Overføre forretningen

Shopifys kontoteam sørger for å overføre eierskapet til Shopify-bedriften din etter at kjøperen aksepterer alle milepælene i Escrow.com-transaksjonen. Ved å la oss gjøre eierskapsendringen for deg, sørger vi for å fjerne kredittkortet ditt og deaktivere Shopify Payments-kontoen slik at den nye eieren kan oppgi sin egen økonomiske informasjon. Både du og kjøperen mottar en e-post fra oss når butikkeierskapet er overført. Mens Shopifys kontoteam overfører eierskapet, er du fortsatt ansvarlig for å overføre alle de avtalte ressursene til kjøperen.

Sjekkliste for overføring

Du har funnet en kjøper, akseptert tilbudet deres og startet en Escrow-transaksjon inne i Exchange Marketplace-appen. Nå er det på tide å gjøre forretningen klar for den nye eieren. Her er en liste over ting du må gjøre før kjøperen kan bli den nye eieren av forretningen. Noen av disse tingene gjelder kanskje ikke for ditt salg. Dette er bare anbefalinger for det som gjelder de fleste salg.

• Overfør alle tilpassede domenenavn.
  • Overfør eierskapet av alle kontoer på sosiale medier.
  • Overfør eierskap og påloggingsinformasjon for alle installerte apper. - Før du overfører appene må du fjerne alle dine personlige opplysninger, inkludert kontaktinformasjon og kredittkort, før overføringen.

• Hvis du overfører produktbilder kan du bruke tjenester som Google Drive, Dropbox eller WeTransfer til å levere dem til kjøperen.

• Hvis du også overfører fysisk lagerbeholdning, må du sørge for at du gir kjøperen et sporingsnummer når den er i posten.

Det eneste du ikke trenger å overføre til kjøperen er selve Shopify-kontoen. I stedet gir du personaltillatelser til kjøperen, og Shopifys kontoteam vil gjøre dem til ny eier innen tre virkedager etter at Escrow-transaksjonen er sluttført.

Exchange vil fjerne betalingsinformasjonen og levere Shopify-kontoen din til kjøperen.

Innfri alle åpne bestillinger

Når du selger en bedrift gjennom Exchange, er det viktig at du er ferdig med å innfri kundenes bestillinger før du overfører bedriften til kjøperen. Du er ansvarlig for alle bestillinger som ble lagt inn mens du var bedriftens eier. Det betyr at dersom det utstedes en refusjon for en av bestillingene dine, er du ansvarlig for å dekke kostnadene. Du er også ansvarlig for eventuelle åpne tilbakebetalinger på bestillinger som ble behandlet under ditt eierskap. Det er viktig å innfri bestillinger og holde kundene så oppdatert som mulig om bestillingene deres. Du vil kanskje holde kontakten med kjøperen etter at transaksjonen er fullført, i tilfelle du må sende inn bevis for eventuelle tilbakebetalinger som oppstår. For å beskytte deg selv bør du forsikre deg om at alle kundene dine er fornøyde før den nye eieren tar over. Vi anbefaler at du deler sporingsnumre med kjøperen din, slik at de kan støtte disse bestillingene etter overføring av eierskapet.

For å se etter åpne bestillinger klikker du på fanen bestillinger i Shopify-administrator. Der kan du enkelt filtrere for å vise bare åpne bestillinger. Oppfyll disse bestillingene og send kundens sporingsinformasjon for å bidra til å sikre den uproblematisk overføring av butikken til kjøperen. Du bør overvåke bestillinger frem til eierskapet er overført helt og holdent til kjøperen.

Shopify har en grundig veiledning for utførelse av bestillinger hvis du vil finne ut mer.

Overfører domenet ditt

Hvis du kjøpte domenet ditt gjennom Shopify og ønsker å overføre eierskapet av domenenavnet til kjøperen, kan du gjøre dette fra Shopify-administrator.

Følg disse stegene for å overføre Shopify-domenet til kjøperen:

1. Klikk på Nettbutikk > Domener.
  2. Klikk på Administrer ved siden av domenet du ønsker å overføre.
  3. Klikk på Rediger registratorinformasjonen.
  4. Endre opplysningene til kjøperens navn og kontaktinformasjon.

Når eierskapet er overført til kjøperen, blir avgiftene for fornyelse av domenet belastet kjøperen, altså den nye butikkeieren. Hvis du kjøpte domenet gjennom en tredjepartsvert som f.eks. GoDaddy eller Namecheap, kan du kontakte domeneverten for informasjon om hvordan du overfører eierskapet av domenenavnet til kjøperen.

Overfør kontoer på sosiale medier

Kontoer på sosiale medier som er knyttet til en virksomhet er ofte oppført som ressurser. Du kan overføre Facebook og Instagram til kjøperen.

Facebook

Før du kan overføre eierskapet av Facebook-bedriftssiden din, må kjøperen ha en Facebook-konto og må enten like bedriftssiden eller være din Facebook-venn. Deretter kan du gjøre kjøperen til administrator for Facebook-siden.

Steg:

1. Besøk Facebook-siden fra Facebook-kontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Sideroller.
  4. I seksjonen Tilordne en ny siderolle legger du til kjøperens navn og legger kjøperen til som administrator.

Når kjøperen er en administrator av siden, kan du velge å fjerne deg selv som administrator fra Eksisterende sideroller-seksjonen.

Instagram

Hvis du har gått med på å inkludere virksomhetens Instagram-konto i salget, er du ansvarlig for å overlate eierskapet av kontoen til kjøperen under overføringsprosessen.

Steg:

1. Åpne Instagram-appen på mobilenheten din og gå til Innstillinger.
  2. Hvis tofaktorautentisering er aktivert, deaktiverer du det. Du kan gjøre dette ved å trykke på Tofaktorautentisering-koblingen under Innstillinger > Personvern og sikkerhet.
  3. I Innstillinger trykker du på Koblede kontoer. Sørg for at kjøperen har tilgang til alle kontoer du planlegger å overføre som er oppført her (som Facebook-bedriftssider eller Twitter-konto). Hvis det er noen koblede kontoer du ikke skal overføre til kjøperen, må du fjerne de koblede kontoene herfra.
  4. I Innstillinger trykker du på Betalinger, og fjerner eventuelle kredittkort eller PIN-koder som er registrert.
  5. Gå til Rediger profil > Privat informasjon for å se kontaktinformasjonen som er registrert.
  6. Fjern telefonnummeret og rediger e-postadressen slik at den samsvarer med kjøperens e-postadresse.
  7. Trykk på Ferdig.  Hvis Instagram sender en e-post der du blir bedt om å bekrefte endring av profilopplysningene, må du videresende denne e-posten til kjøperen slik at han selv kan bekrefte dem.

De fleste andre sosiale kontoer krever at du endrer påloggingsinformasjonen for kjøperen.

Koble fra salgskanaler som er koblet til sosiale kontoer

Dette gjør du hvis du har salgskanaler du ønsker å fjerne, som for eksempel Facebook eller Pinterest. Dette betyr at kjøperen må godta vilkårene og betingelsene for salgskanalene hvis vedkommende bestemmer seg for å installere dem som den nye eieren av forretningen.

For å fjerne salgskanalene klikker du på +-ikonet ved siden av Salgskanaler i hovedmeny til Shopify-administratoren.

Deretter klikker du på Administrer salgskanaler-koblingen nederst i popup-vinduet. Derfra kan du slette eventuelle salgskanaler som er koblet til de sosiale kontoene.

Eksportere salgsrapporter

Det er lurt å sørge for at du har sikkerhetskopiert salgsdata, da de kan være nødvendig for skatteformål.

Du kan gjøre dette fra Analyse-fanen til Shopify-administratoren. Du bør eksportere alt du ønsker å oppbevare, ettersom du ikke lenger kommer til å ha tilgang til disse rapportene etter at kjøperen har blitt den nye eieren.

Eksportere skatteskjemaer

Hvis forretningen din har fått utdelt skatteskjemaer, må du sørge for å eksportere dem fra Betalinger-siden i Shopify-administratoren. Etter overføringen har du ikke lenger tilgang til disse skjemaene.

Hvis du har oppfylt kravene til en 1099K for det siste skatteåret, bør du holde kontakten med kjøperen slik at de kan sende deg 1099K når den er tilgjengelig. Du kan også kontakte Shopifys brukerstøtte, som kan koble deg til det rette teamet hos Shopify for å tilrettelegge for levering av 1099K.

Koble fra fraktkonto

Hvis du har tilkoblede kontoer hos budfirmaer som FedEx eller USPS, må du sørge for å fjerne dem.

Gi kjøperen «personaladgang» til forretningen

Til slutt gir du personaltillatelser til kjøperen. Shopifys kontoteam gjør kjøperens personalkonto til ny kontoeier innen tre virkedager etter at Escrow-transaksjonen er sluttført.

Etter at du har klargjort forretningen for overføring, kan du fullføre overføringen av ressurser i Exchange Marketplace-appen. Ved å markere alle ressursene som overført, vil kjøperen bli varslet om å starte inspeksjonsperioden.