Opprette en oppføring i Exchange Marketplace

For å føre opp virksomheten din til salg på Exchange marketplace, må du sikre at den er berettiget for salg og deretter installere Exchange-appen i Shopify-administrator. Det er to måter å få appen på:

• Gå til exchangemarketplace.com og klikk på knappen Selg virksomheten din i nettstedets topptekst. Deretter må du logge deg på Shopify-kontoen din for å installere appen.
  • Du kan også gå til Innstillinger > Abonnement > Sett abonnementet på pause eller kanseller det fra Shopify-kontoen din. På banneret Selg butikken din på Exchange klikker du på Finn ut mer.

Kriterier for oppføring

For øyeblikket kan bare Shopify-virksomheter opprette sanntidsoppføringer på Exchange. Hvis du har en Shopify-virksomhet, kan du selge den uavhengig av antall bestillinger. Det kreves ikke et minsteantall for bestillinger for å kunne føre opp virksomheten din på Exchange.

Du må oppfylle følgende krav før du oppfører butikken din på Exchange:

• Bare Shopify-kontoens butikkeier har tilgang til og kan installere Exchange-appen i en Shopify-butikk.
  • Shopify-kontoen din må ha et betalt abonnement eller et utviklingsabonnement. Dette inkluderer Shopifys Pause and Build-abonnement.
  • Bedriften din kan ikke være på Shopify Plus-abonnementet. Hvis bedriften din er på Shopify Plus, må du kontakte Shopify Plus Support og diskutere muligheten for å reforhandle avtalen din og nedgradere til et berettiget abonnement.
  • Bedriften din kan ikke være i prøveperioden. Du må vente én dag etter å ha betalt din første Shopify-abonnementsavgift for å være berettiget.
  • Hvis du bruker Shopify Payments, må kontoen din være i god stand. Hvis bedriften din er fjernet fra Shopify Payments, kan du ikke føre den opp på Exchange.
  • Hvis du bruker eller hvis du noen gang har brukt Shopify Balance i butikken, kan du ikke føre den opp på Exchange.
  • Du kan ikke ha aktiv finansiering fra Shopify Capital.
  • Du kan ikke ha noen åpne saker hos Shopifys risikoteam, Shopifys gjenopprettingsteam eller Shopifys juridiske team. Alle utestående problemer må løses før du kan oppføre butikken din for salg.
  • Alle oppføringer må følge Shopifys Vilkår for bruk og Partnerprogramavtale

Se Exchange-vilkårene for alle begrensninger knyttet til Exchange Marketplace.

Slik oppretter du en oppføring i Exchange Marketplace

Når du har installert Exchange Marketplace-appen, fyller du inn oppføringen din med informasjon om bedriften før du publiserer. Du finner noen tips som hjelper deg med å lage en flott oppføring her. Her finner du de grunnleggende trinnene for å opprette en fullstendig Exchange-oppføring:

1. Gå gjennom kontaktinformasjonen din. E-postadressen din blir ikke vist til kjøpere, men svarene deres videresendes anonymt til denne e-postadressen. E-posten som er angitt under Innstillinger > Brukere og tillatelser i Shopify-administrator brukes til alle Exchange- og Escrow-varsler. Det er viktig at du har tilgang til denne e-postinnboksen. Hvis du må oppdatere denne e-postadressen, kan du kontakte exchange-support@shopify.com for hjelp.
  2. Velg en bransje for bedriften din. Hvis bedriften din er i Starter-butikkategorien, kan du ikke velge en bransje. Hvis bedriften din har mindre enn 100 USD i bekreftede salgsinntekter, vil den automatisk bli plassert i Starter-butikkategorien. Se veiledningen vår om å forstå bedriftens inntektsopplysninger for mer informasjon.
  3. Angi en beskrivelse for bedriften. Bruk denne til å gi potensielle kunder viktig informasjon, inkludert informasjon om følgende: - salgene dine

• markedsføringsstrategier - målmarkeder
    • bedriftens historie
    • hvorfor du har bestemt deg for å selge bedriften
    • StorefrontAccessToken, hvis du er en partner som selger en utviklingsbutikk
  4. Merk av for alle ressursene som er inkludert i salget. Flere ressurser er attraktivt for potensielle kunder. Følgende ressurser anbefales: - lagerbeholdning

• logo og merkevareaktiva
    • personlig støtte etter salget
    • domener
    • produktbilder
    • kontoer og koblinger i sosiale medier
    • leverandører
  5. Exchange genererer automatisk en estimert verdi for bedriften din, men du kan gjøre endringer og sette salgsprisen til et beløp som reflekterer bedriften. Verdsettelsen er basert på informasjon, som omsetning og trafikk. Verdsettelsen er synlig før oppføringen godkjennes. Salgsprisen kan angis når som helst.

6. Exchange genererer automatisk et skjermbilde av nettbutikken. Hvis det automatiserte skjermbildet er utdatert, kan du kontakte oss på exchange-support@shopify.com for å be om et oppdatert skjermbilde. Du kan også laste opp dine egne skjermbilder av salgs- eller trafikkrapporter, annonser du har opprettet eller annet materiell kundene kan være interessert i.

7. Bruk seksjonen Bedriftshistorie til å gi kundene følgende informasjon: - bakgrunnen for hvorfor du startet bedriften

• hvorfor du selger bedriften
    • hvordan du driver bedriften, slik som daglig drift, bestillingsoppfyllelse, kundeservice, markedsføring eller annet.
  8. Kontroller at butikkens data for Trafikk og ytelser stemmer for å gi kundene en tydelig forståelse av bedriftens ytelser. Data om butikkens gjennomsnittlige månedlige inntekter og gjennomsnittlig antall økter per måned hentes direkte fra kontoen din, og er bekreftet av Shopify. Du er ansvarlig for å sikre at data om overskudd, profittmargin og gjennomsnittlig salg per måned stemmer. Vi foreslår at du følger vår veiledning for å beregne ditt gjennomsnittlige månedlige overskudd for å avgjøre butikkens overskudd og profittmargin. Hvis du har fysisk lagerbeholdning som er inkludert i salget, må du sikre at verdien er utsalgsverdien av lagerbeholdningen, ikke innkjøpskostnaden.

9. Når du fyller ut butikkens utgifter, må du inkludere alle kostnader som påløper. Dette inkluderer Shopify-abonnementet, betalte apper, markedsføring, domener og andre nødvendige utgifter for å drifte bedriften.

10. Seksjonene Råd fra selger er ikke obligatoriske for at oppføringen skal bli godkjent.

Oppføringens salgs- og trafikkdata kan ikke endres. Exchange viser alle verifiserbare salg og trafikkdata på oppføringen din.

Når du er klar, klikker du på Publiser-knappen. Oppføringen din kan være underlagt en vurderingsprosess av Exchange-støtteteamet. Du blir varslet om eventuelle endringer som må gjøres før publisering. Når oppføringen din er godkjent, er den synlig på Exchange. Du kan forvente å begynne å motta meldinger fra potensielle kunder når som helst!

Private oppføringer

Alternativet for å opprette en privat oppføring er tilgjengelig for bedrifter som har tjent minst 100 dollar i bekreftede salgsinntekter. Exchange tilbyr muligheten til å opprette en privat oppføring for selgere som ønsker å selge bedriften sin, men ønsker å holde informasjon som butikknavn, kontoer i sosiale medier, skjermbilder eller URL-adresser private.

Potensielle kunder kan sende meldinger til private oppføringer for å få mer informasjon om bedriften direkte fra deg.

Hvordan beregnes virksomhetens verdi?

Verdiberegningsverktøyet i Exchange anbefaler en salgspris ved å ta hensyn til en rekke faktorer, inkludert omsetning og trafikk for de siste 12 månedene, samt andre ting som f.eks. følgere i sosiale medier eller e-postabonnenter. Virksomheter med funksjoner som har vist seg å selge, beregnes til en høyere verdi av verdiberegningsverktøyet.

Verdivurderingen er basert på begrenset informasjon, og inkluderer kanskje ikke all informasjon som er relevant for verdien av bedriften din. Du kan redigere listeprisen for bedriften for å ta høyde for all informasjon som verdivurderingsverktøyet vårt ikke har tilgang til.

Brukerkrav for Exchange

Vårt mål er å tilby et rettferdig og trygt miljø for alle som ønsker å kjøpe eller selge en bedrift på Exchange. For å bidra til dette har vi satt følgende krav og retningslinjer:

• Du må være minst 18 år gammel.
  • Hvis du bor i et av følgende land eller områder som ikke støttes av Escrow, kan du ikke bruke Exchange:

• Afghanistan, Algerie, Angola, Aserbadsjan, Burundi, Chad, Cuba, Den Sentralafrikanske Republikk, Egypt, Ekvatorial-Guinea, Elfenbenskysten, Eritrea, Etiopia, Guinea, Guinea-Bissau, Haiti, Honduras, Hviterussland, Den Islamske Republikken Iran, Irak, Kambodsja, Kasakhstan, Kongo, Den Demokratiske Republikken Kongo, Den Demokratiske Folkerepublikken Korea, Kirgisistan, Laos Folkets Demokratiske Republikk, Libanon, Liberia, Libya, Moldova, Myanmar, Nigeria, Pakistan, Panama, Den Russiske Føderasjon, Sierra Leone, Somalia, Sør-Sudan, Sudan, Surinam, Den Syriske Arabiske Republikk, Tadjikistan, Uganda, Ukraina, Usbekistan, Venezuela, Yemen, Zimbabwe
  • Ikke bruk Exchange Marketplace til å markedsføre et produkt eller en tjeneste.

• Exchange Marketplace støtter ikke et auksjonsformat. Det forventes at selgere setter og holder seg til sin pris slik at de ikke forvirrer kjøpere og skaper en negativ opplevelse.

• Ikke be om eller legg ved en personlig e-postadresse, telefonnummer eller noen annen form for kontaktinformasjon i en oppføring eller noen kommunikasjon, og ikke flytt samtalen ut av Exchange Marketplace. Kjøpere og selgere kan bare kommunisere gjennom Exchange.

• La alltid Exchange gjennomføre endringer i butikkeierskap for deg.

• Exchange støtter ikke søk etter forretningspartnerskaper. En bedrift må selges i sin helhet for å kunne oppføres på Exchange.

• Alle oppføringer må være unike, og kan ikke være kopier av eksisterende Exchange-oppføringer.

• Nettbutikkmaler som selges via Exchange må være unike. For å unngå utfordringer med misfornøyde kjøpere, er det viktig at hver virksomhet som selges ikke er en kopi av en annen virksomhet.

• I motsetning til vanlige utviklingsbutikker laget av partnere, er bedrifter oppført på Exchange ikke berettiget for en kommisjon.

• Du kan være underlagt en «Kjenn din kunde»-forespørsel, om å bekrefte identiteten din.

• Ikke oppfordre noen av partene til å starte en betalingstransaksjon utenfor Exchanges betalingsflyt. Hvis en transaksjon fullføres utenfor Exchange Marketplace Escrow.com-flyten, kan ikke Shopify hjelpe deg med eventuelle problemer knyttet til denne transaksjonen. Bruk av Escrow.com utenfor Exchange for å starte en ny transaksjon er ansett som utenfor den godkjente Exchange-betalingsflyten. Alle offisielle Exchange-transaksjoner vil ha exchange-payments@shopify.com oppført som megler i Escrow.com-transaksjonen.

Alle oppføringer er underlagt en vurdering av Exchange-støtteteamet. Hvis du bryter noen av retningslinjene ovenfor, kan det føre til at du mister muligheten til å føre opp bedriften din, så du må lese alt nøye når du oppretter oppføringen.

Hvis du er utestengt fra å selge på Exchange, kan ikke avgjørelsen reverseres. Disse avgjørelsene fattes etter grundige vurderinger, og er utviklet for å beskytte selgere og kunder. Selv om det finnes andre markedsplasser på nett der du kan selge bedriften din, kan ikke Exchange gjøre et unntak og tillate deg å oppføre bedriften din igjen.

Tjenestegebyr

Det beregnede tjenestegebyret finner du i samme seksjon som du angir oppføringsprisen. Dette tjenestegebyret trekkes fra den endelige salgsprisen som du og kunden blir enige om. Tjenestegebyret er en kombinasjon av Escrow-gebyret og det estimerte Exchange-gebyret, ekskludert Escrows standard utbetalingsgebyr på 10 USD. Exchange-gebyrene er beregnet basert på den endelige salgsprisen for bedriften, men vil endre seg hvis selgeren godtar et lavere eller høyere tilbud. De endelige gebyrene vises i den faktiske Escrow-transaksjonen.

Exchange krever et tjenestegebyr for gjennomført salg av virksomheten gjennom Exchange-betalingsflyten. Dette tjenestegebyret er en kombinasjon av Escrow- og Exchange-gebyrer og trekkes fra inntektene du mottar fra salget. Det koster ingenting å føre opp virksomheten på Exchange, og gebyret gjelder kun hvis du selger virksomheten Exchanges betalingsflyt. Tjenestegebyret gir deg praktisk støtte med overføringen, et sikkert betalingssystem som sikrer at du får betalt gjennom Escrow.com og vissheten om at de økonomiske opplysningene dine beskyttes både under og etter salget.

For å være åpne om gebyrene som gjelder for et vellykket salg, estimerer Exchange beløpet du kan forvente å betale når du oppretter oppføringen din. Det endelige tjenestegebyret oppgis når du godtar et tilbud og oppretter en transaksjon i betalingsflyten. Når du bestemmer deg for en salgspris for bedriften, må tjenestegebyret betales av deg, personen som selger bedriften, så du bør legge dette inn i salgsprisen.

Virksomhetskategorier

Når du har publisert oppføringen din, plasserer Exchange den automatisk i bedriftskategoriene som kan gi oppføringen din mest mulig synlighet for de rette kundene.

Hvis du har gjort mer enn 100 USD i bekreftede salg (salg gjort gjennom Shopify) kan du velge oppføringens bransjetype. Inntekten oppdateres i Exchange Marketplace-oppføringen ved inngangen av hver måned. Disse bransjene inkluderer Klær og mote, Elektronikk og dingser, Helse og skjønnhet og så videre. Hvis bedriften din har tjent mindre enn 100 USD i inntekter, kan du ikke velge en bransje for bedriften.

I tillegg til bransje, plasseres oppføringen din automatisk i mange andre kategorier. Dette er kategoriene bedriften din kan vises i, og hva som kvalifiserer den til å bli vist i disse kategoriene.

Oppstartsbutikker

En Starter-butikk er en bedrift som er oppført med under 100 USD i bekreftede salg (salg gjort gjennom Shopify) og har en maksimal salgssum på 10 000 USD. Hvis dette er tilfelle for din bedrift, kan du ikke velge en bransje når du oppretter oppføringen. Dette er den mest populære kategorien på Exchange, og ved å være plassert i denne kategorien vil oppføringen din få mye synlighet og øke sannsynligheten for et salg.

Direktefrakting

Hvis nettbutikken din har en app for direktefrakting installert, vil den automatisk legges i kategorien Direktefrakting på Exchange. Direktefraktingsapper inkluderer Oberlo, Spocket, Modalyst med fler. Bedriften din er kanskje ikke avhengig av disse appene som primær oppfyllelsesmåte, men vises i direktefraktingskategorien for å hjelpe kunder som ønsker en bedrift utstyrt for direktefrakting.

Etablerte bedrifter

Hvis bedriften din har hatt mer enn 20 000 USD i inntekter, blir oppføringen din lagt i kategorien Etablert butikk. Når kundene blar gjennom denne kategorien, kan de også filtrere utvalget basert på bransjetype, som du velger når du oppretter oppføringen.

Trykk på forespørsel

Bedrifter som har installert apper for trykk på forespørsel, som Printful eller teelaunch, legges automatisk i denne kategorien. Dette fordeller kunder som er interessert i å drive en bedrift som kan levere trykk på forespørsel at oppføringen din er riktig for dem.

Lagerbeholdning

Hvis du har valgt alternativet for å inkludere fysisk lagerbeholdning i salget, legges oppføringen i kategorien Lagerbeholdning. Dette velges når du oppretter oppføringene.

Partnerbutikker

Alle bedrifter som er bygget av en partner og ikke enda er administrert av en separat bedriftseier legges i kategorien Partnerbutikker. Partnere er profesjonelle designere, utviklere, markedsførere og påvirkere som tilhører Shopifys partnerprogram. Det som gjør at disse bedriftene skiller seg ut, er at de leveres med alt du trenger for å starte salget, og er bygget for dem som leter etter en ferdigbygget nettbutikk. Disse bedriftene har ikke hatt noen andre tidligere eiere enn partneren som har laget den.

Fjerne en oppføring fra en kategori

Du kan ikke endre hvilke kategorier oppføringen din vises i. Exchange har utviklet dette systemet for å gi alle oppføringer maksimal eksponering for potensielle kunder. Hvis du mener oppføringen din ikke hører hjemme i en kategori, er det best å bruke beskrivelsen for å fortelle kundene hva slags type bedrift det er.

Utvalgte og promoterte oppføringer

Bare et begrenset antall oppføringer kan fremheves på Exchange samtidig. Én til tre oppføringer av høy kvalitet fra hver kategori fremheves av gangen, og noen få av dem vises på startsiden. Bedriftene som fremheves roteres ofte for å kunne gi kvalitetsoppføringer eksponering til tusenvis av kunder som bruker Exchange daglig.

Fremhevede oppføringer velges ikke manuelt. Exchange bruker et verktøy som automatisk velger de beste oppføringene, og legger dem på fremhevede plasser på markedsplassen. Dette verktøyet analyserer oppføringen din for informasjon som er viktig for kundene våre, og tar høyde for antall kunder som ser og engasjerer seg i oppføringen.

Forbedre sjansen for å bli tatt med

Alle som selger bedriften sin på Exchange håper på å få sin oppføring fremhevet, men med begrenset plass kan ikke alle oppføringer promoteres. Det er imidlertid endringer du kan gjøre i oppføringen for å øke sjansene for at din oppføring blir fremhevet.

Følgende forslag er for å hjelpe deg med å opprette en kvalitetsoppføring som tiltrekker seg kundenes oppmerksomhet:

• Bruk minst 280 ord i oppføringens beskrivelse. Det er viktig å bruke beskrivelsen til å beskrive nøyaktig hvilken virksomhet det gjelder og hvorfor du vil selge den. Hvis du vil ha hjelp med å finne ut hva du bør ta med i beskrivelsen, kan du lese artikkelen om hva du bør inkludere i oppføringen.
  • Prøv å ikke gå bort fra oppfylling av bestillinger og vanlig forretningsdrift når du fører virksomheten opp på listen. Det er lurt å holde salget oppe.
  • Ha et egendefinert domene registrert hos nettbutikken din og inkluder dette i salget.
  • Fortell kundene om alle andre eiendeler du inkluderer. Dette kan være kontoer i sosiale medier, produktbilder, personlig støtte etter salget etc.
  • Last opp kvalitetsbilder til oppføringen din. Et skjermbilde av nettbutikken din gjør seg godt, men det er enda bedre å laste opp ekstra skjermbilder.

Utvalgte bedrifter oppdateres hver dag for å vise nye oppføringer av høy kvalitet. Exchange sender også en ukentlig e-post som promoterer en håndfull kuraterte bedriftsoppføringer folk søker på for øyeblikket. Exchange har ikke noe alternativ for å betale for å få oppføringen din fremhevet for øyeblikket, og det er gratis å bli fremhevet.

Slik selger du mens virksomheten ligger ute for salg

Bedrifter som fortsetter å gjøre salg mens de er oppført for salg på Exchange har en høyere sjanse for å bli solgt. Dette beviser for kundene at bedriften fortsatt er aktiv og sunn, og gjør den mer attraktiv å kjøpe. Du er ansvarlig for å innfri alle salg som gjøres mens du er eier.

Du kan ikke stenge en forretning mens den er oppført

Bedriften din må være åpen og ha et betalt abonnement for å kunne selges på Exchange. På denne måten kan potensielle kunder fortsatt besøke nettstedet ditt for å avgjøre om de vil kjøpe det. Det lar deg også fortsette å gjøre salg mens bedriften din er oppført, noe som øker sjansen for at den selges.

Slik fjerner du Exchange-oppføringen din

Hvis du har bestemt at du ikke lenger vil ha virksomheten din oppført for salg på Exchange, kan du følge disse trinnene for å fjerne oppføringen:

1. Logg på Shopify-kontoen din og gå til appene dine.
  2. Klikk på Exchange Marketplace-appen.
  3. Klikk på Oppføring-fanen.
  4. Klikk på Avpubliser-knappen og bekreft.

Oppføringsdataene dine lagres i tilfelle du bestemmer deg for å publisere oppføringen på nytt i fremtiden. Hvis du bestemmer deg for ikke å selge bedriften på Exchange, og du legger ned bedriften, blir oppføringen automatisk avpublisert.