Bulk Account Inviter

Je kunt de app Bulk Account Inviter gebruiken om je klanten uit te nodigen om hun accounts voor je onlinewinkel te activeren. Deze app is handig wanneer je klantaccounts van een ander platform of uit een andere Shopify-winkel hebt geïmporteerd.

Het SPF-record van Shopify aan je domeinhost toevoegen (alleen aangepaste domeinen)

Shopify gebruikt SPF (Sender Policy Framework) om het e-mail adres te verifiëren dat je gebruikt voor de automatische e-mailberichten die je klanten ontvangen, bekend als je e-mail adres voor klanten. Dit voorkomt dat meldingen worden gemarkeerd als spam. Hiermee wordt ook de via Shopify-opmerking uit de afzendergegevens verwijderd en wordt je e-mail adres voor klanten in plaats van no-reply@shopify.com in het veld afzender weergegeven.

Stappen:

1. Meld je aan bij je domeinhostingaccount.

2. Zoek het TXT record van je domein op. Vaak staat dit naast het CNAME record en het MX record.

3. Voeg de volgende SPF-record toe aan je TXT-record:v=spf1 include:shops.shopify.com ~all

4. Sla je wijzigingen op.

Klanten in bulk uitnodigen

Je kunt klanten in bulk uitnodigen door e-mails naar een volledige klantengroep te sturen. Zie klantgroepen makenvoor meer informatie over het maken van deze groepen. Wanneer je deze aangepaste groepen hebt gemaakt, voer de volgende stappen uit om je doelklanten uit te nodigen.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps en open de app Bulk Account Inviter.

2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Klantgroep de groep met klanten die je wilt uitnodigen.

3. Klik op E-mail maken. Je uitnodigingen worden gegenereerd op basis van je template voor melding van account uitnodigen. Bewerk de velden Onderwerp en Aangepast bericht als je het onderwerp of de content van deze e-mails wilt wijzigen.

4. Kies een e-mailadres uit de vervolgkeuzelijst E-mail. Dit is het e-mailadres dat je klanten zien wanneer ze de uitnodiging ontvangen.

5. Klik op Controleren en vervolgens op E-mail verzenden.

De e-mailuitnodigingen worden verzonden. Afhankelijk van het aantal klanten dat je uitnodigt, kan het even duren voordat alle uitnodigingen zijn verzonden.