Kansellere en transaksjon

Du kan kansellere transaksjonen din i Exchange Marketplace-appen før kjøperen har godtatt vilkårene og før vedkommende har sendt inn betalingen. I Exchange Marketplace-appen finner du Kanseller transaksjon-knappen på stegene kalt Legg til bankkonto og Kjøper betaler.

Når kjøperen har godtatt vilkårene og sendt inn betalingen, er det kun Escrows brukerstøtte som kan utføre kanselleringen. Du må sende en e-post til shopify@escrow.com for å starte kanselleringen.

Kjøper avviser transaksjonen

Når som helst i løpet av kjøperens inspeksjonsperiode, kan vedkommende velge å avvise bedriftens ressurser og avslutte transaksjonen. Hvis dette skjer, står kjøperen ansvarlig for å returnere ressursene til deg.

Hvis du godtar å kansellere transaksjonen, vil du fjerne kjøperen som et personalmedlem. Følg disse trinnene for å gjøre dette:

1. Velg kjøperens personalkobling fra tillatelsesdelen. 3. Klikk på Fjern personale eller Slett personale.

Escrow.com beholder fremdeles betalingen til du bekrefter at kjøperen har returnert resten av ressursene. Når du har bekreftet, returneres betalingen til kjøperen.

På dette tidspunktet kan du begynne å se etter en annen kjøper.

Kjøperen har ikke returnert ressursene

Selv om Exchange og Escrow.com hjelper deg med å unngå denne situasjonen, finnes det en prosess som sikrer at du enten ender opp med ressursene eller betalingen. Kjøperen må godta å returnere ressursene omgående.

Hvis du ikke godtar kjøperens avslag, vil forhandlingsperioden starte. Hvis tvisten ikke kan utlignes under forhandlingsperioden, starter meklingsperioden .

I tillegg, hvis en kjøper returnerer ressurser og fullførte milepæler til deg for å avbryte en transaksjon, men allerede har brutt vilkårene i inspeksjonsperiodeavtalen (dvs.: gjort endringer i nettbutikken eller lagt ut innlegg på kontoene dine på sosiale medier), kan du velge å avslå nevnte avbrudd.

Selv om slike situasjoner er uvanlige, gir denne prosessen ytterligere beskyttelse for folk som selger forretningen sin.

Hva kan du gjøre for å unngå avviste transaksjoner?

I de fleste tilfeller der potensielle kjøpere avviser ressursene i løpet av en transaksjon, er det fordi varene ikke var som beskrevet. Som oftest kan du unngå dette ved å følge disse tipsene:

• Alltid gi kjøperen tilgang til salgsrapporter og analyser av nettstedet
  • Utføre alle åpne bestillinger før du overfører forretningen
  • Hvis det har forekommet tilbakebetalinger, må du sørge for å besvare disse før du overfører forretningen
  • Gi kjøperen beskjed om at du er ansvarlig for eventuelle bestillinger som har blitt gjort før overføringen av eierskapet
  • Vær ærlig i oppføringen. Transaksjoner på nett kan gjøre enhver person ukomfortabel, men åpenhet under salgsprosessen kan bidra til å unngå problemer under de kritiske fasene av transaksjonen.

Når du bruker Exchanges betalingsprosess, får du også veiledning fra Exchanges brukerstøttespesialister.