Overføre forretningen

Shopify Accounts-teamet sørger for å overføre eierskapet av Shopify-forretningen så snart kjøperen har godtatt alle milepælene i Escrow.com-transaksjonen. Når du lar oss endre eierskap for deg, sørger vi for å fjerne kredittkortet og deaktivere Shopify Payments-kontoen din for den nye eieren, slik at han kan legge inn sine egne økonomiske detaljer. Både du og kjøperen vil motta en e-post fra oss når eierskap av butikken har blitt overført.

OBS: Du må aldri dele passordet ditt med en kjøper eller overføre eierskap på egen hånd. Kontoen din inneholder sensitiv betalingsinformasjon som bare Exchange-teamet kan beskytte. Dette kan føre til et permanent forbud mot å bruke Exchange Marketplace, som nevnt i retningslinjene våre.

Sjekkliste for overføring

Du har funnet en kjøper, godtatt tilbudet og satt i gang en transaksjon i Exchange. Nå er det på tide å gjøre forretningen klar for den nye eieren. Her er en liste over ting du må gjøre før kjøperen kan bli den nye eieren av forretningen. Husk at noen av disse tingene kanskje ikke gjelder for salget ditt. Dette er bare anbefalinger for det som gjelder de fleste salg.

• Overfør alle tilpassede domenenavn.
  • Overfør eierskapet av alle kontoer på sosiale medier.
  • Overfør eierskap og påloggingsinformasjon for alle installerte apper. - Fjern alle dine personlige opplysninger, inkludert kontaktinformasjon og kredittkort fra apper før du overfører dem.

• Hvis du overfører produktbilder kan du bruke tjenester som Google Drive, Dropbox eller WeTransfer til å levere dem til kjøperen.

• Hvis du også overfører fysisk lagerbeholdning, må du sørge for at du gir kjøperen et sporingsnummer når den er i posten.

Det eneste du ikke trenger å overføre til kjøperen er selve Shopify-kontoen. I stedet gir du tillatelser for personalet for kjøperen, så gjør Exchange vedkommende til den nye eieren ved slutten av transaksjonen.

Exchange vil fjerne betalingsinformasjonen og levere Shopify-kontoen din til kjøperen.

Innfri alle åpne bestillinger

Når du selger en virksomhet gjennom Exchange, er det viktig at du er ferdig med å håndtere kundenes bestillinger før du overfører forretningen til kjøperen. Du er ansvarlig for alle bestillinger som ble gjennomført mens du var eier av forretningen. Det betyr at hvis en refusjon utstedes for en av bestillingene dine, er det du som er ansvarlig for å dekke kostnadene. Du er også ansvarlig for eventuelle åpne tilbakebetalinger på bestillinger som ble behandlet mens du var eier. Det er viktig å oppfylle bestillinger og holde kundene så informert som mulig om bestillingene deres. Du vil kanskje holde kontakten med kjøperen etter at transaksjonen er fullført, i tilfelle du må sende inn bevis for eventuelle tilbakebetalinger som oppstår. For å beskytte deg må du sørge for at alle kundene dine er fornøyde før den nye eieren overtar. Vi anbefaler at du deler sporingsnumre med kjøperen slik at de kan følge disse bestillingene etter eierskapsoverføringen.

For å se etter åpne bestillinger klikker du på fanen bestillinger i Shopify-administrator. Der kan du enkelt filtrere for å vise bare åpne bestillinger. Oppfyll disse bestillingene og send kundens sporingsinformasjon for å bidra til å sikre den uproblematisk overføring av butikken til kjøperen. Du bør overvåke bestillinger frem til eierskapet er overført helt og holdent til kjøperen.

Shopify har en grundig veiledning for utførelse av bestillinger hvis du vil finne ut mer.

Overfører domenet ditt

Hvis du kjøpte domenet ditt gjennom Shopify og ønsker å overføre eierskapet av domenenavnet til kjøperen, kan du gjøre dette fra Shopify-administrator.

Følg disse stegene for å overføre Shopify-domenet til kjøperen:

1. Klikk på Nettbutikk > Domener.
  2. Klikk på Administrer ved siden av domenet du ønsker å overføre.
  3. Klikk på Rediger registratorinformasjonen.
  4. Endre opplysningene til kjøperens navn og kontaktinformasjon.

Når eierskapet er overført til kjøperen, blir avgiftene for fornyelse av domenet belastet kjøperen, altså den nye butikkeieren. Hvis du kjøpte domenet gjennom en tredjepartsvert som f.eks. GoDaddy eller Namecheap, kan du kontakte domeneverten for informasjon om hvordan du overfører eierskapet av domenenavnet til kjøperen.

Koble fra salgskanaler som er koblet til sosiale kontoer

Dette gjør du hvis du har salgskanaler du ønsker å fjerne, som for eksempel Facebook eller Pinterest. Dette betyr at kjøperen må godta vilkårene og betingelsene for salgskanalene hvis vedkommende bestemmer seg for å installere dem som den nye eieren av forretningen.

For å fjerne salgskanalene klikker du på +-ikonet ved siden av Salgskanaler i hovedmeny til Shopify-administratoren.

Deretter klikker du på Administrer salgskanaler-koblingen nederst i popup-vinduet. Derfra kan du slette eventuelle salgskanaler som er koblet til de sosiale kontoene.

Eksportere salgsrapporter

Det er lurt å sørge for at du har sikkerhetskopiert salgsdata, da de kan være nødvendig for skatteformål.

Du kan gjøre dette fra Analyse-fanen til Shopify-administratoren. Du bør eksportere alt du ønsker å oppbevare, ettersom du ikke lenger kommer til å ha tilgang til disse rapportene etter at kjøperen har blitt den nye eieren.

Eksportere skatteskjemaer

Hvis forretningen din har fått utdelt skatteskjemaer, må du sørge for å eksportere dem fra Betalinger-siden i Shopify-administratoren. Etter overføringen har du ikke lenger tilgang til disse skjemaene.

Hvis du har oppfylt kravene til en 1099K for det siste skatteåret, bør du holde kontakten med kjøperen slik at de kan sende deg 1099K når den er tilgjengelig. Du kan også kontakte Shopifys brukerstøtte, som kan koble deg til det rette teamet hos Shopify for å tilrettelegge for levering av 1099K.

Koble fra fraktkonto

Hvis du har tilkoblede kontoer hos budfirmaer som FedEx eller USPS, må du sørge for å fjerne dem.

Gi kjøperen «personaladgang» til forretningen

Til slutt gir du personaltillatelser til kjøperen. Exchange endrer kjøperens eierskap fra personale til butikkeier når forespørselen din om å overføre eierskapet mottas.

Etter at du har klargjort forretningen for overføring, kan du fullføre overføringen av ressurser i Exchange Marketplace-appen. Ved å markere alle ressursene som overført, vil kjøperen bli varslet om å starte inspeksjonsperioden.