Opprette en oppføring i Exchange Marketplace

For å føre opp virksomheten din for salg på Exchange Marketplace må du sørge for at den er kvalifisert for salg (som vist nedenfor) og deretter installere Exchange-appen i Shopify administrator. Det er to måter å få appen på:

• Gå til exchangemarketplace.com og klikk på knappen Selg virksomheten din i nettstedets topptekst. Deretter må du logge deg på Shopify-kontoen din for å installere appen.
  • Eventuelt kan du, fra Shopify-kontoen, gå til Innstillinger > Abonnement og tillatelser (eller Innstillinger >- Konto) og se etter Selg eller steng butikk-knappen.

Kriterier for oppføring

For øyeblikket kan bare Shopify-bedrifter opprette sanntidsoppføringer på Exchange. Hvis du har en Shopify-bedrift, kan du selge den uavhengig av antall salg. Det kreves ikke et minsteantall for salg for å kunne føre opp bedriften din på Exchange.

Det er bare noen få krav for å føre opp virksomheten din på Exchange:

• Shopify-kontoen din må være på et betalt abonnement. Dette inkluderer et pauset nettbutikkabonnement i Shopify.
  • Bedriften din kan ikke være i prøveperioden. Du må vente én dag etter betaling av din første faktura for å være kvalifisert.
  • Hvis du bruker Shopify Payments, må kontoen være i god stand. Hvis forretningen din er fjernet fra Shopify Payments, kan du dessverre ikke oppføres.
  • Du kan ikke ha aktiv finansiering fra Shopify Capital.
  • Bedriften din kan ikke være på Shopify Plus. Hvis bedriften din er på Shopify Plus for øyeblikket, må du kontakte brukerstøtte hos Shopify Plus og diskutere muligheten for å reforhandle avtalen din og endre til et kvalifisert abonnement.

Slik oppretter du en oppføring i Exchange Marketplace

Etter du har installert Exchange Marketplace-appen, må du fylle oppføringen din med informasjon om virksomheten før du publiserer. Vi har noen tips som vil hjelpe deg å med å lage en fremragende oppføring her. Her er de grunnleggende stegene for hvordan du oppretter en fullstendig Exchange-oppføring:

1. Se gjennom kontaktopplysningene dine. Kjøpere kan ikke se e-postadressen din, men svarene deres videresendes automatisk til denne e-postadressen. E-postadressen som er angitt under Innstillinger > Abonnement og tillatelser (eller Innstillinger > Konto) i Shopify-administrator brukes for alle Exchange- og Escrow-varsler. Det er viktig at du har tilgang til denne e-postinnboksen. Hvis du må oppdatere denne e-postadressen, kan du kontakte exchange-support@shopify.com for å få hjelp. Kjøperne kan ikke se e-postadressen din.
  2. Velg en bransje for virksomheten din. Bare etablerte bedrifter vil se alternativet for å velge en bransje. Hvis forretningen din har under $100 USD i hvitelistet inntekt, plasseres den automatisk i butikkategorien Starter.
  3. Skriv en beskrivelse av virksomheten din. Bruk beskrivelsen til å gi potensielle kjøpere viktig informasjon, inkludert detaljer om dette for å gi potensielle kjøpere med viktig informasjon, inkludert detaljer om salg, markedsføringsstrategier, målmarkeder, virksomhetens historie og hvorfor du har bestemt deg for å selge virksomheten.
  4. Etter oppføringen har blitt gjennomgått av Exchange-støtteteamet vil du kunne angi en salgspris. Vi genererer automatisk en beregnet verdi, men du må gjerne gjøre endringer i salgsprisen hvis du mener det gjenspeiler virksomheten bedre.
  5. Marker alternativene for hva som er inkludert i salget.
  6. Vis lenker til kontoene dine på sosiale medier.
  7. Last opp skjermbilder. Exchange genererer automatisk et skjermbilde av nettbutikken. Hvis det automatiserte skjermbildet er utdatert, kan du kontakte oss for å be om et oppdatert, automatisert skjermbilde. Du kan også laste opp egne skjermbilder av salgs- eller trafikkrapporter, annonser du har laget eller annet som kjøperne kan ha interesse av.

Oppføringens salgs-og trafikkdata kan ikke endres. Exchange viser alle verifiserbare salgs- og trafikkdata på oppføringen din.

Når du er klar, klikker du på Publiser-knappen. Oppføringen kan være kvalifisert for en vurderingsprosess av Exchange support-teamet. Du vil bli varslet om eventuelle endringer som må gjøres før publisering. Når oppføringen er godkjent, blir den aktiv på Exchange. Du kan forvente å få meldinger fra potensielle kjøpere på kort tid!

Hvordan beregnes virksomhetens verdi?

Verdiberegningsverktøyet i Exchange anbefaler en salgspris ved å ta hensyn til en rekke faktorer, inkludert omsetning og trafikk for de siste 12 månedene, samt andre ting som f.eks. følgere i sosiale medier eller e-postabonnenter. Virksomheter med funksjoner som har vist seg å selge, beregnes til en høyere verdi av verdiberegningsverktøyet.

Vurderingen er basert på begrenset informasjon, og kan ikke ta hensyn til all informasjon som er relevant for verdien av forretningen din. Vi anbefaler at du redigerer listeprisen for virksomheten for å ta høyde for informasjon som kan tilføre verdi virksomheten verdi som verdiberegningsverktøyet ikke har tilgang til.

Krav og retningslinjer

Vårt mål er å tilby et rettferdig og trygt miljø for alle som ønsker å kjøpe eller selge en virksomhet på Exchange. For å bidra til dette, har vi satt følgende krav og retningslinjer:

• Du må være over 18 år gammel
  • Hvis du bor i et av følgende land eller områder som ikke støttes av Escrow, kan du ikke bruke Exchange: - Afghanistan, Alabama (USA), Algerie, Angola, Aserbajdsjan, Hviterussland, Burundi, Kambodsja, Den sentralafrikanske republikk, Tsjad, Kongo, den demokratiske republikken Kongo, Cuba, Elfenbenskysten, Egypt, Ekvatorial-Guinea, Eritrea, Etiopia, Guinea, Guinea-Bissau, Haiti, Honduras, Iran, Irak, Kasakhstan, Nord-Korea, Kirgisistan, Laos, Libanon, Liberia, Libya, Moldova, Myanmar, Nigeria, Pakistan, Panama, Russland, Sierra Leone, Somalia, Sør-Sudan, Sudan, Surinam, Syria, Tadsjikistan, Uganda, Ukraina, Usbekistan, Venezuela, Jemen, Zimbabwe

• Du kan ikke bruke Exchange-oppføringen din til å markedsføre tjenester.

• Du må ikke oppgi din personlige e-postadresse, telefonnummer eller noen annen type kontaktinformasjon i oppføringen din. Kjøpere skal kun sende deg meldinger gjennom Exchange.

• La alltid Exchange gjennomføre endringer i butikkeierskap for deg.

• Kjøpere og selgere skal kun sende deg meldinger gjennom Exchange.

• Alle oppføringer må være unike, og kan ikke være kopier av eksisterende Exchange-oppføringer.

• Nettbutikkmaler som selges via Exchange må være unike. For å unngå utfordringer med misfornøyde kjøpere, er det viktig at hver virksomhet som selges ikke er en kopi av en annen virksomhet.

• I motsetning til vanlige utviklingsbutikker laget av partnere, er virksomheter oppført på Exchange ikke kvalifisert for en inntektsandel.

• Du må ikke oppfordre kjøpere til å betale deg utenfor betalingsflyten i Exchange. Her ser du hvorfor.

Alle oppføringene er gjenstand for vurdering av Exchange-kundestøtteteamet. Hvis du bryter en eller flere av retningslinjene ovenfor, kan det føre til at du mister muligheten til å oppføre virksomheten. Derfor bør du lese nøye gjennom alt når du oppretter oppføringen.

Hvis du utestenges fra salg på Exchange, kan ikke avgjørelsen gjøres om. Disse beslutningene fattes etter grundige vurderinger og er utviklet for å beskytte selgere og kjøpere. Selv om det finnes andre nettbaserte markedsplasser der du kan selge virksomheten din, kan ikke Exchange gjøre unntak og la deg føre opp virksomheten igjen.

Tjenestegebyr

Tjenestegebyret vises i Exchange-appen etter at oppføringen har blitt godkjent i vurderingsprosessen for oppføringen, og er en kombinasjon av Escrows-gebyrer og de beregnede gebyrene fra Exchange, inkludert Escrows vanlige utbetalingsgebyr på 10 dollar. Tjenestegebyret vises i Exchange-appen så snart oppføringen i godkjent gjennom vurderingsprosessen. Exchange-avgiftene beregnes basert på virksomhetens endelige salgspris, men vil endre seg hvis selgeren godtar et lavere eller høyere tilbud. De endelige avgiftene vises i den faktiske Escrow-transaksjonen.

Exchange krever et tjenestegebyr for gjennomført salg av virksomheten gjennom Exchange-betalingsflyten. Dette tjenestegebyret er en kombinasjon av Escrow- og Exchange-gebyrer og trekkes fra inntektene du mottar fra salget. Det koster ingenting å føre opp virksomheten på Exchange, og gebyret gjelder kun hvis du selger virksomheten Exchanges betalingsflyt. Tjenestegebyret gir deg praktisk støtte med overføringen, et sikkert betalingssystem som sikrer at du får betalt gjennom Escrow.com og vissheten om at de økonomiske opplysningene dine beskyttes både under og etter salget.

Vi er tydelige på hvilke gebyrer som gjelder for et gjennomført salg, og derfor beregner vi hvor mye du kan forvente å betale når du først oppretter oppføringen. Det endelige tjenestegebyret vises først etter at du har godtatt et tilbud og opprettet en transaksjon i betalingsflyten. Når du bestemmer deg for en salgspris for virksomheten, må du huske at tjenestegebyret vil måtte betales av deg, den som selger virksomheten.

Virksomhetskategorier

Når du publiserer oppføringen blir den automatisk lagt inn i virksomhetskategoriene Exchange mener vil gi oppføringen best synlighet for de riktige potensielle kjøperne.

Hvis du er en etablert virksomhet, kan du også velge hvilken bransjetype oppføringene skal vises under. Disse næringene spenner er alt fra klær og mote, elektronikk og dingser, til skjønnhet og helse og mye mer. Hvis virksomheten din har under 100 dollar i inntekter, vises ikke alternativet for valg av bransje for virksomheten.

I tillegg til bransje blir oppføringen automatisk lagt inn i mange andre kategorier. Her er kategoriene virksomheten din kan vises i og hva som kvalifiserer den til å vises i disse kategoriene.

Oppstartsbutikker

En oppstartsbutikk er enhver virksomhet som har blitt oppført med under $100 i hvitlistede salg (salg utført gjennom Shopify). Hvis dette er tilfelle med forretningen din, vil du ikke se alternativet for å velge en bransje når du oppretter oppføringen. Dette er den mest populære kategorien på Exchange, og når du plasseres i denne kategorien blir oppføringene langt mer synlige, og sjansene for å selge øker.

Direktefrakting

Hvis nettbutikken har installert en app for direktelevering, plasseres den automatisk i kategorien direktelevering på Exchange. Direkteleveringsapper inkluderer Oberlo, Spocket, Modalyst og flere. Virksomheten din er kanskje ikke avhengig av disse appene som en primær oppfyllelsesmåte, men den vises likevel i kategorien direktelevering. Dette er nyttig for kjøpere som ser etter en virksomhet med mulighet for direktelevering.

Etablerte butikker

Hvis virksomheten din har mer enn 100 dollar i inntekt, legges oppføringen til i kategorien etablert butikk. Når kjøpere ser gjennom denne kategorien, kan de også filtrere utfra bransjetypen du velger når du oppretter oppføringen.

Trykk på forespørsel

Bedrifter som har installert skriv-ut-på-forespørsel-apper som f.eks. Printful eller teelaunch legges automatisk i denne kategorien. Da vet kjøpere som er interessert i å drive en virksomhet som kan skrive ut på forespørsel at oppføringen din kan passe for dem.

Lagerbeholdning

Hvis du har valgt alternativet for å inkludere fysisk lagerbeholdning i salget, vises oppføringen under lagerbeholdningskategorien. Dette velges når du oppretter oppføringene dine.

Partnerbutikker

Alle virksomheter som ble opprettet av en samarbeidspartner og som ennå ikke har blitt administrert av en annen bedriftseier vil bli lagt inn i partnerbutikk-kategorien. Samarbeidspartnere er profesjonelle designere, utviklere, markedsførere og influensere som tilhører Shopifys partnerprogram. Det som gjør skiller disse virksomhetene, er at de disse forretningene forskjellige, er at de kommer til å sette opp med alt du trenger for å begynne å lage salg, og har blitt bygget for de som leter etter en ferdig nettbutikk. Disse forretningene har ikke hatt en tidligere eier enn partneren som opprettet den.

Private oppføringer

Alternativet for oppretting av en privat oppføring er tilgjengelig for bedrifter som har minst 100 dollar i hvitlistet inntekt. Exchange tilbyr muligheten til å opprette en privat oppføring for selgere som er interessert i å selge virksomheten sin, men vil beholde informasjon som butikk navn, kontoer på sosiale medier, skjermbilder og URL-adresser som er private.

Potensielle kjøpere kan sende meldinger til private oppføringer for å finne ut mer informasjon om forretningen direkte fra deg.

Fjerne en oppføring fra en kategori

Det er ingen måte å endre hvilke kategorier oppføringen din vises på. Exchange har utviklet dette systemet for å gi alle oppføringer maksimal eksponering for potensielle kjøpere. Hvis du mener oppføringen din ikke hører til i en kategori, er det best å bruke beskrivelsen til å la kjøpere få vite hvilken type virksomhet det er.

Utvalgte og promoterte oppføringer

Kun et begrenset antall oppføringer kan bli omtalt på Exchange om gangen. Én til tre oppføringer av høy kvalitet fra hver kategori er omtalt om gangen, mens noen få vises på hjemmesiden. Virksomhetene som omtales roteres ofte for å vise oppføringer av høy kvalitet og gi disse eksponering overfor tusenvis av kjøpere som bruker Exchange hver dag.

De utvalgte oppføringene er ikke valgt manuelt. Exchange bruker et verktøy som automatisk velger de fremste oppføringene som skal plasseres utvalgte steder på markedsplassen. Dette verktøyet analyserer oppføringen din for informasjon som er viktig for kundene våre og tar hensyn til antall kjøpere som ser og samhandler med oppføringen din.

Forbedre sjansen for å bli tatt med

Alle som selger virksomheten sin på Exchange håper at deres oppføring velges ut, men med begrenset plass kan ikke alle oppføringene vises. Du kan imidlertid gjøre endringer i oppføringen din for å gjøre et mer sannsynlig at den velges.

Det gjelder i bunn og grunn å lage en kvalitetsoppføring som vil fange kundenes oppmerksomhet. Du kan for eksempel gjøre følgende:

• Bruk minst 280 ord i oppføringens beskrivelse. Det er viktig å bruke beskrivelsen til å beskrive nøyaktig hvilken virksomhet det gjelder og hvorfor du vil selge den. Hvis du vil ha hjelp med å finne ut hva du bør ta med i beskrivelsen, kan du lese artikkelen om hva du bør inkludere i oppføringen.
  • Prøv å ikke gå bort fra oppfylling av bestillinger og vanlig forretningsdrift når du fører virksomheten opp på listen. Det er lurt å holde salget oppe.
  • Ha et egendefinert domene registrert hos nettbutikken din og inkluder dette i salget.
  • La kjøpere vite hvilke andre ressurser som er inkludert. Det kan f.eks. være kontoer på sosiale medier, produktbilder, personlig brukerstøtte etter salg osv.
  • Last opp kvalitetsbilder til oppføringen din. Et skjermbilde av nettbutikken din gjør seg godt, men det er enda bedre å laste opp ekstra skjermbilder.

Utvalgte virksomheter oppdateres hver dag for å vise nye oppføringer av høy kvalitet. Exchange sender også en ukentlig e-post som viser frem en håndfull av spesielt utvalgte oppføringer som vi mener vil appellere til hva folk som ønsker å kjøpe forretninger søker for øyeblikket. Det er for tiden ikke mulig å betale for å få oppføringen forfremmes – utvelgelsen er gratis.

Slik selger du mens virksomheten ligger ute for salg

Bedrifter som fortsetter å selge mens de er oppført for salg på Exchange har en større sjanse for å bli solgt. Dette viser mulige kjøpere at forretningen fortsatt er aktiv og sterk, slik at det blir enda mer attraktivt å kjøpe. Du er ansvarlig for å oppfylle alle salg som gjennomføres så lenge du er eier.

Du kan ikke stenge en forretning mens den er oppført

Virksomheten din må være åpen og på et betalt abonnement for å kunne selges Exchange. På denne måten kan potensielle kjøpere fortsatt besøke nettstedet ditt for å avgjøre om de ønsker å kjøpe den. Da kan du også fortsette å selge mens virksomheten er oppført, hvilket øker sjansene for at den blir solgt.

Slik fjerner du Exchange-oppføringen din

Hvis du har bestemt at du ikke lenger vil ha virksomheten din oppført for salg på Exchange, kan du følge disse trinnene for å fjerne oppføringen:

1. Logg på Shopify-kontoen din og gå til appene dine.
  2. Klikk på Exchange Marketplace-appen.
  3. Klikk på Oppføring-fanen.
  4. Klikk på Avpubliser-knappen og bekreft.

Oppføringsdataene lagres, i tilfelle du vil publisere oppføringen på nytt i fremtiden.