De Google Shopping-app instellen

Het Google Merchant Center is een tool waarmee je jouw winkel- en productgegevens kunt uploaden naar Google en deze beschikbaar kunt maken voor Google Shopping-campagnes en andere Google-services.

De Google Shopping-app van Shopify vraagt je om in te loggen bij jouw Google-account om je Shopify-winkel te synchroniseren met je Google Merchant Center-account. Als je nog geen Google Merchant Center-account hebt, wordt tijdens de installatie een account voor je gemaakt.

De Google Shopping-app voegt automatisch evenementen voor het bijhouden van conversies toe aan jouw Google Ads-account wanneer je dit instelt. Als in jouw winkel de Google conversietracering al is ingesteld via bewerkingen van de themacode of via een app van derden, kunnen de evenementen voor het bijhouden van conversies worden gedupliceerd en zijn je rapportgegevens onnauwkeurig. Je kunt dubbele evenementen voor het bijhouden van conversies uitschakelen vanuit je Google-Ads-account. Meer informatie over conversie-instellingen van Google Ads Help.

Je Google Merchant Center-account synchroniseren

Wanneer je de Google Shopping-app instelt, synchroniseert Shopify je producten en relevante Shopify-winkelinstellingen zoals verzendkosten en belastingen naar het Google Merchant Center.

Je domein synchroniseren

Elk Google Merchant Center-account moet worden gekoppeld aan een geverifieerd domein dat niet aan een ander account is gekoppeld. Wanneer je de Google Shopping-app instelt, moet het domein van je Shopify-winkel worden geclaimd. Dit houdt in dat het wordt gereserveerd voor gebruik met het Google Merchant Center-account dat je aan het kanaal hebt toegevoegd.

Wanneer je met de Google Shopping-app een nieuw of bestaand Google Merchant Center-account instelt, wordt het domein van je Shopify-winkel automatisch geclaimd, tenzij het is gekoppeld aan een ander Google-account. Als je domein is gekoppeld aan een ander Google-account, moet je het domein claimen voor het account dat je wil gebruiken met de Google Shopping-app. Nadat een domein is geclaimd, kun je dat domein niet gebruiken met een ander Google Merchant Center-account.

Meer informatie over het verifiëren en claimen van je domein kun je vinden in de Help van het Google Merchant Center.

Je productfeed synchroniseren

De Google Shopping-app synchroniseert je producten in een afzonderlijke stap nadat je Merchant Center-account is gekoppeld. Als je al een productfeed hebt ingesteld, wordt deze overschreven om conflicten tussen jouw Shopify-winkel en jouw Merchant Center-account te voorkomen. Zie Jouw producten synchroniseren voor meer informatie over het beheren van producten die worden gesynchroniseerd.

Producten gemarkeerd als pending in de nieuwe Google Shopping-app na de migratie

Nadat je bent gemigreerd naar de nieuwe Google Shopping-app, kunnen producten die waren goedgekeurd in de oude Google Shopping-app, gemarkeerd zijn als pending in de nieuwe Google Shopping-app. In de oude Google Shopping-app werd alleen de eerste variant voor een product gesynchroniseerd, terwijl in de nieuwe Google Shopping-app alle varianten voor een product worden gesynchroniseerd. Totdat alle varianten door Google zijn beoordeeld, wordt het product aangeduid als pending in de nieuwe Google Shopping-app. Het product dat was goedgekeurd in de app, is nog steeds goedgekeurd door Google. Het synchroniseren van de nieuwe varianten kan een week duren.