinger. Shopifys avgiftsinnstillinger bruker standard generelle satser for omsetningsavgift, som oppdateres regelmessig.

Steg:

1. I Avgiftsregioner-seksjonen finner du USA, og klikker Sett opp.

2. I Beregning av avgifter-seksjonen merker du av for Beregn skatter automatisk.

3. I Fylkes-, kommunale og statlige avgifter-seksjonen legger du til en fysisk tilstedeværelse for hver region du har nexus, for eksempel et kontor, et lager eller et annet anlegg. For mer informasjon om nexus, inkludert økonomisk nexus, se amerikansk skattenexus.

1. I Statsnavn-feltet velger du en stat:
      Velg en stat i statsnavnfeltet
    2. Ved siden av staten angir du postnummeret til stedet der du har nexus:
      Angi postnummeret
    3. Klikk på Legg til stat.

For hver fysiske tilstedeværelse som du angir, vises de gjeldende skattene.

Vis detaljerte, statlige skattesatser

Hvis du vil vise avgiftsdetaljene for en stat, inkludert skatteregler og priser for frakt og håndtering, klikker du på verdien i Fylkesskatt og kommunale og andre skatter-kolonnen.

Fylkesskatter-vinduet for hver stat viser en liste over byer, fylker og postnumre. Den viser også standard skattesatser, og indikerer om frakt og ekspedisjon også er skattepliktig:

Vindu for fylkesskatt

Fjern en fysisk tilstedeværelse

Selv om du kan fjerne fysiske tilstedeværelser, må du beholde minst én fysisk tilstedeværelse for staten som er spesifisert i butikkadressen din på siden Innstillinger > Generelt.

For skatteformål forutsetter Shopify at du har en fysisk tilstedeværelse på butikkens adresse. Hvis du fjerner den fysiske tilstedeværelsen fra Avgifter-siden, vil Shopify legge den til igjen.

Du kan fjerne en fysisk tilstedeværelse fra Fylkesskatt og kommunale og statlige skatter-seksjonen.

Steg:

1. I Skattesatser-seksjonen klikker du på USA.

2. Klikk på papirkurvikonet ved siden av tilstedeværelsen du vil fjerne.

Papirkurvikon

Sett opp skattesatser manuelt

Hvis du ikke vil bruke Shopifys automatiske skatteinnstillinger i USA, kan du manuelt angi skattesatser etter dine egne behov.

Steg:

1. I Avgiftsregioner-seksjonen finner du USA, og klikker Sett opp.

2. I Beregning av avgifter-seksjonen fjerner du avmerkingen av Beregn skatter automatisk.

3. I Grunnleggende skatter-seksjonen angir du avgifter manuelt for hver stat og region. Du kan velge hvorvidt en avgift i en region skal brukes i stedet for en føderal skatt, eller om den legges til eller settes sammen med en føderal skatt.

4. Klikk på Lagre.

Eksempler på amerikanske skatter

Eksempel 1

La oss for dette eksempelet si at du driver nettbutikken din i Orlando, Florida. Du har ingen tilstedeværelse, eller nexus, i noen annen stat.

• Hvis du selger til en kunde i Miami i Florida, belaster du skatten fordi du har et nexus i staten (det er her du befinner deg). Florida er en destinasjonsbasert stat, så de spesifikke skattesatsene bestemmes av postnummeret til kundens leveringsadresse i Miami.
  • Hvis du selger til en kunde i New York, belaster du ikke noen avgifter til denne kunden fordi du ikke har nexus i New York.

Eksempel 2

La oss for dette eksempelet si at du driver nettbutikken din i Pittsburgh, Pennsylvania. Du har ikke nexus i noen annen stat.

• Hvis du selger til en kunde i Harrisburg i Pennsylvania, belaster du skatten fordi du har nexus i staten (det er her du befinner deg). Pennsylvania er en opprinnelsesbasert stat, slik at de spesifikke skattesatsene bestemmes av postnummeret til adressen din i Pittsburgh.
  • Hvis du selger til en kunde i New York, belaster du ikke noen avgifter til denne kunden fordi du ikke har nexus i New York.

Eksempel 3

La oss for dette eksempelet si at du driver nettbutikken din i Morgan Hill, California. Du innfrir bestillingene dine fra et distribusjonssenter i Puyallup, Washington.

• Hvis du selger til en kunde i San Jose i California, belaster du avgifter. Du har nexus i staten (det er her du er lokalisert). Stat-, fylke- og byskatter er basert på butikkens postnummer. Men distriktsskattene er basert på kjøperens postnummer i San Jose.
  • Hvis du selger til en kunde i Olympia, Washington, belaster du skatt, fordi du har nexus i staten Washington (det er her distribusjonssenteret er lokalisert). Staten, fylket og byens avgifter er basert på postnummeret til kundens leveringsadresse i Olympia.

Relaterte koblinger