Informasjonskapsler og kundesporing

Land og områder rundt i verden har innført reguleringer som dikterer hvordan bedrifter kan innhente, håndtere og dele kundenes opplysninger. Innhenting av kundeopplysninger, spesielt data fra informasjonskapsler og andre opplysninger knyttet til nettaktivitet, er avgjørende for forhandlere som leter etter innsikt om kundenes atferd. Disse opplysningene helper også forhandlerne med å annonsere til kunder på tredjeparts markedsføringsplattformer.

For å hjelpe forhandlere med å oppfylle disse reguleringene og bygge tillit hos kundene, tilbyr Shopify en rekke apper, funksjoner og utviklerverktøy.

Du kan installere Customer Privacy Banner-appen laget av Shopify, eller bla gjennom Shopify App Store for tredjeparts personvernbannere.

Når du tar en beslutning om hva bedriften din må gjøre for å oppfylle ulike personvernreguleringer er det viktig å snakke med en advokat.

Datadeling med annonsenettverk

For å forbedre marekdsføringskampanjene dine brukes kundeopplysninger til å optimalisere og personalisere annonsene som målrettes mot eksisterende og potensielle kunder. Annonsenettverk trenger personopplysninger om kundene dine for å matche mot de samme kundene i deres nettverk.

Disse personopplysningene kan inkludere e-postadresser, telefonnumre, IP-adresser, navn, postadresser og sporingsinformasjonskapsler fra tredjeparter. Hvis noen av disse personopplysningene samsvarer med brukere i annonsenettverkets database, kan annonser målrettes mot disse brukerne, eller denne informasjonen kan brukes til markedsføringsattribusjon for å avgjøre når en kampanje skal tilskrives et salg.

Når du deler kundenes personopplysninger må du sørge for at du gjør dette med en markedsføringspartner du stoler på. Det er viktig at du forteller kundene hvordan du deler opplysninger, og at du bestemmer hva slags opplysninger, eller hvor mange opplysninger, du ønsker å spore og dele. Sørg for at personvernerklæringen er oppdatert for å gi denne informasjonen til kundene dine.

Noen partnere eller kanaler, som Facebook, lar deg tilpasse typen og mengden opplysninger du sporer og deler.

Sporing av europeiske kunder og oppfyllelse av personvernforordningen

Under EUs personvernforordning (GDPR) må europeiske kunder som besøker nettbutikken din gi sitt samtykke før de kan spores. Den vanligste måten å spore kunder i nettbutikken på er gjennom informasjonskapsler i nettleseren. Disse informasjonskapslene kalles ikke-essensielle informasjonskapsler, og bruken må begrenses inntil kunden har samtykket.

Begrense sporing for kunder fra Europa

For å begrense sporing av europeiske kunder som besøker nettbutikken din, som avgjøres av IP-adressen deres, kan du aktivere Begrens sporing av kunder i Europa i Shopify-butikkinnstillingene. Når denne funksjonen er aktivert begrenser den Shopifys sporing av kunder i nettbutikken, og varsler tredjepartsapper du har installert i butikken din om at deres sporing også må begrenses.

Steg:

1. I Shopify-administrator klikker du på Nettbutikk.

2. Klikk på Innstillinger > Kundepersonvern.

3. Klikk på Begrens sporing av kunder i Europa.

Hvordan Shopify begrenser sporing

Shopify begrenser kundesporing ved å nedgradere sine egne ikke-essensielle informasjonskapsler, som oppgitt i våre retningslinjer for informasjonskapsler, til øktbaserte informasjonskapsler. Øktbaserte informasjonskapsler slettes vanligvis når kunden lukker nettleseren. Hvis en kunde samtykker til sporing, vil de ikke-essensielle informasjonskapslene oppgraderes til faste informasjonskapsler, som ikke slettes når kunden lukker nettleseren.

Slik begrenser Shopify tredjepartssporing

Ettersom Shopify ikke kan kontrollere om en tredjepartsapp eller -skript sporer en kunde, gir vi tredjeparter tilgang til et API for samtykkesporing som de kan integrere mot. API-et for samtykkesporing forteller tredjeparten om kunden har gitt sitt samtykke til sporing. Hvis Begrens sporing av kunder i Europa ikke er aktivert, vil tredjeparter som bruker API-et for samtykkesporing bli fortalt at en europeisk kunde kan spores med mindre samtykket eksplisitt trekkes tilbake.

Gå gjennom vilkår for bruk og personvernerklæringene for tredjepartsapper og -skript du bruker for å finne ut hvordan de respekterer kundenes samtykker.

Få kundesamtykke til sporing

Å innhente kundesamtykker lar deg spore kunder i land og områder som krever samtykke før sporing. Den vanligste måten å innhente dette samtykket på er gjennom personvernbannere eller informasjonskapsel-bannere. Disse bannerne vises ofte nederst på nettsteder, og gir kundene muligheten til å akseptere ikke-essensielle informasjonskapsler for analyse og markedsføring.

Hvis du ønsker å implementere ditt eget personvernbanner, eller bruke et tredjeparts informasjonskapselbanner, må du bekrefte at banneret bruker Shopifys API for samtykkesporing for lesing og innhenting av kundens samtykke. Uten API-et for samtykkesporing vil Shopifys ikke-essensielle informasjonskapsler fortsatt være begrenset, noe som påvirker butikkens analyse- og markedsføringsytelser.

Tredjepartssalg av kundeopplysninger i California og CCPA-samsvar

Under California Consumer Privacy Act (CCPA) må kunder i California kunne melde seg av salg av sine opplysninger. Hvis du ikke gir disse kundene et alternativ for å melde seg av, må de automatisk være unntatt fra salg av deres opplysninger. Før du avgjør om dette er noe du bør gjøre, bør du gå gjennom CCPA-grensene og snakke med en advokat for å finne ut om bedriften din påvirkes av disse reglene.

Begrens tredjepartssalg av opplysninger om kunder i California

For å begrense tredjepartssalg av opplysninger om kunder i California, kan du aktivere Begrens tredjepartssalg av opplysninger om kunder i California i Shopify-butikkinnstillingene. Når denne funksjonen er aktivert vil den informere tredjeparter som bruker API-et for samtykkesporing om at opplysninger om kunder i California ikke kan selges, dersom de gjør dette.

Steg:

1. I Shopify-administrator klikker du på Nettbutikk.

2. Klikk på Innstillinger > Kundepersonvern.

3. Klikk på Begrens tredjepartssalg av data om kunder i California.

Når du avgjør om kundeopplysninger skal deles med tredjeparter må du merke deg at Shopify ikke kan kontrollere hvordan opplysningene brukes av tredjeparter, og vi kan bare informere dem om hvordan opplysningene skal håndteres. Du bør gå gjennom personvernerklæringene til tredjepartsapper og -skript du bruker og snakke med en advokat.

Shopify selger aldri dine opplysninger slik som det er definert i CCPA. For mer informasjon kan du se Shopifys holdning til salg av personopplysninger.

OBS: Hvis du begrenser tredjepartssalg av kundeopplysninger, kan det påvirke din mulighet til ny målretting mot kunder med tredjeparts markedsføringsplattformer.

Velge bort målrettede annonser

Alle kan velge bort målrettede annonser som leveres av spesifikke tredjepartsleverandører ved å besøke Digital Advertising Alliances utmeldingsside eller Network Advertising Initiatives utmeldingsside.