Legge til, forhåndsvise og kjøpe temaer

For å hjelpe deg med å komme i gang, har Tema-siden i administratoren allerede et klart standardtema når du åpner en konto med Shopify. Hvis du vil tilpasse et annet tema for nettbutikken, må du legge til et i administratoren.

Du kan legge til et tema på et par måter:

• Hvis du allerede har et tema i en .zip-fil på datamaskinen, kan du laste den opp.
  • Du kan legge til et gratis tema raskt og enkelt fra administratoren.
  • Du kan kjøpe et betalt tema i Shopify Theme Store. Selv om betalte tema må kjøpes før du kan publisere dem til nettbutikken, kan du prøve et betalt tema før du kjøper det.

Du kan legge til flere temaer i kontoen din for å prøve nye temaer, beholde sesongversjoner av de publiserte temaene eller teste endringer på en kopi av det publiserte temaet. Du kan forhåndsvise alle disse temaene, men bare ett tema kan publiseres om gangen.

Antall temaer du kan legge til, er avhengig av abonnementet ditt. Les Abonnementfunksjoner for å finne temagrensen din. Les Shopify Plus for å finne temagrensene for Shopify Plus. Hvis du når temagrensen for abonnementet ditt, må du fjerne et tema før du kan legge til et nytt.

Etter at du legger til et tema, kan du opprette en kobling, slik at du kan dele en forhåndsvisning av temaet ditt med andre. Dette kan være nyttig hvis du ser etter tilbakemeldinger før du publiserer et nytt tema eller lanserer nettbutikken din.

Last opp en temafil fra datamaskinen

Hvis du har et tema i en .zip-fil på datamaskinen, kan du laste den opp til Temaer-siden i administratoren.

Før du laster opp, må du sørge for at temafilene dine er komprimert til én enkelt .zip-fil.

Trinn:

1. I Flere temaer-området klikker du på Last opp tema.
  2. Fra Last opp tema-vinduet klikker du på Velg fil for å velge .zip-filen du vil laste opp.
  3. Klikk på Last opp. Temaet vil bli lagt til Tema-siden i administratoren.

Legg til et gratis tema fra administratoren

Gratis temaer er utviklet av Shopify. Hjelp med tilpassing av gratis temaer støttes av Shopify.

Trinn:

1. I Gratis temaer-seksjonen ved bunnen av siden, klikker du på Utforsk gratis temaer. Et vindu som viser alle de gratis temaene dukker opp.
  2. Klikk på et tema for å lese om egenskapene og forhåndsvise de tilgjengelige temastilene.
  3. Klikk på Legg til-knappen for temaet. Temaet vil bli lagt til Tema-siden i administratoren.

Kjøp et tema fra Shopify Theme Store

Betalte temaer utvikles av tredjepartsdesignere. Du kan få hjelp med å tilpasse tredjepartstemaer av temadesigneren.

Trinn:

1. Besøk Shopify Theme Store og velg et tema. Hvis du fortsatt er på en gratis prøveperiode, kan du velge et gratis tema for å unngå å betale noe.
  2. Når du har valgt et gratis tema, klikker du på Legg til tema eller Begynn med dette temaet. Hvis du har valgt et betalt tema, klikker du på Kjøp tema for å kjøpe temaet. Betalte temaer er ikke-refunderbare. Du kan prøve et betalt tema før du kjøper det for å være sikker på at det passer dine behov.
  3. For betalte temaer klikker du på Godkjenn omkostninger for å godkjenne betalingen. Temaet vil bli lagt til Tema-siden i administratoren.

Prøv et betalt tema i butikken

Du kan prøve et betalt tema for å se hvordan det ser ut med produktene, merkevarens farger og stil, før du forplikter deg til å kjøpe temaet. Når du forhåndsviser et tema kan du gjøre tilpassinger ved å bruke redigeringsprogrammet for temaer. Endringer som du utfører blir lagret når du kjøper temaet. Du kan forhåndsvise opptil 19 betalte temaer, noe som lar deg sammenligne ulike teamer før du kjøper.

Trinn:

1. Besøk Shopify Theme Store og velg et betalt tema.
  2. Klikk på Prøv tema. En forhåndsvisning av temaet blir lastet inn for nettbutikken. I verktøyslinjen på bunnen av siden ser du tre knapper:

Forhåndsvisningsverktøylinjen med tre knapper. Knappene er merket med Lukk forhåndsvisning, Kjøp tema og Tilpass tema.

3. Gjør ett av følgende:

- Hvis du vil avslutte forhåndsvisningen av temaet, klikker du på Lukk forhåndsvisning - Hvis du vil kjøpe temaet, klikker du på Kjøp tema - Hvis du vil endre temainnstillinger i temaredigeringen, klikker du på Tilpass tema.

Selv om du ikke velger å kjøpe det, vil det betalte temaet bli lagt til i Tema-siden i administratoren. Betalte temaer som du prøver ut vil ha en Temaprøving-merkelapp:

Tema-siden i administratoren med to temaer som er merket med «Temaprøving»

Del en forhåndsvisning av tema med andre

Hvis du er i ferd med å lansere nettbutikken din eller har tenkt å endre utseendet ved å publisere et nytt tema, kan du be om tilbakemeldinger fra andre ved å dele en forhåndsvisning av temaet ditt. Du kan opprette en kobling som andre kan bruke til å se en forhåndsvisning av hvilket som helst tema du har lagt til i Shopify-administratoren din. Temaet må ikke publiseres eller deles.

En kobling til forhåndsvisning lar andre utforske nettbutikken din, men forhindrer dem i å gå til kassen. Etter at du har opprettet en kobling til forhåndsvisning, er den aktiv i 14 dager. Du kan opprette nye koblinger så ofte du vil, og opprettelse av nye koblinger påvirker ikke gamle koblinger til forhåndsvisning.

Trinn:

1. Klikk på Handlinger og velg Forhåndsvis for temaet du vil dele.
  2. Klikk Del forhåndsvisning på forhåndsvisningslinjen nederst på siden. Et vindu med en unik delingskobling åpnes.
  3. Klikk på Kopier kobling for å kopiere koblingen til utklippstavlen.
  4. Lim inn koblingen i e-poster, chatter eller på sosiale medier for å dele den.