Laste opp bilder

Du kan bruke mange forskjellige bildetyper på nettbutikken din, inkludert bedriftslogoen din, produktbilder, lysbilder, bannere og bilder i blogginnlegg. Avhengig av hvordan og når du vil bruke et bilde, kan det være best å laste det opp i en bestemt størrelse eller et bestemt format.

Last opp bilder

Du kan laste opp bilder for nettbutikken din til to forskjellige steder:

Last opp bilder i Filer-siden

Du kan laste opp bilder i Filer-siden av Shopify-administratoren din. Dette er nyttig fordi du får tilgang til disse bildene mens du redigerer temaene dine. Les Laste opp filer til nettstedet ditt for å finne ut mer.

Last opp bilder i redigeringsprogrammet for temaer

Du kan legge til bilder i temaet ditt i redigeringsprogrammet for temaer.

Trinn:

1. Finn temaet du vil redigere og klikk på Tilpass.

2. Fra verktøylinjen for redigeringsprogrammet for temaer klikker du på delen du vil legge til et bilde i. Velg en del som inkluderer en bildevelger:

En del av verktøylinjen i redigeringsprogrammet for temaer viser bildevelgeren. Det finnes en knapp merket Velg bilde og en kobling merket Utforsk gratis bilder.

3. Legg til et bilde ved å klikke på Velg bilde. Klikk på Last opp for å laste opp et bilde fra datamaskinen. Klikk på Gratis bilder for å bruke et gratis arkivbilde fra Burst.

4. Klikk på Lagre.

Bildeformater

Shopify støtter følgende bildeformat:

• JPEG eller JPG
  • Progressiv JPEG
  • PNG
  • GIF

Hvis du laster opp et bilde som ikke er i et format som støttes, konverterer Shopify det til enten JPEG eller PNG. De fleste bildeformat konverteres til JPEG.

Når du bør bruke JPEG-bilder

JPEG-bilder er ideelle for fotografier og andre stillbilder med kompliserte farger. JPEG-formatet har en palett med flere millioner farger. JPEG har også komprimering med kvalitetstap, noe som kan bidra til at sider lastes inn raskt uten merkbart tap av bildekvalitet.

Bruk JPEG-format for følgende bildetyper:

• produkter
  • bannere eller lysbilder
  • sider og blogginnlegg

Når du bør bruke PNG-bilder

PNG-bilder er ideelle for grafikk og ikoner med flate farger uten gradient. PNG-formatet kan også støtte gjennomsiktighet.

Bruk PNG-format for følgende bildetyper:

• logoer
  • ikoner
  • kanter og beskjæringer

Komprimeringsrater

For å få lav innlastingstid komprimerer Shopify bilder når de vises på nettbutikken din. Komprimering av et bilde betyr å redusere filstørrelsen for å gi raskere innlasting av sider. Med komprimering kan flere bilder lagres på en gitt diskstørrelse eller minneplass. I tillegg reduseres tiden det tar å få tilgang til bildene. Komprimering kan resultere i endring av bildekvalitet, avhengig av bildets format, størrelse og opprinnelig kvalitet.

Shopifys nivå for bildekvalitet etter komprimering er:

• JPEG: 65–90
  • PNG: 90
  • GIF: Ingen endring i kvalitet

For JPEG-bilder er kvalitetsnivået til et komprimert bilde avhengig av kvaliteten til det opprinnelige JPEG-bildet samt utgangsstørrelsen:

Opprinnelig kvalitet Utgangsstørrelse Utgangskvalitet
86 eller mer Høyde eller bredde på 1024 piksler eller mer 85
65–85 Høyde eller bredde på 1024 piksler eller mer Opprinnelig kvalitet
64 eller mindre Høyde eller bredde på 1024 piksler eller mer 65
76 eller mer Både høyde og bredde er under 1024 piksler 75
65–75 Både høyde og bredde er under 1024 piksler Opprinnelig kvalitet
64 eller mindre Både høyde og bredde er under 1024 piksler 65

Opplastingsgrenser

Bildeopplastinger til Shopify har begrensninger for både megapiksler og filstørrelse (målt i megabyte). Megapiksler brukes til å indikere hvor mange millioner piksler et bilde består av. Megabyte brukes til å indikere hvor mange millioner byte minne eller diskplass et bilde tar opp.

Bilder som lastes opp til Shopify, kan ikke overskride disse grensene:

• 20 megapiksler
  • 20 megabyte

Fargeprofiler

Når du ser på et bilde i nettbutikken din, kan fargene til bildet se forskjellig ut enn de i originalen du lastet opp til Shopify. Dette kan skje når et bilde har en fargeprofil, som er et datasett som er lagret i en fil med en .ICC- eller .ICM-utvidelse. Fargeprofiler er ofte innebygd i bilder for å bidra til å standardisere hvordan fargene vises på forskjellige enheter. Når bilder vises i nettbutikken din, fjernes fargeprofilene deres.

Fargeprofiler fjernes for noen grunner:

• Ikke alle enheter kan lese .ICC- eller .ICM-fargeprofiler, så hvis de beholdes, kan det resultere i inkonsekvente farger på forskjellige enheter.
  • Når et opplastet bilde ikke inkluderer en fargeprofil, antas sRGB (den vanligste fargeprofilen som brukes til å vise bilder på nettet) av nettleseren. Dette sikrer at bildene dine ser like ut på alle større nettlesere og enheter.
  • Fargeprofiler kan ta opp mye diskplass, som kan resultere i lang innlastingstid.

Fjerne fargeprofilen fra et bilde

Du kan fjerne fargeprofilen fra bildet ditt ved å lagre det uten fargeprofilen før du laster det opp til Shopify. Denne prosessen varierer etter hvilket bildebehandlingsprogram du bruker.

Fjerne en fargeprofil med Adobe Illustrator eller Adobe Photoshop

Slik fjerner du en fargeprofil med Adobe Illustrator eller Adobe Photoshop:

1. Klikk på Rediger > Tildel profil.

2. Velg Ikke administrer fargen til dette dokumentet.

3. Klikk på OK.

Fjerne en fargeprofil med Adobe InDesign

Slik fjerner du en fargeprofil med Adobe InDesign:

1. Klikk på Rediger > Tildel profil.

2. For RGB-profiler og CMYK-profiler velger du Forkast (bruk nåværende arbeidsområde).

3. Klikk på OK.

Du kan lese Adobe-dokumentasjonen for fargeprofiler for å få mer detaljert informasjon.

Gode fremgangsmåter for lysbilder og bilder i full bredde

Mange Shopify-temaer har store bilder eller lysbilder som skaleres etter høyden til nettleseren din (Boundless og Brooklyn) eller tilpasses etter skjermstørrelsen din (Venture).

Hvis du bruker et av disse temaene eller har et stort lysbilde eller bakgrunnsbilde, er det viktig å forstå hvilke bildetyper som kommer til å se best ut.

Siden store bilder ikke passer på alle enheter, viser Shopify av og til bare deler av bildet, avhengig av enheten du bruker. Hvis lysbildefremvisningen din inneholder mange store bilder, kan du oppdage at deler av bildene ikke er synlige.

Anbefalinger

Her er noen ting du bør være obs på for å sørge for at bildene dine passer bra med temaet ditt:

• Noen temaer har en innstilling for bildeposisjon du kan bruke til å spesifisere hvilken del av bildet som er fokuspunktet. Hvis temaet ditt ikke har en slik innstilling, må du sørge for at fokuspunktet til hvert bilde er midten. Når bildene dine blir beskjært på noen skjermer, er fokuspunktet synlig, mens områder rundt det er skjult.

• Bilder du bruker til lysbildefremvisninger eller bakgrunner, bør ikke inneholde tekst. Hvis teksten er en del av selve bildet, kan den bli flyttet rundt, beskjært eller justert basert på temaet du bruker. Bruk redigeringsprogrammet for temaer for å legge til tekst og koblinger i lysbildefremvisningene dine.

• Bilder du bruker i lysbildefremvisninger eller bakgrunner, bør være enkle bilder, slik at overliggende tekst blir enkel å lese.

Brede bilder på høye skjermer

Brede bilder kan bli beskjært på venstre og høyre side når enheten som brukes til å se dem, har en høy skjerm (for eksempel en mobiltelefon eller et nettbrett):

Brede bilder på høye skjermer

Høye bilder på brede skjermer

Høye bilder kan bli beskjært på toppen og bunnen når enheten som brukes til å se dem, har en bred skjerm (for eksempel en datamaskin):

Høye bilder på brede skjermer