Stenge butikken eller sette den på pause

Hvis du er kontoinnehaver kan du sette butikken midlertidig på pause eller stenge butikken fullstendig fra Konto-siden i administratoren. Du må kontakte eventuelle tredjeparts tjenesteleverandører butikken bruker for å sikre at butikken suspenderes på riktig måte.

Du må betale eventuelle utestående omkostninger før du kan sette butikken på pause eller stenge den. Hvis du ikke har noen utestående omkostninger på kontoen, mottar du ingen faktura når du stenger butikken. Hvis du vil ha mer informasjon om fakturaen, kan du se Vis Shopify-fakturaen din.

I tillegg til å sette Shopify-butikken på pause, må du kansellere apper individuelt, ellers blir du fremdeles belastet for appavgifter.

Hvis du har en pågående gratis prøveperiode og ikke har valgt en prisplan, trenger du ikke å gjøre noe for å kansellere kontoen. Hvis du setter butikken på pause i løpet av en gratis prøveperiode, utvides ikke den gratis prøveperioden. Hvis du opphever pausen for kontoen når den gratis prøveperioden utløper, må du velge et betalt abonnement for å fortsette å jobbe med butikken.

Hvis du vil ha mer hjelp med å sette butikken på pause eller lukke den, kan du kontakte brukerstøtte.

Sette Shopify-butikken på pause

Når du setter butikken på pause deaktiveres kassen, men butikken drives fremdeles til en redusert kostnad på USD 14 per måned. Dette betyr at kundene kan se produktene dine, men kan ikke kjøpe dem. Du har også tilgang til Shopify-administratoren og kan redigere produktene når du ønsker.

Hvis du vil begynne å selge produkter igjen, kan du oppheve butikkens pause når som helst ved å velge et nytt Shopify-abonnement.

Trinn:

1. Logg på som kontoinnehaver.
  1. I Butikkstatus-seksjonen klikker du på Sett butikken på pause.

2. Hvis du godtar vilkårene og omkostningen, klikker du på Sett butikken på pause.

Butikken settes på pause og drives til en redusert kostnad. Når du er klar til å selge produkter igjen, kan du oppheve butikkens pause.

Bruke en butikk som er satt på pause

Når du setter butikken på pause kan kundene fremdeles se produktene dine, men kan ikke kjøpe dem. Du kan tilpasse temaet for å skjule produktpriser og skjule Handlekurv-knappene slik at kundene ikke har muligheten til å kjøpe noe når butikken er satt på pause.

Hvis du vil vise produktene mens butikken er satt på pause, kan du beskytte nettbutikken med passord. På den måten ser ikke kundene produktene så lenge butikken er satt på pause. Du kan tilpasse passordsiden og skrive en melding som kundene ser så lenge butikken er satt på pause. Dette er nyttig hvis butikken er sesongåpen eller kun er åpen i en bestemt tidsperiode.

Alle appene forblir aktive etter at du har satt butikken på pause. Hvis du vil sette appene på pause, må du kansellere dem individuelt.

Når butikken er inaktiv kan du gjøre følgende:

• Få tilgang til Shopify-administratoren.
  • Få tilgang til grunnleggende rapporter om nettstedets ytelse.
  • Vise butikkfronten.
  • Godta manuelle betalinger ved hjelp av bestillingsutkast.

Når du setter butikken på pause, fryses muligheten til å bruke nettbutikkens kasse, salgssted, gjenoppretting av forlatt kasse og integrasjon med sosiale medier, for eksempel publisering av nye produkter på Facebook og Pinterest.

Oppheve Shopify-butikkens pause

Når du er klar til å selge produkter igjen, kan du oppheve butikkens pause.

Trinn:

1. Logg på som kontoinnehaver.

2. Fra Shopify-administratoren går du til Innstillinger > Konto.

3. Klikk på Sammenlign abonnementer.

4. Velg en prisplan fra de tilgjengelige alternativene. Du går ikke automatisk tilbake til abonnementet du hadde før du satte butikken på pause.

Når du har valgt et Shopify-abonnement, oppheves butikkens pause.

Hvis du har angitt et passord mens butikken har vært satt på pause, kan du fjerne nettbutikkens passord.

Stenge Shopify-butikken

Hvis du ikke vil drive nettbutikken lenger, kan du stenge den når som helst. I motsetning til å sette butikken på pause, har du ikke tilgang til Shopify-administratoren når butikken er stengt. Hvis du vil logge på igjen, må du angi kredittkortinformasjon og aktivere butikken på nytt.

Hvis du stenger nettbutikken, kan du ikke opprette en ny nettbutikk som bruker samme butikknavn eller URL-kobling av typen .myshopify.

Før butikken stenges

Hvis du har noen tredjepartsapper utenfor Shopify som har betalingsinformasjonen din, må du kansellere tjenesten din hos disse appene for å unngå å bli fakturert eksternt etter at du har stengt butikken.

Hvis du har et egendefinert domene som du har kjøpt gjennom Shopify, kan du overføre det til en annen leverandør.

Hvis du har et egendefinert domene som du har kjøpt gjennom en tredjepart, kan du fjerne det fra butikken i administratoren. Hvis du ikke fjerner domenet fra Shopify-butikken før du stenger den, kan du kanskje ikke bruke det til et annet nettsted.

Hvis du planlegger å stenge butikken og flytte domenet til en ny plattform, må du være oppmerksom på at Shopifys HTTP Strict Transfer Security (HSTS) forblir i kraft for domenet i 90 dager etter at du har stengt butikken, for å bidra til å sørge for at din og kundenes opplysninger er sikre.

Trinn:

1. Logg på som kontoinnehaver.
  1. I Butikkstatus-delen klikker du på Selg eller steng butikk.

2. Klikk på Steng butikk.

3. Angi passordet for å fortsette.

4. På dette tidspunktet kan du kontakte Shopify for å se om det er noe vi kan hjelpe deg med. Hvis du er sikker på at du vil stenge butikken, velger du en grunn fra rullegardinmenyen og klikker på Steng butikk.

For å bekrefte at butikken er stengt, kan du besøke butikkens URL-adresse og se at butikken ikke vises lengre.

Hvis du velger å åpne butikken igjen innen 30 dager fra den ble stengt, garanterer Shopify at alle butikkens data og konfigurasjonsinformasjon opprettholdes. Shopify kan ikke garantere at noe data beholdes i mer enn 30 dager etter at butikken er blitt stengt.

Oppheve frysing av Shopify-butikken din

Hvis du har gått glipp av en betaling eller en betaling mislykkes tre ganger, blir butikken fryst til du gjør opp for fakturaen din hos Shopify. Butikken fryses ikke før fakturaens forfallsdato.

Shopify-fakturaer i UTC-tidssonen. Hvis kredittkortbetalinger mislykkes på tredje og endelige forsøk, fryses butikken automatisk kl. 12:00 UTC på samme dato som fakturaen forfaller. Hvis den lokale tidssonen din er bak UTC-tid, for eksempel Nord-Amerika, ser det ut som butikken fryses en dag tidligere. Betal fakturaene for å oppheve frysingen av butikken.

Trinn:

1. Logg på som kontoinnehaver.

2. Betal den utestående saldoen på kontoen.

Hvis du har flere utestående fakturaer, blir du bedt om å betale alle fakturaene i sin helhet for å oppheve frysingen av butikken.