Uw producten synchroniseren

Wanneer u de Google Shopping-app instelt, worden alle producten die beschikbaar zijn voor uw onlinewinkel gesynchroniseerd met Google Merchant Center. De app gebruikt productgegevens om uw producten te categoriseren voor Google Shopping-advertenties. Er zijn een paar soorten productgegevens vereist om uw producten in Google Shopping te publiceren.

Google hanteert een strikt vervalbeleid van 30 dagen voor gesynchroniseerde productgegevens, zodat de Google Shopping-app uw producten binnen die periode van 30 dagen automatisch bijwerkt om opschorting van het account of verlies van productgegevens te voorkomen.

Kiezen welke producten u wilt synchroniseren met het Google Merchant Center

Wanneer u de Google Shopping-app instelt, worden alle producten die beschikbaar zijn voor je onlinewinkel gesynchroniseerd met Google Merchant Center. Als u liever zelf bepaalt welke producten moeten worden gesynchroniseerd, kunt u handmatig de beschikbaarheid van een enkel product wijzigen of een bulkactie uitvoeren om de beschikbaarheid voor verschillende producten te wijzigen.

Wanneer u een product aan Shopify toevoegt nadat de Google Shopping-app is ingesteld, moet u het beschikbaar maken voor de Google Shopping-app voordat het wordt gesynchroniseerd met Google Merchant Center. Je kunt ook een bulkactie gebruiken om verschillende producten beschikbaar te maken voor Google Shopping. Meer informatie over het beschikbaar maken van producten voor kanalen en apps.

Productvereisten

Google heeft specifieke informatie over uw producten nodig voordat u deze kunt publiceren op Google Shopping. De Google Shopping-app importeert uw bestaande productgegevens vanuit Shopify, maar mogelijk moet u aanvullende informatie toevoegen voordat u producten kunt synchroniseren met Google Merchant Center.

Voor de meeste producten is alleen de volgende informatie nodig:

• Productcategorie van Google
  • unieke product-ID's

Google heeft ook specifieke vereisten voor de volgende productcategorieën:

• Kleding en accessoires
  • Media
  • Boeken

Productopties, inclusief varianten, moeten in het Engels zijn om met Google te kunnen worden gesynchroniseerd.

Productcategorie van Google

Om ervoor te zorgen dat uw producten nauwkeurig zijn gecategoriseerd op Google, moet u een Google-productcategorie aan producten toevoegen. Als u geen productcategorie toevoegt, wijst Google automatisch een categorie toe aan het product, maar u kunt fouten tegenkomen. Lees de gids van Google voor productcategorieën voor meer informatie.

Unieke product-ID's

Google vereist dat je een unieke product-ID heeft voor al je producten. Aan de hand van deze ID's kan Google je product matchen met vergelijkbare producten in Google Shopping. Als deze ID's onjuist zijn, publiceert Google je producten niet en kan je account worden opgeschort. Meer informatie over unieke product-ID's in Google Merchant Center Help.

Als een product een GTIN (Global Trade Item Number) heeft, moet u dit toevoegen voordat u het product kunt publiceren. Je kunt een GTIN toevoegen aan de details van een productvariant.

Voor producten zonder GTIN moet u een MPN (Manufacturer Part Number) en merk toevoegen aan de productgegevens in de Google Shopping-app.

Voeg productgegevens toe

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Apps > Google Shopping.

2. Ga naar Producten.

3. Klik op Google Shopping-velden bewerken.

4. Als uw product geen GTIN of MPN heeft omdat het een aangepast product is, selecteert u Dit is een aangepast product.

5. Breng in het gedeelte Productcategorisatie wijzigingen aan in de productgegevens zodat ze voldoen aan de productvereisten van Google Shopping.

6. Optioneel: Voeg aangepaste labels toe.

7. Klik op Opslaan.

Je kunt ook een bulkactie gebruiken om de productgegevens voor meerdere producten tegelijkertijd te wijzigen.

Productgegevens toevoegen om te voldoen aan specifieke categorievereisten

Google heeft specifieke vereisten voor producten die deel uitmaken van de Google Productcategorieën Kleding en accessoires, Media of Boeken. Wanneer u een categorie voor een product in de Google Shopping-app selecteert, moet u deze aanvullende productinformatie toevoegen.

Productvereisten voor kleding en accessoires

Producten in de categorie Kleding en accessoires kunnen specifieke productgegevens vereisen voordat ze worden gepubliceerd. Raadpleeg de richtlijnen voor Google Merchant Center Help om te bepalen of u voor de volgende producten productgegevens moet opnemen:

Vereisten voor mediaproducten

Producten in de categorieën Muziek, Films of Videogames moeten een UPC, EAN of JAN hebben als de unieke product-ID. Meer informatie over Google's unieke product-ID's in Google Merchant Center Help.

Vereisten voor boekproducten

Producten in de categorie Boeken moeten een ISBN-nummer hebben als unieke product-ID. Meer informatie over Google's unieke product-ID's in Google Merchant Center Help.

Producttitels en -beschrijvingen optimaliseren voor Google Shopping-campagnes

De trefwoorden die u in uw producttitels en -beschrijvingen gebruikt, kunnen klanten helpen uw producten te vinden op Google Shopping.

Wanneer u producten synchroniseert met Google Shopping, kunt u de producttitels en -beschrijvingen synchroniseren, of de titeltag en metabeschrijving van het zoekmachineoverzicht gebruiken. Je kunt de producttitels en de metabeschrijving van de zoekmachine gebruiken zodat u meer zoekwoorden voor zoekmachineoptimalisatie op Google Shopping kunt opnemen zonder de productinformatie in uw onlinewinkel te wijzigen.

Als u producttitels en metabeschrijvingen voor uw producten wilt gebruiken op Google Shopping, moet u eerst uw voorkeur selecteren in de Google Shopping-app.

Stappen:

1. Ga in uw Shopify-beheercentrum naar Apps > Google Shopping.
  2. Ga naar Merchant Center-account.
  3. Selecteer in het gedeelte PRODUCTTITELREFERENTIE de optie SEO-producttitel om de voor zoekmachines geoptimaliseerde producttag voor uw producten op Google Shopping te gebruiken.
  4. Selecteer in het gedeelte PRODUCTBESCHRIJVINGSREFERENTIE de optie SEO-productbeschrijving om de voor zoekmachines geoptimaliseerde metabeschrijving voor uw producten op Google Shopping te gebruiken.

Je kunt de voor de zoekmachine geoptimaliseerde titeltag en metabeschrijving bekijken en bewerken op de gegevenspagina van een product. Meer informatie over het toevoegen van trefwoorden voor zoekmachine-optimalisatie.

Productstatus

De Google Shopping-app geeft de status van uw producten weer op de pagina Google Shopping > Producten. Er zijn drie mogelijke productstatussen:

• Niet goedgekeurd - producten met de status Niet goedgekeurd worden niet gesynchroniseerd met Google Merchant Center vanwege een of meer fouten of ontbrekende productgegevens.
  • In behandeling - producten met de status In behandeling hebben wijzigingen in Shopify die nog niet zijn gesynchroniseerd met Google Merchant Center.
  • Goedgekeurd - producten met de status Goedgekeurd zijn gesynchroniseerd met Google Merchant Center.

Als u productfouten wilt oplossen, klikt u op de productnaam om wijzigingen aan te brengen op de pagina met productgegevens om aan de productvereisten van Google Shopping te voldoen. Wanneer u een product wijzigt, wordt het automatisch gesynchroniseerd met Google Merchant Center.

Wijzigingen in de informatie van producten in Shopify kunnen ervoor dat producten waarvan de synchronisatie is geslaagd, fouten of waarschuwingen bevatten. Controleer regelmatig de Google Shopping-app om ervoor te zorgen dat je producten blijven synchroniseren.