Workflows importeren en exporteren

U kunt workflows importeren en exporteren om ze aan uw andere winkels toe te voegen, ze met andere ondernemingen te delen en back-ups te maken.

Omdat workflows alleen binnen Flow kunnen worden bewerkt en opgeslagen, kunt u er zeker van zijn dat ze geen niet-ondersteunde instructies of code bevatten. Wanneer u een workflow importeert, wordt deze aan Flow toegevoegd, maar de workflow wordt niet ingeschakeld in uw winkel. Voordat u een workflow inschakelt, moet u deze controleren en aanpassen aan uw bedrijfsbehoeften:

• Zorg ervoor dat u e-mail- of Slack-adressen wijzigt, zodat uw berichten naar de juiste mensen worden verzonden.
  • Controleer de tekst van het bericht om ervoor te zorgen dat deze aansluit bij de stijl en toon van uw bedrijf.
  • Als een workflow Slack gebruikt en u niet, kunt u de actie vervangen door een actie die een e-mailbericht verzendt.

Workflowbestanden importeren

Een workflow importeren:

1. Klik op de pagina Workflows in Flow op Meer acties > Workflows importeren en volg de instructies:
    Klik op Meer acties > Workflows importeren.
    De geïmporteerde workflow wordt toegevoegd aan uw lijst met workflows.
  2. Klik op de workflow om de bijbehorende pagina Workflowdetails te openen en klik op Workflow bewerken. Zorg er geen details voor uw workflow ontbreken, zoals een voorwaarde of actie.
  3. Wanneer u tevreden bent met uw wijzigingen, klikt u op Inschakelen om de workflow te activeren.

Workflowbestanden bewerken

U kunt workflows alleen bewerken met Flow. U kunt een workflowbestand wel openen in een teksteditor om de inhoud ervan te bekijken, maar breng geen wijzigingen aan in het bestand. Bestanden die buiten Flow zijn bewerkt, kunnen niet in een winkel worden geïmporteerd (inclusief de winkel waaruit je deze oorspronkelijk hebt geëxporteerd). Deze beperking zorgt ervoor dat de workflow die je importeert alleen inhoud bevat die wordt ondersteund door Flow.

Workflowbestanden exporteren

Voordat u een workflow exporteert die u met een andere verkoper wilt delen, moet u alle identificatiegegevens of gevoelige informatie verwijderen, zoals e-mailadressen of andere contactgegevens. Elke opgeslagen workflow, inclusief workflows die niet kunnen worden ingeschakeld omdat er details ontbreken, kan worden geëxporteerd. Nadat u een workflow hebt geïmporteerd, controleert u deze en voert u zo nodig ontbrekende gegevens in.

Een workflowbestand exporteren:

1. Open de workflow in de workflow-editor.
  2. Klik op Meer acties> Workflow exporteren en volg de instructies.