Motta betalinger gjennom Exchange

Etter at en kjøper har sendt deg et tilbud du liker, må du godta det og fortsette å opprette transaksjonen i Exchange Marketplace-appen.

Exchange har inngått et samarbeid med Escrow.com for å tilby den mest sikre og effektive måten å få betalt på. For å få kontoen din overført til kjøperen og for å få betalt, må du bruke Exchanges betalingsflyt.

Sette opp kontoer og ta imot betalinger

Denne delen beskriver hvordan du kan godta et tilbud fra en kjøper og sluttføre salget av virksomheten din. Exchange overfører virksomheten din sikkert først etter at du har mottatt betaling ved å fullføre denne prosessen. Alle pengene du skylder fra salg som ble utført mens du var eier av butikken blir også utbetalt til deg.

Hvis du har planlagte utbetalinger eller midler i reserve med Shopify Payments, mottar du midlene som planlagt, så lenge du overfører kontoen på riktig måte. Shopify Accounts-teamet sørger for at utbetalinger sendes til bankkontoen du hadde registrert hos Shopify Payments.

Steg 1: Kjøperen sender et tilbud

Først sender kjøperen deg en melding for å vise sin interesse for å kjøpe bedriften din. Hvis en kjøper bestemmer seg for å kjøpe bedriften din, vil de sende deg et tilbud. Tilbudet må være minst 80 % av oppføringsprisen din. Du blir så varslet om at en kjøper har sendt deg et tilbud, og du må vurdere det fra Innboks-fanen i Exchange-appen.

Naviger til kjøperens melding for å se Tilbud-banneret, der du finner en knapp for å godta tilbudet.

Steg 2: Godta tilbudet og opprett en transaksjon

Klikk på Godta tilbud-knappen for å godta tilbudet du foretrekker. Du blir deretter sendt videre, slik at du kan opprette en ny transaksjon fra Exchange-appen.

For å starte transaksjonen må du oppgi følgende opplysninger:

• Beskrivelse: Dette feltet brukes til å beskrive nøyaktig hva du leverer til kjøperen. Dette bør inkludere Shopify-kontoen, domenenavnet, kontoer på sosiale medier, lagerbeholdning og alt annet som er aktuelt.

• Inspeksjonsperiode: Dette er en tidsperiode kjøperen får for å kunne inspisere og gjennomgå forretningens ressurser. Inspeksjonsperioden kan være alt fra 3 til 30 dager. Kjøperen kan når som helst under inspeksjonsperioden velge å godta forretningens ressurser og avslutte inspeksjonsperioden. Når det skjer, vil Escrow.com utføre betalingen til deg. Eierskapet av Shopify-kontoen din overføres av Shopify Accounts-teamet til kjøperen innen 3 virkedager.

• Salgspris: Dette er den endelige prisen for forretningen din. Kjøperens tilbudsbeløp legges automatisk til i dette feltet. Tjenesteavgiften beregnes og vises under salgsprisen din. Se Føre opp virksomheten din for salg på Exchange for mer informasjon om tjenestegebyret vårt.

Steg 3: Knytte Exchange-kontoen din til Escrow.com

Når du har fylt ut opplysningene om salget og opprettet transaksjonen, mottar du en e-post der du vil bli bedt om å tilknytte en Escrow.com-konto og legge til bankopplysningene dine. Når du registrerer en Escrow-konto, må du bruke den samme e-postadressen der koblingen ble sendt til deg. Hvis du registrerer deg med en annen e-postadresse, blir ikke transaksjonen knyttet til Exchange-appen. Hvis du allerede har en Escrow.com-konto knyttet til butikkeierens e-postadresse, kan du klikke på Logg på-knappen i stedet.

Når du har opprettet kontoen, blir du bedt om å velge en utbetalingsmåte. Det er her du mottar betalinger fra kjøperne ved fullført transaksjon.

Du har tre alternativer for å motta betalinger: ACH elektronisk sjekk, innenlands bankoverføring eller internasjonal bankoverføring. Hvis du befinner deg utenfor USA, kan du kun motta betalinger gjennom internasjonale overføringer. Alle transaksjoner, inkludert de som er utenfor USA, pålegges et utbetalingsgebyr på 10 dollar.

Når du legger til konto-opplysningene dine, varsler Escrow.com kjøperen om at han nå kan sende betalingen. Så snart Escrow mottar betaling fra kjøperen, sender Exchange deg en e-post med anvisninger om hvordan du går frem.

Steg 4: Kjøperen betaler

Etter at stegene over er utført, mottar kjøperen en e-post fra Escrow.com, der han blir bedt om å betale. Kjøperen kan betale med et kredittkort, bankoverføring eller PayPal. Her er en fullstendig liste over støttede land.

Når Escrow.com mottar og sikrer kjøperens betaling, blir du varslet via e-post.

Hvis du må gjøre endringer i Escrow-milepæler etter transaksjonen har blitt opprettet, må du kontakte Escrows brukerstøtte for å forespørre endringene. Escrow bruker endringene når både kjøper og selger godtar dem.

Steg 5: Overfør ressurser til kjøperen

Når du har mottatt en e-post der det står at Escrow.com har mottatt betaling fra kjøperen, er neste steg å overføre ressursene du har avtalt å selge til kjøperen.

Du må først gi personaltillatelser til kjøperen. Personalkontoen må opprettes med samme e-postadresse som er koblet til kjøperens profil og Escrow.com-konto. Kjøpere kan ikke be om at en personalkonto opprettes med noen annen e-postadresse. Exchange-systemet vil bare lese at en personalkonto er opprettet og aktivert dersom personalkontoen samsvarer med e-postadressen som er koblet til kjøperens profil.

Kjøperen må ha personaltillatelser for å kunne inspisere Shopify-kontoen på riktig måte. Kjøperen kan ikke gjøres til butikkeieren av Shopify-kontoen før han godtar alle Escrow-milepæler. Når Escrow-milepælene godkjennes, vil Escrow overføre kjøperens penger til deg, og Shopify Accounts-teamet registrerer kjøperen som den nye butikkeieren innen 3 virkedager.

I tillegg til Shopify-eierkontoen din må du kanskje også overføre eventuelle gjenværende ressurser (for eksempel kontoer og domener i sosiale medier) og oppdatere informasjon om App-kontoen.

Overføre forretningsside på Facebook

Før du kan overføre eierskapet av forretningssiden din på Facebook, må kjøperen ha en Facebook-konto og enten være en forretningsside eller Facebook-venn med deg. Du kan deretter gjøre kjøperen til en administrator av Facebook-siden.

Trinn:

1. Besøk Facebook-siden fra Facebook-kontoen.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Sideroller.
  4. I seksjonen Tilordne en ny siderolle legger du til kjøperens navn og legger kjøperen til som administrator.

Når kjøperen er en administrator av siden, kan du velge å fjerne deg selv som administrator fra Eksisterende sideroller-seksjonen.

Overføre Instagram-konto

Hvis du har gått med på å inkludere virksomhetens Instagram-konto i salget, er du ansvarlig for å overlate eierskapet av kontoen til kjøperen under overføringsprosessen.

Trinn:

1. Åpne Instagram-appen på mobilenheten din og gå til Innstillinger.
  2. Hvis to-faktor autentisering er aktivert, må du deaktivere den. Du kan gjøre dette ved å trykke på Tofaktorautentisering under Innstillinger > Personvern og sikkerhet.
  3. I Innstillingertrykker du på Koblede kontoer. Sørg for at kjøperen har tilgang til alle kontoer du planlegger å overføre som er oppført her (f.eks. en forretningsside på Facebook eller en Twitter-konto). Hvis det finnes tilknyttede kontoer som du ikke vil overføre til kjøperen, må du fjerne dem her.
  4. I Innstillinger trykker du på Betalinger. Fjern eventuelle kredittkort eller PIN-koder som er registrert.
  5. Gå til Rediger profil > Privat informasjon for å se kontaktinformasjonen som er registrert.
  6. Fjern telefonnummeret og rediger e-posten slik at den samsvarer med kjøperens e-postadresse.
  7. Trykk på Ferdig. Hvis Instagram sender en e-post der du blir bedt om å bekrefte endring av profilopplysningene, må du videresende denne e-posten til kjøperen slik at han selv kan bekrefte dem.

De fleste andre sosiale kontoer krever at du endrer påloggingsinformasjonen for kjøperen.

Overføre domenenavn

Hvis du gikk med på å selge domenenavn knyttet til butikken og du har kjøpt domenet ditt gjennom Shopify, kan du overføre eierskapet gjennom Shopify-administrator.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Domener.
  2. Klikk på Administrer-koblingen ved siden av domenet du vil overføre.
  3. Fra Administrer-siden klikker du på Rediger ved siden av Registratorinformasjon.
  4. Endre opplysningene til kjøperens navn og kontaktinformasjon.

Etter at eierskapet har blitt overført til kjøperen og han er den nye butikkeieren, blir alle fornyelsesgebyrer for domener belastet den nye eieren. Hvis du kjøpte domenet gjennom en tredjepart som f.eks. GoDaddy eller Namecheap, kan du kontakte domeneverten for å få informasjon om hvordan du overfører eierskapet av domenenavnet til kjøperen.

Noen apper har kanskje den personlige kontaktinformasjonen din, så sørg for å sjekke hver enkelt app og oppdatere dem med kjøperens informasjon.

Oppdatere Oberlo-innstillingene

Hvis forretningen din bruker Oberlo til å innfri bestillinger, må du sørge for at kjøperen har tilgang til den samme Oberlo kontoen når han blir ny eier av virksomheten.

Trinn:

1. Gå til Apper > Oberlo.

2. Fra Oberlo klikker du på profilnavnet og deretter på Profil.

3. Oppdater Ditt navn og E-post slik at det inkluderer kjøperens opplysninger.

4. Opprett et nytt unikt passord for kjøperen. Sørg for å gi dette passordet til kjøperen, siden kjøperen selv må endre det etter at butikken er overtatt.

5. Klikk på Lagre profil.

Slik gjør du hvis kjøperen allerede har en Oberlo-konto:

Oberlo har en begrensning på én konto per e-postadresse. Hvis kjøperens e-postadresse allerede brukes av en annen Oberlo-konto, finnes det to alternativer:

• Du kan be kjøperen om å endre e-postadressen som er i bruk på Oberlo-kontoen. Dette frigjør e-postadressen slik at den kan brukes på Oberlo-kontoen som du overfører til dem
  • Du kan eventuelt spørre kjøperen om en annen, ubrukt e-postadresse som vedkommende ønsker å bruke på Oberlo-kontoen som du overfører

Overfør utskriftsvennlig konto

Hvis virksomheten din er avhengig av Printful-appen for å oppfylle bestillinger, må du overføre eierskapet av appen til kjøperen. For å overføre den Printful-kontoen må du sørge for at kredittkortet ditt er fjernet fra kontoen og deretter endre kontoens påloggingsopplysninger.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Apper > Printful.
  2. Klikk på navnet ditt og deretter på Fakturering.
  3. Klikk på X ved siden av betalingsmetoden for å slette den.
  4. Ta ut eventuelle gjenstående penger fra Printful- lommeboken.
  5. Fra Printful-appen klikker du på navnet ditt og deretter på Innstillinger.
  6. Endre passordet til et generelt passord som kan gis til kjøperen når overføringen er fullført. Du må angi det gamle passordet før du kan opprette et nytt.
  7. Endre Fullt navn til kjøperens navn og klikk på Lagre endringer.
  8. Endre e-postadressen til en e-postadressen kjøperen bruker som personale. En e-post sendes til kjøperen. Når kjøperen har godtatt endringene, vises den nye e-postadressen i innstillingene dine.
  9. Etter at kjøperens e-postadresse vises i kontoinnstillingene, må du informere kjøperen om at du har endret kontoopplysningene for den Printful-appen. Du kan dele den nye e-postadressen og passordet du opprettet med kjøperen. På dette tidspunktet kan kjøperen endre passordet.

Steg 6: Kjøperen godtar ressursene

Etter at du har sendt alle ressursene som ble avtalt, og kjøperen har mottatt dem og utført inspeksjons perioden, må kjøperen merke alle ressursene som godtatt.

Når kjøperen godtar, mottar du en e-post der det står at betalingen er på vei. Betalinger fra Escrow.com gjøres via bankoverføring, og det kan ta opptil 5 virkedager før pengene vises på kontoen din.

Steg 7: Shopify Accounts-teamet overfører eierskapet av forretningen

På dette tidspunktet varsles Exchange om at transaksjonen er fullført, og endrer kjøperen fra personalmedlem til butikkeier. Overføringen av eierskapet skjer innen tre virkedager.

Shopify Accounts-teamet fjerner kredittkortet og deaktiverer Shopify Payments-kontoen din, slik at den nye eieren kan legge inn sine egne finansopplysninger. Se Overføre virksomheten din for å finne ut hvordan prosessen med overføring av eierskap fungerer. Du varsles per e-post når overføringen er fullført.

Fordeler ved å bruke Escrow

Det finnes flere grunner til at du må bruke Escrow-betaling når du selger forretningen din:

• Det er ingen fare for at kjøperen sender inn en tilbakebetaling etter at du har overført forretningen. Alle Escrow-transaksjoner er endelige.
  • Escrow og Exchange jobber sammen for å løse eventuelle tvister som kan oppstå under salgsprosessen. Noen tvister må følge tvisteløsningsprosessen. Ikke alle tvister kan løses av Exchange og Escrow alene.
  • Escrow beskytter deg mot falske kjøpere ved å sikre og bekrefte betalingen deres.
  • Exchange kan beskytte de økonomiske dataene dine og overføre eierskapet til forretningen på en sikker måte.