Informasjonskapsler og datainnsamling

Land og områder rundt i verden har innført reguleringer som dikterer hvordan bedrifter kan innhente, håndtere og dele kundenes opplysninger. Innhenting av kundeopplysninger, spesielt data fra informasjonskapsler og andre opplysninger knyttet til nettaktivitet, er avgjørende for forhandlere som leter etter innsikt om kundenes atferd. Disse opplysningene helper også forhandlerne med å annonsere til kunder på tredjeparts markedsføringsplattformer.

For å hjelpe forhandlere med å oppfylle disse reguleringene og bygge tillit hos kundene, tilbyr Shopify en rekke apper, funksjoner og utviklerverktøy.

Du kan installere Customer Privacy Banner-appen laget av Shopify, eller bla gjennom Shopify App Store for tredjeparts personvernbannere.

Når du tar en beslutning om hva bedriften din må gjøre for å oppfylle ulike personvernreguleringer er det viktig å snakke med en advokat.

Datadeling med annonsenettverk

For å forbedre marekdsføringskampanjene dine brukes kundeopplysninger til å optimalisere og personalisere annonsene som målrettes mot eksisterende og potensielle kunder. Annonsenettverk trenger personopplysninger om kundene dine for å matche mot de samme kundene i deres nettverk.

Disse personopplysningene kan inkludere e-postadresser, telefonnumre, IP-adresser, navn, postadresser og informasjonskapsler for datainnsamling fra tredjeparter. Hvis noen av disse personopplysningene samsvarer med brukere i annonsenettverkets database, kan annonser målrettes mot disse brukerne, eller informasjonen kan brukes til markedsføringsattribusjon for å avgjøre når en kampanje kan ta æren for et salg.

Når du deler kundens personopplysninger må du sikre at du gjør det med en markedsføringspartner du stoler på. Det er viktig å fortelle kundene hvordan du deler opplysninger, og å bestemme hva slags opplysninger, eller hvor mange opplysninger, du ønsker å samle inn og dele. Sørg for at personvernerklæringen din er oppdatert for å gi denne informasjonen til kundene.

Noen partnere eller kanaler, som Facebook, lar deg tilpasse typen og mengden data du innhenter og deler.

Europeiske kunder og overholdelse av personvernforordningen

Under EUs personvernforordning (GDPR) må europeiske kunder som besøker nettbutikken gi sitt samtykke før data kan innhentes. Den vanligste måten å innhente data fra kunder i nettbutikker på er å bruke informasjonskapsler i nettleseren. Disse informasjonskapslene kalles ikke-essensielleinformasjonskapsler, og må begrenses i bruk inntil kunden gir sitt samtykke.

Begrens datainnsamling for besøkende fra Europa

For å begrense datainnsamling fra europeiske kunder som besøker nettbutikken, som bestemt av IP-adressen deres, kan du velge begrensningsnivå for innsamling av markedsførings- og analysedata for kunder i EU, EØS, Storbritannia og Sveits.

Steg:

1. Klikk Nettbutikk i Shopify-administrator, og klikk deretter Innstillinger. Bla ned til seksjonen Kunders personvern.

2. Velg begrensningsnivået for europeiske kunder: Innhentet før samtykke, Delvis innhentet før samtykke eller Innhentet etter samtykke. Hvis du velger delvis innhentet før samtykke eller innhentet etter samtykke blir du bedt om å installere en app for personvernbannere. For å finne ut mer om kunders personvern, informasjonskapsler og begrensningsnivåer kan du se dokumentasjonen for ePrivacy-direktivet.

Slik begrenser Shopify datainnsamling

Shopify begrenser datainnsamling ved å nedgradere sine egne ikke-essensielle informasjonskapsler, som nevnt i våre retningslinjer for informasjonskapsler, til øktbaserte informasjonskapsler. Øktbaserte informasjonskapsler slettes generelt når kunden lukker nettleseren. Hvis en kunde samtykker til datainnsamling oppgraderes de ikke-essensielle informasjonskapslene til vedvarende informasjonskapsler, som ikke slettes når kunden lukker nettleseren.

Slik begrenser Shopify tredjepartsdatainnsamling

Fordi Shopify ikke kan kontrollere om en tredjepartsapp eller -skript innhenter data fra en kunde, gir vi tredjeparter et API for samtykkeinnsamling som de kan integreres med. API-et for samtykkesamling forteller tredjeparten hvis en kunde har gitt samtykke til at opplysninger innhentes.

Gå gjennom vilkår for bruk og personvernerklæringene for tredjepartsapper og -skript du bruker for å finne ut hvordan de respekterer kundenes samtykker.

Få samtykke for datainnsamling

Innhenting av kundesamtykker lar deg samle inn data fra kunder i land og områder som krever samtykke før datainnsamling. Den vanligste måten å hente dette samtykke på er gjennom personvernbannere eller informasjonskapselbannere. Disse bannerne vises ofte nederst på nettsteder, og gir brukeren mulighet til å godta ikke-essensielle informasjonskapsler for analyse og markedsføring.

Hvis du ønsker å implementere ditt eget personvernbanner, eller bruke et tredjeparts informasjonskapselbanner, må du bekrefte at banneret bruker Shopifys API for samtykkesporing for lesing og innhenting av kundens samtykke. Uten API-et for samtykkesporing vil Shopifys ikke-essensielle informasjonskapsler fortsatt være begrenset, noe som påvirker butikkens analyse- og markedsføringsytelser.

Tredjepartssalg av kundeopplysninger i California og CCPA-samsvar

Under California Consumer Privacy Act (CCPA) må kunder i California kunne melde seg av salg av sine opplysninger. Hvis du ikke gir disse kundene et alternativ for å melde seg av, må de automatisk være unntatt fra salg av deres opplysninger. Før du avgjør om dette er noe du bør gjøre, bør du gå gjennom CCPA-grensene og snakke med en advokat for å finne ut om bedriften din påvirkes av disse reglene.

Begrens tredjepartssalg av opplysninger om kunder i California

Under California Consumer Privacy Act (CCPA) har kunder i California rett til å trekke seg fra salg av deres opplysninger. Du kan begrense datainnsamling for kunder i California gjennom Kunders personvern-seksjonen i Shopify-administrator, som vil be deg om å installere Customer Privacy-appen for CCPA-samsvar.

Steg:

1. Klikk Nettbutikk i Shopify-administrator, og klikk deretter Innstillinger. Bla ned til seksjonen Kunders personvern.
  2. Begrens datainnsamling for kunder i California ved å klikke Aktiver.
  3. Klikk Installer app-knappen for å laste ned og installere Shopifys Customer Privacy-app.

Når du avgjør om kundeopplysninger skal deles med tredjeparter må du merke deg at Shopify ikke kan kontrollere hvordan opplysningene brukes av tredjeparter, og vi kan bare informere dem om hvordan opplysningene skal håndteres. Du bør gå gjennom personvernerklæringene til tredjepartsapper og -skript du bruker og snakke med en advokat.

Shopify selger aldri dine opplysninger slik som det er definert i CCPA. For mer informasjon kan du se Shopifys holdning til salg av personopplysninger.

Velge bort målrettede annonser

Alle kan velge bort målrettede annonser som leveres av spesifikke tredjepartsleverandører ved å besøke Digital Advertising Alliances utmeldingsside eller Network Advertising Initiatives utmeldingsside.