Stenge butikken eller sette den på pause

Hvis du er butikkeier, kan du bruke Shopify-administrator til å midlertidig sette butikken på pause eller stenge butikken helt.

Du kan sette butikken på pause på følgende måter:

• Sett butikken på pause og fortsett å jobbe med den.
  • Sett butikken helt på pause og la den ligge.

Du kan stenge butikken din på følgende måter:

• Steng butikken.
  • Selg butikken din på Exchange Marketplace.

Hvis du er i en gratis prøveperiode og ikke har valgt en prisplan enda, trenger du ikke å gjøre noe for å kansellere kontoen. Du kan ikke sette butikken på pause under en gratis prøveperiode.

Hvis du vil ha mer hjelp med å sette butikken på pause eller lukke den, kan du kontakte Shopify-brukerstøtte.

Bestem deg for hvilket pauseabonnement som er riktig for deg

Ikke tilgjengelig for: Shopify Plus

Det er to måter å sette butikken på pause. Velg riktig abonnement for deg basert på dine behov.

Pause og bygg-abonnement

Pause og bygg-abonnementet lar deg sette butikkfronten på pause og fortsette å jobbe med butikken din mot en redusert abonnementsavgift. Du kan få tilgang til Shopify-administrator for å optimalisere butikken og redigere produktene dine, men kassen er deaktivert. Dette betyr at kundene dine kan besøke butikken og bla gjennom produktene dine, men de kan ikke kjøpe produktene dine.

Pause og bygg-abonnementet kan være det rette valget for deg hvis butikken din for eksempel er sesongbasert, eller om den bare er åpen i en bestemt tidsperiode.

Sett abonnementet på pause

Pause-abonnementet lar deg sette butikken på pause i tre måneder uten å betale abonnementsavgift. Mens den er på pause, kan du la butikken ligge helt, og fokusere på andre prioriteringer.

I motsetning til Pause og bygg-abonnementet har du ikke tilgang til Shopify-administrator, og kan ikke jobbe med butikken eller selge til kunder mens du er på Pause-abonnementet.

Besøkende til butikken din vil se en melding som forteller dem at butikken din er midlertidig stengt. Du kan hente inn e-postadresser fra de besøkende, slik at du kan fortelle dem når du åpner butikken på nytt, og for alle andre typer fremtidig kommunikasjon.

Du kan åpne butikken igjen når som helst innen tre måneder ved å logge inn og velge et nytt abonnement. Hvis du imidlertid velger å ikke åpne butikken på nytt innen tre måneder, blir du oppgradert til Pause og bygg-abonnementet, som har en redusert abonnementsavgift. Etter at du oppgraderer, vil butikkfronten fortsatt være stengt for kundene dine, men du har tilgang til Shopify-administrator, og kan jobbe med butikken slik at den er klar når du skal begynne å selge igjen.

Sett butikken din på pause, og fortsett arbeidet med den

Merk For å hjelpe deg med å redusere virkningen av nylige hendelser i butikken din, tilbyr Shopify deg muligheten til å pause salget av produktene dine og fortsette å bygge butikken din mot en redusert pris på 9 USD.

Når du bruker Pause og bygg-abonnementet, fortsetter butikken å kjøre til en redusert pris på 9 USD per måned. Du har tilgang til Shopify-administrator og kan redigere produktene dine når du ønsker, men kassen er deaktivert. Dette betyr at kundene kan se produktene dine, men de kan ikke kjøpe dem.

Når du er på Pause og bygg-abonnementet, kan du gjøre følgende:

• Få tilgang til Shopify-administratoren.
  • Få tilgang til grunnleggende rapporter om nettstedets ytelse.
  • Vise butikkfronten.
  • Godta manuelle betalinger ved hjelp av bestillingsutkast.

Du kan imidlertid ikke bruke nettbutikkens kasse, POS, rabatter, gjenoppretting av forlatt kasse, gavekort eller tredjepartsintegrasjoner, som publisering av produktene dine til Facebook og Google.

Trinn:

Butikken din blir satt på pause, og løper videre mot en redusert abonnementsavgift. Hvis du vil starte salget av produkter igjen, kan du gjenåpne butikken når som helst ved å velge et nytt abonnement.

Jobb med butikken din mens du er på Pause og bygg-abonnementet

Mens du er på Pause and Build-abonnementet kan kundene fortsatt se produktene dine, men de kan ikke kjøpe dem. For å forbedre kundeopplevelsen kan du tilpasse temaet slik at produktpriser er skjult og skjule Legg i handlekurv-knappene, slik at kundene ikke prøver å kjøpe noe mens butikken din er satt på pause.

Hvis du vil ikke vise produktene mens butikken er satt på pause, kan du beskytte nettbutikken med passord. På den måten ser ikke kundene produktene så lenge butikken er satt på pause. Du kan tilpasse passordsiden og skrive en melding som kundene ser så lenge butikken er satt på pause.

Alle appene forblir aktive etter at du har satt butikken på pause. Hvis du vil sette appene på pause, må du kansellere dem individuelt.

Gjenåpne butikken etter at du har pauset og bygget

Når du er klar til å gjenåpne butikken, må du logge inn og velge et nytt abonnement som passer best for deg.

Trinn:

1. Logg inn som butikkeier.

2. Fra Shopify-administrator klikker du på Innstillinger, og deretter klikker du på Abonnement og tillatelser.

3. I Abonnementsdetaljer-seksjonen klikker du på Velg et abonnement.

4. Velg en prisplan fra de tilgjengelige alternativene.

Når du har valgt et abonnement, kan du begynne å selge igjen.

Hvis du har angitt et passord mens butikken har vært satt på pause, kan du fjerne nettbutikkens passord.

Sett butikken helt på pause og la den ligge

Merk For å hjelpe deg med å redusere påvirkningen fra nylige hendelser på butikken din, tilbyr Shopify deg muligheten til å sette butikken helt på pause, og la den ligge.

Hvis du er en aktiv forhandler, kan du bruke Pause-abonnementet til å sette butikken helt på pause og gå bort fra den. I dette tilfellet er butikken satt på pause i opptil tre måneder uten at du blir belastet for abonnementet. Du kan gjenåpne butikken når som helst i løpet av de tre månedene. Hvis du ikke åpner butikken etter tre måneder, blir du oppgradert til Pause og bygg-abonnementet, som koster 9 USD per måned.

Når du er på Pause-abonnementet, har du ikke tilgang til Shopify-administrator, og du kan ikke jobbe med butikken eller selge til kunder.

Før du starter bør du vurdere å opprette en passordside for å fortelle de besøkende at du snart er tilbake. Du vil ikke kunne få tilgang til eller redigere passordsiden mens butikken står på pause.

Trinn:

Butikken er satt på pause.

Gjenåpne butikken etter at du har pauset og latt den ligge

Når du er klar til å gjenåpne butikken, må du logge inn og velge et nytt abonnement som passer best for deg.

Trinn:

1. Logg inn som butikkeier.

2. Velg en prisplan fra de tilgjengelige alternativene.

Når du har valgt et abonnement, kan du jobbe med butikken din til du er klar til å starte salget igjen.

Hvis du har angitt et passord mens butikken har vært satt på pause, kan du fjerne nettbutikkens passord.

Stenge Shopify-butikken

Merk For å hjelpe deg med å redusere virkningen av nylige hendelser i butikken din, dersom du velger å gjenåpne butikken din innen 90 dager etter at du lukker den, garanterer Shopify at alle butikkens data og konfigurasjonsinformasjon vil være lagret.

Hvis du ikke vil drive nettbutikken lenger, kan du stenge den når som helst. Når du har stengt butikken, vil du ikke ha tilgang til Shopify-administrator. Hvis du vil logge på igjen, må du angi kredittkortinformasjon og aktivere butikken på nytt.

Hvis du stenger nettbutikken, kan du ikke opprette en ny nettbutikk som bruker samme butikknavn eller samme myshopify-domene.

Før du stenger butikken din, bør du vurdere følgende:

• Sørg for at du betaler eventuelle utestående omkostninger som du måtte ha. Hvis du ikke har noen utestående omkostninger mot kontoen din, mottar du ingen faktura etter at du har lukket butikken. Hvis du vil ha mer informasjon om fakturaen, kan du se Vis Shopify-fakturaen.

• Hvis du har noen tredjepartsapper utenfor Shopify som har betalingsinformasjonen din, må du kansellere tjenesten din hos disse appene for å unngå å bli fakturert eksternt etter at du har stengt butikken.

• Hvis du selger gavekort, må du kanskje oppløse utestående kort. Du kan eksportere butikkens CSV-fil for gavekort, som inneholder informasjonen du trenger for å oppløse eventuelle utestående kort.

• Hvis du har et egendefinert domene som du har kjøpt gjennom Shopify, kan du overføre det til en annen leverandør.

• Hvis du har et egendefinert domene som du har kjøpt gjennom en tredjepart, kan du fjerne det fra butikken i Shopify-administrator. Hvis du ikke fjerner domenet fra Shopify-butikken før du stenger den, kan du kanskje ikke bruke det til et annet nettsted.

• Hvis du planlegger å stenge butikken og flytte domenet til en ny plattform, må du være oppmerksom på at Shopifys HTTP Strict Transfer Security (HSTS) forblir i kraft for domenet i 90 dager etter at du har stengt butikken, for å bidra til å sørge for at din og kundenes opplysninger er sikre.

Trinn:

1. Angi passordet for å fortsette.

2. På dette tidspunktet kan du kontakte Shopify for å se om det er noe vi kan hjelpe deg med. Hvis du er sikker på at du vil stenge butikken, velger du en grunn fra rullegardinmenyen og klikker på Steng butikk.

For å bekrefte at butikken er stengt, kan du besøke butikkens URL-adresse og se at butikken ikke vises lengre.

Selg Shopify-butikken din på Exchange Marketplace

Hvis du ikke lenger vil kjøre Shopify-butikken, men er interessert i å selge forretningen din, kan Shopifys Exchange Marketplace hjelpe deg. Oppføring av forretningen din på Exchange er en praktisk måte å selge den på nett, og Exchange har inngått samarbeid med escrow.com for å sikre enkle og sikre betalings-, oppførings- og overføringsprosesser. For å finne ut mer om Exchange og se om forretningen er kvalifisert, kan du henvise til salg av en virksomhet på Exchange Marketplace.

Oppheve frysing av Shopify-butikken din

Hvis du har gått glipp av en betaling eller en betaling mislykkes tre ganger, blir butikken fryst til du gjør opp for fakturaen din hos Shopify. Butikken fryses ikke før fakturaens forfallsdato.

Shopify fakturerer i UTC-tidssonen. Hvis kredittkortbetalinger mislykkes på tredje og endelige forsøk, fryses butikken automatisk kl. 12:00 UTC på samme dato som fakturaen forfaller. Hvis den lokale tidssonen din er bak UTC-tid, for eksempel Nord-Amerika, ser det ut som butikken fryses en dag tidligere. Betal fakturaene for å oppheve frysingen av butikken.

Trinn:

1. Logg inn som butikkeier.

2. Betal den utestående saldoen på kontoen.

Hvis du har flere utestående fakturaer, blir du bedt om å betale alle fakturaene i sin helhet for å oppheve frysingen av butikken.