Betale selgeren.

Escrow.com er betalingspartneren til Exchange, og gir deg det høyeste beskyttelsesnivået gjennom hele transaksjonen. Du bør kun betale selgeren gjennom Escrow.com. Dette gir deg også et trygt vindu for å gjennomgå alle sider av transaksjonen før penger overføres. Ikke be selgere om å bruke noe annet enn den integrerte betalingsprosessen i Escrow.com.

Følgende er fordeler ved å bruke den integrerte betalingsprosessen i Escrow.com:

• Escrow vil holde betalingen din til du godtar alle milepælene i Escrow-transaksjonen. Når du har godtatt alle milepælene, blir Shopify Accounts-teamet varslet for å gjøre deg om fra personale til butikkeier.
  • Når du bruker Escrow.com til et Exchange-salg, kan du betale med bankoverføring, PayPal eller kredittkort.

Introduksjon til Escrow Payments

Hvis du har sendt inn et tilbud for en oppføring på Exchange Marketplace, og det er blitt godtatt, vil selgeren opprette Escrow-transaksjonen i Exchange-appen. Du vil da motta en e-post fra Escrow.com med anvisninger om hvordan du kommer i gang med betalingen.

Delvis betaling, betalingsplaner og betaling via forespørsel støttes ikke på Exchange. Kjøperen må ha alle midlene i sin helhet før en forretning kan kjøpes på Exchange.

Ettersom selve salget gjøres privat mellom selgerne og kjøperne er alle salg på Exchange endelige, og vi kan ikke hjelpe med refusjon for transaksjoner. Hvis du har kjøpt en forretning på Exchange og ønsker å returnere den til den forrige eieren, må du kontakte selgeren for å ordne dette.

Før kjøpet må du alltid sørge for å stille selgeren eventuelle spørsmål du måtte ha om forretningen, for å sørge for at den passer for deg.

Obs: Bruk kun Escrow til å betale en selger. Hvis selgeren oppfordrer deg til å betale via en annen metode, er salget sannsynligvis falskt og bør rapporteres til Exchange.

Steg 1: Tilbudet godkjennes og transaksjonen settes i gang

Så snart tilbudet godkjennes blir selgeren bedt om å opprette en Escrow.com-transaksjon. Selgeren er ansvarlig for å opprette vilkårene for transaksjonen og utferdige det som skal inkluderes i salget.

Når transaksjonen er opprettet, mottar du en e-post fra Escrow.com som ber deg om å godta transaksjonsvilkårene.

Steg 2: Godta vilkårene og sende betalingen

Når du har mottatt e-posten fra Escrow.com, klikker du på Gjennomgå vilkår for å se hva selgeren har lagt inn som de endelige vilkårene for salget. Alt som selgeren avtaler å overlevere til deg skal være inkludert i disse vilkårene.

Hvis alt ser greit ut, kan du godta vilkårene for å fortsette til betalingsfasen. Du kan betale på følgende måter:

• Kredittkort
  • PayPal
  • Bankoverføring

Når du har gjennomført betalingen, bekrefter og sikrer Escrow.com midlene dine i en tillitskonto. Dette gir et ekstra sikkerhetslag ved å sikre at midlene oppbevares frem til selgeren overfører ressursene til deg.

Steg 3: Motta forretningens ressurser fra selgeren

Selgeren blir varslet om å begynne overføringen av ressurser til deg så snart betalingen har blitt sikret av Escrow.com. Du kan forvente å få en e-post fra Escrow.com når selgeren bekrefter at de har overlevert alt til deg.

Alt annet enn eierskapet over Shopify-kontoen skal være overført til deg på dette tidspunktet. Du blir ikke oppført som Shopify-butikkeieren før du har bekreftet at du har mottatt alt. Selgeren må imidlertid legge deg til som personale. E-postadressen som brukes for å logge på som personale, må være den samme e-postadressen som er koblet til Facebook- eller Google-kontoen du brukte da du registrerte deg hos Exchange. Du kan ikke be selgeren om å bruke en annen e-postadresse.

Det er ditt ansvar å godta personalinvitasjonen. Du mottar en e-post fra Shopify med en invitasjon som du kan bruke for å legge til deg selv som personale. Hvis du ikke får denne e-posten, må du gi selgeren beskjed før du bekrefter at alt er mottatt.

Ikke bekreft at du har mottatt ressursene før du har tilgang til Shopify-administratoren gjennom personalkontoen som selgeren setter opp for deg. Vanligvis blir selgeren bedt om å legge deg til som personale når du har betalt inn til Escrow.com. Kontoen du oppretter har for øyeblikket begrenset tilgang til butikken.

Ved slutten av transaksjonen gjøres du til butikkeier av Exchange, så av den grunn er det svært viktig at du oppgir korrekt informasjon i registreringsskjemaet. Selgeren mottar ikke betalingen før du har godtatt alle milepælene i Escrow.com.

Steg 4: Gjennomgå forretningen i løpet av inspeksjonsperioden

Alle Escrow.com-transaksjoner innebærer en detaljert inspeksjonsperiode, som er en tidsperiode som tildeles deg som kjøper for å sikre at alt er slik selgeren har beskrevet det. Inspeksjonsperioden kan være alt fra 3 til 30 dager avhengig av hva som har blitt avtalt i vilkårene for transaksjonen.

Det er viktigst å kontrollere følgende:

• Du har tilgang til alle kontoene du har avtalt å kjøpe fra selgeren
  • Du bekrefter at salget som selgeren har rapportert, er gyldig
  • Alt samsvarer med det som har blitt beskrevet av selgeren

Steg 5: Godta ressursene i Escrow.com

Når du har mottatt alt fra selgeren ,og er fornøyd med kjøpet, må du godta dette for å sluttføre salget.

Dette gjør du ved å logge på Escrow.com, gå til Transaksjoner-fanen og klikke på den åpne transaksjonen for å godta den.

Så snart du har godtatt begynner Escrow.com å utstede betalingen til selgeren. Exchange-teamet kontakter deg innen tre dager med en bekreftelse og for å gi deg beskjed om når du kan logge på Shopify-kontoen som den nye forretningseieren.

Slik beskytter du deg under kjøpeprosessen

Det kan være komplisert å kjøpe en forretning av noen du har møtt på nettet. Men du kan følge disse retningslinjene for å bidra til å kontrollere at transaksjonen gjøres feilfritt.

Betal alltid selgeren gjennom Escrow.com

Exchange har inngått et samarbeid med Escrow.com for å gi deg den sikreste handelsopplevelsen. I stedet for å betale selgeren direkte, betaler du først Escrow.com, som vil ta vare på pengene dine frem til selgeren gir forretningseierskapet til deg. Selgeren får ikke betalt med mindre du får alt du har betalt for. Andre betalingsmetoder, deriblant PayPal, tilbyr ingen beskyttelse for salg av digitale varer, som for eksempel en Shopify-konto. Alle betalinger må gjøres i sin helhet, og kan ikke fullføres gjennom flere avdrag.

Godta aldri at selgeren gir deg passordet til vedkommendes Shopify-konto

Exchanges kundestøtteteam overfører eierskapet av Shopify-kontoen til deg. De kontakter deg når de har mottatt en forespørsel om overføring av eierskap fra selgeren og gir deg beskjed når kontoen er klar til at du kan bli den nye eieren.

Du må aldri tillate at en selger selv overfører eierskapet til deg. Kontooverføringer gjøres alltid av Exchanges brukerstøtte.

Sørg for å utføre din egen selskapsgjennomgang

Å stille selgeren spørsmål er den beste måten å sørge for at du ikke får noen overraskelser når du blir den nye eieren av forretningen.

Selv om du kan stole på at diagrammene over salgsdata på Exchange-oppføringer er bekreftet av Shopify, skader det aldri å be selgeren om å bekrefte eventuelle påstander i tillegg.

Som kjøper har du alltid en inspeksjonsperiode når du kjøper gjennom Escrow.com.