Tips for nye forretningseiere

Når du har kjøpt en forretning ved hjelp av Exchange Marketplace, er du nesten klar til å sette i gang. Her er noen få ting du må tilpasse, i tillegg til noen tips for hvordan du utvikler forretningen og skaper salg.

Velg et abonnement

Nå som du er kontoinnehaver er neste steg å logge på kontoen din og velge et abonnement. Første gang du logger på som ny forretningseier blir du bedt om å velge et abonnement.

Du kan se prissiden for å finne ut mer om hvilke funksjoner som er inkludert i hvert enkelt Shopify-abonnement.

Endre forretningsinnstillingene

Har du kjøpt en forretning med hovedkontor i USA og ønsker spesifikt å selge i Asia? Ønsker du å ta betalt i euro? Uansett hvilken situasjon du er i, er det viktig å endre Shopify-innstillingene ut i fra hvor du befinner deg og hvilke markeder du ønsker å selge i.

Når du logger på Shopify-administratoren, går du til Innstillinger, klikker på Generelt og fullfører følgende deler: Butikkdetaljer, Butikkadresse, standarder og formater og Avgifter. Som standard oppdateres avgiftsinnstillingene automatisk ut i fra hvor du befinner deg.

Konfigurer alternativer for betalingsmetoder og få betalt

Jo flere betalingsmetoder du tilbyr kundene i kassen, desto større er sjansene til å skape salg.

For å konfigurere alternativene går du til Innstillinger > Betalingsleverandører i Shopify-administratoren. Det er lurt å koble til en betalingsgateway for å godta kredittkort.

Hvis Shopify Payments er tilgjengelig i landet ditt, klikker du på Fullfør kontoppsett. Det er også lurt å konfigurere PayPal og andre alternativer basert på kundens innstillinger, som for eksempel Amazon Pay, kryptovaluta, lay-buy eller betaling ved levering. Det er opp til deg om du vil godta betaling i nettbutikkens kasse.

Dobbeltsjekk fraktinnstillingene

Levering er en integrert del av salget, så sørg for å finne ut hvilke leveringsmetoder og -kostnader leverandøren har. Fra Shopify-administratoren klikker du på Innstillinger og deretter på Levering og gjennomgår det som allerede er konfigurert i fraktpriser. Tilpass dem slik du ønsker. For direkteleveringsforretninger som bruker Oberlo-appen må du lære deg hvordan levering fungerer og kontrollere om bedriften er kvalifisert for ePacket-levering, som er en rimelig frakttjeneste som garanterer levering av varene mellom 7 og 30 virkedager.

Tilpasse nettbutikken

Denne forretningen er din og du har full tilgang til å endre den slik du ønsker. Vi har noen ressurser som viser deg hvordan du gjør det:

• Delta på eller se et forhåndsinnspilt webinar om hvordan du konfigurerer nettbutikken.
  • Sjekk ut YouTube-kanalen vår med raske og enkle instruksjoner.
  • Vil du endre designet på nettstedet? Velg fra over 170 temamaler fra temabutikken.
  • Last ned Shopify-mobilappen for å tilpasse nettbutikken, utføre bestillinger og administrere forretningen på farten!

Gjør nettbutikken brukervennlig på mobil

I 2018 ble over 64 % av salget på Black Friday / Cyber Monday gjort fra mobilenheter. Før du lanserer forretningen bør du forhåndsvise den i mobilvisning for å sikre at opplevelsen er enkel for mobilbrukere.

Du kan forhåndsvise i mobilvisning ved å klikke på Nettbutikk og deretter på Temaer. Deretter klikker du på Tilpass og velger mobilikonet på skjermbildet for forhåndsvisning.

Hvis du har lagt merke til at nettstedet ikke fungerer godt på mobil, velger du et temadesign som er prioritert for mobil eller mobilvennlig.

Opprett standardsider

For å gjøre det enklere å svare på noen av kundenes vanlige spørsmål og for å skape tillit til forretningen, er det viktig å ha noen av de vanligste standardsidene, som for eksempel Kontakt oss, Om, Levering og Vanlige spørsmål. Bruk Om-siden til å fortelle om merkevarens historie. Hvis leverandøren bruker over to uker på å levere produkter, må du være ærlig med kundene og tydelig oppgi forventet tidspunkt for levering på Levering-siden for å hindre eventuelle tilbakebetalinger. Med Kontakt oss-siden kan du inkludere en e-postadresse som folk kan bruke til å kontakte deg.

Brukerstøtte fra Shopify

Our Support team is available to help you launch your online store. At this time, we have 24/7 live chat and phone support available in English only. We offer 24/7 email support in the following languages:

• Engelsk
  • Tysk
  • Fransk
  • Italiensk
  • Japansk
  • Brasiliansk portugisisk
  • Spansk
  • Nederlandsk
  • Kinesisk (forenklet)
  • Kinesisk (tradisjonell)

Here are some other helpful resources:

• Har du noen spørsmål? Besøk Shopifys hjelpsenter.
  • forumsidene stiller eksperter så vel som forhandlere spørsmålene de måtte ha og deler tips.
  • Bloggen er et utmerket sted å finne ut mer om hvordan du driver en forretning. Vi hjelper deg med alt fra markedsføring via influencere til administrering av lagerbeholdning.
  • Hvis du er ny innen e-handel, kan du sjekke ut verktøyene og e-brosjyrene i Ecommerce Universitys retningslinjer for e-handel for å skaffe deg riktig utstyr.
  • Our business resources offers practical insight for small businesses at any stage.

Marketing your business

Hvis du er fornøyd med den nye nettbutikkens utseende og brukervennlighet, er det på tide å begynne å skape salg. Denne delen er en oversikt over de vanligste måtene for hvordan du kommer i gang med å bygge en kundebase.

Installere apper

Med tusenvis å velge mellom i Shopify app store kan appene gjøre det enklere å drive forretningen og øke salget. Tenk på en app som en virtuell medarbeider.

Hvis det var noen apper inkludert i kjøpet av forretningen, kan du dobbeltsjekke appinnstillingene og kontrollere at du har blitt lagt til som kontoinnehaver. For forretninger som bruker direktelevering og «trykk på forespørsel»-apper, bør du ta deg til til å bli kjent med arbeidsflyten for bestillingene og kontrollere at faktureringsinformasjonen er oppdatert i appen.

Legg til salgskanaler

Tenk på salgskanaler som enda en markedsplass der du kan selge produkter. Promotering av produkter på tvers av flere kanaler sørger for at det er mer sannsynlig at kundene finner frem til forretningen din. Når du kobler sammen salgskanaler, kan du administrere produkter, kunder og bestillinger under samme plattform. Fra Shopify-administratoren klikker du på Innstillinger og velger Salgskanaler. Hvis salgskanaler var inkludert i kjøpet, må du sørge for at du er angitt som kontoinnehaver og har informasjonen til å få tilgang til kontoer. Ønsker du å nå kundene uten at de er på nett? POS-appen er et utsalgssystem for å selge produkter personlig.

Installere Analytics

Google Analytics er et utmerket verktøy for å spore nettbutikkens besøk og ytelse. Med dette verktøyet kan du finne ut mer om demografi, spore hvor mye tid som brukes på hver av sidene på nettstedet og gjennomgå hvor godt eventuelle markedsføringskampanjer eller tilbud presterer.

Det samme gjelder Facebook Pixel. Når denne koden legges til i nettbutikken, kan den spore ytelsen til Facebook-annonser slik at du får verdifull tilbakemelding om kostnad per annonse og gjennomklikksraten.

Få best mulig søkemotoroptimalisering

SEO (søkemotoroptimalisering) forbedrer nettbutikkens rangering blant søkemotorer slik at det blir enklere for kundene å finne butikken når de gjør et Google-søk. Du må først finne nøkkelordene du tror at målkundene vil bruke i søket.

Når du har funnet frem nøkkelordene, må du finne ut hvor du skal legge dem til på nettbutikken. Hvis du ikke har tid, kan du bruke apper som SEO Doctor eller SEO Manager, som vurderer og gjør disse endringene for deg.

Deretter må du sørge for at nettstedets struktur er optimalisert for søket. Til slutt, når alt det er tatt hånd om, er det siste steget å sende nettstedskartet inn til Google slik at det kan indekseres og gjennomgås. Shopify har også en SEO-sjekkliste som du kan jobbe med når du dekker det grunnleggende.

Etablere en markedsføringsplan

For å sørge for at du bruker pengene dine klokt må du bruke noe tid på å utvikle en markedsføringsplan. Vurder følgende spørsmål mens du gjennomgår dette:

1. Hvordan vil du beskrive merkevaren? Tenk på merkevaren som en person. Hvilke ord beskriver best personligheten til denne personen?
  2. Hvorfor skal kundene kjøpe fra deg? Tenk på noen av ordene som beskriver merkevaren i dette budskapet for å skape et forslag av verdi. Dette gjør det enklere å skape et konsistent merkevarebudskap på tvers av all annonsering og innhold.
  3. Hvem er kundene? Hvis du har kunnskap om kundenes kjønn, alder, plassering og livsstil, vet du hvor du skal fokusere markedsføringsaktivitetene og finjustere budskapet.

Markedsføringsaktiviteter

Nå som du har besvart disse spørsmålene kan du velge hvilke markedsføringsaktiviteter som vil fungere best for merkevaren, produktene og kundene. De fleste markedsføringsaktiviteter kan deles opp i to kategorier:

Måten kundene kan finne merkevaren på

Slik kan du nå ut til kundene

For å måle suksessen til hver enkelt markedsføringsaktivitet kan du angi noen få, kortsiktige mål som du kan spore i Shopify-administratorens del for analyser og rapporter og Google Analytics-instrumentbordet.