Sikre kontoen din med totrinnsautentisering

Totrinnsautentisering (også kjent som tofaktorsautentisering eller flerbrukerautentisering) gir en sikrere påloggingsprosess. Når du prøver å logge på, må du fullføre to separate steg:

1. Angi kontopassordet.
  2. Godkjenn gjennom en mobil-app, SMS, sikkerhetsnøkkel eller biometrisk sensor.

Hvis du har disse to stegene, blir det mye vanskeligere for uvedkommende å få tilgang til kontoen din. Selv om de er i stand til å finne ut passordet, kan de ikke logge inn uten det andre trinnet.

Sikker totrinnsautentisering er avhengig av å kombinere to faktorer, som kan være noe du vet (som for eksempel påloggings- og passordkombinasjonen din), noe du har (som for eksempel en brukskode som leveres av en autentiseringsapp eller gjennom SMS), eller noe du er (biometrisk autentisering via for eksempel fingeravtrykk).

For eksempel: Når du tar ut kontanter i banken, trenger du noe du har (debetkortet) og noe du kan (PIN-koden din). Ved å bruke tofaktorautentisering er lignende, er forskjellen at du må bruke en ny autentiseringskode hver gang du logger på, fordi godkjenningskodene utløper etter at de er brukt.

Totrinnsautentisering kan konfigureres for alle kontoene, men butikkeieren kan ikke aktivere det for medarbeiderne. Medarbeiderne må konfigurere det for sine egne kontoer.

Aktivere totrinnsautentisering

Det er ulike måter å hente godkjenningskodene som skal benyttes under pålogging:

• Aktivere totrinnsautentisering for tekstmeldinger
  • Aktivere totrinnsautentisering for en autentifikasjonsapp
  • Aktiver totrinnsautentisering med en sikkerhetsnøkkel

Aktivere totrinnsautentisering for tekstmeldinger

Trinn:

1. Fra Shopify administrator klikker du på brukernavnet og kontobildet ditt.
  2. Gjør ett av følgende:

- Klikk på Din konto > Sikkerhet. - Klikk på Din profil.

1. I Totrinnsautentisering-delen klikker du Aktiver SMS-godkjenning.

2. Velg en landskode og angi telefonnummeret ditt i det angitte feltet.

3. Klikk på Send bekreftelseskode.

4. Sjekk etter tekstmelding på telefonen din. Oppgi den 6-sifrede koden fra tekstmeldingen under Bekreftelseskode.

5. Skriv inn det nåværende passordet ditt under Passordbekreftelse, og klikk på Aktiver.

6. Du får tildelt en liste med 10 gjenopprettingskoder. Lagre gjenopprettingskodene på et trygt sted, og lukk dialogvinduet.

Hvis ikke du har tilgang til mobilenheten din, kan du ved å bruke en gjenopprettingskode bare logge på en konto som har totrinnsautentisering aktivert.

Du kan hente gjenopprettingskodene på et senere tidspunkt, men bare hvis du allerede er logget på. Se Hent gjenopprettingskoder for instruksjoner om hvordan du gjør dette.

Når du prøver å logge på vil totrinnsautentisering kreve at du bruker mobilenheten din.

Aktiver totrinnsautentisering med en autentiseringsapp

For å aktivere totrinnsautentisering med en autentiseringsapp må du laste ned en slik app på mobilenheten din. Følgende mobilenheter er anbefalt:

• Smarttelefoner
  • Andre mobilenheter med operativsystem av typen iOS, Android, Windows eller BlackBerry

Appen kan skanne QR-koder og hente autentifikasjonsdata for deg. Følgende autentiseringsapper er anbefalt:

Når du installerer en autentiseringsapp, må du følge instruksjonene nøye. Shopify-brukerstøtte kan ikke hjelpe deg med å installere tredjepartsappene på mobilenheter. Når appen din har blitt lastet ned og satt opp, kan du aktivere-funksjonen i Shopify.

Aktivere en autentiseringsapp i Shopify

Trinn:

1. Fra Shopify administrator klikker du på brukernavnet og kontobildet ditt.
  2. Gjør ett av følgende:

- Klikk på Din konto > Sikkerhet. - Klikk på Din profil.

1. I Totrinnsautentisering-delen klikker du Aktiver app-godkjenning.

2. Konfigurer autentiseringsappen din ved å bruke en av følgende metoder:

- For å bruke den oppgitte QR-koden trykker du på Skann en strekkode og retter kameraet mot QR-koden på dataskjermen. - For å bruke manuell oppføring trykker du Angi en gitt nøkkel og skriver inn e-postadressen til Google-kontoen din. Angi deretter den hemmelige nøkkelen på dataskjermen i boksen ved siden av nøkkelen, og trykk på Legg til.

1. Angi den sekssifrede koden som genereres av autentiseringsappen for å fullføre steg tre i dialogvinduet.

2. Angi det nåværende passordet ditt i det tilgjengelige feltet, og klikk på Aktiver.

3. Du får tildelt en liste med 10 gjenopprettingskoder. Lagre gjenopprettingskodene på et trygt sted, og lukk dialogvinduet.

Hvis ikke du har tilgang til mobilenheten din, kan du ved å bruke en gjenopprettingskode bare logge på en konto som har totrinnsautentisering aktivert.

Du kan hente gjenopprettingskodene på et senere tidspunkt, men bare hvis du allerede er logget på. Se Hent gjenopprettingskoder for instruksjoner om hvordan du gjør dette.

Når du prøver å logge på vil totrinnsautentisering kreve at du bruker mobilenheten din.

Aktiver totrinnsautentisering med sikkerhetsnøkler

Du kan bruke en sikkerhetsnøkkel som er kompatibel med WebAuthn-standarden som en annen faktor for å logge på kontoen din. For å aktivere totrinnsautentisering med en sikkerhetsnøkkel trenger du en kompatibel nettleser og en kompatibel sikkerhetsnøkkel. Hvis du registrerer en ny sikkerhetsnøkkel på kontoen din, blir du bedt om å aktivere den når du logger på.

Du kan registrere flere sikkerhetsnøkler og flere totrinnsautentiseringsmetoder for å unngå å bli låst ute fra kontoen din.

Følgende nettlesere er kompatible med sikkerhetsnøkler:

• Google Chrome for desktop versjon 67 og nyere
  • Mozilla Firefox for desktop versjon 60 og nyere
  • Google Chrome for Android versjon 73 og nyere
  • Mozilla Firefox for Android versjon 66 og nyere
  • Microsoft Edge versjon 18 og nyere
  • Opera versjon 54 og nyere
  • Safari Technology Preview 83 eller nyere
  • Brave for iOS versjon 1.11.3 og over

Anbefalte enhetsprodusenter omfatter:

Registrer en kompatibel enhet til Shopify-kontoen din

Trinn:

1. Fra Shopify administrator klikker du på brukernavnet og kontobildet ditt.
  2. Gjør ett av følgende:

- Klikk på Din konto > Sikkerhet. - Klikk på Din profil.

1. I totrinnsautentiserings-seksjonen klikker du på Registrer en ny enhet.

2. I de angitte feltene skriver du inn et kallenavn for enheten som skal registreres, og passordet til kontoen din.

3. Klikk på Fortsett.

4. Nettleseren din vil be deg om å aktivere sikkerhetsnøkkelen.

5. Aktiver sikkerhetsnøkkelen din. Du er utstyrt med en liste med 10 gjenopprettingskoder, som ser slik ut:

6. Skriv ned gjenopprettingskodene dine, og oppbevar dem på et trygt sted. Hvis ikke du har tilgang til sikkerhetsnøkkelen, kan du bruke en gjenopprettingskode til å logge inn på en konto som har totrinnsautentisering aktivert.

Du kan hente gjenopprettingskodene på et senere tidspunkt, men bare hvis du allerede er logget på. Se Hent gjenopprettingskoder for instruksjoner om hvordan du gjør dette.

Når du har fullført dette oppsettet, vil totrinnsautentisering kreve sikkerhetsnøkkelen din.

Konfigurere et reservetelefonnummer (valgfritt)

Etter at du har konfigurert totrinnsautentisering på en enhet, kan du sette opp en reservemobiltelefon for å motta bekreftelseskoder på SMS. Dette er nyttig når den primære mobile enheten din er utilgjengelig.

Trinn:

1. Fra Shopify administrator klikker du på brukernavnet og kontobildet ditt.
  2. Gjør ett av følgende:

- Klikk på Din konto > Sikkerhet. - Klikk på Din profil.

1. I totrinnsautentisering-seksjonen klikker du på Aktiver reservetelefon

2. Velg en landskode, og angi reservetelefonnummeret ditt i det angitte feltet.

3. Klikk på Bekreft.

4. Sjekk etter tekstmelding på telefonen din. Oppgi den 6-sifrede koden fra tekstmeldingen under Bekreftelseskode.

5. Skriv inn det nåværende passordet ditt under Passordbekreftelse, og klikk på Aktiver.

Henter gjenopprettingskoder

Så lenge du er logget på kontoen din kan du når som helst hente listen over de ti gjenopprettingskodene vi viste deg da du aktiverte totrinnsautentiseringen.

Trinn:

1. Fra Shopify administrator klikker du på brukernavnet og kontobildet ditt.
  2. Gjør ett av følgende:

- Klikk på Din konto > Sikkerhet. - Klikk på Din profil.

1. I totrinnsautentisering-seksjonen klikker du på Vis gjenopprettingskoder.

Logg på med totrinnsautentisering

Når totrinnsautentisering er aktivert, blir påloggingsprosessen endret litt.

Trinn:

Deaktivere totrinnsautentisering

Trinn:

1. Fra Shopify administrator klikker du på brukernavnet og kontobildet ditt.
  2. Gjør ett av følgende:

- Klikk på Din konto > Sikkerhet. - Klikk på Din profil.

1. I totrinnsautentisering-seksjonen trykker du på deaktiver-knappen for godkjenningsmetoden du vil deaktivere. Hvis du for eksempel vil deaktivere autentisering ved hjelp av autentiseringsprogrammet, klikker du på Deaktiver app-godkjenning.

2. Angi passordet når du blir bedt om det, og klikk på Deaktiver.

Har du problemer med å logge på med totrinnsautentisering?

Da du aktiverte totrinnsautentisering genererte vi ti gjenopprettingskoder for deg. Du kan bruke en gjenopprettingskode i stedet for den sekssifrede koden som genereres av mobilappen til å logge på.

Er du låst ute av kontoen?

Hvis du ikke har tilgang til telefonen din, reserveenhetene eller gjenopprettingskodene, blir du låst ute av kontoen.

• Hvis du er butikkeieren, må du vente en time før du prøver å logge på igjen. Hvis du mistenker at noen har tatt over butikken med onde hensikter, må du kontakte kundestøtteteamet vårt med en gang.

• Hvis du er en medarbeider og du har konfigurert en enkeltpålogging, kan du kontakte kundestøtteteamet vårt for å få hjelp. Hvis du ikke har konfigurert en enkeltpålogging enda, må du be butikkeieren om å deaktivere totrinnsautentiseringen slik at du kan logge på igjen.