Forskutteringssum

Shopify Capital tilbyr finansiering til små bedrifter i form av forskutteringssummer til berettigede forhandlere i Storbritannia.

En forskutteringssum er et engangsbeløp du mottar fra Shopify Capital mot å selge et bestemt beløp av fremtidige salgsinntekter til Shopify Capital. Shopify Capital tilbyr finansieringsbeløp på mellom 250 og 375 000 GBP.

Shopify Capital kan for eksempel forskuttere 5000 GBP til deg mot å kjøpe 5650 GBP av dine fremtidige salgsinntekter. Du mottar 5000 GBP, og Shopify Capital mottar 10 % av butikkens daglige bruttosalg inntil 5650 GBP er betalt.

Hvis du er berettiget til å søke om en forskutteringssum vil du motta en e-post fra Shopify Capital, og en melding på Hjem-siden i Shopify-administrator. Hvis forespørselen om en forskutteringssum blir godkjent mottar du pengene innen to virkedager.

Slik fungerer det

Det er ingen tidsfrist eller beregnet rentesats på forskutteringssummen. Du betaler tilbake, eller overfører, en prosentandel av butikkens daglige bruttosalg inntil totalen som skal tilbakebetales er betalt. Beløpet i betalingen er basert på hvor mye du selger.

Beregningen av daglig bruttosalg baseres på bestillinger i butikken som er merket som betalt. De eneste bestillingene som ikke inkluderes i tilbakebetalingen er testbestillinger som legges inn mens Shopify Payments er i testmodus. To dager etter at du mottar kontantforskuddet begynner Shopify Capital å debitere bedriftsbankkontoen basert på butikkens daglige bruttosalg.

Hvis du for eksempel selger 15 000 GBP av dine fremtidige salgsinntekter til Shopify Capital, med et overføringsgebyr på 10 %, betaler du 10 GBP på en dag der du gjør 100 GBP i daglige bruttosalg.

Les vår ordliste for Shopify Capital-vilkår for mer informasjon.

Kvalifikasjonskrav

For å forhåndskvalifisere for finansieringsalternativer må butikken din:

• være lokalisert i Storbritannia.
  • selge i GBP.
  • bruk Shopify Payments.
  • ha en lav risikoprofil og behandle et bestemt antall salg.

Hvis butikken din oppfyller disse kravene, vurderer Shopify Capital butikken din for å avgjøre berettigelse for finansiering. Hvis butikken din er berettiget for et kontantforskudd, mottar du en e-post fra Shopify Capital og en melding på Hjem-siden i Shopify-administrator. Hvis du ikke mottar en e-post eller en melding fra Shopify Capital, er ikke butikken din berettiget for en forskutteringssum på det nåværende tidspunkt.

Forespør et kontantforskudd til kjøpmenn

Hvis du er berettiget til å søke om en forskutteringssum kan du se finansieringsalternativene dine og be om en forskutteringssum direkte på Kapitaltilbud-siden i Shopify-administrator.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Kapital og klikker på Tilbud.

2. Klikk på Forespør for finansieringsalternativet du ønsker.

3. Gå gjennom bank- og kontoinformasjon, og klikk på Bekreft bedriftsdetaljer og Bekreft kontodetaljer. Hvis du trenger å oppdatere denne informasjonen, må du kontakte Shopify-brukerstøtte.

4. Klikk på Bekreft og sett opp direkte debitering.

5. Les nøye gjennom vilkår og betingelser. Hvis du samtykker til vilkårene og betingelsene klikker du på Accept terms.

Det tar vanligvis én virkedag før en søknad om forskutteringssum er vurdert. Du kan se status for forespørselen din på Kapital-siden i Shopify-administrator.

Hvis søknaden din blir godkjent vil forskutteringssummen settes inn på bedriftens bankkonto innen to virkedager.

Søk om en forskutteringssum fra YouLend

Noen butikker må søke om en forskutteringssum direkte på YouLend-nettstedet. Hvis du ser Søk om finansiering via YouLend følger du omdirigeringen til YouLend-nettstedet for å fullføre søknaden din.

Du mottar en e-post når søknaden din er vurdert. Hvis søknaden din godkjennes signerer du en DocuSign-avtale med YouLend og mottar midlene dine.

Søknaden din krever at du sender inn opplysninger om betalingene dine. Hvis du behandler betalinger med Shopify Payments kan du få eksportert informasjon om betalingsopplysninger fra Shopify-administrator ved å gå til Innstillinger > Betalingsleverandører > Se utbetalinger > Eksport.

Hvis du behandler betalinger med en tredjepartsbetalingsleverandør, må du kontakte betalingsleverandøren for å finne ut hvordan du mottar betalingsopplysningene. Hvis du har deaktivert Shopify Payments men trenger deler av salgshistorikken, kan du eksportere betalingstransaksjoner fra Shopify-administrator.

Når du har fullført søknaden om finansiering må du oppdatere bankkontoen som brukes for utbetalinger. Du mottar en e-post fra YouLend med informasjon om en ny personlig bankkonto som opprettes for dette formålet. Utbetalingene dine settes inn på denne kontoen. Når tilbakebetalingene er trukket blir den gjenstående utbetalingen satt inn på din personlige bankkonto.

Du kan administrere søknaden din gjennom YouLend-portalen. Hvis du har noen spørsmål, kan du sende en e-post til YouLend. Du kan kontakte YouLend på telefon på +442039818709 eller 02039818709.

Be om en ny forskutteringssum

Når du har mottatt en forskutteringssum, kan det være at du ønsker å be om en ny forskutteringssum for ytterligere økonomisk støtte.

Hvis du er berettiget til å søke om en ny forskutteringssum, vises nye finansieringsalternativer på Kapitaltilbud-siden i Shopify-administrator.

Følg med på betalinger for forskutteringssum

Etter å ha mottatt forskutteringssummen kan du spore den gjenstående saldoen i tilbakebetalingsbeløpet, eller overføringen, i Shopify-administrator ved å gå til Innstillinger > Kapital.

Fra Kapital-siden kan du se:

• den gjenstående saldoen.
  • beløpet du har betalt, hvilken prosentandel av totalen som er betalt, og overføringshistorikken.

Du kan se salgsinntektene for hver enkelt dag i Totalomsetning-kolonnen i seksjonen for overføringshistorikk. Du kan se hvor mye som er betalt til Shopify Capital i Beløp-kolonnen.