Vereisten voor de Google Shopping-app

Als u de Google Shopping-app wilt gebruiken, moet uw online winkel voldoen aan de vereisten van het Google Merchant Center.

Ondersteunde landen

Je kunt producten verkopen met de Google Shopping-app als uw online winkel producten verzendt naar één van de ondersteunde landen. De valuta waarin u verkoopt, moet overeenkomen met het land waarnaar u producten verzendt. Lees meer over ondersteunde landen en valuta's voor Google Shopping in de Help van het Google Merchant Center.

Afhankelijk van het land waarnaar je je producten verzendt, moet je mogelijk ook je verzendtarieven instellen om te voldoen aan de vereisten van Google Shopping.

Winkelvereisten

Als u de Google Shopping-app wilt gebruiken, moet uw online winkel voldoen aan de vereisten van het Google Merchant Center.

Tijdens het instellen biedt de Google Shopping-app van Shopify een checklist u te helpen om aan alle vereisten te voldoen. Je kunt op de link naast een vereiste klikken om naar de pagina te gaan waar u de bijbehorende taken kunt uitvoeren. Voor het gebruik van de Google Shopping-app moet u de volgende taken uitvoeren:

• Vermeld je contactgegevens op je winkelwebsite.
  • Schakel het verkoopkanaal van online Shopify-winkel in.
  • Verwijder het wachtwoord van uw winkel.
  • Stel een terugbetalingsbeleid op.
  • Stel servicevoorwaarden op.
  • Verwijder zo nodig de oude Google Shopping-app.
  • Voeg een geldige betalingsprovider toe.
  • Lever producten in één van de ondersteunde landen en verkoop in een valuta die overeenkomt met het land.

Nadat u de vereiste taken hebt voltooid, moet u zich aanmelden bij uw Google-account om uw Shopify-winkel te synchroniseren met Google Merchant Center.

Uw contactgegevens toevoegen

Het Google Merchant Center heeft strikte richtlijnen voor het weergeven van uw contactgegevens op uw website voor klanten. Als u al een contactpagina hebt ingesteld op uw site, zorgt u ervoor dat ten minste twee van de volgende gegevens over uw bedrijf zichtbaar zijn voor uw klanten:

• fysiek adres
  • telefoonnummer
  • e-mailadres

Als deze informatie niet direct beschikbaar is in uw winkel en u niet zeker weet waar u deze informatie kunt weergeven, raadpleegt u Pagina's voor meer informatie over het toevoegen van een pagina Over ons aan uw winkel.

Vereisten voor verzending

Afhankelijk van waar u uw producten levert, moet u mogelijk uw verzendtarieven instellen om te voldoen aan de vereisten van Google Shopping voordat u de app kunt gebruiken.

Als u producten verzendt binnen de Verenigde Staten, synchroniseert de Google Shopping-app uw verzendinstellingen. Als u verzendt naar buiten de Verenigde Staten, moet u mogelijk verzendtarieven toevoegen. Meer informatie over de vereiste verzendinstellingen kunt u vinden in de Help van het Google Merchant Center.

Als u verzendkosten voor Google Shopping wilt toevoegen, kunt u ervoor kiezen automatisch verzendinstellingen vanuit uw winkel te importeren of u kunt uw verzendtarieven handmatig instellen in het Google Merchant Center. Wanneer u verzendinstellingen vanuit uw winkel importeert voor gebruik in Google Shopping, moet u met een aantal zaken rekening houden:

• Je kunt tarieven importeren voor verzending van uw producten naar slechts één land.
  • Je moet een verzendgebied hebben ingesteld voor het land waarnaar u producten verzendt.
  • Het hoogste tarief dat is ingesteld voor het land waarnaar je je producten verzendt, is het tarief dat door Google Shopping wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de verzendtarieven voor je producten op Google Shopping correct zijn, maar het kan betekenen dat de producten duurder lijken.

Als je deze verzendtarieven niet wilt gebruiken, kunt je je verzendtarieven handmatig instellen in het Google Merchant Center. Je kunt op elk gewenst moment wijzigen hoe verzendtarieven worden ingesteld voor Google Shopping.

Verzendinstellingen automatisch importeren vanuit uw winkel

Wanneer u Google Shopping instelt, selecteert u het land waarnaar u producten verzendt. Nadat je je land hebt geselecteerd, kunt u zien of u verzendtarieven moet toevoegen.

Als u verzendtarieven moet toevoegen, ziet u Verzendtarieven zijn vereist. Je kunt verzendinstellingen automatisch vanuit uw winkel importeren als uw verzendinstellingen aan specifieke voorwaarden voldoen:

• Je moet een verzendgebied hebben ingesteld voor het land waarnaar u producten verzendt.
  • De verzendtarieven die van toepassing zijn op het land waarnaar je producten verzendt, moeten een bepaald maximumbedrag hebben. Dit betekent dat ze niet kunnen worden vermeld als een waarde en hoger.

In de andere gevallen kunt je je verzendinstellingen aanpassen of een vast verzendtarief invoeren voor klanten op Google Shopping.

Stappen:

1. Selecteer Verzendinstellingen automatisch importeren in de Google Shopping-app.
  2. Ga na of je verzendinstellingen vanuit je winkel kunnen worden geïmporteerd: - Als uw verzendinstellingen aan de voorwaarden voldoen, worden ze uit uw winkel geïmporteerd en bent u klaar.

• Als uw verzendinstellingen niet aan de voorwaarden voldoen, kunnen ze niet worden geïmporteerd.
  3. Als uw verzendinstellingen niet kunnen worden geïmporteerd, kunt je je vervoerder selecteren om de tarieven van de vervoerder te gebruiken. Of u selecteert Overige en voert een vast maximumtarief in voor verzending. Je kunt er ook voor kiezen om uw verzendtarieven handmatig in te stellen in het Google Merchant Center.