Stenge butikken eller sette den på pause

Hvis du er butikkeier og butikken din er berettiget, kan du bruke Shopify-administrator til å sette butikken midlertidig på pause eller stenge butikken helt.

Du kan sette butikken på pause på følgende måter:

Du kan stenge butikken din på følgende måter:

Hvis du er i en gratis prøveperiode og ikke har valgt en prisplan enda, trenger du ikke gjøre noe for å kansellere kontoen. Du kan ikke sette butikken på pause under en gratis prøveperiode.

Hvis du vil ha mer hjelp med å sette butikken på pause eller lukke den, kan du kontakte Shopify-brukerstøtte.

Bestem deg for hvilket pauseabonnement som er riktig for deg

Ikke tilgjengelig for: Shopify Plus

Det er to måter å sette butikken på pause. Velg riktig abonnement for deg basert på dine behov.

Pause and Build-abonnement

Pause og bygg-abonnementet lar deg sette butikkfronten på pause og fortsette å jobbe med butikken din mot en redusert abonnementsavgift. Du kan få tilgang til Shopify-administrator for å optimalisere butikken og redigere produktene dine, men kassen er deaktivert. Dette betyr at kundene dine kan besøke butikken og bla gjennom produktene dine, men de kan ikke kjøpe produktene dine.

Pause og bygg-abonnementet kan være det rette valget for deg hvis butikken din for eksempel er sesongbasert, eller om den bare er åpen i en bestemt tidsperiode.

Du kan bare velge Pause and Build-abonnementet dersom butikken din har hatt et betalt abonnement i minst de siste 60 dagene etter avslutningen av gratis prøveperiode.

Sett abonnementet på pause

Pause-abonnementet lar deg sette butikken på pause i tre måneder, uten å betale noen abonnementsavgift. Når du står på pause kan du la butikken ligge helt, og fokusere på andre prioriteringer.

I motsetning til Pause and Build-abonnementet har du ikke tilgang til Shopify-administrator, og kan ikke jobbe med butikken eller selge til kunder mens du er på Pause-abonnementet.

Besøkende i butikken blir informert om at butikken er midlertidig stengt. Du kan samle inn de besøkendes e-postadresser slik at du kan informere dem når du gjenåpner butikken, eller for annen fremtidig kommunikasjon.

Du kan når som helst gjenåpne butikken i løpet av de tre månedene ved å logge inn og velge et nytt abonnement. Hvis du bestemmer deg for å ikke åpne butikken på nytt innen tre måneder, oppgraderes du til Pause and Build-abonnementet, som har en redusert abonnementskostnad. Etter at du er oppgradert er butikkfronten fortsatt stengt for kunder, men du har tilgang til Shopify-administrator og kan jobbe med butikken for å gjøre den klar til å starte salget igjen.

Du kan bare velge Pause-abonnementet dersom butikken din har hatt et betalt abonnement i minst de siste 60 dagene etter avslutningen av gratis prøveperiode.

Sett butikken din på pause, og fortsett arbeidet med den

Når du bruker Pause and Build-abonnementet kjører butikken din videre til en redusert kostnad på 9 USD per måned. Du har tilgang til Shopify-administrator, og kan redigere produkter når du har behov for det, men kassen er deaktivert. Det betyr at kunder kan se produktene dine, men de kan ikke kjøpe dem.

Når du er på Pause and Build-abonnementet, kan du gjøre følgende:

• Få tilgang til Shopify-administratoren.
  • Få tilgang til grunnleggende rapporter om nettstedets ytelse.
  • Vise butikkfronten.

Mens butikken din er satt på pause, kan du ikke bruke kassen i nettbutikken, POS, rabatter, gjeninnhenting av forlatte kasser, gavekort eller tredjepartsintegrasjoner som Facebook og Google til å publisere produkter. Du kan sende fakturaer for bestillingsutkast, men kunden vil ikke kunne gjennomføre betalingsprosessen, og betalingsutkast kan ikke konverteres til bestillinger.

Trinn:

1. Logg på butikken som butikkeier.

2. Fra Shopify-administrator klikker du på Innstillinger > Abonnement.

3. Klikk på Pause eller kanseller abonnement > Pause and Build-abonnementet.

4. Gå nøye gjennom abonnementsdetaljene og klikk deretter på Bytt til Pause and build.

Butikken din blir satt på pause, og løper videre mot en redusert abonnementsavgift. Hvis du vil starte salget av produkter igjen, kan du gjenåpne butikken når som helst ved å velge et nytt abonnement.

Jobb med butikken din mens du er på Pause and Build-abonnementet

Mens du er på Pause and Build-abonnementet kan kundene fortsatt se produktene dine, men de kan ikke kjøpe dem. For å forbedre kundeopplevelsen kan du tilpasse temaet slik at produktpriser er skjult og skjule Legg i handlekurv-knappene, slik at kundene ikke prøver å kjøpe noe mens butikken din er satt på pause.

Hvis du vil ikke vise produktene mens butikken er satt på pause, kan du beskytte nettbutikken med passord. På den måten ser ikke kundene produktene så lenge butikken er satt på pause. Du kan tilpasse passordsiden og skrive en melding som kundene ser så lenge butikken er satt på pause.

Alle appene forblir aktive etter at du har satt butikken på pause. Hvis du vil sette appene på pause, må du kansellere dem individuelt.

Gjenåpne butikken etter at du har pauset og bygget

Når du er klar til å gjenåpne butikken, må du logge inn og velge et nytt abonnement som passer best for deg.

Trinn:

1. Logg på butikken som butikkeier.

2. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Abonnement.

3. Klikk på Velg et abonnement, og klikk deretter på Velg abonnement for abonnementet du ønsker.

4. Se nøye gjennom abonnementsdetaljene og klikk på Start abonnement.

Når du har valgt et abonnement, kan du begynne å selge igjen.

Hvis du har angitt et passord mens butikken har vært satt på pause, kan du fjerne nettbutikkens passord.

Sett butikken helt på pause og la den ligge

Hvis du er en aktiv forhandler kan du bruke Pause-abonnementet til å sette butikken helt på pause og la den ligge. Butikken din settes på pause i inntil tre måneder uten at du blir belastet for abonnementet. Du kan gjenåpne butikken når som helst i løpet av de tre månedene. Hvis du ikke gjenåpner butikken etter tre måneder, blir du oppgradert til Pause and Build-abonnementet, som koster 9 USD per måned.

Appbelastninger settes på pause når du setter butikken på pause. Hvis du har noen ventende appbelastninger, faktureres du for disse belastningene når du setter butikken på pause. Mens du har Pause-abonnementet har du ikke tilgang til Shopify-administrator, og du kan ikke jobbe med butikken eller selge til kunder.

Før du starter bør du vurdere å opprette en passordside for å fortelle de besøkende at du snart er tilbake. Du vil ikke kunne få tilgang til eller redigere passordsiden mens butikken står på pause.

Trinn:

1. Logg på butikken som butikkeier.

2. Fra Shopify-administrator klikker du Innstillinger og deretter Abonnement.

3. Klikk på Pause eller kanseller abonnementet, og klikk deretter på abonnementet Sett på pause i 90 dager.

4. Se nøye gjennom abonnementsdetaljene og klikk på Sett butikken på pause.

Du mottar en e-post for å bekrefte at butikken er satt på pause. Hvis du ikke gjenåpner butikken, vil butikkoppgraderingen automatisk til Pause and Build-abonnementet for 9 USD per måned etter tre måneder.

Butikken er satt på pause.

Gjenåpne butikken etter at du har pauset og latt den ligge

Når du er klar til å gjenåpne butikken, må du logge inn og velge et nytt abonnement som passer best for deg.

Trinn:

1. Logg på butikken som butikkeier.

2. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Abonnement.

3. Klikk på Velg et abonnement, og klikk deretter på Velg abonnement for abonnementet du ønsker.

4. Se nøye gjennom abonnementsdetaljene og klikk på Start abonnement.

Når du har valgt et abonnement, kan du begynne å selge igjen.

Hvis du har angitt et passord mens butikken har vært satt på pause, kan du fjerne nettbutikkens passord.

Kanseller abonnementet og steng Shopify-butikken

Hvis du ikke vil drive nettbutikken lenger, kan du stenge den når som helst. Når du har stengt butikken, vil du ikke ha tilgang til Shopify-administrator. Hvis du vil logge på igjen, må du angi kredittkortinformasjon og aktivere butikken på nytt.

Hvis du stenger nettbutikken, kan du ikke opprette en ny nettbutikk som bruker samme butikknavn eller samme myshopify-domene.

Før du stenger butikken din, bør du vurdere følgende:

• Sørg for at du betaler eventuelle utestående avgifter du måtte ha. Hvis du ikke har noen utestående avgifter mot kontoen din, vil du ikke motta en faktura etter å ha stengt butikken. For mer informasjon om fakturering kan du se forstå Shopify-fakturaen din.

• Lagre butikkinformasjonen din ved å eksportere CSV-filer. Du kan velge å lagre fakturaene dine ved å eksportere fakturahistorikken.

• Hvis du har noen tredjepartsapper utenfor Shopify som har betalingsinformasjonen din, må du kansellere tjenesten din hos disse appene for å unngå å bli fakturert eksternt etter at du har stengt butikken.

• Hvis du selger gavekort, må du kanskje oppløse utestående kort. Du kan eksportere butikkens CSV-fil for gavekort, som inneholder informasjonen du trenger for å oppløse eventuelle utestående kort.

• Hvis du har et egendefinert domene som du har kjøpt gjennom Shopify, kan du overføre det til en annen leverandør.

• Hvis du har et egendefinert domene som du har kjøpt gjennom en tredjepart, kan du fjerne det fra butikken i Shopify-administrator. Hvis du ikke fjerner domenet fra Shopify-butikken før du stenger den, kan du kanskje ikke bruke det til et annet nettsted.

• Sørg for å slå av automatisk fornyelse for det egendefinerte domenet på registratorens nettsted for å unngå uventede kostnader.

• Hvis du planlegger å stenge butikken og overføre domenet til en ny plattform, må du være oppmerksom på at Shopifys HTTP Strict Transfer Security (HSTS)-policy fortsatt gjelder på domenet ditt i 90 dager etter at du har stengt butikken. Denne policyen bidrar til å sikre sikkerheten til informasjon om bedriften og kundene dine.

Hvis du overfører domenet ditt til en annen plattform som bruker HTTPS, trenger du ikke å gjøre noe mer.

Hvis du overfører domenet til en plattform som ikke bruker HTTPS, vil det vises en feilmelding i nettleseren når noen forsøker å besøke domenet ditt i de neste 90 dagene. Feilmeldingen kan være at nettstedet ikke er klarert eller at sertifikatet ikke er gyldig. Vent til 90-dagersperioden er over, eller vurder å overføre domenet til en plattform som støtter HTTPS.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Abonnement.

2. Klikk på Avbryt abonnement eller Pause eller kanseller abonnement.

3. Gå gjennom alternativene for å sette abonnementet på pause, eller selge butikken.

4. Hvis du fortsatt ønsker å kansellere, klikker du på Kanseller abonnementet og steng butikken.

5. Velg en årsak til kanselleringen og klikk Fortsett.

6. Angi passordet og klikk Steng butikken.

Du mottar en e-post som bekrefter at butikken din er stengt. Du kan fortsatt gjenåpne butikken eller vise tidligere fakturaer, og butikkinformasjonen er garantert i to år. Du kan også gjenåpne butikken og sette abonnementet på pause.

Selg Shopify-butikken din på Exchange Marketplace

Hvis du ikke lenger ønsker å drive Shopify-butikken, men er interessert i å selge bedriften, kan Shopifys Exchange Marketplace hjelpe. Oppføring av bedriften din på Exchange er en praktisk måte å selge den på nett, og Exchange har inngått et samarbeid med Escrow.com for å sikre at betaling, oppføring og overgangsprosessen går smidig og sikkert. For å finne ut mer om Exchange, kan du se Selge en bedrift på Exchange Marketplace.