Geavanceerd rembours

De app Advanced Cash on Delivery biedt je klanten een betaalmethode voor contante betaling bij aflevering wanneer ze een aankoop doen in je winkel:

Betaaloptie Advanced Cash on Delivery

De Advanced Cash on Delivery-app biedt functionaliteit die niet beschikbaar is wanneer u Rembours specificeert bij de optie Handmatige betalingen in de Betalingsinstellingen van uw beheerder. Je kunt met de Advanced Cash on Delivery-app bijvoorbeeld het volgende doen:

Geschiktheid voor Advanced Cash on Delivery instellen per prijsklasse

Je kunt een prijsklasse instellen waarvoor betaling onder rembours is toegestaan. Deze prijsklasse is het berekende subtotaal, vóór verzending en belastingen. Je kunt bijvoorbeeld een maximumprijs instellen voor bestellingen onder rembours als je geen dure bestellingen wilt verzenden zonder vooruitbetaling. Als een bestelling niet binnen de opgegeven prijsklasse valt en je klant rembours als betaalmethode heeft opgegeven, ziet je klant een foutmelding bij het voltooien van de bestelling.

1. Open de Advanced Cash on Delivery-app.

2. Voer in het gedeelte Subtotaal bestelling in het veld Minimale bestelprijs de minimale prijs in voor bestellingen onder rembours. Je kunt hier 0 invoeren als u geen minimale prijs wilt instellen.

3. Voer de maximale bestelprijs in het veld Maximale bestelprijs in:

Een maximale prijs instellen

Geschiktheid voor Advanced Cash on Delivery instellen per postcode

Bestellingen onder rembours zijn standaard beschikbaar voor alle postcodes in India. Als u niet voor alle postcodes bestellingen onder rembours wilt aanbieden, kunt u opgeven welke postcodes in aanmerking komen voor de app Advanced Cash on Delivery. Je kunt deze postcodes handmatig invoeren of u kunt een lijst van deze codes in een CSV-bestand uploaden naar je Shopify-beheerder.

1. Selecteer in het gedeelte Postcodes de optie Beperken waar rembours beschikbaar is:

Filteren op postcode

2. Wanneer u een CSV-bestand met een lijst met postcodes wilt uploaden, klikt u op de link Een CSV-bestand uploaden of sleept u het CSV-bestand naar het gedeelte Inbegrepen postcodes.

1. Als u handmatig postcodes wilt invoeren, klikt u op de link Handmatige invoer en voert u elke postcode in, gescheiden door komma's of spaties.

Verzendkosten voor Advanced Cash on Delivery opstellen

Je kunt een extra bedrag berekenen voor bestellingen onder rembours. Dit bedrag wordt berekend als een verzendtarief dat zowel de verzendkosten als de rembourskosten omvat. Wanneer uw klanten een aankoop doen, kunnen ze een verzendmethode kiezen waarbij de kosten voor rembours inbegrepen zijn:

Een verzendmethode kiezen

U kunt meerdere verzendtarieven voor bestellingen onder rembours maken. U kunt bijvoorbeeld een hogere remboursprijs in rekening brengen voor spoedverzendingen.

Als je een tarief voor rembours wilt toevoegen, geeft je een gecombineerd tarief op dat zowel de verzendkosten als de rembourskosten omvat. Als je bijvoorbeeld al een spoedverzendtarief van 30,00 euro hebt en je een remboursprijs wilt toevoegen van 10,00 euro, dan zou je een tarief 'Spoedverzending + Contante betaling bij aflevering' van 40,00 euro kunnen maken:

Een tarief voor rembours instellen

Een tarief voor aflevering onder rembours instellen:

1. Open de Advanced Cash on Delivery-app.

2. Selecteer in het gedeelte Tarieven voor aflevering onder rembours de optie Nieuwe tarieven voor aflevering onder rembours maken en klik dan op Tarief toevoegen.

3. Voer een naam in voor het tarief in het veld Naam.

4. Voer in het veld Beschrijving een beschrijving in van dit tarief voor aflevering onder rembours.

5. Als u het verzendtarief wilt baseren op prijs, selecteert u Op prijs gebaseerd in het gedeelte Bereik en voert u in de daartoe bestemde velden de minimale en maximale bestelprijs in.

6. Als u het verzendtarief wilt baseren op gewicht, selecteer dan Op gewicht gebaseerd in het deel Bereik en voer de minimum en maximum bestelgewichten in de daartoe bestemde velden in.

7. Voer in het veld Tariefbedrag het tarief in dat u in rekening wilt brengen voor deze aflevering onder rembours. Dit tarief omvat zowel de verzendkosten als de extra kosten voor aflevering onder rembours.

8. Klik op Opslaan.

Een aangepast bedankbericht toevoegen

Als u een bedankje wilt weergeven op de statuspagina van de bestelling nadat de klant een bestelling heeft geplaatst, typt u de tekst van het bericht in het gedeelte Bedankbericht:

Een bedankbericht instellen

De betaalmethode Rembours activeren

Wanneer u klaar bent met het instellen van de Advanced Cash on Delivery-app, moet u de betaalmethode activeren om deze beschikbaar te stellen aan je klanten.

Klik op Nu activeren om aflevering via Advanced Cash on Delivery te activeren:

Klik op 'Nu activeren'

Een beschikbaarheidscontrole voor aflevering onder rembours toevoegen

U kunt een beschikbaarheidscontrole toevoegen aan het thema van uw winkel en uw klanten de mogelijkheid bieden om geschiktheid voor Rembours te selecteren voor hun postcode. Dit kan worden gedaan nadat u Advanced Cash on Delivery-betalingen voor uw winkel hebt geactiveerd.

Problemen oplossen bij bestellingen onder rembours

Sommige fulfillment- of boekhoudapps van derden zijn mogelijk niet in staat afleveringen onder rembours te herkennen nadat u de bestelling hebt bijgewerkt met de knop Markeren als betaald. Als u fulfilment- of boekhoudingsapps van derden gebruikt, kunt je je bestelling onder rembours als betaald markeren door Markeren als contant betaald te selecteren in het vervolgkeuzemenu Apps op de pagina Bestelgegevens.

Bestellingen onder rembours markeren als betaald:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Klik op het bestelnummer:

Klik op het bestelnummer

3. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Meer acties de optie Markeren als contant betaald:

Advanced Cash on Delivery-betalingen deactiveren

Als u niet langer Advanced Cash on Delivery wilt gebruiken, kunt u deze optie op elk gewenst moment stoppen door deze in uw betalingsinstellingen te deactiveren.