Geolocation

De app Geolocation beveelt talen en valuta aan je klanten op basis van hun geografische locatie en de taal van hun browser of apparaat. Met deze functie kunnen klanten je winkel in hun voorkeurstaal bekijken en afrekenen in hun voorkeursvaluta. De app Geolocation voegt ook een kiezer toe in de voettekst van je onlinewinkel waarmee klanten hun taal en valuta kunnen kiezen.

Nadat een aanbeveling voor het overschakelen naar valuta's wordt geaccepteerd of afgewezen, ziet je klant 14 dagen lang geen aanbeveling voor een valuta voor je winkel. De wachttijd wordt opnieuw ingesteld als de klant zijn of haar cookies verwijdert. In elke nieuwe sessie worden taalaanbevelingen weergegeven.

Vereisten

Om taalaanbevelingen te doen, moet je in meerdere talen verkopen. Om valuta-aanbevelingen te doen, moet je in meerdere valuta's verkopen.

Geolocation raadt alleen de talen en valuta's aan die je hebt ingeschakeld voor je winkel. Als je deze Shopify-functies niet gebruikt, kun je geen geolocatie gebruiken om aanbevelingen te doen.

De geolocatie-app installeren

1. Ga naar de pagina van de geolocatie -app.
  2. Klik op App toevoegen. Als je niet bent aangemeld bij je Shopify-account, word je gevraagd je aan te melden.
  3. Klik op Install app.

Je kunt de app Geolocation uit je winkel verwijderen door deze stappen te volgen:

Nadat de geolocatie-app is verwijderd, hoef je geen ongebruikte codefragmenten uit je thema template te verwijderen.

Aanbevelingen publiceren

Met aanbevelingen kunnen bezoekers door hun lokale taal en valuta bladeren. Met de app Geolocation kun je een voorbeeld bekijken van je aanbevelingen voordat je ze in je winkel publiceert.

Ga als volgt te werk om aanbevelingen te publiceren:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Apps.
  2. Klik op Geolocatie
  3. Klik onder Aanbevelingen op Publiceren.

De status verandert in 'gepubliceerd in je onlinewinkel'. Je klanten zien standaard alle gepubliceerde talen en valuta's. Ze kunnen hun voorkeurstaal en -valuta kiezen om in de winkel te bladeren.

Als je op Publicatie ongedaan maken klikt, verandert de status in 'niet gepubliceerd in je onlinewinkel' en worden de aanbevelingen verwijderd.

De instellingen van de aanbevelingen aanpassen

Ga als volgt te werk om je aanbevelingen aan te passen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Apps.
  2. Klik op geolocatie.
  3. Klik in het gedeelte Aanbevelingen op Aanpassen.
  4. Pas de aanbevelingen aan.
  5. Klik op Opslaan.

Selectors publiceren

Met selectors kunnen je bezoekers hun taal en valuta op elk moment selecteren. Je kunt valuta- en taalselectors toevoegen aan de voettekst van je onlinewinkel.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Apps.
  2. Klik op geolocatie.
  3. Klik onder Selectors op Publiceren.
  4. Klik op Opslaan.

Als je op Publicatie ongedaan maken klikt, verandert de status naar 'Niet gepubliceerd in je onlinewinkel' en worden de selectoren verwijderd.

De instellingen van de selector aanpassen

Je kunt de positie van de taal- en valutaselector wijzigen in de voettekst.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Apps.
  2. Klik op geolocatie.
  3. Klik onder het gedeelte Selectors op Aanpassen.
  4. Selecteer Links, Centreren of Rechts.
  5. Klik op Opslaan.

Je taal- en valuta-aanbevelingen worden weergegeven in de voettekst van je winkel.