Pause eller deaktivere butikken

Hvis du er butikkeier og butikken er berettiget, kan du bruke Shopify-administrator til å sette butikken midlertidig på pause eller deaktivere butikken helt.

Hvis du vil ta en pause fra å selge på Shopify, men fortsette å jobbe med butikken, kan du bruke Pause and Build-abonnementet.

Deaktiver butikken

Du kan deaktivere butikken ved å kansellere abonnementet og deaktivere Shopify-butikken.

Hvis du er i en gratis prøveperiode og ikke har valgt en prisplan enda, trenger du ikke gjøre noe for å deaktivere kontoen. Du kan ikke sette butikken på pause under en gratis prøveperiode.

Hvis du vil deaktivere butikken, men ikke husker e-postadressen eller passordet ditt, kan du gjenopprette påloggingsdetaljene for Shopify.

Hvis du trenger ytterligere hjelp med å sette butikken på pause eller deaktivere den, kan du kontakte Shopify-brukerstøtte.

Hensyn ved å sette butikken på pause

• Hvis du har mottatt finansiering gjennom Shopify Capital, vil gjenværende Capital-forskudd påvirkes av å sette butikken på pause. For å få mer informasjon kan du kontakte Shopify-brukerstøtte.
  • Pause and Build-abonnementet er ikke tilgjengelig for Shopify Plus-butikker.
  • Du kan bare velge Pause and Build-abonnementet hvis butikken har et betalt abonnement.
  • Vurder å avinstallere eventuelle tredjepartsapper som har gjentakende kostnader, slik at du ikke faktureres for disse appene etter at du har satt butikken på pause.

Sett butikken din på pause, og fortsett arbeidet med den

Når du bruker Pause and Build-abonnementet kjører butikken din videre til en redusert kostnad på 9 USD per måned. Du har tilgang til Shopify-administrator, og kan redigere produkter når du har behov for det, men kassen er deaktivert. Det betyr at kunder kan se produktene dine, men de kan ikke kjøpe dem.

Pause and build-abonnementet kan være det rette valget for deg hvis butikken din for eksempel er sesongbasert, eller om den bare er åpen i en bestemt tidsperiode.

Du kan gjøre følgende mens du har Pause and Build-abonnementet:

• Få tilgang til Shopify-administratoren.
  • Få tilgang til grunnleggende rapporter om nettstedets ytelse.
  • Vise butikkfronten.

I perioden butikken er satt på pause kan du ikke bruke kassen i nettbutikken, POS, rabatter, innhenting av forlatte kasser, gavekort eller tredjepartsintegrasjoner som Facebook og Google til å publisere produkter.Du kan sende bestillingsutkastfakturaer, men kunden kan ikke fullføre betalingsprosessen, og bestillingsutkast kan ikke konverteres til aktive bestillinger.

Steg:

1. Logg på butikken som butikkeier.
  2. Fra Shopify-administrator klikker du på Innstillinger > Abonnement.
  3. Klikk på Deaktiver butikk > Pause and build-abonnementet.
  4. Gå nøye gjennom abonnementsdetaljene og klikk deretter på Bytt til Pause and build.

Butikken din blir satt på pause, og løper videre mot en redusert abonnementsavgift. Hvis du vil starte salget av produkter igjen, kan du gjenåpne butikken når som helst ved å velge et nytt abonnement.

Jobb med butikken din mens du har Pause and Build-abonnementet

Mens du er på Pause and Build-abonnementet kan kundene fortsatt se produktene dine, men de kan ikke kjøpe dem. For å forbedre kundeopplevelsen kan du tilpasse temaet slik at produktpriser er skjultog skjule Legg i handlekurv-knappene, slik at kundene ikke prøver å kjøpe noe mens butikken din er satt på pause.

Hvis du vil ikke vise produktene mens butikken er satt på pause, kan du beskytte nettbutikken med passord. På denne måten vil ikke kundene ha tilgang til produktene dine mens butikken er satt på pause. Du kan tilpasse passordsiden og skrive en melding som vises til kundene mens butikken er satt på pause.

Alle appene forblir aktive etter at du har satt butikken på pause. Hvis du vil sette appene på pause, må du kansellere dem individuelt.

Gjenåpne butikken etter at du har pauset og bygget

Hvis du velger Pause and Build-abonnementet må du velge et nytt abonnement når du velger å oppheve pausen, da det gamle abonnementet ikke lenger gjelder. Når du er klar til å gjenåpne butikken logger du på og velger det abonnementet som passer best for deg.

Steg:

1. Logg på butikken som butikkeier.
  2. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Abonnement.
  3. Klikk på Velg et abonnement, og klikk deretter på Velg abonnement for abonnementet du ønsker.
  4. Se nøye gjennom abonnementsdetaljene og klikk på Start abonnement.

Når du har valgt et abonnement, kan du begynne å selge igjen.

Hvis du har angitt et passord mens butikken har vært satt på pause, kan du fjerne nettbutikkens passord.

Kanseller abonnementet og deaktiver Shopify-butikken

Hvis du ikke vil drive butikken lenger, kan du når som helst deaktivere den. Når du har deaktivert butikken kanselleres Shopify-abonnementet, og du mister tilgangen til Shopify-administrator. Hvis du vil logge på igjen må du oppgi en gyldig betalingsmåte for å reaktivere butikken.

Vurderinger før du deaktiverer butikken

Før du deaktiverer butikken, bør du gå gjennom noen hensyn for å unngå potensielle problemer ved stenging av butikken.

Vurder hvilken butikkinformasjon og materiell du vil beholde:

• Hvis du deaktiverer nettbutikken kan du ikke opprette en ny nettbutikk som bruker samme myshopify.com-domene. Du kan opprette en ny butikk som markedsføres med samme navn, men myshopify.com-domenet er unikt for hver enkelt butikk. Du deaktiverer for eksempel en butikk med navnet Very Good Things, som har URL-adressen very-good-things.myshopify.com.Hvis du bestemmer deg for å opprette en ny butikk kan du fortsatt gi den navnet Very Good Things, men du kan ikke gjenbruke URL-adressen very-good-things.myshopify.com.
  • Lagre butikkinformasjonen din ved å eksportere CSV-filer.
  • Hvis du har kjøpt et tema, bør du vurdere å laste ned en sikkerhetskopi av temaet. Temaer er kun lisensiert til den butikken du opprinnelig har kjøpt dem til, men du kan også kontakte Shopify-brukerstøtte for å få lisensen overført til en annen Shopify-butikk du eier.

Vurder hvordan de økonomiske forpliktelsene dine vil løse:

• Eventuell utestående saldo på kontoen (som transaksjonsgebyrer, belastninger for fraktetiketter eller appabonnementer) vil bli belastet under kanselleringen. Hvis du ikke har noen utestående belastninger mot kontoen din, vil du ikke motta en sluttfaktura. Hvis du vil ha mer informasjon om fakturering, kan du se forstå Shopify-fakturaen.
  • Lagre fakturaene ved å eksportere fakturahistorikken. Hvis du bruker Shopify Payments bør du vurdere å eksportere utbetalingshistorikk og transaksjoner slik at du har en kopi.
  • Hvis du har noen tredjepartsapper utenfor Shopify som har betalingsinformasjonen din, må du kansellere tjenesten din hos disse appene for å unngå å bli fakturert eksternt etter at du har deaktivert butikken.
  • Hvis du bruker et finansprodukt fra Shopify (som Shopify Balance, Shopify Capital eller Shopify Credit), vil deaktivering av butikken påvirke din tilgang til og bruk av disse produktene.

Vurder hvordan eksisterende kunder med ikke-behandlede bestillinger kan bli påvirket:

• Hvis du selger gavekort må du kanskje oppløse utestående kort. Du kan eksportere en CSV-fil med butikkens gavekort som inneholder informasjonen du trenger for å oppløse eventuelle utestående kort.
  • Hvis du selger produkter med ulike kjøpsalternativer (som abonnementer eller forhåndsbestillinger), kan det hende du må løse utestående bestillinger. Finn ut mer om å utstede refusjoner.
  • Tilbakebetalinger kan fortsatt utstedes av en kortholder selv om butikken er deaktivert. Hvis du deaktiverer butikken vil du ikke lenger kunne sende tilleggsdokumentasjon gjennom Shopify-administrator ved eventuelle tilbakebetalinger.

Vurder hvordan et egendefinert domene kan bli påvirket:

• Hvis du har et egendefinert domene du har kjøpt gjennom Shopify, kan du overføre det til en tredjepartsdomeneleverandør.
  • Hvis du har et egendefinert domene som du har kjøpt gjennom en tredjepart, kan du fjerne det fra butikken i Shopify-administrator. Hvis du ikke fjerner domenet fra Shopify-butikken før du deaktiverer den, kan du kanskje ikke bruke det til et annet nettsted.
  • Sørg for å slå av automatisk fornyelse for det egendefinerte domenet på registratorens nettsted for å unngå uventede kostnader.
  • Hvis du har planer om å deaktivere butikken og overføre domenet til en ny plattform, må du være oppmerksom på at Shopifys HTTP Strict Transfer Security (HSTS)-policy forblir gjeldende for domenet i 90 dager etter at du deaktiverer butikken. Denne policyen bidrar til å sikre informasjonen om bedriften og kundene.

Hvis du overfører domenet ditt til en annen plattform som bruker HTTPS, trenger du ikke å gjøre noe mer.

Hvis du overfører domenet til en plattform som ikke bruker HTTPS, vil det vises en feilmelding i nettleseren når noen besøker domenet i de neste 90 dagene. Feilmeldingen kan være at nettstedet ikke er pålitelig eller at sertifikatet ikke er gyldig. Vent til 90-dagersperioden er over, eller vurder å overføre domenet til en plattform som støtter HTTPS.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Abonnement.
  2. Klikk på Deaktiver butikk.
  3. Hvis det er aktuelt går du gjennom alternativene for å bytte til Pause and build-abonnementet, eller starte en ny butikk.
  4. Hvis du fortsatt vil deaktivere klikker du Deaktiver butikk.
  5. Velg en årsak til deaktiveringen og klikk Fortsett.
  6. Angi passordet og klikk Deaktiver nå.

Du vil motta en e-post som bekrefter at butikken er deaktivert. Du kan fortsatt gjenåpne butikken eller vise tidligere fakturaer, og butikkinformasjonen er garantert i to år. Du kan også gjenåpne butikken og sette abonnementet på pause.

Slett opplysningene dine

Informasjonen i butikken er garantert i to år, i tilfelle du ønsker å gjenåpne butikken. Du kan imidlertid be om at personopplysninger tilhørende butikkens kunder slettes før dette tidspunktet.

Finn ut mer om sletting av data.