Geolocation

De app Geolocation maakt taal-en valuta aanbevelingen aan uw klanten in uw online winkel op basis van hun geografische locatie en browser-of apparaat taal. Met deze functie kunnen klanten uw winkel in hun voorkeurstaal bekijken en afrekenen in hun voorkeursvaluta.

Nadat een aanbeveling voor het overschakelen naar valuta's wordt geaccepteerd of afgewezen, ziet uw klant 14 dagen lang geen aanbeveling voor een valuta voor uw winkel. De wachttijd wordt opnieuw ingesteld als de klant zijn of haar cookies verwijdert. In elke nieuwe sessie worden taalaanbevelingen weergegeven.

Vereisten

Om taalaanbevelingen te doen, moet u in meerdere talen verkopen. Om valuta-aanbevelingen te doen, moet u in meerdere valuta's verkopen.

Geolocation raadt alleen de talen en valuta's aan die u hebt ingeschakeld voor uw winkel. Als u deze Shopify-functies niet gebruikt, kunt u geen geolocatie gebruiken om aanbevelingen te doen.

De geolocatie-app installeren

1. Ga naar de pagina van de geolocatie -app.
  2. Klik op App toevoegen. Als u niet bent aangemeld bij uw Shopify-account, wordt u gevraagd u aan te melden.
  3. Klik op Install app.

U kunt de app Geolocation uit uw winkel verwijderen door deze stappen te volgen:

Nadat de geolocatie-app is verwijderd, hoeft u geen ongebruikte codefragmenten uit uw thema sjabloon te verwijderen.

Aanbevelingen publiceren

Met aanbevelingen kunnen bezoekers door hun lokale taal en valuta bladeren. Met de app Geolocation kunt u een voorbeeld bekijken van uw aanbevelingen voordat u ze in uw winkel publiceert.

Ga als volgt te werk om aanbevelingen te publiceren:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Apps.
  2. Klik op Geolocatie
  3. Klik onder Aanbevelingen op Publiceren.

De status verandert in 'gepubliceerd in uw online winkel'. Uw klanten zien standaard alle gepubliceerde talen en valuta's. Ze kunnen hun voorkeurstaal en -valuta kiezen om in de winkel te bladeren.

Als u op Publicatie ongedaan maken klikt, verandert de status in 'niet gepubliceerd in uw online winkel' en worden de aanbevelingen verwijderd.

De instellingen van de aanbevelingen aanpassen

Ga als volgt te werk om uw aanbevelingen aan te passen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Apps.
  2. Klik op geolocatie.
  3. Klik in het gedeelte Aanbevelingen op Aanpassen.
  4. Pas de aanbevelingen aan.
  5. Klik op Opslaan.

Selectors publiceren

Met selectors kunnen uw bezoekers hun taal en valuta op elk moment selecteren. U kunt valuta- en taalselectors toevoegen aan de voettekst van uw online winkel.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Apps.
  2. Klik op geolocatie.
  3. Klik onder Selectors op Publiceren.
  4. Klik op Opslaan.

Als u op Publicatie ongedaan maken klikt, verandert de status naar 'Niet gepubliceerd in uw online winkel' en worden de selectoren verwijderd.

De instellingen van de selector aanpassen

U kunt de positie van de taal- en valutaselector wijzigen in de voettekst.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Apps.
  2. Klik op geolocatie.
  3. Klik onder het gedeelte Selectors op Aanpassen.
  4. Selecteer Links, Centreren of Rechts.
  5. Klik op Opslaan.

Uw taal- en valuta-aanbevelingen worden weergegeven in de voettekst van uw winkel.