Totrinnsautentisering med innebygd autentisering

Du kan bruke innebygd autentisering som er kompatibel med WebAuthn-standarden som en ekstra faktor for innlogging på kontoen din. Innebygd autentisering er integrert i en enhet du bruker som autentiseringsenhet. Du kan for eksempel sette opp enheten din til å bruke biologiske data, som en fingeravtrykksensor eller ansiktsgjenkjenning. Noen eksempler på innebygd autentisering er Windows Hello, Apple Touch ID eller Face ID. Alternativt kan du sette opp enhetene dine til å bruke et passord eller en PIN-kode. Det du bruker for å logge på enheten din er det du bruker for denne typen totrinnsautentisering.

Innebygd autentisering fungerer bare på én enhet. Hvis du bruker innebygd autentisering som primær autentiseringsmåte for å logge på kontoen bør du legge til en reservemetode for autentisering som ikke er avhengig av innebygd autentisering. Ved å legge til en annen autentiseringsmåte enn innebygd autentisering kan du logge på kontoen din på andre enheter.

Steg:

1. Fra Shopify administrator klikker du på brukernavnet og kontobildet ditt.
  2. Klikk på Administrer konto > Sikkerhet.

3. Klikk på Aktiver totrinns i seksjonen Totrinnsautentisering.

4. Skriv inn passordet og klikk på Neste.

5. Velg Innebygd autentisering fra listen Autentiseringsmåte.

6. Angi et navn for autentiseringsenheten. Hvis du bruker flere autentiseringsenheter må du sørge for at du angir et navn som passer, slik at du enkelt kan identifisere hvilken autentiseringsenhet som kreves. For eksempel iPhone PIN eller Laptop fingerprint.

7. Klikk på Aktiver.

8. Følg instruksjonene på skjermen for å aktivere autentiseringen.

9. Lagre gjenopprettingskodene dine i tilfelle du mister tilgang til mobilenheten. Sørg for at du oppbevarer dem på et trygt og frakoblet sted du har tilgang til på flere måter, som fra mobiltelefonen, datamaskinen og fra et utskrevet dokument.

Når du prøver å logge på trenger du innebygd autentisering for totrinnsautentisering på denne enheten.

Hva blir det neste

Du bør vurdere å konfigurere minst én reservemetode for autentisering som ikke er avhengig av innebygd autentisering, slik at du kan logge på kontoen fra en annen enhet.