Bijwerken naar de nieuwe Google Shopping-app

Shopify heeft een nieuwe versie van de Google Shopping-app en de oude versie zal niet meer beschikbaar zijn. Wanneer je de nieuwe app instelt om verbinding te maken met je bestaande actieve Google Merchant Center-account, is je winkel al goedgekeurd door Google en loopt je geen extra vertraging op die door het migreren naar de nieuwe app veroorzaakt zou kunnen worden.

Met de nieuwe Google Shopping-app kunt u uw producten synchroniseren met uw Google Merchant Center-account en Smart Shopping-campagnes rechtstreeks in Shopify maken.

Als u wilt updaten naar de nieuwe Google Shopping-app, moet u een paar stappen uitvoeren. Nadat u deze stappen hebt uitgevoerd, kunt u een Google Shopping-campagne maken.

Stap 1: verwijder de oude app

Voordat u de nieuwe Google Shopping-app installeert, moet u de oude Google Shopping-app verwijderen.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheerder op Apps. Je ziet een banner waarin je wordt gevraagd de oude app te verwijderen.
  2. Klik op App verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen.

Stap 2: installeer de nieuwe app

Nu u de oude Google Shopping-app heeft verwijderd, installeert u de nieuwe app.

Stappen:

1. Klik in uw Shopify-beheerder op Apps. U ziet een banner die u vraagt om de nieuwe app te installeren.
  2. Klik op Google Shopping toevoegen.
  3. Bekijk in de Google Shopping-app in Shopify de controlelijst van de installatievereisten om te zien of u wijzigingen in uw winkelinstellingen moet aanbrengen.

Controlelijst vereisten

Je winkel moet aan enkele vereisten voldoen om de nieuwe Google Shopping-app te laten werken. Via de Google Shopping-app-pagina in Shopify kunt u links klikken in de Controlelijst vereisten om aan alle vereisten te voldoen waaraan uw winkel nog niet voldoet:

Vereisten op de controlelijst voor Google Shopping-apps

Stap 3: verbind je Google-account

Nadat u de nieuwe Google Shopping-app heeft geïnstalleerd en je winkelinstellingen heeft gewijzigd om de Controlelijst vereisten af te ronden, moet u een Google-account maken. Verbind account dat u hebt gebruikt met de oude versie van de app. Als u een nieuw Google Shopping-account wilt openen, kan het goedkeuringsproces van Google langer duren.

Stappen:

1. Klik in de Google Shopping-app op Een Google-account koppelen:

Verbinding maken met een Google-accountknop op de Google Shopping-app-pagina

2. Kies het Google-account dat je had verbonden met je oude Google Shopping-app, en klik vervolgens op Toestaan.

3. Selecteer of maak een Merchant Center-account aan:

- Klik op Een Merchant Center-account selecteren De Merchant Center-id's die worden vermeld, zijn de id's die aan uw Google-account zijn gekoppeld. Als u vertragingen in de goedkeuring wilt voorkomen, selecteert u het account dat was verbonden met de oude Google Shopping-app.

Google Shopping-app met een Google Merchant Center-account
- Als u geen Merchant Center-account heeft, klikt u op Merchant Center-account maken.
Google Shopping-app zonder Google Merchant Center-account
Je kunt het aanmaken van het account voltooien vanuit Google Merchant Center.

Stap 4: configureer uw Merchant Center-account

Nadat u uw Google-account hebt gekoppeld aan de app, kunt u uw doelmarkt-, verzend- en domeininstellingen en voorkeuren voor producttitel en -beschrijving bewerken.

Google heeft verzendinstellingen nodig voor bepaalde landen. Voordat u de configuratie van uw account kunt voltooien, moet u wachten totdat Google de verzendvereisten voor uw land controleert en uw instellingen bewerkt om aan de vermelde vereisten te voldoen.

Nadat u uw accountgegevens heeft gecontroleerd en hebt voldaan aan de verzendvereisten van uw land, klikt u op Account configureren.

Stap 5: Synchroniseer producten

Nadat u op Account configureren hebt geklikt, worden uw producten automatisch gesynchroniseerd met Google Shopping.

Wat als uw producten niet zijn goedgekeurd

Je ziet Niet goedgekeurd naast je product als er een probleem is waardoor het niet kan worden gesynchroniseerd. De problemen die voorkomen dat het product wordt gesynchroniseerd, worden vermeld onder de producttitel. Als je het product wilt synchroniseren, lost je eerst de vermelde problemen op. Zodra de problemen zijn opgelost, probeert Google Shopping het product automatisch opnieuw te synchroniseren.

Product niet goedgekeurd door Google Shopping

Stap 6: Google Ads instellen

Je kunt Google Ads instellen terwijl je wacht tot je producten worden gesynchroniseerd.

Stappen:

1. Klik op de pagina Producten in de Google Shopping-app op Google Ads instellen:
    Google Ads-knop instellen
  2. Als u al een Google Ads-account heeft, selecteert u deze in het vervolgkeuzemenu en klikt u vervolgens op Verbinden:
    Selecteer een Google Ads-account vervolgkeuzemenu
    als u geen Google Ads-account heeft waarmee u verbinding wilt maken, klikt u op Google-Ads-account maken. Lees de servicevoorwaarden, klik op het bevestigingsvenster en klik vervolgens op Voorwaarden accepteren. U ontvangt binnen 24 uur een uitnodiging per e-mail die u moet accepteren.
  3. Klik in de controlelijst voor Google Ads op Details weergeven naast Factureringsgegevens toevoegen in de instellingen van uw Google Ads-account:
    Controlelijst Google Ads
  4. Controleer of je factuurgegevens heeft toegevoegd aan de instellingen van je Google Ads-account en klik vervolgens op Ik heb factureringsgegevens toegevoegd.
  5. Klik op Ik heb alles voltooid:
    Google Ads voltooid alles knop

Stap 7: Maak een campagne

Nadat u uw producten hebt gesynchroniseerd en uw Google Ads-account hebt ingesteld, kunt u een Smart Shopping-campagne maken.

Stappen:

1. Ga in uw Shopify-beheerder naar Marketing.
  2. Klik op Campagne maken.
  3. Vul het gedeelte Campagnedetails in.
  4. Klik op Activiteit publiceren.

Je kunt je Smart Shopping-campagnes volgen vanuit het gedeelte Marketing van je Shopify-beheerder. Als je je Google Shopping-instellingen wilt bewerken of nieuwe producten wilt synchroniseren, moet u echter terugkeren naar de app-pagina van Google Shopping via het gedeelte Apps van je Shopify-beheerder.

Meer informatie