Vereisten voor Google & YouTube-kanalen

Je kunt het Google & YouTube-kanaal alleen gebruiken als je Shopify-winkel aan enkele vereisten voldoet.

Winkelvereisten

Je kunt het Google & YouTube-kanaal alleen gebruiken als je webshop voldoet aan de vereisten van het Google Merchant Center:

• Je hebt een Shopify-webshop nodig en je winkel kan niet met een wachtwoord zijn beveiligd.
  • Je moet een geldige betalingsverschaffer toevoegen in je Shopify-beheercentrum.
  • Je moet een restitutiebeleid en servicevoorwaarden toevoegen aan je webshop. Meer informatie over het toevoegen van je winkelbeleid aan Shopify. Dit beleid moet beschikbaar zijn in het voettekst-navigatiemenu. Als je je winkelbeleid niet aan het voettekst-navigatiemenu hebt toegevoegd, klik je op Voeg het restitutiebeleid en de servicevoorwaarden toe aan het voettekst-navigatiemenu in de controlelijst voor de instelling.
  • Voeg je contactgegevens aan je webshop toe en zorg ervoor dat deze informatie zichtbaar is voor klanten. Zorg voor minstens één contactmethode, zoals een e-mailadres, telefoonnummer, postadres of een contactformulier. Lees meer over het toevoegen van je contactgegevens.
  • Je moet naar één van de ondersteunde landen kunnen verzenden en je moet verkopen in een valuta die overeenkomt met het land.

Afhankelijk van het land waarnaar je je producten verzendt, ben je mogelijk ook verplicht je verzendtarieven in te stellen om te voldoen aan de vereisten van het Google Merchant Center.

Tijdens de installatie kun je een controlelijst bekijken met taken om te voltooien, zodat je winkel voldoet aan de vereisten van het Google Merchant Center. Je kunt op de link naast een vereiste klikken om naar de pagina in Shopify te gaan waar je de bijbehorende taken kunt uitvoeren.

Je contactgegevens toevoegen

Het Google Merchant Center heeft strikte richtlijnen voor het weergeven van je contactgegevens op je klantgerichte website. Zorg ervoor dat ten minste een van de volgende bedrijfsgegevens zichtbaar is voor je klanten:

• postadres
  • telefoonnummer
  • e-mailadres
  • contactformulier

Als deze informatie niet direct beschikbaar is in je winkel en je niet zeker weet waar je deze informatie kunt weergeven, raadpleeg je Pagina's om te leren hoe je een pagina Over ons toevoegt aan je winkel.

Vereisten voor Google-accounts

Als je het Google & YouTube-kanaal wilt instellen, heb je een Google- en een Google Merchant Center-account nodig. Google Merchant Center is een tool waarmee je winkel- en productgegevens kunt uploaden naar Google en deze beschikbaar kunt maken voor Campagnes voor maximale prestaties en andere Google-services. Hier vind je meer informatie over het Google Merchant Center.

Als je geen Google-accounts hebt, kun je ze maken wanneer je het Google & YouTube-kanaal in Shopify instelt.

Koppel een Google Merchant Center-account aan een geverifieerd domein dat niet aan een ander account is gekoppeld. Wanneer je een Google Merchant Center-account koppelt aan het Google & YouTube-kanaal, wordt het domein van je Shopify-winkel automatisch geclaimd, tenzij het is gekoppeld aan een ander Google-account. Als het domein is gekoppeld aan een ander Google Merchant Center-account, kun je de domeinclaim overdragen naar het Google Merchant Center-account dat je hebt gekoppeld aan Shopify.

Aandachtspunten voordat je een bestaand Google Merchant Center-account synchroniseert met Shopify

Wanneer je het Google & YouTube-kanaal instelt en een bestaand Google Merchant Center-account koppelt, wordt de volgende informatie van je Shopify-winkel naar Google gesynchroniseerd:

• het domein van je webshop
  • productinformatie voor de producten die beschikbaar zijn voor je webshop
  • relevante Shopify-winkelinstellingen zoals verzendkosten en belastingen

Alle wijzigingen die je aanbrengt in je instellingen in het Google Merchant Center kunnen van invloed zijn op de mogelijkheid van het Google & YouTube-kanaal om accounts en eventuele gebruikte Campagnes voor maximale prestaties te synchroniseren.

Het Google & YouTube-kanaal synchroniseert producten in een afzonderlijke stap nadat je Merchant Center-account is gekoppeld. Als je al een productfeed hebt ingesteld, wordt deze overschreven om conflicten tussen je Shopify-winkel en je Merchant Center-account te voorkomen. Raadpleeg Producten synchroniseren voor meer informatie over het beheren van producten die worden gesynchroniseerd.

Verzendvereisten

Afhankelijk van waar je producten verzendt, kan het nodig zijn om verzendtarieven in te stellen om te voldoen aan de vereisten van het Google & YouTube-kanaal voordat je de app kunt gebruiken. Hier vind je meer informatie over de vereiste verzendinstellingen in Google Merchant Center Help.

Het Google & YouTube-kanaal ondersteunt door de vervoerder berekende verzendkosten voor bepaalde vervoerders en services in Australië, Duitsland en de Verenigde Staten. Controleer welke vervoerders en services Google ondersteunt in het Google Merchant Helpcentrum. Als je een niet-ondersteunde vervoerder gebruikt of in een ander land of een andere regio bent gevestigd, gebruik je aangepaste vaste verzendtarieven.

Als je land van bestemming | land voor geografische targeting wordt ondersteund door Google en je wilt verzendtarieven voor het Google & YouTube-kanaal toevoegen, kun je ervoor kiezen om automatisch de verzendinstellingen uit je Shopify-winkel te importeren. Anders kun je handmatig verzendtarieven instellen in het Google Merchant Center. Neem de volgende aandachtspunten door voordat je de verzendinstellingen van je winkel in het Google & YouTube-kanaal importeert:

• Je kunt in het Google & YouTube-kanaal tarieven importeren om producten alleen naar het land van bestemming | land voor geografische targeting te verzenden.
  • Je moet een verzendzone hebben ingesteld in je algemene verzendprofiel voor het land waaruit je producten verzendt.
  • Google berekent de verzendtijd en afhandelingstijd voor je verzendtarieven op basis van de volgende criteria om ervoor te zorgen dat je productvermeldingen nauwkeurige geschatte leverdata hebben:
    • Als je winkel aangepaste vaste tarieven met een transittijd heeft, is de verzendtijd in het Google Merchant Center gebaseerd op de transittijd die is ingesteld in je instellingen voor bezorging en verzending.
    • Als je geen aangepaste vaste tarieven met transittijd gebruikt, is de verzendtijd gebaseerd op de gemiddelde verzendtijden in je regio.
    • Je afhandelingstijd is standaard gebaseerd op de gemiddelde afhandelingstijd voor Shopify-merchants.

Verzendinstellingen automatisch importeren vanuit je winkel

Als je een verzendzone hebt ingesteld voor het land waaruit je producten verzend, kun je automatisch verzendinstellingen importeren uit je winkel.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Google.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Overzicht > Instellingen.

5. Klik in het gedeelte Productfeed op Selecteren naast Verzendinstellingen.

6. Selecteer onder Verzendinstellingen configureren de optie Verzendinstellingen automatisch importeren. Shopify test of je verzendinstellingen uit je winkel kunnen worden geïmporteerd:

Wanneer de verzendinstellingen van je winkel worden bijgewerkt, worden de wijzigingen automatisch opnieuw naar het Google Merchant Center geimporteerd.

Productvereisten

Google heeft specifieke informatie over je producten nodig voordat je deze kunt publiceren op Google. De bestaande productgegevens worden vanuit Shopify in het Google & YouTube-kanaal geïmporteerd, maar mogelijk is het nodig om aanvullende informatie toe te voegen voordat je producten kunt synchroniseren met Google Merchant Center.

Voor de meeste producten is alleen de volgende informatie nodig:

Google heeft ook specifieke vereisten voor de volgende productcategorieën:

• Kleding en accessoires
  • Media
  • Boeken

Productopties, inclusief varianten, moeten in het Engels zijn om met Google te kunnen worden gesynchroniseerd.

Productcategorie van Google

Voeg een Google-productcategorie toe aan producten zodat ze nauwkeurig worden gecategoriseerd op Google. Als je geen productcategorie toevoegt, wijst Google er automatisch een toe, maar deze kan soms fout zijn. Raadpleeg de gids van Google voor productcategorieën voor meer informatie.

Unieke product-id's

Google vereist dat al je producten een unieke product-ID hebben. Aan de hand van deze ID's kan Google je product matchen met vergelijkbare producten in Google Shopping. Als deze ID's onjuist zijn, publiceert Google je producten niet en kan je account worden opgeschort. Meer informatie over unieke product-ID's in Google Merchant Center Help.

Als een product een GTIN (Global Trade Item Number) heeft, moet je dit toevoegen voordat je het product kunt publiceren. Je kunt een GTIN toevoegen aan de details van een productvariant.

Voeg een MPN (Manufacturer Part Number) en merk toe aan de gegevens in het Google & YouTube-kanaal voor producten zonder GTIN.

Specifieke vereisten voor de productcategorieën van Google

Google heeft specifieke vereisten voor producten die deel uitmaken van de Google-productcategorieën Kleding en accessoires, Media of Boeken. Voeg deze aanvullende productinformatie toe wanneer je een categorie voor een product in het Google & YouTube-kanaal selecteert.

Productvereisten voor kleding en accessoires

Voor producten in de categorie Kleding en accessoires kunnen specifieke gegevens vereist zijn voordat ze worden gepubliceerd. Controleer de richtlijnen voor Google Merchant Center Help om te bepalen of het voor de volgende producten vereist is om die gegevens op te nemen:

Vereisten voor mediaproducten

Producten in de categorieën Muziek, Films of Videogames moeten een UPC, EAN of JAN hebben als de unieke product-ID. Meer informatie over Google's unieke product-ID's in Google Merchant Center Help.

Vereisten voor boekproducten

Producten in de categorie Boeken moeten een ISBN-nummer hebben als unieke product-ID. Meer informatie over Google's unieke product-ID's in Google Merchant Center Help.

Wanneer Shopify-producten worden weergegeven in Google-advertenties, wordt de productprijs in het Google Merchant Center automatisch omgezet in de lokale valuta van een klant. Klanten die op een Google-advertentie klikken, worden omgeleid naar een productpagina waarop de valuta en prijs worden weergegeven die overeenkomen met de advertentie. In Google Merchant Center Help vind je meer informatie over valutaconversie voor het Google & YouTube-kanaal.

Handmatig je verzendinstellingen in Google Merchant Center instellen

Als je je verzendtarieven handmatig wilt instellen in Google Merchant Center, moet je je verzendinstellingen instellen als handmatig in je Google-verkoopkanaal.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Google.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Overzicht > Instellingen.

5. Klik in het gedeelte Productfeed op Selecteren naast Verzendinstellingen.

6. Selecteer onder Verzendinstellingen configureren de optie Handmatig verzendinstellingen instellen in Google Merchant Center.

Nadat je je verzendinstellingen in het Google & YouTube-kanaal hebt gewijzigd, kun je handmatig verzendtarieven instellen in het Google Merchant Center. Je kunt de geschatte leverdatum alleen verwijderen uit productvermeldingen van Google als het veld Afhandelingstijd leeg is.

Hulp bij Google-producten

Neem contact op met Google om hulp te krijgen met de volgende onderwerpen:

• Google Merchant Center-account
  • Google Ads
  • Kopen op Google
  • Lokale voorraad van Google
  • Google Analytics
  • andere onderwerpen in Google die niet door Shopify worden ondersteund

Je kunt contact opnemen met Shopify Support voor hulp bij het downloaden van het Google & YouTube-kanaal of het instellen van producten.