Kontakte en selger

Har du funnet en forretning du er interessert i å kjøpe? Det første steget er å sende en melding til selgeren direkte fra vedkommendes oppføring.

Kontakte en selger

All kommunikasjon gjøres i Exchange Marketplaces meldingssystem for å beskytte deg mot svindelaktivitet.

1. Opprett en Exchange-konto. Dette kan gjøres med enten Facebook eller Goggle.
  2. Åpne oppføringen til en forretning du er interessert i å finne ut mer om.
  3. Klikk på Kontakt selger.
  4. Skriv en melding og klikk på Kontakt selger-knappen på nytt.
  5. Se etter svar i Kjøperinnboksen. Du kan få tilgang til dette på en datamaskin ved å klikke på navnet ditt og deretter klikke på Innboks. Hvis du bruker en mobilenhet eller nettbrett og vil få tilgang til kjøperinnboksen, velger du menyen og klikker på Innboks.

Spørsmål du kan stille selgeren

Det er lurt å stille noen spørsmål som gjør det enklere å avgjøre om forretningen du er interessert i passer for deg. Her er noen spørsmål du kan stille:

• Hvor mye tid bruker dere på forretningen hver uke?
  • Hvilke ferdigheter trenger jeg for å drive forretningen?
  • Kan du fortelle meg mer om forretningsmodellen?
  • Hvilken type markedsføring gjennomfører dere for å tiltrekke kunder?
  • Hva kan jeg gjøre for å forbedre forretningen?
  • Hvordan ser fortjenestemarginene deres ut?
  • Tilbyr dere brukerstøtte etter at forretningen er solgt?
  • Hva er inkludert i denne transaksjonen?
  • Hvordan utfører dere bestillinger?
  • Kan jeg bekrefte sporingsnummeret?

Etter at de innledende spørsmålene dine er besvart og du føler at du og selgeren har skapt en gjensidig tillit, kan du spørre om de kan dele mer dyptgående informasjon med deg. Personaltilgang kan forespørres etter at betalingen din er bekreftet i Escrow.

Når du er klar til å kjøpe, kan du sende et tilbud til selgeren. Det kan forekomme noe forhandling, men når der har blitt enige om en pris, sender selgeren en Escrow.com-transaksjon der du kan betale sikkert og starte prosessen med å bli den nye eieren.

Hva må jeg gjøre hvis jeg ikke får svar fra selgeren?

Det kan være frustrerende å ikke høre fra forretningseieren etter at du har sendt dem en melding. Selv om Exchange ikke kan kontakte selgeren på dine vegne, er det mulig at selgeren du kontaktet svarer på spørsmål fra andre potensielle kjøpere eller allerede har gått for et tilbud fra en annen kjøper.

Enkelte selgere får masse interesse og har kanskje ikke mulighet til å besvare alle meldingene. Derfor er det viktig å sende en detaljert og personlig melding som skiller seg ut fra resten.

Mens du venter på svar kan du fortsette å lete etter andre forretninger som selges på Exchange. Det legges til nye oppføringer hver dag.

Sende selgeren et tilbud

Det første steget i å bli den nye eieren av en bedrift på Exchange er å sende en melding til en selger fra oppføringen deres. Etter du har et svar fra selgeren i kjøperinnboksen din, kan du sende selgeren et tilbud ved å klikke på Gi et tilbud. Muligheten til å gi et tilbud er kun tilgjengelig når selgeren har svart på den første meldingen din. Tilbudet må være minst 80 % av selgerens listepris.

Klikk på Legg til tilbud og skriv inn tilbudsverdien i dollar. Deretter klikker du på Send. Du kan klikke på Fjern tilbud hvis ikke du vil fortsette. Husk at du må bekrefte at du er økonomisk i stand til å fullføre transaksjonen, ettersom avdrag og delvise betalingsalternativer ikke er tilgjengelige.

Hvis du allerede har sendt inn et tilbud, men vil kansellere det, kan du klikke på Kanseller tilbud.

Så snart tilbudet er akseptert, vil selgeren opprette Escrow-transaksjonen. Etter at selgeren oppretter Escrow-transaksjonen fra tilbudet ditt, mottar du en e-post fra betalingspartneren vår, Escrow.com, med detaljene om transaksjonen og instruksjoner om hvordan du skal betale selgeren. Her er grunnen til at du bare bør bruke Escrow.com for betalinger.

Private oppføringer

Muligheten til å opprette en privat oppføring er tilgjengelig for forretninger som oppfyller enkelte salgsterskler og som vil selge forretningen samtidig som informasjon som for eksempel navnet på forretningen, kontoer på sosiale medier eller URL-adresser holdes privat.

Du kan sende en melding til private oppføringer for å finne ut mer informasjon om forretningen direkte fra selgeren.

Taushetserklæringer

Kjøpe eller selge en forretning på nettet krever svært mye tillit. Hvis du selger en forretning, er du kanskje bekymret for at sensitiv informasjon om forretningen kan havne i feile hender. Hvis du kjøper en forretning, krever ofte en grundig selskapsgjennomgang at du setter deg godt inn i forretningens økonomi.

Det er her personvernavtalen kommer inn. Personvernavtalen er en juridisk rettskraftig kontrakt som kan bidra til å sikre at eventuell konfidensiell informasjon som deles mellom selgere og kjøpere, holdes hemmelig. Disse avtalene beskriver spesifikt hvilken informasjon som skal holdes privat under og etter salget.

NDA-en skal angi hvilke formål informasjonen skal brukes til og at informasjonen ikke skal deles med andre eller brukes til egen, kommersiell fordel.

Når trenger jeg en NDA?

I mange tilfeller må selgere av større bedrifter gi ut konfidensiell eller selskapsintern informasjon til kjøpere når kjøperen begynner inspeksjonen. På dette tidspunktet skal selgeren begynne prosessen med å anskaffe en NDA som signeres av kjøperen eller eventuelle andre parter som kan blir eksponert for konfidensiell informasjon om forretningen.

Hvorfor skal jeg signere en NDA?

Hvis du er seriøs angående kjøp av eventuelle større forretninger på nett, vil trolig selgeren be deg om å signere en taushetserklæring. Dette bidrar til å skape tillit hos selgeren og gir deg muligheten til å praktisere informasjonen du trenger for å ta en endelig avgjørelse om kjøpet.