Feilsøking

Gå gjennom følgende vanlige feil du kan oppleve med temaredigeringsprogrammet, og hvordan du løser dem. Hvis du opplever problemer med temaredigeringsprogrammet, må du kontrollere om problemet er oppgitt nedenfor.

Siden omdirigerer til en nettadresse som ikke er støttet

Hvis butikkfronten inneholder kode som omdirigerer brukere til URL-adresser som ikke er koblet til butikken din, må du bekrefte at omdirigeringen har blitt deaktivert når du besøker temaredigeringsprogrammet.

Denne typen omdirigering kan for eksempel legges til i en butikkfront for å henvise brukere til ulike Shopify-butikker avhengig av plasseringen deres. Denne typen omdirigeringskode kan ligge i enten temaet eller en app du har installert.

For å sikre at omdirigeringen ikke påvirker redigeringsopplevelsen må du bruke en referanse til window.Shopify.designMode-variabelen i JavaScript for å deaktivere omdirigeringen når du besøker temaredigeringsprogrammet. Denne variabelen er angitt til true når butikkfronten er lastet inn i redigeringsprogrammet, og false når den ikke er det.

Siden kunne ikke laste inn på grunn av en feil

En side kan ikke lastes inn i redigeringsprogrammet for temaer av mange grunner. Vanlige problemer inkluderer følgende:

• problemer med nettverkstilkobling
  • ugyldig Liquid-kode i temaet ditt

Hvis du har bekreftet at disse hendelsene ikke skaper feilen, kan du prøve å besøke nettbutikken ved å gå til Temahandlinger > Forhåndsvis tema i temaredigeringsprogrammet. Hvis siden ikke lastes, kan du kontakte Shopify-brukerstøtte for å få hjelp med butikkfronten.

HTML-feil funnet

Hvis det er en syntaksfeil i temakoden, vises advarselsmeldingen HTML-feil funnet i temaredigeringsprogrammet.

For å løse feilen, må du undersøke koden i Liquid-filen det henvises til i feilmeldingen.

Finne problemet i temakoden din

1. Klikk på .liquid-seksjonsfilen som er koblet til i feilmeldingen. Dette sender deg til siden for redigering av HTML/CSS, og filen åpnes i koderedigeringsprogrammet.
  2. Se gjennom koden i filen og prøv å finne ugyldig HTML- eller Liquid-kode. Koderedigeringsprogrammet viser potensielle syntaksfeil i rødt. Vanlige problemer inkluderer følgende:

• Ekstra avsluttende HTML-tagger, for eksempel en avsluttende </div> uten en åpningstagg <div>
    • Ekstra ikke-lukkede HTML-tagger, for eksempel en åpnende <div> uten en avsluttende tagg. </div>
    • Feilformaterte HTML-tagger, for eksempel <div class="my-class" uten en >
    • Feilformatert Liquid-kode
    • Ødelagt HTML-kode i en inkludert temakodebitfil
  3. Når du har funnet problemet, må du rette koden i temafilen.

4. Klikk på Lagre.

5. Klikk Tilpass for å gå tilbake til temaredigeringsprogrammet og bekrefte at feilmeldingen er borte.

Andre løsninger

Hvis du fortsatt opplever problemer med temaet etter å ha gått gjennom de vanlige feilsøkingstrinnene, kan du vurdere følgende alternativer: