Narrative

Narrative er et butikktema som er designet for visuell historiefortelling. Det som gjør Narrative unikt, er fokuset på bilder for å fortelle en historie. Som standard har hjemmesiden en lysbildefremvisning i full brede, et bilde med tekst og en video. Dette oppsettet har en sterk visuell effekt som lar deg fortelle historien til merkevaren din uten masse tekst.

Eksempel på nettbutikk som bruker Narrative

Narrative er ideelt hvis du vil

• bruke bilder og videoer til å fortelle en historie om merkevaren din
  • gi en sterk melding om butikkens visjon, misjon eller verdier
  • fremheve det unike designet til et enkelt produkt eller en liten lagerbeholdning

Temaredaktør

Bruk temaredigering til å tilpasse temaet. Verktøyslinjen i temaredigereren er delt inn i Seksjoner og Temainnstillinger.

Verktøyslinjen i temaredigereren viser Seksjoner og Temainnstillinger.

Du kan bruke seksjoner til å modifisere innholdet og oppsettet til de ulike sidene i butikken din. Du kan bruke temainnstillingene til å tilpasse butikkens skrifttyper og farger, foreta endringer i koblinger til sosiale medier og kasseinnstillinger.

Seksjoner er egendefinerbare blokker med innhold fra ulike sider på nettbutikken din.

• Hjemmesideseksjoner inkluderer funksjoner som f.eks. en lysbildeserie eller en registreringsfunksjon for nyhetsbrevet, som du kan legge til, flytte eller fjerne. Du kan ha opptil 25 seksjoner på hjemmesiden.

• Hver type har sine egne seksjoner. For eksempel fastslår produktside-seksjonen oppsettet til hver produktside i nettbutikken din.

• Sideseksjoner hører alltid til i spesifikke steder i nettbutikken. Du kan tilpasse sideseksjonene, men du kan ikke omorganisere eller fjerne dem.

• Hvert tema inkluderer faste seksjoner som f.eks. topp- og bunntekst, som vises på alle sidene i nettbutikken.

Du kan lese mer om sine unike utvalg av seksjoner og hvordan du tilpasser dem slik at de passer til virksomeheten din.

Narrative inkluderer følgende statiske deler:

• Overskrift

• Lysbildefremvisning
  • Bunntekst
  • Produktsider
  • Samlingsider
  • Samlingsliste-side
  • Blogg
  • Innlegg
  • Handlekurvside

Dynamiske seksjoner

Du kan legge til, flytte og fjerne disse seksjonene for å tilpasse hjemmesidens oppsett. Hvert tema har et unikt sett med seksjoner du kan velge fra.

Narrative inkluderer følgende dynamiske deler:

• Blogginnlegg

• Samlingsliste
  • Fremhevet samling
  • Galleri
  • Fremhev
  • Bilde med tekst
  • Bilde med tekstoverlegg
  • Utvalgt produkt
  • Nyhetsbrev
  • Kart
  • Rik tekst
  • Tilbakemeldinger fra kunder
  • Video
  • Tilpasset innhold
  • Utvalgt lysbilde

Overskrift

Overskriftdelen inkluderer innholdet som vises øverst på hver side i butikken din. Med Narrative kan du velge to navigasjonsmenyer som kunder får tilgang til ved å klikke på et navigasjonsikon:

Du kan også endre utseendet til butikkens overskrift ved å gjøre det gjennomsiktig. Dette betyr at den bruker samme bakgrunn som delen under:

Slik tilpasser du overskriftdeler:

1. Klikk på Deler-fanen.

2. Klikk på Overskrift-delen.

3. I Logobilde-området klikker du på Velg bilde, og gjør en av følgende handlinger:

- Klikk på Bibliotek-fanen for å velge et bilde du allerede har lastet opp til Shopify-administratoren. - For å velge et arkivbilde fra Shopifys samling av Burst-arkivbilder klikker du på Gratis bilder-fanen. Herfra kan du skrive inn søkeord eller bla gjennom bildekategoriene. - Klikk på Bibliotek-fanen og deretter på plussknappen for å velge et bilde fra datamaskinen du bruker.

1. I Tilpasset logohøyde (i piksler)-feltet skriver du inn pikselhøyden til logoen din.

2. Fra Handlekurv-ikon-listen velger du hvorvidt du vil vise en handlepose- eller handlekurvlogo i overskriften.

3. Gjør dette hvis du vil gjøre butikkens overskrift gjennomsiktig:

1. Klikk på Aktiver gjennomsiktig overskrift på hjemmesiden.
    2. Velg et bilde som skal vises over den gjennomsiktige bakgrunnen. Du må muligens velge en annen logo enn den du valgte å vise på overskriftsiden. Du trenger for eksempel muligens en hvit logo som kan vises mot en mørkere bakgrunn.
    3. Klikk på Farge for ikoner i gjennomsiktig overskrift-paletten for å velge en farge for logobildet og ikonene for navigasjon og handlekurv.
  4. Fra Primær navigasjon-listen velger du den primære menyen som skal vises når en kunde klikker på navigasjonsikonet:

5. Fra Sekundær navigasjon-listen velger du den sekundære menyen:

6. Klikk på Lagre.

Lysbildefremvisning

Du kan opprette en lysbildefremvisning som roterer opptil fem lysbilder med bilde eller video, på hjemmesiden.

Det er best å bruke bilder med høy oppløsning for lysbildene dine. Bruk bilder som er 4000 x 2200 piksler eller større, men ikke overskrid Shopifys grenser for opplasting.

Siden størrelsen og formen til lysbildefremvisningen er avhengig av størrelsen og formen til kundens enhet, blir lysbildene dine beskjært på enkelte skjermer. Prøv å bruke bilder som har fokuspunkt i midten, slik at den viktige delen av hvert bilde alltid er synlig.

Les Laste opp bilder for å finne ut mer om gode fremgangsmåter for lysbilder.

Lysbildeseksjonen inkluderer følgende innstillinger:

• Lysbildehøyde – Angi høyden til lysbildefremvisningen. Velg Tilpass etter første bilde for å basere høyden til lysbildefremvisningen på høyden til det første bildet.
  • Midtstill knapper – Angi posisjonen til knappene på lysbildene dine.
  • Vis overlegg – Legg til et fargelag over lysbildene. Et overlegg kan gjøre det lettere å lese tekst i lysbildefremvisninger.
  • Overleggsfarge – Angi fargen til overlegget.
  • Opasitet – Angi opasitet for overlegget.
  • Bilde – Legg til et lysbilde i lysbildefremvisningen.
  • Bildeinnretting – Velg det viktigste bildeområdet, slik at det blir fokusert på i lysbildefremvisningen.
  • Videokobling – Legg til en YouTube-kobling for videoen.
  • Forsidebilde – Legg til et forsidebilde for lysbildet med video. Forsidebildet vises når videoen ikke spilles av.
  • Overskrift – Legg til en overskrift for lysbildet.
  • Lysbildetittel – Legg til en tittel for lysbildet ditt. Denne vises nederst på lysbildefremvisningen når du har mer enn ett lysbilde.
  • Knappetikett – Legg til en knapp med etikett på lysbildet.
  • Knappkobling – Koble knappen til en annen del av nettbutikken.

Legg til en lysbildefremvisning på hjemmesiden din

1. Finn Narrative og trykk på Tilpass.

2. Klikk på Lysbildefremvisning.

3. Bruk innstillingene for å tilpasse lysbildefremvisningen.

4. Klikk på Lagre.

Bunntekst

I bunntekstseksjonen kan du redigere innholdet som vises nederst på hver side i butikken din. Du kan legge til følgende funksjoner i bunnteksten:

• ikoner for sosiale medier
  • betalingsikoner
  • en registrering for nyhetsbrev
  • en parallakserulleeffekt
  • opptil to menyer

Bunntekstdelen av et nettsted som viser en meny, registrering for nyhetsbrev, tekst om opphavsrett og betalingsikoner.

Slik tilpasser du bunntekstdeler:

1. Finn Narrative og trykk på Tilpass.

2. Klikk på Deler.

3. Klikk på Bunntekst.

4. Legg til ikoner for sosiale medier i bunnteksten din ved å merke av for Vis ikoner for sosiale medier. Du kan koble ikonene til kontoene dine på sosiale medier fra Sosiale medier-innstillingen.

5. Legg til betalingsikoner, for eksempel Mastercard eller PayPal, i bunnteksten ved å merke av for Vis betalingsikoner.

6. Følg disse trinnene for å legge til registrering til nyhetsbrev i bunnteksten:

1. Merk av for Vis registrering for nyhetsbrev.
    2. Skriv inn en overskrift for registrering for nyhetsbrevet ditt i Overskrift-feltet. Standardoverskriften er «Registrer deg for oppdateringer».
    3. Skriv inn en underoverskrift for registrering for nyhetsbrevet ditt i Underoverskrift-feltet. Standardteksten er «Kampanjer, nye produkter og salg. Direkte til innboksen din.»
  7. Følg disse trinnene for å legge til en meny i bunnteksten:

1. Klikk på Legg til meny.
    2. Klikk på Rediger meny for å redigere standardmenyen. Klikk på Endre og velg en eksisterende meny eller klikk på Opprett meny for å bytte til en annen meny.
  8. Klikk på Lagre.

Produktsider

I Produktsider-seksjonen kan du legge til eller fjerne disse elementene:

• En mengdevelger
  • Variantetiketter
  • Produktmerket eller leverandøren
  • Variantbilder
  • En dynamisk knapp for å gå til kassen
  • Knapper for deling på sosiale medier

Slik redigerer du innstillingene for produktsider:

1. Fra rullegardinmenyen i den øverste linjen velger du Produktsider.

2. Klikk på Deler.

3. Klikk på Produktsider.

4. Merk av for Vis mengdevelger for å vise en mengdevelger.

5. For å vise variantetiketter, for eksempel «Størrelse» og «Farge», merker du av for Vis variantetiketter. Variantetikettene som vises, er basert på navnene på variantalternativer for produktet.

6. Merk av for Vis produktleverandør for å vise produktmerket eller leverandøren. Du må legge til en leverandør til produktet for å vise en merkevare eller leverandør.

7. Merk av for Skjul variantbilder i galleriet for å forhindre at variantbilder vises i galleriet nederst på siden. Når du gjør dette, vises bare bildene som ikke er lagt ved en variant.

8. For å vise en dynamisk knapp for å gå til kassen merker du av for Vis dynamisk knapp for å gå til kassen.

9. For å vise knapper for deling på sosiale medier merker du av for Vis knapper for deling på sosiale medier.

10. Klikk på Lagre.

Samlingsider

Du kan konfigurere samlingsidene dine for å la kunder filtrere og sortere gjennom produkter i samlingen. Du kan også velge hvor mange produkter du vil vise.

Slik angir du oppsettet for samlingsidene dine:

1. Naviger til en samlingside i redigeringsprogrammet for temaer.

2. Klikk på Deler-fanen.

3. Klikk på Samlingsider.

4. Velg antall produkter per rad og antall rader per side fra listene.

5. Hvis du selger produkter fra forskjellige merkevarer eller leverandører, kan du merke av for Vis produktleverandør for å vise navnet til leverandøren under produktbildet.

6. Hvis du vil vise et samlingsbilde øverst på siden, merker du av for Vis samlingsbilde.

7. Merk av for Aktiver filtrering etter tagg for å la kundene dine filtrere samlingen etter produkttagger.

8. Merk av for Aktiver sortering av samling for å vise en sorteringsmeny.

9. Klikk på Lagre.

Handlekurvside

Du kan la kunder legge til en merknad i bestillingen sin. Kunder kan bruke handlekurvmerknader til å gi spesielle instruksjoner om hvordan du skal forberede eller levere en bestilling:

Et tekstfelt merket «Spesielle instruksjoner for selger» som vises på handlekurvsiden. Feltet vises ved siden av delsummen og Gå til kassen-knappen.

Når en kunde skriver en merknad, vises den i Merknader-området av bestillingen til vedkommende i Shopify-administratoren din.

Slik legger du til et merknadsfelt på handlekurvsiden:

1. Finn Narrative og trykk på Tilpass.

2. Fra rullegardinmenyen i den øverste linjen velger du Handlekurv.

3. Klikk på Deler.

4. Klikk på Handlekurvside.

5. Merk av for Aktiver handlekurvmerknader.

6. Klikk på Lagre.

Tips du kan angi handlekurven til skuffestil fra Handlekurvskuff-temainnstillingene. En handlekurvskuff trekkes ut fra høyre side av siden. Dette betyr at kunder kan legge til produkter i handlekurven uten å forlate produktsiden.

Fremhevet samling

Du kan fremheve en samling på hjemmesiden din. Fremheving av samling kan gjøre det enklere å fremme salg og nye samlinger.

Slik legger du til en fremhevet samling:

1. Klikk på Deler-fanen.

2. Klikk på Utvalgt samling.

3. Fra Samling-listen velger du samlingen du vil vise.

4. Merk av for Aktiver bildeavstand for å øke avstanden mellom bilder.

5. I Overskrift-feltet skriver du inn teksten du vil vise øverst i denne seksjonen. Som standard er denne teksten «Fremhevet samling».

6. Hvis du vil vise leverandøren eller merkenavnet under hvert produktbilde, merker du av for Vis produktleverandører.

7. Hvis du vil la kunder se alle produkter i samlingen, merker du av for Vis «Vis alle»-knapp. Når en kunde klikker på denne knappen, åpnes samlingsiden der alle produktene vises.

8. Hvis du ønsker at Vis alle-knappen skal være gjennomsiktig med solid kontur, merker du av for Bruk sekundær knappestil.

9. Fra Produkter per rad-listen velger du hvor mange produkter du vil vise i hver rad.

10. Fra Rader-listen velger du antall produktrader du vil vise.

11. Klikk på Lagre.

Galleri

Galleri-delen er en serie med opptil 3 bilder. Du kan velge et ikon fra en liste over 13 tilpassede ikoner som kan vises over hvert bilde. Du kan eventuelt koble hvert bilde til en nettadresse eller en side i butikken din:

Galleridel med tre bilder av katter ved siden av hverandre

1. Klikk på Deler-fanen.

2. Klikk på Galleri.

3. I Innhold-området klikker du på Bilde.

4. I Bilder-området klikker du på Velg bilde, og gjør en av følgende handlinger for å legge til bildet:

- Klikk på Bibliotek-fanen for å velge et bilde du allerede har lastet opp til Shopify-administratoren. - For å velge et arkivbilde fra Shopifys samling av Burst-arkivbilder klikker du på Gratis bilder-fanen. Herfra kan du skrive inn søkeord eller bla gjennom bildekategoriene. - Klikk på Bibliotek-fanen og deretter på plussknappen for å velge et bilde fra datamaskinen du bruker.

1. Velg hvordan du vil rette inn bildet, fra Bildeinnretting-listen. Hvis du for eksempel velger «Øverst til venstre», plasseres bildet øverst til venstre i delområdet.

2. Fra Ikon-listen velger du et ikon som skal vises over bildet.

3. I Tekst-området skriver du inn teksten du vil vise på hvert bilde, i Teksting-feltet.

4. Gjør en av følgende handlinger hvis du vil at tekstingen skal koble til en side:

1. Klikk i Kobling-feltet og velg en side i butikken din for å koble teksten til en side i butikken.
    2. For å koble teksten til et nettsted skriver du inn nettstedets nettadresse i Kobling-feltet.
  5. Klikk på Lagre.

Bilde med tekst

Narrative inkluderer en Bilde med tekst-del du kan bruke til å vise et bilde med en tilpasset melding til kundene dine.

Du kan beskjære bildet ditt til en sirkel:

eller en firkant:

Du kan velge å ikke beskjære bildet i det hele tatt. I stedet kan du velge en bildeinnretting for å sørge for at viktige deler av bildet ikke blir beskjært når det blir sett fra mobilenheter. Hvis du for eksempel aldri vil beskjære bunnen av bildet fordi det viser produktet du selger, kan du velge en Bottom center-justering for å sørge for at den delen av bildet ikke blir beskjært.

1. Klikk på Deler-fanen.

2. Klikk på Bilde med tekst.

3. Fra Avstand mellom deler-listen velger du hvor stor vil ha denne delen – enten Liten, Medium, Stor eller Ekstra stor.

4. Hvis du vil legge til en bakgrunnsfarge, klikker du på Bakgrunnsfarge-kartet og velger en farge fra paletten.

5. I Bilder-området klikker du på Velg bilde, og gjør en av følgende handlinger for å legge til bildet:

- Klikk på Bibliotek-fanen for å velge et bilde du allerede har lastet opp til Shopify-administratoren. - For å velge et arkivbilde fra Shopifys samling av Burst-arkivbilder klikker du på Gratis bilder-fanen. Herfra kan du skrive inn søkeord eller bla gjennom bildekategoriene. - Klikk på Bibliotek-fanen og deretter på plussknappen for å velge et bilde fra datamaskinen du bruker.

1. Hvis du vil beskjære bilder til en form, velger du enten Sirkel eller Firkant fra Bildebeskjæring-listen.

2. Gjør dette hvis du ikke vil beskjære bilder til en form:

1. Velg Ingen fra Bildebeskjæring-listen.
    2. Velg hvordan du vil rette inn bildet, fra Bildeinnretting-listen. Hvis du for eksempel velger «Øverst til venstre», plasseres bildet øverst til venstre i delområdet.
  3. Gjør dette for å legge til tekst:

1. I Overskrift-feltet skriver du inn overskriftsteksten du vil vise.
    2. I Tekst-feltet skriver du inn teksten du vil vise under overskriften.
    3. Merk av for Bruk sekundær knappestil hvis du vil vise knappen som en gjennomsiktig knapp med solid kontur.
    4. I feltet Knappetikett skriver du inn teksten du vil vise på knappen.
    5. I Knappkobling-feltet limer du inn en kobling til en nettadresse eller klikker i feltet for å velge en side fra butikken din.

Slik tilpasser du oppsettet:

1. I Oppsett-området – fra Oppsett for datamaskin-listen – velger du hvorvidt du vil ha bildet til venstre eller høyre for teksten når det blir sett på en datamaskin.

2. Fra Oppsett for mobilenheter-listen velger du hvorvidt du vil ha bildet over eller under teksten når det blir sett på en mobilenhet.

Bilde med tekstoverlegg

På hjemmesiden kan du vise en tilpasset melding til kundene dine. Meldingen din kan beskrive et produkt, dele en kunngjøring eller ønske kunder velkommen til butikken din.

Slik tilpasser du bildet med en del med tekstoverlegg:

1. Klikk på Deler-fanen.

2. Klikk på Bilde med tekstoverlegg.

3. Fra Avstand mellom deler-listen velger du hvor stor vil ha denne delen – enten Liten, Medium, Stor eller Ekstra stor.

Slik legger du til et bakgrunnsbilde:

1. I Bilder-området klikker du på Velg bilde, og gjør en av følgende handlinger:

- Klikk på Bibliotek-fanen for å velge et bilde du allerede har lastet opp til Shopify-administratoren. - For å velge et arkivbilde fra Shopifys samling av Burst-arkivbilder klikker du på Gratis bilder-fanen. Herfra kan du skrive inn søkeord eller bla gjennom bildekategoriene. - Klikk på Bibliotek-fanen og deretter på plussknappen for å velge et bilde fra datamaskinen du bruker.

1. Velg hvordan du vil rette inn bildet, fra Bildeinnretting-listen. Hvis du for eksempel velger «Øverst til venstre», plasseres bildet øverst til venstre i delområdet.

Slik legger du til tekst:

1. I Tekst-området skriver du inn en tittel for denne delen, i Overskrift-feltet.

2. I Tekst-feltet skriver du inn teksten du vil vise i denne delen.

3. Fra Tekststørrelse-listen velger du en størrelse for teksten – enten Medium eller Stor.

Slik legger du til en knapp:

1. Merk av for Bruk sekundær knappestil hvis du vil vise knappen som en gjennomsiktig knapp med solid kontur.

2. I feltet Knappetikett skriver du inn teksten du vil vise på knappen.

3. I Knappkobling-feltet limer du inn en kobling til en nettadresse eller klikker i feltet for å velge en side fra butikken din.

Slik bruker du et overlegg:

1. I Overlegg-området merker du av for Vis overlegg.

2. Klikk på Overleggsfarge-kartet for å velge en farge for bildeoverlegget.

3. Klikk på Tekstfarge-kartet for å velge en farge for teksten.

Tips Hvis bakgrunnsbildet er mørkt, blir det enklere å lese teksten hvis du velger en lys tekstfarge.

1. Fra Opasitet-listen velger du et gjennomsiktighetsnivå for bildeoverlegget.

Nyhetsbrev

Du kan legge til registrering for nyhetsbrev på hjemmesiden. På den måten kan du samle inn kunders e-postadresser for markedsføringskampanjer via e-post. Du kan lese mer om e-postmarkedsføring på Shopify-bloggen.

Nyhetsbrev-seksjonen på et nettsted. Dette er et felt der kunder kan oppgi en e-postadresse og en knapp merket «Abonner».

Slik legger du til registrering for nyhetsbrev på hjemmesiden:

1. Finn Narrative og trykk på Tilpass.

2. Klikk på Deler.

3. Klikk på Legg til seksjon > Nyhetsbrev.

4. Skriv inn en overskrift for registrering for nyhetsbrevet ditt i Overskrift-feltet. Standardoverskriften er «Abonner på nyhetsbrevet vårt».

5. Skriv inn en underoverskrift for registrering for nyhetsbrevet ditt i Underoverskrift-feltet. Standardteksten er «Kampanjer, nye produkter og salg. Direkte til innboksen din.»

6. Skriv inn en suksessmelding i Suksessmelding-feltet. Kunder ser suksessmeldingen når de har sendt inn e-postadressen sin. Standardmeldingen er «Takk for at du abonnerer».

7. Angi tekstfargen for feltet med registrering for nyhetsbrev ved å klikke på Tekstfarge-kartet og velge en farge.

8. Angi bakgrunnsfargen for delen med registrering for nyhetsbrev ved å klikke på Bakgrunnsfarge-kartet og velge en farge.

9. Klikk på Lagre.

Kart

Du kan inkludere et kart på hjemmesiden din. Et kart kan bidra til å markedsføre butikkens beliggenhet og åpningstider.

Slik legger du til et kart:

1. Klikk på Deler-fanen og velg Legg til seksjon.

2. Klikk på Kart.

3. I Overskrift for overlegg-feltet skriver du inn teksten du vil vise øverst i denne delen.

4. I Tekstadresse og åpningstider-feltet skriver du inn informasjon om bedriften din.

5. I Kartadresse-feltet skriver du inn adressen til bedriften din.

6. I API-nøkkel for Google Maps-feltet skriver du inn en gyldig API-nøkkel.

7. I Bilde-feltet laster du opp eller velger et bilde som vises hvis det oppstår et problem med innlasting av kartdelen.

Video

Du kan legge til en video fra YouTube eller Vimeo på hjemmesiden din. Videoer kan engasjere kunder og skape interesse for forretningen din.

Slik legger du til en video på hjemmesiden din:

1. Finn Narrative og trykk på Tilpass.

2. Klikk på Deler.

3. Klikk på Legg til seksjon > Video.

4. Skriv inn en overskrift for videoen din i Overskrift-feltet. Overskriftteksten vises på videoen til spill av-knappen klikkes.

5. Skriv inn delingskoblingen for videoen i Videokobling-feltet.

En delingskobling for YouTube ser slik ut: https://youtu.be/OTJXAUZY9t0. Du kan finne ut hvordan du kopierer delingskoblingen for en YouTube-video i denne YouTube-hjelpeartikkelen.

En delingskobling for Vimeo ser slik ut: https://vimeo.com/281332510. Du kan finne ut hvordan du kopierer delingskoblingen for en Vimeo-video i denne Vimeo-hjelpeartikkelen.

6. Valgfritt: Legg til et forsidebilde for videoen din:

1. Klikk på Velg bilde. Klikk på Last opp for å laste opp et bilde fra datamaskinen. Klikk på Gratis bilder for å bruke et gratis arkivbilde fra Burst.
    2. Velg hvordan du vil rette inn forsidebildet ved å velge en posisjon fra Bildeposisjon-rullegardinmenyen. Du kan bruke bildeposisjon til å velge hvilken del av bilde du vil vise når bildet blir beskjært.
  7. Valgfritt: Legg til et overlegg for videoen din:

1. Merk av for Vis overlegg. 2. Angi overleggsfarge ved å klikke på Overlegg-kartet og velge en farge. 3. Angi tekstfarge ved å klikke på Tekst-kartet og velge en farge. 4. Angi opasitet for overlegget ved å velge en prosentandel med Opasitet-glidebryteren.

1. Klikk på Lagre.

Utvalgt lysbilde

Med den utvalgte glidebryteren kan du vise mer produktinformasjon uten å tvinge kunden til å forlate hjemmesiden:

Du kan vise produktfunksjoner, en ny samling eller varianter av et produkt. Lysbildefremvisningen fungerer best med et lite antall lysbilder siden siderulling er låst mens du surfer på settet med en datamaskin.

Når den utvalgte lysbildefremvisningen vises på mobilenheter, krever den et trykk eller knip for å åpnes og bli synlig. For å lokke mobilkunder til å åpne den utvalgte lysbildefremvisningen kan du bruke et tiltrekkende forsidebilde og bruke «handlingsfremmende» tekst.

Du kan legge til opptil 5 lysbilder i en utvalgt lysbildefremvisning.

Slik tilpasser du den utvalgte lysbildefremvisningen:

1. Klikk på Deler-fanen.

2. Klikk på Utvalgt lysbildefremvisning.

Slik legger du til et lysbilde:

1. I Innhold-området klikker du på Lysbilde.

2. Klikk på Bakgrunnsfarge-kartet for å velge en bakgrunnsfarge fra en palett.

3. I Bilder-området klikker du på Velg bilde, og gjør en av følgende handlinger:

- Klikk på Bibliotek-fanen for å velge et bilde du allerede har lastet opp til Shopify-administratoren. - For å velge et arkivbilde fra Shopifys samling av Burst-arkivbilder klikker du på Gratis bilder-fanen. Herfra kan du skrive inn søkeord eller bla gjennom bildekategoriene. - Klikk på Bibliotek-fanen og deretter på plussknappen for å velge et bilde fra datamaskinen du bruker.

1. I Overskrift-feltet skriver du inn teksten du vil vise over lysbildet.

2. I feltet Knappetikett kan du skrive inn teksten du vil skal vises på knappen.

3. I Knappkobling-feltet limer du inn en kobling til en nettadresse eller klikker i feltet for å velge en side fra butikken din.

Slik tilpasser du innstillingene for den utvalgte lysbildefremvisningen:

1. Merk av for Bruk sekundær knappestil hvis du vil vise lysbildeknappene som en gjennomsiktig knapp med solid kontur.

2. Hvis du vil endre tekstfargen, klikker du på Overskriftfarge for lysbilde-kartet for å velge en farge fra en palett.

3. I Innstillinger for forside-området velger du et forsidebilde for den utvalgte lysbildefremvisningen ved å klikke på Velg bilde og gjøre en av følgende handlinger:

- Klikk på Bibliotek-fanen for å velge et bilde du allerede har lastet opp til Shopify-administratoren. - For å velge et arkivbilde fra Shopifys samling av Burst-arkivbilder klikker du på Gratis bilder-fanen. Herfra kan du skrive inn søkeord eller bla gjennom bildekategoriene. - Klikk på Bibliotek-fanen og deretter på plussknappen for å velge et bilde fra datamaskinen du bruker.

1. Fra Overskrift-listen skriver du inn teksten du vil vise på forsidebildet.

2. Fra Overskriftposisjon-listen velger du hvorvidt overskriftteksten skal vises til venstre eller i midten av forsidebildet. Denne innstillingen gjelder bare for visninger på datamaskiner.

3. I Overlegg-området merker du av for Vis overlegg.

4. Klikk på Overleggsfarge-kartet for å velge en farge for bildeoverlegget.

5. Klikk på Tekstfarge-kartet for å velge en farge for teksten.

6. Fra Opasitet-listen velger du et gjennomsiktighetsnivå for bildeoverlegget.

7. Klikk på Lagre.

Temainnstillinger Du kan bruke temainnstillingene til å tilpasse fargene og typografien i nettbutikken. Du kan også sette opp koblinger til kontoer på sosiale medier, redigere handlekurvinnstillinger og legge til et favicon.

Narrative inkluderer følgende temainnstillinger:

• Farger
  • Typografi
  • Handlekurvskuff
  • Sosial
  • Favicon
  • Utsjekking

Farger

Du kan velge farger for de ulike delene av nettbutikken.

Tilpass fargeinnstillingene

1. Ved siden av **klikker du på **Tilpass.

2. Klikk på Temainnstillinger.

3. Klikk på Farger.

4. For hver type innhold klikker du på fargekartet for å bruke fargevelgeren:

Fargevelgeren i redigeringsprogrammet for temaer.

- Området Nylig valgt viser farger som nylig har blitt valgt for temaet ditt. - Området I bruk nå viser farger du bruker nå i andre deler av temaet ditt

Du kan sette fargen til gjennomsiktig ved å klikke på Ingen.

1. Klikk på Lagre.

Typografi

Du kan angi skrifttypens stil og størrelse for teksten i nettbutikken.

Tilpass typografiinnstillingene

1. Ved siden av **klikker du på **Tilpass.

2. Klikk på Temainnstillinger.

3. Klikk på Typografi.

4. For hver type tekst klikker du på Endre for å bruke fargevelgeren:

«Endre»- knappen på skrifttypevelgeren

5. Utforske skrifttyper ved hjelp av søkefeltet eller ved å klikke på Last inn mer.

Du finner alle tilgjengelige skrifttyper i Shopifys skrifttypebibliotek.

6. Klikk på navnet til skrittypen du vil endre.

7. Du kan endre skrifttypen til en annen stil, f.eks. fet eller kursiv, ved å klikke på Vanlig. Klikk deretter på stilen du bil bruke og deretter på Velg:

Et utvalg av skrifttykkelser som er tilgjengelige fra skrifttypevelgeren

8. Klikk på Lagre.

Handlekurvskuff

Du kan tilpasse innstillingene for handlekurvskuffen i nettbutikken:

• Angi at handlekurven skal ha skuff-stil. En handlekurvskuff trekkes ut fra høyre side av siden. Dette betyr at kunder kan legge til produkter i handlekurven uten å forlate produktsiden.
  • La kunder legge til en merknad i bestillingen sin. Kunder kan bruke handlekurvmerknader til å gi spesielle instruksjoner om hvordan du skal forberede eller levere en bestilling:

Et tekstfelt merket «Spesielle instruksjoner for selger» som vises i handlekurvskuffen. Feltet vises ved siden av delsummen og Gå til kassen-knappen.

Slik tilpasser du innstillingene for handlekurvskuffen:

1. Finn Narrative og trykk på Tilpass.

2. Klikk på Temainnstillinger.

3. Klikk på Handlekurvskuff.

4. Merk av for Vis handlekurvskuff for å angi skuff-stil for handlekurven. Hvis du ikke merker av i denne boksen, bruker du en helsidet handlekurv.

5. Legg til et felt for merknader i handlekurvskuffen ved å merke av for Vis handlekurvmerknad.

6. Klikk på Lagre.

Sosial

Du kan legge til knapper for deling på sosiale medier på produktene og blogginnleggene dine og koblinger til kontoene dine på sosiale medier.

Slik tilpasser du innstillingene dine for sosiale medier:

1. Finn Narrative og trykk på Tilpass.

2. Klikk på Temainnstillinger.

3. Klikk på Sosiale medier.

4. For å laste opp et bilde for deling på sosiale medier, klikker du på Velg bilde eller Utforsk gratisbilder i Bilde for deling på sosiale medier-området.

5. For å legge til knapper for deling på sosiale medier i produktene og blogginnleggene dine merker du av noen eller alle avmerkingsboksene i Deling på sosiale medier-området.

Du kan legge til disse knappene for deling:

- Del på Facebook - Tweet på Twitter - Fest i Pinterest (ikke tilgjengelig for deling av blogginnlegg)

1. I Kontoer-området skriver du inn koblingene til kontoene i de oppgitte feltene for å legge til koblinger til kontoene dine på sosiale medier. Oppgi fullstendige koblinger, for eksempel https://instagram.com/shopify eller https://twitter.com/shopify.

Koblinger til kontoene dine på sosiale medier vises i bunnteksten til nettbutikken din.

2. Klikk på Lagre.

Favicon

Du kan laste opp et favorittikon – eller et «favicon» – som kan hjelpe med merkevarebygging av nettbutikken din ved å vise logoen din på følgende steder:

• fanen din i nettlesere
  • loggoppføringene dine i nettlesere
  • ikoner på skrivebordet
  • ved siden av navnet til nettbutikken din når det legges til i bokmerker.

Den beste bildestørrelsen for favicon for Narrative er 32 x 32 piksler.

Slik laster du opp et favicon:

1. Klikk på Tilpass.

2. Klikk på Temainnstillinger-fanen.

3. Klikk på Favicon.

4. I Favicon-bilde-området klikker du på Velg bilde, og gjør en av følgende handlinger:

- Klikk på Bibliotek-fanen for å velge et bilde du allerede har lastet opp til Shopify-administratoren. - Klikk på Bibliotek-fanen og deretter på plussknappen for å velge et bilde fra datamaskinen du bruker.

1. Klikk på Lagre.

Utsjekking

Du kan tilpasse betalingssiden til å inkludere

• et tilpasset bildebanner øverst på siden
  • butikklogoen din
  • et bakgrunnsbilde eller farge i det primære innholdsområdet
  • tilpassede skrifttyper og -farger

Gå til betalingssiden i redigeringsprogrammet for temaer for å se endringene dine når du tar dem i bruk.

Slik åpner du innstillingene for betalingssiden:

1. Klikk på Tilpass.

2. Klikk på Temainnstillinger-fanen.

3. Klikk på Gå til kassen.

Slik legger du til et bannerbilde:

• I Banner-området klikker du på Velg bilde, og gjør en av følgende handlinger: - Klikk på Bibliotek-fanen for å velge et bilde du allerede har lastet opp til Shopify-administratoren.
    • For å velge et arkivbilde fra Shopifys samling av Burst-arkivbilder klikker du på Gratis bilder-fanen. Herfra kan du skrive inn søkeord eller bla gjennom bildekategoriene.
    • Klikk på Bibliotek-fanen og deretter på plussknappen for å velge et bilde fra datamaskinen du bruker.
  1. I Logo-området klikker du på Velg bilde, og gjør en av følgende handlinger:

- Klikk på Bibliotek-fanen for å velge et bilde du allerede har lastet opp til Shopify-administratoren. - Klikk på Bibliotek-fanen og deretter på plussknappen for å velge et bilde fra datamaskinen du bruker.

1. Fra Posisjon-listen velger du hvor du vil vise bildet – enten til høyre, venstre eller i midten.

2. Velg en logostørrelse fra Logostørrelse-listen.

Slik endrer du bakgrunnen til betalingssiden:

Du kan vise et bakgrunnsbilde på betalingssiden, eller du kan velge en bakgrunnsfarge. Bildet vises i et rutenettmønster for bakgrunnsbilder.

1. I Område for hovedinnhold-området klikker du på Velg bilde, og gjør en av følgende handlinger:

- Klikk på Bibliotek-fanen for å velge et bilde du allerede har lastet opp til Shopify-administratoren. - For å velge et arkivbilde fra Shopifys samling av Burst-arkivbilder klikker du på Gratis bilder-fanen. Herfra kan du skrive inn søkeord eller bla gjennom bildekategoriene. - Klikk på Bibliotek-fanen og deretter på plussknappen for å velge et bilde fra datamaskinen du bruker. - Klikk på Bakgrunnsfarge-kartet for å velge en ny farge fra en palett.

1. Fra Skjemafelter-listen velger du hvorvidt feltene skal være hvite eller gjennomsiktige.

Slik endrer du bakgrunnen til Bestillingsoversikt-siden:

1. I Bestillingsoversikt-området klikker du på Velg bilde, og gjør en av følgende handlinger: - Klikk på Bibliotek-fanen for å velge et bilde du allerede har lastet opp til Shopify-administratoren.
    • For å velge et arkivbilde fra Shopifys samling av Burst-arkivbilder klikker du på Gratis bilder-fanen. Herfra kan du skrive inn søkeord eller bla gjennom bildekategoriene.
    • Klikk på Bibliotek-fanen og deretter på plussknappen for å velge et bilde fra datamaskinen du bruker.
    • Klikk på Bakgrunnsfarge-kartet for å velge en ny farge fra en palett.

Slik angir du alternativer for skrifttype:

• I Typografi-området velger du skrifttypen du vil bruke for overskriften og brødteksten, fra listene.

Slik angir du fargealternativer:

• I Farger-området klikker du på Aksenter-, Knapper- eller Feil-fargekartet for å velge en ny farge fra en palett.

Endring av temastil

Du kan tilbakestille temaets genereller innstillinger til standardverdiene. Når du tilbakestiller temaets stil vil eventuelle endringer du har foretatt i fanen Generelle innstillinger gå tapt, men du vil ikke miste innhold som f.eks. tekst og bilder.

1. Klikk på Generelle innstillinger -fanen.

2. Klikk på Endre temastil.

3. Klikk på knappen under Endre temastil. Navnet på denne knappen er vanligvis temanatnet.

4. Klikk på Endre stil.