Shopify Payments instellen voor POS

Shopify Payments is de eenvoudigste manier om betalingen te accepteren. Je hoeft dan geen externe betalingsprovider of merchantaccount te configureren om vervolgens je inloggegevens in te voeren in Shopify. Met Shopify Payments worden automatisch alle belangrijke betaalmethoden geaccepteerd zodra je Shopify-winkel is aangemaakt.

Als je Shopify Payments hebt ingesteld, kunnen je klanten met creditcard betalen in je winkel. Je kunt Shopify Payments activeren op de pagina Betalingsproviders, in de Shopify-instellingen. Wanneer je Shopify Payments instelt, heb je de volgende informatie nodig:

• je Employer Identification Number (EIN)
  • je bankgegevens
  • de gemiddelde prijs van je bestellingen
  • de gemiddelde levertijd van je bestellingen

Shopify Payments is alleen beschikbaar voor winkels in bepaalde landen en regio's. Met Shopify Payments worden automatisch alle belangrijke betaalmethoden geaccepteerd zodra je Shopify-winkel is gemaakt.

Activeer Shopify Payments in de POS-app

Als Shopify Payments is ingesteld voor je winkel, kun je creditcardbetalingen persoonlijk accepteren. Nadat je Shopify Payments hebt ingesteld, moet je deze inschakelen in de Shopify POS-app.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op > > Instellingen > Betalingswijzen.
  2. Controleer in de sectie Standaard betalingswijzen of de optie Credit/debet wordt weergegeven als Geaccepteerd.

Kaartbetalingen zonder handtekening accepteren

Je kunt kaartbetalingen accepteren zonder de handtekening van een klant als je aan de volgende vereisten voldoet:

• Je winkel bevindt zich in de Verenigde Staten.
  • Je gebruikt Shopify Payments.
  • Je gebruikt een EMV-kaartlezer.

Deze optie is standaard uitgeschakeld, maar je kunt deze activeren op het Shopify POS-scherm Betalingswijzen.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op > > Instellingen > Betalingswijzen.
  2. Tik in de sectie Standaard betalingswijzen op Credit/debet.
  3. Tik op de schakelaar om de optie Sla handtekeningen van klanten over, indien mogelijk te activeren of te deactiveren.

Ondersteunde landen en regio's

Alleen landen waar zowel online als persoonlijke verwerking door Shopify Payments wordt ondersteund, zijn beschikbaar. In de volgende lijst kun je zien of Shopify Payments beschikbaar is voor gebruik met de Shopify POS-app in het land waar je bedrijf actief is:

Naleving van de land- en valutavoorschriften voor persoonlijke verkoop

Wanneer je een POS-transactie fysiek verwerkt met Shopify Payments en een Shopify-kaartlezer, houd je je aan de betalingsregels voor het land waarin je de transactie verwerkt.

Als je fysieke POS-betalingen in meerdere landen wilt kunnen accepteren, maak je voor elk extra land een afzonderlijke Shopify-winkel en Shopify Payments-account aan, tenzij je winkel zich in de Europese Unie (EU) bevindt. Als je winkel zich in de EU bevindt en in euro (EUR) verkoopt, hoef je geen afzonderlijke accounts aan te maken en kun je POS-locaties in andere EU-landen hebben, die je allemaal beheert met één Shopify-winkel.

Vereisten

Als je met je bedrijf persoonlijk wilt verkopen, zorg je ervoor dat je aan de volgende verplichtingen voldoet:

• Het land van je Shopify-winkel moet hetzelfde zijn als het land van al je fysieke winkellocaties.
  • Je Shopify-winkelvaluta moet overeenkomen met de lokale valuta van de vestigingen van je fysieke winkel.

Deze vereisten zijn onder de volgende omstandigheden niet van toepassing:

• Je winkel bevindt zich in een land van de Europese Unie (EU) en verkoopt in euro's (EUR). Je kunt betalingen accepteren vanaf een POS-locatie in een ander EU-land dat wordt ondersteund door Shopify Payments voor POS zonder een nieuwe Shopify-winkel te hoeven opzetten. Bekijk de lijst met ondersteunde landen.
  • Je accepteert geen persoonlijke POS-betalingen op je internationale locaties, zoals locaties voor magazijn- of voorraadbeheer. Deze vereisten zijn alleen van toepassing op fysieke locaties waar je betalingen accepteert.
  • Je verkoopt alleen online aan verschillende internationale markten. Deze vereisten zijn van toepassing op persoonlijk verkopen.

Voorbeelden

Het bedrijf van Drew is in Washington gevestigd en verkoopt online met USD als winkelvaluta. Als hij winkellocaties opent in Los Angeles en New York, komen het land en de valuta van de winkels overeen met die van zijn winkellocaties, omdat ze allemaal in de Verenigde Staten zijn gevestigd en USD gebruiken. Maar als Drew later een winkellocatie in het Verenigd Koninkrijk opent, voldoet hij niet meer aan de vereisten, omdat het land van de winkel de Verenigde Staten is (niet hetzelfde als de POS-locatie in het Verenigd Koninkrijk) en zijn POS nog steeds in USD (niet in GBP, de lokale valuta) verkoopt.

Tabel voorbeeld 1
Winkellocatie Valuta Compatibel
Verenigde Staten USD Ja
Verenigd Koninkrijk USD Nee

De winkel van Sasha is gevestigd in Berlijn en verkoopt persoonlijk in EUR. Sasha kan een winkellocatie in Nederland openen die in EUR verkoopt en aan de vereisten blijven voldoen, aangezien zowel Duitsland als Nederland EU-leden zijn die door Shopify Payments worden ondersteund, en beide winkellocaties in EUR verkopen. Maar Sasha kan geen winkellocatie in Zwitserland openen, omdat Shopify Payments niet beschikbaar is voor fysieke verkoop in Zwitserland.

Tabel voorbeeld 2
Winkellocatie Valuta Compatibel
Duitsland EUR Ja
Nederland EUR Ja
Zwitserland EUR Nee

Jane heeft eeen winkel in de Verenigde Staten en een magazijn voor haar voorraad in Canada. Ze hoeft geen nieuwe winkel aan te maken voor haar magazijn in Canada, omdat ze daar geen fysieke betalingen accepteert. Als Jane echter in Canada wil beginnen met persoonlijke verkoop met Shopify POS, is het nodig om een nieuwe Shopify-winkel aan te maken die in Canada gevestigd is en in Canadese dollars verkoopt.

Tabel voorbeeld 3
Winkellocatie Valuta Compatibel
Verenigde Staten USD Ja
Canada USD Nee

Een nieuwe Shopify-winkel opzetten om POS-betalingen in een ander land te accepteren

Je kunt slechts in één land per Shopify-account fysieke POS-betalingen accepteren met Shopify Payments en een Shopify-kaartlezer, tenzij je winkel zich in de Europese Unie (EU) bevindt. Als je winkel zich in de EU bevindt en in euro (EUR) verkoopt, hoef je geen afzonderlijke accounts aan te maken en kun je POS-locaties in andere EU-landen hebben, die je allemaal beheert met één Shopify-winkel.

Stappen

1. Maak een nieuwe winkel aan, die is geregistreerd in het land waar je persoonlijke POS-betalingen wilt accepteren en waar de toepasselijke valuta is ingesteld.
  2. Stel de nieuwe winkel in. Je kunt de productgegevens uit je oorspronkelijke winkel exporteren met behulp van CSV-bestanden.
  3. Maak een nieuw Shopify Payments-account aan, geregistreerd in het land waar je fysieke POS-betalingen in de juiste valuta wilt accepteren.
  4. Installeer Shopify POS voor de nieuwe winkel.

Bankrekeningvereisten voor Shopify Payments

De vereisten van je bankrekening zijn afhankelijk van het land waarin je winkel is gevestigd. Zie de vereisten voor elk ondersteund land.

Bankrekeninggegevens wijzigen

Als je van bank verandert of als je bankrekeninggegevens zijn veranderd, kun je de gegevens bijwerken in de Shopify Payments-instellingen.

Je kunt geen prepaidbankpas gebruiken als bankrekeninggegevens voor het ontvangen van uitbetalingen van Shopify Payments.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Betalingsproviders.
  2. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.
  3. Klik onder Betaalrekening in het gedeelte Uitbetalingsgegevens op Bankrekening wijzigen.
  4. Voer je bankrekeninggegevens in en klik op Opslaan.

Meer informatie