Richtlijnen en beperkingen voor Launchpad

Richtlijnen voor het maken van Launchpad-evenementen, waaronder beperkingen met betrekking tot collecties en planning.

Evenement plannen

• Het is niet mogelijk om overlappende evenementen uit te voeren of te plannen. Als u een evenement zonder einddatum hebt gepland en u een ander evenement na het geplande evenement wilt starten, moet u het geplande evenement bewerken en een einddatum instellen voordat u het andere evenement maakt. Evenementen moeten zo worden gepland dat ze ten minste vijf minuten na afloop van het vorige evenement beginnen.

Producten toevoegen en bewerken

• Wanneer u collecties aan een Launchpad-evenement toevoegt, moet u ervoor zorgen dat geen enkele collectie meer dan 1000 producten bevat.

• Je kunt een product op elke gewenste manier bewerken tijdens een evenement, maar als u de prijs van het product wijzigt, krijgt het product na afloop van het evenement de prijs van vóór het evenement. Als u de gegevens van een product regelmatig moet bijwerken, kunt u beter kortere evenementen plannen zodat de gegevens tussen evenementen kunnen worden bijgewerkt.

Kortingen beheren

• Alle kortingspercentages in een evenement zijn van toepassing op de normale prijzen van een product (niet de prijsvergelijking). Wanneer een verkoopevenement start, zien uw klanten de uitverkoopprijzen die u hebt opgegeven voor het evenement. Als u prijsvergelijkingen voor uw producten hebt, veranderen deze waarden voor de duur van het evenement in de normale prijzen van de producten vóór de uitverkoop. Wanneer het evenement is afgelopen, veranderen zowel de normale prijzen als de prijsvergelijkingen terug naar de waarden die ze hadden vóór het evenement. Als u niet wilt dat de prijsvergelijkingen tijdens een evenement worden weergegeven, verwijdert u ze uit uw gebeurtenisthema.

• Groothandelsprijzen kunnen worden beïnvloed door Launchpad-evenementen.

• Het is mogelijk dat hetzelfde product meerdere keren aan hetzelfde evenement wordt toegevoegd voor verschillende prijzen. Wanneer dit gebeurt, worden eventuele prijsverschillen als volgt opgelost:

• Als het product een vaste prijs heeft, krijgt uw klant deze prijs aangeboden. Er worden geen collectiekortingen toegepast.
    • Als er geen vaste prijs voor het product is, wordt de laagste kortingsprijs aan je klant aangeboden.

Je voegt bijvoorbeeld een t-shirt met een sneeuwpop toe (normale prijs $ 30) en stelt de verkoopprijs in op $ 20. Vervolgens voegt u een collectie toe die ook dat-t-shirt bevat en u stelt een korting van 50% in voor die collectie. Tijdens het evenement wordt het t-shirt aangeboden voor de vastgestelde prijs van $ 20.

Later maakt u een ander evenement en voegt u twee collecties toe die allebei hetzelfde t-shirt met de sneeuwpop bevatten (normale prijs $ 30). De eerste collectie wordt met 25% afgeprijsd en de tweede collectie met 50%. Tijdens dit evenement wordt het t-shirt met de sneeuwpop aangeboden voor de prijs met 50% korting, wat overeenkomt met $ 15.

• Klanten kunnen kortingscodes gebruiken tijdens een Launchpad-evenement. Als een klant een kortingscode toepast voor een product dat in de uitverkoop is, wordt de kortingscode toegepast op de verkoopprijs. Tijdens een Launchpad-evenement wordt bijvoorbeeld een overhemd van € 1000 aangeboden voor € 500. Tijdens het evenement kan een klant met een kortingscode van 10% dit shirt kopen voor € 450. U kunt Launchpad niet gebruiken om kortingscodes uit te schakelen, maar u kunt een van de volgende opties gebruiken om te voorkomen dat kortingscodes worden gebruikt tijdens een evenement:

• Je kunt een script gebruiken om te voorkomen dat een kortingscode wordt toegepast bij het afrekenen.
    • Je kunt het thema van uw evenement bewerken om het veld voor de kortingscode van de kassapagina te verwijderen, zodat uw klant geen kortingscode kan toevoegen tijdens het afrekenen.
    • Je kunt kortingscodes handmatig uitschakelen voor de duur van een evenement en deze vervolgens opnieuw inschakelen nadat het evenement is afgelopen. Deze optie wordt meestal niet aanbevolen voor winkels met een Shopify Plus-abonnement (vooral voor winkels met veel kortingscodes).

Wachtwoordpagina inschakelen

• Als je rechtstreeks vanuit de Launchpad-app een wachtwoordpagina inschakelt tijdens het maken van een evenement, kan dit de instellingen van je winkel overschrijven.

• Als er al een wachtwoordpagina actief is voor uw winkel en u geen wachtwoordpagina inschakelt in Launchpad bij het maken van het evenement, blijft de wachtwoordpagina actief terwijl uw evenement wordt uitgevoerd. De pagina wordt niet verwijderd, tenzij u dit handmatig doet in uw Shopify-beheerder (via Online winkel > Voorkeuren).
    • Als er al een wachtwoordpagina actief is voor uw winkel en u wachtwoordpagina inschakelt in Launchpad bij het maken van het evenement, is uw wachtwoordpagina verwijderd zodra het evenement begint. Je wachtwoordpagina wordt niet hersteld wanneer het evenement is afgelopen.