Beste praksis for Exchange-oppføringer

Å opprette en oppføring er akkurat som å skrive en beskrivelse av produktene dine. Det er viktig å opprette en oppføring for forretningen som vekker interessen til kjøperne og hjelper deg med å svare på spørsmål de måtte ha. Til syvende og sist er det oppføringene som gjør at noen som har tenkt på å kjøpe en virksomhet avgjør om de vil kontakte deg og sende deg et tilbud når de er klare til å kjøpe.

Ofte har de som tenker på å kjøpe en virksomhet en spesifikk idé om hva de er ute etter. Derfor er det lurt å lage en detaljert og gjennomtenkt beskrivelse av virksomheten, slik at de raskt kan bestemme seg for om virksomheten passer for dem.

Jo mer informasjon du tar med, desto bedre er sjansene for at du raskt finner en kjøper av høy kvalitet.

Oppføringene som får mest interesse

Oppføringer med en detaljert og organisert beskrivelse har større sjanse for å selge på Exchange. Vi anbefaler at du tar sikte på minst 1 000 ord i oppføringens beskrivelse.

Seriøse kjøpere ser etter seriøse selgere, så en profesjonell oppføring som er grundig skrevet vil gjøre det bedre enn en oppføring der det mangler opplysninger.

Hvis salget av Shopify-virksomheten din inkluderer et tilpasset domene, kontoer på sosiale medier og en e-postliste, er det også mer sannsynlig at du raskt finner noen som vil kjøpe den.

Du bør også ta i bruk skjermbildene i oppføringen. Du kan laste opp maksimalt ti bilder.

Dette kan du ta med i oppføringen

Er du ikke sikker på hva du skal ta med i beskrivelsen? Her er noen ideer for hva du kan ta med som er viktig for kjøpere:

• Forretningens historie. Hvorfor bestemte du deg for å starte forretningen og hvor lenge har du drevet den?
  • Hva slags arbeid har du gjort så langt for å bygge opp forretningen?
  • Hva er inkludert i salget? Bortsett fra selve virksomheten, medfølger det kontoer på sosiale medier eller domener?
  • Beskriv forretningsmodellen. Bruker du direktelevering eller oppbevarer du lagerbeholdningen selv? Kjøpere ønsker å forstå hvordan de kan tjene penger på forretningen.
  • Hva er gjennomsnittlig fortjeneste per måned? Hva er de generelle fortjenestemarginene dine?
  • Selger du en e-postliste?
  • Beskriv forholdet til leverandørene dine.
  • Hvilket månedlig Shopify-abonnement bruker bedriften din?
  • Hva har du gjort for å tiltrekke kunder? Her kan du beskrive bedriftens markedsføringsstrategier, som for eksempel reklamekampanjer, forhold til influensere på sosiale medier eller vellykkede e-postkampanjer.
  • Hvilke kostander har du med tanke på anskaffelse av kunder? Her kan du forklare hvor mye det koster å skape salg.
  • Har du tilbakevendende kunder? Forretninger med lojale kunder er attraktive for kjøpere som ønsker å komme i gang med driften øyeblikkelig.
  • Hvorfor selger du virksomheten? Dette hjelper kjøpere med å forstå deg og får dem til å føle seg sikre på at virksomehten din er en god investering.
  • Hvordan ville du utviklet bedriften i løpet av de neste fem årene?
  • Er det noen spesifikk kompetanse eller kunnskaper som den nye eieren burde ha?
  • Har du noen månedlige programvareutgifter?

Legge til bevis på prestasjoner i oppføringen

Hvis oppføringen din skiller seg ut, er det lettere å raskt finne en kjøper på Exchange. En viktig del av oppføringen er bildene du kan laste opp på «Bevis på resultater»-seksjonen. Du må alltid fjerne personopplysninger og økonomiske opplysninger fra skjermbilder før du laster dem opp.

Bevis på resultater bidrar ikke bare til at oppføringene dine skiller seg ut, men gir også kjøpere lett tilgang til de opplysningene som er viktigst for dem.

Dette kan du laste opp som bevis på prestasjoner

De som laster opp minst 3 bilder i oppføringen har mye større sjanse for å bli kontaktet av mulige kjøpere. Ikke ta med skjermbilder som inneholder kundedata som f.eks. e-post, navn og telefonnumre. Hvis du trenger hjelp til å avgjøre hvilke typer bilder du bør laste opp, anbefaler vi følgende.

1. Et skjermbilde av annonsebehandleren din på Facebook

Kjøpere vil vite mer om annonsekostnadene dine, antall kampanjer du kjører, konverteringspriser, kostnad per klikk og så videre. Facebooks annonseadministrator gir deg en god innsikt i hvordan forretningen din fungerer. Ved å laste opp et bilde av denne statistikken, supplerer det i stor grad inntektsdataene som automatisk legges til i oppføringen din.

2. Google Analytics-rapporter

Har du en interessant Google Analytics-rapport du vil vise frem i oppføringen? Ta et skjermbilde og last den opp på oppføringens Bevis på resultater. Her er eksempler på hvilke rapporter kjøpere vil finne verdifulle før de bestemmer seg for å kontakte: kjøpskanaler, konverteringsrater og trafikk over tid. Å laste opp informasjon fra Google Analytics kan bidra til å bekrefte forretningens resultater for kjøperen.

3. Rapporter fra Shopify

Det er mange verdifulle rapporter i analyse-fanen i Shopify-administrator. Selv om Exchange automatisk viser forretningens totale inntekter og trafikkinformasjon, finnes det andre rapporter som gjør oppføringen din mye mer attraktiv for kjøperne. Rapporter som kan være nyttige er blant annet gjennomsnittlig bestillingsverdi, returnerende kunder, konverteringspriser, total bestillingsrapport og andre rapporter du mener kan få oppføringen din til å skille seg ut.

4. Innsikt på sosiale medier

Både Instagram og Facebook har lett tilgjengelige rapporter som viser verdifulle opplysninger om følgerne dine. Prøv å laste opp et skjermbilde av engasjementsraten på sidene dine på sosiale medier, følgernes demografier og rekkevidden til innholdet ditt på sosiale medier.

5. Andre ideer

Opprett en oppføring som viser forretningen fra sin beste side mens du deler ærlig informasjon som kundene trenger når de skal bestemme seg for om de vil kjøpe den. Hvis du har andre ressurser som du vil vise frem i oppføringen, kan du prøve å laste dem opp til Bevis på resultater-delen. Følgende er noen av mulighetene:

• Skjermbilde av positive kundeanmeldelser
  • Omtale på blogger eller fra influencere på sosiale medier
  • Bilder fra media eller pressen der produktene har vært til stede
  • Et bilde av varelageret eller driftsstedet

Er du ikke sikker på hvordan du lager et skjermbilde?

Exchange genererer automatisk et skjermbilde av nettbutikken din for deg. Hvis du oppdaterer nettbutikkens tema etter at det automatiske skjermbildet er tatt, må du sende en e-post til exchange-support@shopify.com. Shopify kan generere et nytt skjermbilde og laste det opp for deg. Du kan be om at det genererte skjermbildet blir oppdatert, men det kan ikke fjernes helt.

For å legge til bilder av Bevis på resultater må du ta skjermbilde selv. Du kan gjøre dette ved enten å trykke Shift-Command-4 på Mac eller Alt – Print Screen i Windows.

Beregne gjennomsnittlig fortjeneste per måned

Exchange viser automatisk forretningens livstidsinntekt, men det er opp til deg som selger virksomheten å la kjøpere vite hva den totale fortjenesten er etter utgifter. Shopify beregner ikke kostnadene for deg, så det er en god idé å ta deg tid til å beregne alle kostnadene som er involvert i driften av virksomheten i oppføringen. Dette gjør det enklere for kjøpere å se at du er en pålitelig selger som er fullt forberedt på å overlate virksomheten til den rette kjøperen.

For å komme i gang må du legge sammen de månedlige kostnadene. Fortjenesten din er den totale inntekten minus omkostningene. Ved beregning av kostnader må du blant annet ta hensyn til følgende:

• Prisen på det månedlige Shopify-abonnementet
  • Totalkostnaden av gjentakende omkostninger for apper som brukes av forretningen din
  • Totalbeløpet du bruker på annonsering hver måned
  • Totalkostnaden for varene som selges i en gjennomsnittlig måned
  • Beløpet du betaler til frilansere eller medarbeidere

Summer totalkostnaden av disse utgiftene og trekk den fra totalinntekten for å få fortjenesten.

Husk at den gjennomsnittlige månedlige fortjenesten vises i oppføringen for å gi kjøpere en viss idé om hvor mye det koster å drive forretningen og hvor mye de kan gjøre selv. Hvis du tar med disse opplysningene i oppføringen, øker sjansene betydelig for at du finner en kjøper av høy kvalitet.

Ettersom dette tallet bare er et gjennomsnittlig beløp, bør du også være forberedt på kjøpere som ber om mer detaljert informasjon om de månedlige kostnadene. Det er alltid en god idé å klargjøre dette ved å generere et resultatregnskap. Du finner mer informasjon i Resultatregnskapet for fortjeneste og tap.

Gjennomsnittlig fortjenestemargin

For å gi kjøpere en bedre forståelse av forretningens potensial bør du inkludere gjennomsnittlig fortjenestemargin i oppføringen. Dette er prosentandelen av fortjeneste du oppnår etter at alle utgiftene er trukket fra totalinntekten.

Fortjenestemarginen vises på oppføringen som en prosentandel. Selv om de fleste forretningens fortjenestemargin varierer fra måned til måned og produkt til produkt, bør du gi kjøperne en idé om hva som er snittet for totalmarginene.

For å beregne fortjenestemarginene dine må du beregne fortjenesten (salg du har gjort, minus alt det har kostet deg å drive butikken) og deretter dele det med det totale salgsbeløpet. Deretter multipliserer du tallet med 100 for å få prosentandelen.

Resultatregnskap

Resultatregnskapet er et sammendrag av bedriftens totale fortjeneste og utgifter for en spesifikk periode. Regnskapet gir deg fortjenesten eller nettotapet til forretningen. Det er viktig å opplyse potensielle kjøpere om forretningen er lønnsom, og i så tilfelle vise dem hvor lønnsom den er. Resultatregnskapet er den enkleste måten for noen som er interessert i å kjøpe forretningen å forstå dette på et øyeblikk.

Lage et resultatregnskap

Du kan enkelt eksportere og laste opp resultatregnskapet i oppføringene dine ved hjelp av en programvare for regnskapsføring.

Både QuickBooks og Xero integreres med Shopify, slik at du raskt kan beregne virksomhetens resultatregnskap. Slik gjør du dette:

Eksportere et resultatregnskap fra QuickBooks

Hvis du bruker QuickBooks integrerte app for Shopify, kan du raskt eksportere et resultatregnskap fra QBO-kontoen din.

Fra den elektroniske QuickBooks-kontoen din klikker du på fanen Rapporter og deretter på Resultat-koblingen i forretningsoversiktsrapportene. Da åpnes resultatrapporten.

I Resultatrapporten finnes det alternativer for å filtrere rapporten etter spesifikke datoer. Ettersom Exchange viser forretningens livstidsinntekt i oppføringen, anbefaler vi at du eksporterer en rapport som viser resultatene gjennom hele virksomhetens levetid.

Eksporter resultat regnskapet som en PDF-fil, slik at den kan lastes opp til finansdokumenter-delen av Exchange-oppføringen.

Generere et resultatregnskap fra Xero

Hvis du har brukt Xero-appen i Shopify til å integrere bestillingene dine i regnskapsprogrammet fra Xero, er det raskt å eksportere en resultatrapport fra Xero.

Klikk først Resultat i Rapporter-rullegardinlisten i hovedmenyen til Xero-instrumentbordet. Velg tidsrammen du vil vise resultatregnskap for. Ettersom Exchange viser virksomhetens livstidsinntekt i oppføringen, anbefaler vi at du genererer en resultatrapport som gjelder fra begynnelsen av virksomhetens levetid.

I rapporten vises alternativet for å eksportere den. Eksporter rapporten som PDF-fil og last den opp til Økonomiske dokumenter-delen av oppføringen din.

Forstå bedriftens inntektsdata

Dataene som vises, hentes bare fra hele månedsperioder. Rapporten oppdateres automatisk innen den andre dagen i hver måned for å vise dataene fra forrige måned. Hvis virksomheten gjennomfører salgs mens den er oppført på Exchange, bidrar ikke informasjonen til oppføringen til oppføringens inntektstall før starten av neste måned.

Hvis du ser at inntektene fra oppføringen din ikke samsvarer med andre rapporter, kan det være fordi inntekten oppdateres ved inngangen av hver måned. Hvis du fører opp bedriften din midt i måneden, vil salgene du gjør i løpet av denne måneden ikke bli rapportert før ved inngangen av den neste måneden. Salgene som beregnes inneholder bare informasjonen som er tilgjengelig for og som kan bekreftes av Shopify. Bekreftede salg er bestillinger gjort gjennom Shopify som Exchange er i stand til å bekrefte.

Bekreftede salg inkluderer salg gjort gjennom nettbutikken, Kjøp-knappen, Shopify POS, Amazon-salgskanalen og Facebook Shop. Hvis du har spørsmål om inntektene dine, og hvorvidt et salg kan bekreftes eller ikke, kan du sende en e-post til exchange-support@shopify.com.

Exchange henter også inntektsopplysninger fra salg gjort gjennom noen tredjepartsapper. I motsetning til salg gjort gjennom kanalene som er nevnt over, kan ikke Exchange garantere at inntekten som genereres gjennom disse appene er riktig, fordi de er avhengige av tredjepartsapplikasjoner som ligger utenfor Shopify. Disse appene som kan bekreftes er:

• OneClickUpsell
  • Gjentakende fakturering og abonnementer for ReCharge
  • Appen for gjentakende bestillinger og abonnementsbokser av Bold
  • CartHook Checkout
  • eBay LINK
  • inkFrog Open
  • Codisto LINQ
  • Edit Order av Cleverific

Bortsett fra kanalene og appene som er oppført her, kan ikke salg som er generert fra et kassesystem som lagres utenfor Shopify bekreftes.

Salgsdataene i oppføringer kan ikke endres. Vi anbefaler at du inkluderer informasjon om salg gjennom tredjeparter i oppføringens beskrivelse og laster opp eventuelle skjermbilder som kan bekrefte disse salgene.