Overføring av utviklingsbutikker til kunder

Når du er ferdig med å jobbe med en utviklingsbutikk for en kunde, er neste steg vanligvis å overføre eierskapet av butikken til dem. Etter at du har overført eierskapet til en utviklingsbutikk, vises butikken på Butikker-siden på Partner-instrumentbordet under den Administrert-fanen.

Utviklingsbutikker har begrensninger på dem for å sørge for at de bare brukes til utvikling. Noen ganger må du kanskje konfigurere funksjoner for en utviklingsbutikk som bare er tilgjengelig for butikker på et aktivt abonnement.

Du kan ikke overføre eierskapet av en utviklingsbutikk som har en forhåndsvisning for utviklere aktivert.

Når du skal overføre eierskapet av en butikk

Det er to hovedgrunner til å overføre en butikk til et aktivt abonnement:

• Arbeidet på butikken er fullført og butikken er klar til å selge produkter.
  • Arbeidet i butikken er ikke fullført, men butikken krever en funksjon som bare er tilgjengelig med et betalt Shopify-abonnement. For å finne ut mer om hvilke funksjoner som ikke er tilgjengelige for utviklingsbutikker, kan du se Funksjoner og begrensninger for utviklingsbutikker.

Når du overfører til et aktivt abonnement, krever butikken faktureringsinformasjon, som må oppgis av butikkeieren.

Overfør eierskapet av en utviklingsbutikk

Før du overfører eierskapet til en utviklingsbutikk til kunden din, må du sørge for at du legger dem til som en medarbeider og at de fullfører oppsett av personalkontoen. Etter at du har overført eierskapet til kunden, blir du værende i butikken som samarbeidspartner, men har ikke lenger tilgang til økonomisk informasjon.

Du bør også legge til kundens adresse i butikkinnstillingene før du overfører eierskapet, spesielt hvis kunden din er basert i et annet land enn deg. I noen tilfeller kan overføring av en butikk med feil adresse føre til at kunden din blir belastet med ekstra avgifter på Shopify-fakturaen. For å finne ut mer om hvordan du endrer adressen til en butikk, kan du se Angi eller endre det offentlige forretningsnavnet og adressen.

Hvis du vil endre en utviklingsbutikk til et aktivt abonnement, men fortsatt være kontoinnehaver, kan du opprette en personalkonto for deg selv i utviklingsbutikken og overføre eierskapet til denne kontoen ved å følge stegene under.

Trinn:

1. Logg på Partner-instrumentbordet og klikk på Butikker.

2. Klikk på Overfør eierskap ved siden av utviklingsbutikken du vil overføre.

3. I Overfør butikkeierskap-dialogboksen velger du den nye eieren fra listen over kvalifiserte eiere. Hvis du ikke har lagt til kunden som en medarbeider enda, klikker du på Legg til en personalkonto og oppretter en ny konto for kunden din før du fortsetter. Kunden må fullføre oppsettet av personalkontoen før du kan overføre butikkeierskapet til vedkommende.

4. Når du er ferdig, klikker du på Overfør butikk. Butikken vises nå på Butikker-siden i Partner-instrumentbord under administrert-fanen. Den nye eieren mottar en e-post med instruksjoner for å opprette kontoen og velge et abonnement. Inntil kunden din godtar overføringen, er butikken satt på pause. Etter at kunden har begynt å betale for et Shopify-abonnement, begynner du å motta din månedlige gjentakende inntektsandel.

Etter du har overført en butikk til kunden din, kan du også sende dem overføringspakken for forhandlere. Sørg for å gi dem informasjon om:

• Slik kan de få tilgang til butikken, inkludert nettadressen (client-store.myshopify.com/admin)
  • Shopify-abonnementet du anbefaler for dem
  • Alt annet som du ville anbefalt (for eksempel apper å laste ned, webinarer å se eller andre ressurser for å hjelpe dem med å bygge opp bedriften sin)

Overfør et tredjepartstema

Hvis du har bygget en butikk for en kunde og den inneholder et tredjepartstema, må du overføre temaet til kunden. Den beste måten å gjøre dette på avhenger av hvorvidt temaet fortsatt trenger kodetilpasning når du overfører utviklingsbutikken til kunden din:

• Hvis temaet fortsatt trenger kode tilpasning, kan du kjøpe temaet på vegne av kunden, fakturere kunden kostnaden for temaet og overføre utviklingsbutikken slik at kredittkortet ditt fjernes fra kontoen dens.

• Hvis temaet ikke trenger noen kodetilpasning, må du etterlate temaet som en gratis prøveperiode. Kunden din trenger ikke å betale for temaet før de vil publisere det (eller hvis de vil tilpasse koden). De kan gjøre dette etter at du har overført utviklingsbutikken.

Aktiver en butikk som er satt på pause

Når en butikk er satt på pause, er den i en suspendert tilstand som krever at butikkeieren angir faktureringsinformasjon. For å gi tilgang til butikken må butikkeieren logge inn og oppgi aktuell faktureringsinformasjon slik at butikken kan flytte over til et aktivt abonnement.

Shopify belaster deg på en fordelt faktureringssyklus. Kredittkort som er angitt blir fakturert umiddelbart for abonnementskostnader.

Så snart butikkeieren angir faktureringsinformasjon, kan du logge på med påloggingsinformasjonen til kontoen for den butikken, med full tilgang til å redigere og videreutvikle butikken.

Hvis du ikke lenger er oppført som kontoinnehaver, har du ikke tilgang til butikkens økonomiske informasjon, for eksempel faktureringsinformasjon og Shopify Payments-utbetalingsdetaljer.