Opprette en oppføring i Exchange Marketplace

For å føre opp virksomheten din for salg på Exchange Marketplace må du sørge for at den er kvalifisert for salg (som vist nedenfor) og deretter installere Exchange-appen i Shopify administrator. Det er to måter å få appen på:

• Gå til exchangemarketplace.com og klikk på knappen Selg virksomheten din i nettstedets topptekst. Deretter må du logge deg på Shopify-kontoen din for å installere appen.
  • Eventuelt kan du, fra Shopify-kontoen, gå til Innstillinger > Abonnement og tillatelser (eller Innstillinger >- Konto) og se etter Selg eller steng butikk-knappen.

Kriterier for oppføring

For øyeblikket kan bare Shopify-virksomheter opprette sanntidsoppføringer på Exchange. Hvis du har en Shopify-virksomhet, kan du selge den uavhengig av antall bestillinger. Det kreves ikke et minsteantall for bestillinger for å kunne føre opp virksomheten din på Exchange.

Du må oppfylle følgende krav før du oppfører butikken din på Exchange:

• Bare Shopify-kontoens butikkeier har tilgang til og kan installere Exchange-appen i en Shopify-butikk.
  • Shopify-kontoen din må være på et betalt abonnement eller et utviklingsabonnement. Dette inkluderer Shopifys Pause and Build-nettbutikkabonnement.
  • Bedriften din kan ikke være på Shopify Plus-abonnementet. Hvis bedriften din er på Shopify Plus, må du kontakte brukerstøtte hos Shopify Plus og diskutere muligheten for å reforhandle avtalen din og nedgradere til et berettiget abonnement.
  • Virksomheten din kan ikke være i prøveperioden. Du må vente én dag etter betaling av din første faktura for å være kvalifisert.
  • Hvis du bruker Shopify Payments, må kontoen din være i god stand. Hvis bedriften din er fjernet fra Shopify Payments, kan du ikke føre den opp på Exchange.
  • Du kan ikke ha aktiv finansiering fra Shopify Capital.
  • Du kan ikke ha noen åpne saker hos Shopifys risikoteam, Shopifys gjenopprettingsteam eller Shopifys juridiske team. Alle utestående problemer må løses før du kan oppføre butikken din for salg.
  • Alle oppføringer må følge Shopifys Vilkår for bruk og Partnerprogramavtale

Se Exchange-vilkårene for alle begrensninger knyttet til Exchange Marketplace.

Slik oppretter du en oppføring i Exchange Marketplace

Etter du har installert Exchange Marketplace-appen, må du fylle oppføringen din med informasjon om virksomheten før du publiserer. Vi har noen tips som vil hjelpe deg å med å lage en fremragende oppføring her. Her er de grunnleggende stegene for hvordan du oppretter en fullstendig Exchange-oppføring:

1. Se gjennom kontaktopplysningene dine. Kjøpere kan ikke se e-postadressen din, men svarene deres videresendes automatisk til denne e-postadressen. E-postadressen som er angitt under Innstillinger > Abonnement og tillatelser (eller Innstillinger > Konto) i Shopify-administrator brukes for alle Exchange- og Escrow-varsler. Det er viktig at du har tilgang til denne e-postinnboksen. Hvis du må oppdatere denne e-postadressen, kan du kontakte exchange-support@shopify.com for å få hjelp. Kjøperne kan ikke se e-postadressen din.
  2. Velg en bransje for bedriften din. Hvis bedriften din er i Starter-butikkategorien, vil du ikke se alternativet for å velge bransje. Hvis bedriften din har mindre enn 100 USD i bekreftede salgsinntekter, vil den automatisk bli plassert i Starter-butikkategorien. Se veiledningen vår om å forstå bedriftens inntektsopplysninger for mer informasjon.
  3. Skriv en beskrivelse av virksomheten din. Bruk beskrivelsen til å gi potensielle kjøpere viktig informasjon, inkludert detaljer om dette for å gi potensielle kjøpere med viktig informasjon, inkludert detaljer om salg, markedsføringsstrategier, målmarkeder, virksomhetens historie og hvorfor du har bestemt deg for å selge virksomheten.
  4. Hvis du er en partner som selger en utviklingsbutikk bør du vurdere å inkludere butikkfront-passordet i oppføringen din slik at potensielle kjøpere kan se butikken.
  5. Merk av alle ressursene som er inkludert i salget.
  6. Exchange genererer automatisk en estimert verdi, men du kan gjøre endringer og sette salgsprisen til et beløp som best reflekterer bedriften din. Vurderingen er synlig før oppføringen godkjennes. Salgsprisen kan angis når som helst.
  7. Marker alternativene for hva som er inkludert i salget.
  8. Inkluder koblinger til kontoene dine på sosiale medier.
  9. Exchange genererer automatisk et skjermbilde av nettbutikken din. Hvis det automatiske skjermbildet er utdatert, kan du kontakte oss for å be om et oppdatert, automatisk skjermbilde. Du kan også laste opp dine egne skjermbilder av salg eller trafikkrapporter, annonser du har laget eller andre ting kjøpere kan være interessert i å se.

Oppføringens salgs-og trafikkdata kan ikke endres. Exchange viser alle verifiserbare salgs- og trafikkdata på oppføringen din.

Når du er klar, klikker du på Publiser-knappen. Oppføringen kan være kvalifisert for en vurderingsprosess av Exchange support-teamet. Du vil bli varslet om eventuelle endringer som må gjøres før publisering. Når oppføringen er godkjent, blir den aktiv på Exchange. Du kan forvente å få meldinger fra potensielle kjøpere på kort tid!

Private oppføringer

Alternativet for å opprette en privat oppføring er tilgjengelig for bedrifter som har tjent minst 100 dollar i bekreftede salgsinntekter. Exchange tilbyr muligheten til å opprette en privat oppføring for selgere som ønsker å selge bedriften sin, men ønsker å holde informasjon som butikknavn, kontoer i sosiale medier, skjermbilder eller URL-adresser private.

Potensielle kjøpere kan sende meldinger til private oppføringer for å få mer informasjon om bedriften direkte fra deg.

Hvordan beregnes virksomhetens verdi?

Verdiberegningsverktøyet i Exchange anbefaler en salgspris ved å ta hensyn til en rekke faktorer, inkludert omsetning og trafikk for de siste 12 månedene, samt andre ting som f.eks. følgere i sosiale medier eller e-postabonnenter. Virksomheter med funksjoner som har vist seg å selge, beregnes til en høyere verdi av verdiberegningsverktøyet.

Vurderingen er basert på begrenset informasjon, og kan ikke ta hensyn til all informasjon som er relevant for verdien av forretningen din. Vi anbefaler at du redigerer listeprisen for virksomheten for å ta høyde for informasjon som kan tilføre verdi virksomheten verdi som verdiberegningsverktøyet ikke har tilgang til.

Brukerkrav for Exchange

Vårt mål er å tilby et rettferdig og trygt miljø for alle som ønsker å kjøpe eller selge en bedrift på Exchange. For å bidra til dette har vi satt følgende krav og retningslinjer:

• Du må være over 18 år gammel.
  • Hvis du bor i et av følgende land eller områder som ikke støttes av Escrow, kan du ikke bruke Exchange: - Afghanistan, Algerie, Angola, Aserbadsjan, Burundi, Chad, Cuba, Den Sentralafrikanske Republikk, Egypt, Ekvatorial-Guinea, Elfenbenskysten, Eritrea, Etiopia, Guinea, Guinea-Bissau, Haiti, Honduras, Hviterussland, Den Islamske Republikken Iran, Irak, Kambodsja, Kasakhstan, Kongo, Den Demokratiske Republikken Kongo, Den Demokratiske Folkerepublikken Korea, Kirgisistan, Laos Folkets Demokratiske Republikk, Libanon, Liberia, Libya, Moldova, Myanmar, Nigeria, Pakistan, Panama, Den Russiske Føderasjon, Sierra Leone, Somalia, Sør-Sudan, Sudan, Surinam, Den Syriske Arabiske Republikk, Tadjikistan, Uganda, Ukraina, Usbekistan, Venezuela, Yemen, Zimbabwe

• Ikke bruk Exchange Marketplace til å markedsføre et produkt eller en tjeneste.

• Exchange Marketplace støtter ikke et auksjonsformat. Det forventes at selgere setter og holder seg til sin pris slik at de ikke forvirrer kjøpere og skaper en negativ opplevelse.

• Du må ikke oppgi din personlige e-postadresse, telefonnummer eller noen annen type kontaktinformasjon i oppføringen din. Kjøpere og selgere skal kun sende deg meldinger gjennom Exchange.

• La alltid Exchange gjennomføre endringer i butikkeierskap for deg.

• Exchange støtter ikke søk etter forretningspartnerskaper. En bedrift må selges i sin helhet for å kunne oppføres på Exchange.

• Alle oppføringer må være unike, og kan ikke være kopier av eksisterende Exchange-oppføringer.

• Nettbutikkmaler som selges via Exchange må være unike. For å unngå utfordringer med misfornøyde kjøpere, er det viktig at hver virksomhet som selges ikke er en kopi av en annen virksomhet.

• I motsetning til vanlige utviklingsbutikker laget av partnere, er bedrifter oppført på Exchange ikke berettiget for en kommisjon.

• Du kan være underlagt en «Kjenn din kunde»-forespørsel, om å bekrefte identiteten din.

• Ikke oppfordre noen av partene til å starte en betalingstransaksjon utenfor Exchanges betalingsflyt. Hvis en transaksjon fullføres utenfor Exchange Marketplace Escrow.com-flyten, kan ikke Shopify hjelpe deg med eventuelle problemer knyttet til denne transaksjonen. Bruk av Escrow.com utenfor Exchange for å starte en ny transaksjon er ansett som utenfor den godkjente Exchange-betalingsflyten. Alle offisielle Exchange-transaksjoner vil ha exchange-payments@shopify.com oppført som megler i Escrow.com-transaksjonen.

Viktig: Hvis du bryter med noen av disse kravene og retningslinjene, kan det resultere i at du blir permanent utestengt fra å bruke Exchange Marketplace.

Alle oppføringene er gjenstand for vurdering av Exchange-kundestøtteteamet. Hvis du bryter en eller flere av retningslinjene ovenfor, kan det føre til at du mister muligheten til å oppføre virksomheten. Derfor bør du lese nøye gjennom alt når du oppretter oppføringen.

Hvis du utestenges fra salg på Exchange, kan ikke avgjørelsen gjøres om. Disse beslutningene fattes etter grundige vurderinger og er utviklet for å beskytte selgere og kjøpere. Selv om det finnes andre nettbaserte markedsplasser der du kan selge virksomheten din, kan ikke Exchange gjøre unntak og la deg føre opp virksomheten igjen.

Tjenestegebyr

Det beregnede tjenestegebyret oppgis i samme seksjon som du angir oppføringsprisen din. Dette tjenestegebyret vil bli trukket fra den endelige salgsprisen som du og kjøperen blir enige om. Tjenestegebyret er en kombinasjon av Escrow-gebyret og det beregnede Exchange-gebyret, ekskludert Escrows standard utbetalingsgebyr på 10 dollar. Exchanges gebyrer beregnes basert på den endelige salgsprisen til bedriften, men vil endres hvis selgeren aksepterer et lavere eller høyere tilbud. De endelige gebyrene vil vises i den faktiske Escrow-transaksjonen.

Exchange krever et tjenestegebyr for gjennomført salg av virksomheten gjennom Exchange-betalingsflyten. Dette tjenestegebyret er en kombinasjon av Escrow- og Exchange-gebyrer og trekkes fra inntektene du mottar fra salget. Det koster ingenting å føre opp virksomheten på Exchange, og gebyret gjelder kun hvis du selger virksomheten Exchanges betalingsflyt. Tjenestegebyret gir deg praktisk støtte med overføringen, et sikkert betalingssystem som sikrer at du får betalt gjennom Escrow.com og vissheten om at de økonomiske opplysningene dine beskyttes både under og etter salget.

For å være tydelig på hvilke gebyrer som gjelder for et gjennomført salg, beregner Exchange beløpet du kan forvente å betale når du først oppretter oppføringen. Det endelige tjenestegebyret blir oppgitt når du aksepterer et tilbud og oppretter en transaksjon i betalingsflyten. Når du bestemmer deg for en salgspris for bedriften din, må du huske at tjenestegebyret må betales av deg, personen som selger bedriften, så du bør legge inn dette i salgsprisen.

Virksomhetskategorier

Når du publiserer oppføringen blir den automatisk lagt inn i virksomhetskategoriene Exchange mener vil gi oppføringen best synlighet for de riktige potensielle kjøperne.

Hvis du har tjent mer enn 100 USD i bekreftede salg (salg gjort gjennom Shopify), kan du velge hvilken bransje oppføringen din vil bli vist i. Inntekten oppdateres i Exchange Marketplace-oppføringen ved inngangen av hver måned. Disse bransjene inkluderer Klær og mote, Elektronikk og dingser, Helse og skjønnhet og så videre. Hvis bedriften din har tjent mindre enn 100 USD i i inntekter, vil du ikke se alternativet for å velge bransje for bedriften.

I tillegg til bransje blir oppføringen automatisk lagt inn i mange andre kategorier. Her er kategoriene virksomheten din kan vises i og hva som kvalifiserer den til å vises i disse kategoriene.

Oppstartsbutikker

En Starter-butikk er en bedrift som er oppført med under 100 USD i bekreftede salg (salg gjort gjennom Shopify). Hvis dette er tilfelle for din bedrift, vil du ikke se alternativet for å velge bransje når du oppretter oppføringen. Dette er den mest populære kategorien på Exchange, og ved å være plassert i denne kategorien vil oppføringen din få mye synlighet og øke sannsynligheten for et salg.

Direktefrakting

Hvis nettbutikken har installert en app for direktelevering, plasseres den automatisk i kategorien direktelevering på Exchange. Direkteleveringsapper inkluderer Oberlo, Spocket, Modalyst og flere. Virksomheten din er kanskje ikke avhengig av disse appene som en primær oppfyllelsesmåte, men den vises likevel i kategorien direktelevering. Dette er nyttig for kjøpere som ser etter en virksomhet med mulighet for direktelevering.

Etablerte bedrifter

Hvis bedriften din har hatt mer enn 20 000 USD i inntekter, vil oppføringen din bli lagt i Etablert butikk-kategorien. Når kjøpere blar gjennom denne kategorien, kan de også filtrere utvalget basert på bransjetype, som du velger når du oppretter oppføringen.

Trykk på forespørsel

Bedrifter som har installert skriv-ut-på-forespørsel-apper som f.eks. Printful eller teelaunch legges automatisk i denne kategorien. Da vet kjøpere som er interessert i å drive en virksomhet som kan skrive ut på forespørsel at oppføringen din kan passe for dem.

Lagerbeholdning

Hvis du har valgt alternativet for å inkludere fysisk lagerbeholdning i salget, vises oppføringen under lagerbeholdningskategorien. Dette velges når du oppretter oppføringene dine.

Partnerbutikker

Alle virksomheter som ble opprettet av en samarbeidspartner og som ennå ikke har blitt administrert av en annen bedriftseier vil bli lagt inn i partnerbutikk-kategorien. Samarbeidspartnere er profesjonelle designere, utviklere, markedsførere og influensere som tilhører Shopifys partnerprogram. Det som gjør skiller disse virksomhetene, er at de disse forretningene forskjellige, er at de kommer til å sette opp med alt du trenger for å begynne å lage salg, og har blitt bygget for de som leter etter en ferdig nettbutikk. Disse forretningene har ikke hatt en tidligere eier enn partneren som opprettet den.

Fjerne en oppføring fra en kategori

Det er ingen måte å endre hvilke kategorier oppføringen din vises på. Exchange har utviklet dette systemet for å gi alle oppføringer maksimal eksponering for potensielle kjøpere. Hvis du mener oppføringen din ikke hører til i en kategori, er det best å bruke beskrivelsen til å la kjøpere få vite hvilken type virksomhet det er.

Utvalgte og promoterte oppføringer

Kun et begrenset antall oppføringer kan bli omtalt på Exchange om gangen. Én til tre oppføringer av høy kvalitet fra hver kategori er omtalt om gangen, mens noen få vises på hjemmesiden. Virksomhetene som omtales roteres ofte for å vise oppføringer av høy kvalitet og gi disse eksponering overfor tusenvis av kjøpere som bruker Exchange hver dag.

De utvalgte oppføringene er ikke valgt manuelt. Exchange bruker et verktøy som automatisk velger de fremste oppføringene som skal plasseres utvalgte steder på markedsplassen. Dette verktøyet analyserer oppføringen din for informasjon som er viktig for kundene våre og tar hensyn til antall kjøpere som ser og samhandler med oppføringen din.

Forbedre sjansen for å bli tatt med

Alle som selger virksomheten sin på Exchange håper at deres oppføring velges ut, men med begrenset plass kan ikke alle oppføringene vises. Du kan imidlertid gjøre endringer i oppføringen din for å gjøre et mer sannsynlig at den velges.

Det gjelder i bunn og grunn å lage en kvalitetsoppføring som vil fange kundenes oppmerksomhet. Du kan for eksempel gjøre følgende:

• Bruk minst 280 ord i oppføringens beskrivelse. Det er viktig å bruke beskrivelsen til å beskrive nøyaktig hvilken virksomhet det gjelder og hvorfor du vil selge den. Hvis du vil ha hjelp med å finne ut hva du bør ta med i beskrivelsen, kan du lese artikkelen om hva du bør inkludere i oppføringen.
  • Prøv å ikke gå bort fra oppfylling av bestillinger og vanlig forretningsdrift når du fører virksomheten opp på listen. Det er lurt å holde salget oppe.
  • Ha et egendefinert domene registrert hos nettbutikken din og inkluder dette i salget.
  • La kjøpere vite hvilke andre ressurser som er inkludert. Det kan f.eks. være kontoer på sosiale medier, produktbilder, personlig brukerstøtte etter salg osv.
  • Last opp kvalitetsbilder til oppføringen din. Et skjermbilde av nettbutikken din gjør seg godt, men det er enda bedre å laste opp ekstra skjermbilder.

Utvalgte virksomheter oppdateres hver dag for å vise nye oppføringer av høy kvalitet. Exchange sender også en ukentlig e-post som viser frem en håndfull av spesielt utvalgte oppføringer som vi mener vil appellere til hva folk som ønsker å kjøpe forretninger søker for øyeblikket. Det er for tiden ikke mulig å betale for å få oppføringen forfremmes – utvelgelsen er gratis.

Slik selger du mens virksomheten ligger ute for salg

Bedrifter som fortsetter å selge mens de er oppført for salg på Exchange har en større sjanse for å bli solgt. Dette viser mulige kjøpere at forretningen fortsatt er aktiv og sterk, slik at det blir enda mer attraktivt å kjøpe. Du er ansvarlig for å oppfylle alle salg som gjennomføres så lenge du er eier.

Du kan ikke stenge en forretning mens den er oppført

Virksomheten din må være åpen og på et betalt abonnement for å kunne selges Exchange. På denne måten kan potensielle kjøpere fortsatt besøke nettstedet ditt for å avgjøre om de ønsker å kjøpe den. Da kan du også fortsette å selge mens virksomheten er oppført, hvilket øker sjansene for at den blir solgt.

Slik fjerner du Exchange-oppføringen din

Hvis du har bestemt at du ikke lenger vil ha virksomheten din oppført for salg på Exchange, kan du følge disse trinnene for å fjerne oppføringen:

1. Logg på Shopify-kontoen din og gå til appene dine.
  2. Klikk på Exchange Marketplace-appen.
  3. Klikk på Oppføring-fanen.
  4. Klikk på Avpubliser-knappen og bekreft.

Oppføringsopplysningene lagres i tilfelle du bestemmer deg for å publisere oppføringen på nytt i fremtiden. Hvis du bestemmer deg for ikke å selge bedriften din på Exchange, og legger ned bedriften, vil oppføringen automatisk bli avpublisert.