De geolocatie-app gebruiken

De app Geolocation doet taal- en landaanbevelingen aan je klanten op basis van hun geografische locatie en de taal van hun browser of apparaat. Het heeft ook een optie om een land selector weer te geven in de voettekst van je webshop waarmee je klanten hun taal en land of regio kunnen kiezen. Klanten kunnen een aanbeveling accepteren of de land selector gebruiken om in hun voorkeurstaal door je winkel te bladeren en af te rekenen in hun voorkeursvaluta op basis van het geselecteerde land of de regio.

Nadat een klant een aanbeveling voor een ander land of een andere regio heeft geaccepteerd of afgewezen, wordt diegene veertien dagen lang geen andere aanbeveling voor je winkel aangeboden. Als de klant cookies wist, wordt de wachttijd opnieuw ingesteld. In elke nieuwe sessie worden taalaanbevelingen weergegeven.

Nadat je je eerste land of regio hebt toegevoegd, zijn meerdere valuta's geactiveerd en wordt de Geolocation-app automatisch toegevoegd aan je Shopify-winkel. Zo nodig kun je de Geolocation-app handmatig installeren. Wanneer de Geolocation-app automatisch wordt geïnstalleerd, worden de land- en taalaanbevelingen standaard geactiveerd. Klanten kunnen echter alleen hun land en taal kiezen bij het bezoeken van je webshop als je landkiezers activeert.

Vereisten voor het gebruik van de geolocatie-app

Je kunt de Geolocatie-app alleen gebruiken als je winkel aan de volgende vereisten voldoet:

De Geolocation-app biedt alleen aanbevelingen voor de landen en talen die je binnen Markets hebt geactiveerd.

De Geolocatie-app handmatig installeren

Als de geolocatie-app niet automatisch wordt geïnstalleerd, kun je deze handmatig installeren.

Stappen

1. Ga naar de pagina van de geolocatie-app in de Shopify App Store.
  2. Klik op App toevoegen. Als je niet bent ingelogd bij je Shopify-account, log dan in.
  3. Klik op Install app.

Locatie- en taalaanbevelingen weergeven aan klanten

Land- en taalaanbevelingen worden automatisch ingeschakeld wanneer de geolocatie-app is geïnstalleerd. Als je winkel bijvoorbeeld in de Verenigde Staten is gevestigd, is je standaardland de Verenigde Staten, waar prijzen worden weergegeven in USD en je standaardtaal Engels is. Als je een markt voor Frankrijk maakt die in euro's en Frans verkoopt, raadt de app Geolocation aan dat bezoekers van Frankrijk Frankrijk en de Franse taal selecteren om je winkel in euro's en Frans weer te geven. Als je deze land- en taalopties niet hebt ingeschakeld, blijft je winkel in je standaard landvaluta- en taalinstellingen.

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Geolocation.

3. Klik op App openen.

4. Controleer in het gedeelte Aanbevelingen aanbevelingen tonen.

5. Klik opOpslaan en klik vervolgens opnieuw op Opslaan.

Wanneer je aanbevelingen inschakelen, worden standaard alle gepubliceerde talen en valuta's aan je klanten weergegeven. Als je het selectievakje Aanbevelingen tonen uitcheckt,worden alle aanbevelingen verwijderd.

De instellingen van de aanbevelingen aanpassen

Standaard detecteert de app Geolocation automatisch de themakleuren die in je webshop worden gebruikt. Als je wilt wijzigen hoe de aanbevelingen worden weergegeven voor je klanten, kun je de kleurinstellingen aanpassen voor je aanbevelingen.

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Geolocation.

3. Klik op App openen.

4. Klik in het gedeelte Aanbevelingen op Aanpassen.

5. Klik op de kleurenstaal die je wilt wijzigen.

6. Kies een kleur met behulp van de kleurkiezer of voer een hex-code in.

7. Klik op Opslaan.

Voorbeeld van land-en taal aanbevelingen

Je kunt je land-en taal aanbevelingen bekijken in de app Geolocation voordat je ze in je winkel publiceert.

Als je je in de standaardregio of het land van je winkel bevindt, moet je een VPN-service gebruiken om te browsen vanuit andere landen of regio's te simuleren voordat je aanbevelingen kunt bekijken. Als je bijvoorbeeld een voorbeeld van je aanbevelingen uit de Verenigde Staten wilt bekijken en je winkel standaard de Verenigde Staten en het Engels gebruikt, moet je een VPN-service gebruiken om te browsen vanaf een andere locatie. Anders worden er geen aanbevelingen weergegeven omdat de winkel al overeenkomt met je voorkeuren.

Land- en taalselectors weergeven

Met land- en taal selectors kunnen je bezoekers hun taal en land of regio op elk moment selecteren.

Als je webshop een thema gebruikt waarin land- en taalkiezers zijn ingebouwd, zoals Dawn, hoef je geen land- en taalkiezers in te schakelen in de Geolocatie-app.

Als je thema geen ingebouwde land- en taal selectors heeft, kun je de geolocatie-app gebruiken om ze aan de voettekst van je webshop toe te voegen.

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Geolocation.

3. Klik op App openen.

4. Schakel in het gedeelte Selectors de optie Kiezers tonen in.

5. Optioneel: klik opAanpassen en selecteer vervolgens een voettekstpositie voor de land- en taalselectors.

6. Klik op Opslaan.

Als je het selectievakje 'Kiezers tonen'uitcheckt, worden de selectors verwijderd.

De geolocatie-app verwijderen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op Verwijderen.

Nadat de geolocatie-app is verwijderd, hoef je geen ongebruikte codefragmenten uit je thema-template te verwijderen.