Sende forslag

Når en forhandler kontakter degkan du starte en samtale om forhandlerens spesifikke behov. Derfra kan du opprette et tilbud for å definere omfanget av arbeidet.

Når du forbereder tilbudet, bør du prøve å gjøre følgende:

• Beskriv arbeidet du vil gjøre for å oppfylle forhandlerens krav
  • Sett forventninger om prosessen
  • Opprett milepæler for hvert trinn av arbeidet

Det er en god idé å inkludere så mye relevant informasjon som mulig om jobben i tilbudet ditt. Dette øker sannsynligheten for at forhandleren godtar tilbudet, og at jobben kan gjennomføres. Ved å starte prosessen med en åpen og detaljert kommunikasjon blir det også mer sannsynlig at forhandleren legger igjen en positiv vurdering, og kontakter deg igjen for mer arbeid i fremtiden.

Hvis forhandleren avslår forslaget ditt, kan du bruke tilbakemeldingen deres til å forbedre det før du sender det inn igjen.

Tilbudsskjemaet

Forslagsskjemaet inkluderer deler for følgende informasjon:

• Tjeneste
  • Foreslått arbeid
  • Milepæler
  • Estimert tid til ferdigstillelse
  • Vilkår
  • Totalkostnad
  • Betalingsvilkår

Tjeneste

Bruk denne seksjonen til å velge tjenesten du vil utføre. Hvis du skal utføre mer enn én tjeneste, kan du beskrive de andre tjenestene i Foreslått arbeid-seksjonen eller opprette ytterligere tilbud.

Foreslått arbeid

Bruk denne delen av forslaget til å beskrive arbeidet du planlegger å gjøre for forhandleren. Inkluder spesifikke funksjoner eller oppgaver som du allerede har diskutert med dem, og et sammendrag av hvordan du planlegger å levere arbeidet. Du kan også bruke denne delen til å identifisere potensielt relatert arbeid som ikke er inkludert i forslaget ditt.

Milepæler

Bruk denne valgfrie seksjonen til å liste opp eventuelle planlagte omtaler eller leveranser. Du kan legge til opptil fem milepæler for et tilbud. Du kan også legge til en pris for hver av milepælene, og hvor lang tid det vil ta å fullføre hver av milepælene.

Estimert tid til ferdigstillelse

Bruk denne delen av forslaget til å fortelle forhandleren hvor lang tid du tror å fullføre arbeidet.

Vilkår

Bruk denne valgfrie delen for å oppgi følgende informasjon:

• Datoen du kommer til å starte jobben
  • Alle omstendighetene som kan endre beregnet tid til ferdigstillelse
  • Alle omstendighetene som kan påvirke hvor raskt du kan svare forhandleren, slik som forskjeller i tidssonene eller kommende ferier

Ved å sette klare forventninger om tidsplanen kan du bidra til å forhindre at forhandleren blir frustrert av tiden det tar enten å fullføre jobben eller kontakte deg i løpet av prosessen.

Totalkostnad

Bruk denne delen av forslaget til å spesifisere totalkostnaden for arbeidet du skal gjøre for forhandleren.

Betalingsvilkår

Bruk denne valgfrie seksjonen til å beskrive hvordan og når du tar betalt for arbeidet ditt. Dette kan inkludere betalingspreferanser, betalingsplaner, betalingsmåter, retningslinjer for refusjon, potensielle tilleggskostnader og all annen informasjon du tenker er nødvendig. For å få den beste forhandleropplevelsen bør du dele opp store betalinger i flere betalinger basert på nøkkel milepæler. Med et lite prosjekt kan du for eksempel belaste 50 % på forhånd og 50 % når prosjektet er fullført.

Opprette et tilbud

Du kan opprette et tilbud fra samtalen din med en forhandler.

Steg:

1. Fra partnerinstrumentbordet går du til Tjenester > Meldinger.
  2. Velg samtalen med forhandleren du vil sende inn et tilbud på.
  3. Klikk på Opprett tilbud.
  4. Fyll ut det oppgitte skjemaet.
  5. Klikk på Gjennomgå melding for å se hvordan tilbudsforslaget vises for forhandleren.
  6. Klikk på Send tilbud.

Tilbudet legges til som en melding i samtalen din med forhandleren. Den vises også i Tilbud og jobber-ruten som et ventende tilbud. Hvis du har behov for å redigere tilbudsforslaget, må du kansellere det og opprette et nytt med de redigerte opplysningene.

Kansellere et ventende tilbud

Du kan kansellere et ventende tilbud før forhandleren godtar eller avviser det.

1. Fra partnerinstrumentbordet går du til Tjenester > Meldinger.
  2. Velg samtalen som inneholder tilbudet.
  3. Fra Tilbud- og jobber-ruten klikker du på tilbudet.
  4. Klikk Avbryt tilbud, og klikk deretter Avbryt for å bekrefte.

Aksepterte og avslåtte tilbud

En forhandler kan gå gjennom og akseptere eller avslå tilbudet fra samtalen din.

Når en forhandler aksepterer tilbudet ditt, blir de bedt om å velge butikken arbeidet vil utføres for. Forhandleren kan også velge ikke å knytte det foreslåtte arbeidet til en butikk.

Hvis forhandleren velger en butikk, opprettes en jobb. Du kan se og administrere jobben fra Jobber-siden i partnerinstrumentbordet. Jobben vises også i Tilbud og jobber-ruten ved siden av samtalen din med forhandleren.

Hvis forhandleren ikke velger en butikk, vil tilbudene bli merket som akseptert. Du kan se det aksepterte tilbudet i Tilbud og jobber-ruten ved siden av samtalen din med forhandleren.

Hvis forhandleren avslår tilbudene dine, blir de bedt om å oppgi en grunn. Tilbudene er merket som avvist, og kan åpnes fra Tilbud og jobber-ruten.

Neste steg