Registrere en API-nøkkel for Google Maps

Du kan legge til en kartdel i temaet for å vise plasseringen til forretningen. Mange av gratistemaene fra Shopify inkluderer en kartdel som du kan legge til på hjemmesiden.

For at kartet skal vises må du registrere en API-nøkkel for Google Maps og inkludere den i innstillingene for kartdelen i temaredigeringsprogrammet.

Bruke Google Maps-plattformen

Ved å bruke Googles API til å legge til en kartdel i temaet godtar du vilkårene for bruk for Google Maps-plattformen.

1. juni 2018 introduserer Google Maps-plattformen en rekke endringer for hvordan Google Maps' API-er organiseres og brukes. Bruk av disse API-ene krever at du setter opp en faktureringskonto hos Google Maps-plattformen. Imidlertid betyr ikke dette nødvendigvis at du blir belastes en månedlig avgift for å bruke tjenesten. Du får en månedlig, pågående kreditt for å dekke tjenester opp til en viss terskel.

Hvis du vil ha mer informasjon om prissetting, kan du se prissettings- og faktureringsdokumentasjon for Google Maps-plattformen.

Registrere en API-nøkkel for Google Maps

Du kan registrere en API-nøkkel for Google Maps.

Trinn:

1. Besøk siden Google Maps-plattform og klikk Kom i gang.

2. Velg Steder-produktet for å få API-ene som trengs for å fungere med gratistemaene for kartdelen.

3. Klikk på Fortsett.

4. Velg et prosjekt-steger ber deg om å knytte et navn til bruken av Googles API-er. Du kan enten opprette et navn eller velge et eksisterende prosjekt.

5. Når du har godtatt vilkårene for bruk klikker du Neste.

6. Opprett en faktureringskonto hos Google Maps-plattformen. En faktureringskonto er et krav i den nye Google Maps-plattformen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se prissettings- og faktureringsdokumentasjon for Google Maps-plattformen.

7. Når du har aktivert Google Maps-plattformen kopierer du den nye API-nøkkelen for Google Maps til utklippstavlen.

Legge til API-nøkkelen for Google Maps i temaet

Du kan legge til API-nøkkelen for Google Maps i temaet ditt.

Trinn:

1. Finn temaet du vil redigere og klikk på Tilpass.

2. Klikk Deler.

3. Klikk Legg til del.

4. Klikk Kart > Legg til.

5. Angi inforamsjonen for kartet. I API-nøkkel for Google Maps-feltet limer du inn API-nøkkelen for Google Maps.

6. Klikk på Lagre.

Hvis det noen gang forekommer en feil i kommunikasjonen med Google Maps-plattformens API-er, erstattes kartet av bakgrunnsbildet eller fargen du har angitt i temaredigeringsprogrammet.

Begrens API-tilgang til kun din butikk

Google Maps-plattformen ber deg om å begrense tilgangen til API-en. API-nøkkelen er en unik identifikator for kartdelen, slik at du kan hindre andre i å bruke API-nøkkelen din ved å begrense tilgangen til kun dine domener.

Eksempel på hvordan du angir flere nettsteder for å begrense API-tilgangen

Trinn:

1. Gå til legitimasjonssiden for Googles API.

2. Velg prosjektet ditt fra menyen.

3. Velg API-nøkkelen du genererte for å begynne å redigere.

4. Under applikasjonsbegrensninger klikker du HTTP-henvisninger (nettsteder) og angir domener som er knyttet til butikken, inkludert .myshopify.com-domenet. Hvis du for eksempel har et egendefinert domene, angir du både https://myCustomDomain.com/* og https://shop1.myshopify.com/*.

5. Klikk på Lagre.

Alternativer til å bruke Google Maps-plattformen

Hvis du vil vise et kart på nettstedet, men ikke bruke Google Maps-plattformens tjenester, kan du plassere et innebygd kart på siden.

Innebygde kart bruker HTML-koden <iframe>, som kan plasseres på enhver del av en side eller hjemmeside som har et tekstfelt der du kan angi rik tekst.