Vanlige spørsmål om oppdateringer i partnerprogramavtalen

Tirsdag 5. juli 2022 sendte Shopify et sammendrag av kommende oppdateringer i vår partnerprogramavtale («PPA»). Disse endringene vil tre i kraft den 3. august 2022, og inkluderer endringer som noterer at alle apper kun skal installeres eller på annen måte startes direkte på eller gjennom gjeldende Shopify-flater, samt andre oppdateringer.

Følgende er noen vanlige spørsmål knyttet til disse endringene, og hvordan de påvirker partnere og utviklere.

Hvorfor introduserer Shopify nye vilkår for PPA og API?

Vi oppdaterer PPA for å støtte veksten til Shopify-partnere og utviklere, samtidig som vi opprettholder sikkerheten og integriteten til produkter og tjenester som tilbys på plattformen vår.

Hvorfor krever Shopify at apper må installeres eller på annen måte initieres direkte på eller gjennom gjeldende Shopify-flater?

Ved å kreve at alle apper skal installeres eller på annen måte initieres direkte på eller gjennom gjeldende Shopify-flater er vi i stand til å gi forhandlerne de tillitssignalene de trenger for å kunne ta informerte valg. Alle apper i Shopify App Store vurderes etter de samme standardene for tillit og sikkerhet, inkludert førstepartsapper som utvikles og eies av Shopify. Dette er en del av en større overordnet misjon om å gi forhandlere en konsekvent og pålitelig opplevelse når de samhandler med apper på Shopify.

Hvilke ulike måter kan jeg distribuere appen min på?

Shopify App Store: Apper som distribueres i Shopify App Store er også kjent som offentlige apper. App Store-apper kan distribueres til mange forhandlere, og må ha en appoppføringsside. Du kan velge hvorvidt siden er oppført eller ikke:

• Oppført app: Forhandlere kan installere en oppført app fra en appoppføringsside som bruker en URL-adresse i Shopify App Store. En oppført app har også full synlighet, fordi den er indeksert og vises på følgende steder: relevante kategorisider, søkeresultater i Shopify App Store og søkemotorresultater fra tredjeparter.
  • Ikke-oppført app: Forhandlere må installere en ikke-oppført app fra en appoppføringsside gjennom en direkte URL-adresse i Shopify App Store, som ikke er synlig eller indeksert i andre flater.

Installasjonskobling for enkeltforhandler: Apper som installeres gjennom en installasjonskobling for enkeltforhandler er også kjent som tilpassede apper. Denne appen er installert i én enkelt Shopify-butikk med en kobling. Shopify Plus-servicepartnere kan installere den samme tilpassede appen i flere Plus-butikker for én enkelt Shopify Plus-forhandler.

Shopify-administrator: Apper som opprettes og installeres i Shopify-administrator for én enkelt butikk er også kjent som tilpassede apper. Shopify Plus-servicepartnere kan installere den samme tilpassede appen i flere Plus-butikker for én enkelt Shopify Plus-forhandler.

Følgende apptyper er avskrevet, og kan ikke lenger installeres i forhandleres butikker:

• Upublisert app: Avskrevet fra 9. desember 2019. En upublisert app var en type offentlig app som én eller mange forhandlere kunne installere, og som hadde den samme funksjonaliteten som andre offentlige apper. Appen trengte imidlertid ingen godkjenning fra Shopify.

Finn ut mer om appdistribusjon og -typer.

Kreves det at jeg bruker Shopifys Billing API og betaler en omsetningsandel på alle appinstallasjoner (oppførte eller ikke oppførte) fra Shopify App Store?

Ja, alle oppførte eller ikke oppførte apper i Shopify App Store (også kjent som offentlige apper) må bruke Shopify Billing API hvis utvikleren oppretter og utsteder belastninger til forhandlere knyttet til forhandlerens bruk eller installasjon av utviklerens app, enten det er i form av månedlige abonnementsavgifter, kostnad per salg, kostnad per klikk, prosentbasert kommisjon eller på annen måte, og betale en omsetningsandel. Både partnere og forhandlere vil se flere fordeler ved bruk av vårt Billing API.

Hvorfor er Fakturering-API viktig for forhandlere?

Billing API skaper en sikker og sømløs arbeidsflyt for forhandlere fordi belastningene vises direkte på forhandlerens Shopify-faktura, som betyr at forhandlere ikke må angi betalingsinformasjon for å betale for apper. Alle omkostningene oppsummeres på én enkelt faktura, som gjør det enklere for forhandlerne å administrere kostnader for butikken og overvåke hvilke tjenester de betaler for. Det er effektivt, tydelig og enkelt for forhandleren.

Hvorfor er Billing API viktig for partnere?

Fordi Shopify allerede lagrer forhandlerens kredittkortnummer for den månedlige fakturaen, er det ekstremt enkelt å godta en belastning for en app gjennom vår integrerte faktureringsløsning.

Som apputvikler trenger du ikke lenger tenke på å skape en enkel betalingsflyt, eller lagring av kredittkortopplysninger. Du trenger ikke å håndtere behandlingsgebyrer for kredittkort eller purre på forhandlere fordi kredittkortet deres ikke kan belastes. Du har mulighet til å konfigurere fakturering i Shopify på flere ulike måter for å oppfylle ulike behov, fra éngangsbelastninger til abonnementer og bruksbasert prissetting. Dette fører også til en økt konverteringsrate fra prøveversjoner til betalte kunder, eller fra gratis til betalt for freemium-modeller.

Kan jeg skjule appen min slik at den ikke vises offentlig i Shopify App Store og andre Shopify-flater?

Ja. Selv om alle apper som distribueres gjennom Shopify App Store (offentlige apper) må ha en appoppføringsside, kan du velge om siden er oppført eller ikke oppført. En av de enkleste måtene å promotere appen til Shopify-forhandlere på er å føre den opp i Shopify App Store, men du kan velge å gjøre appen ikke-oppført. Ikke-oppførte apper vises ikke i Shopify og søkeresultater hos tredjeparter, og vises heller ikke i kategorier, men du kan fortsatt henvise kunder til URL-adressen for appoppføringen.

Hvorfor avskriver Shopify upubliserte apper?

For å sikre at vi prioriterer forhandlernes tillit og sikkerhet krever vi at alle upubliserte apper gjennomgås av vurderingsteamet i Shopify App Store. Krav til apper som distribueres gjennom Shopify App Store (offentlige apper) er ment å gi den beste opplevelsen på tvers av hele appens livssyklus, inkludert merkevarebygging, installasjon, introduksjon, funksjonalitet og kvalitet.

Jeg eier en upublisert app, kan eksisterende forhandlerinstallasjoner fortsatt bruke appen?

Eksisterende forhandlere påvirkes ikke av denne endringen før 2023. Du må imidlertid sende den eksisterende upubliserte appen til vurdering og godkjenning for at nye forhandlere skal kunne installere appen, fra 1. september 2022.

Vi forstår at det i noen tilfeller kan kreve en betydelig innsats å sende inn en eksisterende upublisert app eller apper til gjennomgang og godkjenning. Hvis du har en upublisert app har vi gitt bestemt informasjon og tidslinjer som beskriver når appen må samsvare med dette tillegget.

Vil jeg fortsatt kunne bruke egendefinerte URL-adresser for installasjonsflyter for offentlige apper?

Egendefinerte URL-metoder for installering må erstattes med omdirigeringer gjennom Shopify App Store. Over tid vil vi avskrive installasjonsstier for apper for offentlige apper som ikke bruker Shopify App Store.

Hvis du har en upublisert app må du sende inn appen til gjennomgang i henhold til de opprinnelige tidslinjene vi har sendt deg. Ved å sende inn appen til gjennomgang tidlig bidrar du til å sikre at appen fortsatt kan installeres gjennom Shopify.

Må eksisterende forhandlere installere den upubliserte appen på nytt når den legges til i Shopify App Store?

Nei, forhandlere trenger ikke å installere appen på nytt når den distribueres i Shopify App Store, med mindre du sender inn en helt ny app.

Må eksisterende forhandlere godta OAuth-tillatelser på nytt når appen legges til i Shopify App Store?

Nei, forhandlere trenger ikke å godta OAuth-tillatelser på nytt, med mindre appen ber om ytterligere omfang som en del av appinnsendingsprosessen.

Hva er det nye Shopify-programmet for samarbeidspartnere, og hvor finner jeg mer informasjon?

Shopifys program for samarbeidspartnere samler gründere, veiledere, influensere og innholdsprodusenter, som inspirerer og utdanner publikummet sitt innen entreprenørskap med Shopify. Det inkluderer også andre som henviser sitt gründerpublikum til Shopify. Programmet er gratis å melde seg inn i, og lar deg tjene penger på målgruppen din og tjene en kommisjon for hver nye Shopify-forhandler du henviser. Som samarbeidspartner tjener du en kommisjon for hver bruker som registrerer deg for et betalt abonnement med din unike sporingskobling for samarbeidspartnere. Finn ut mer om Shopifys program for samarbeidspartnere.

For mer informasjon og vanlige spørsmål knyttet til det nye Shopify-programmet for samarbeidspartnere og kravene knyttet til det kan du se veiledningen Introduksjon til Impact.

Gjelder partnerprogramavtalen fortsatt for Shopify-samarbeidspartnere?

Partnerprogramavtalen (PPA) styrer fortsatt all aktivitet for en henvisningspartner. Personer som deltar i Shopifys program for samarbeidspartnere som drives gjennom Impact Radius er ikke henvisningspartnere når det gjelder noen aktiviteter som utføres i henhold til Shopifys program for samarbeidspartnere. Shopifys program for samarbeidspartnere er underlagt separate vilkår og betingelser.

Hvor finner jeg de nye vilkårene og betingelsene for Shopify-samarbeidspartnere?

For å se og godta vilkårene for Shopifys samarbeidsprogram elektronisk kan du besøke registreringssiden for Shopifys program for samarbeidspartnere.