Launchpad-opties

Wanneer je een evenement maakt, moet je ten minste een titel, een begindatum en een begintijd opgeven. Alle andere opties zijn optioneel.

Het thema voor je webshop aanpassen

Je kunt een evenement aanmaken dat het thema van je webshop verandert zolang het evenement duurt. Als je bijvoorbeeld campagnespecifieke advertenties wilt gebruiken, voeg die dan toe aan je evenementthema. Je kunt je evenementthema ook aanpassen om voor de duur van je evenement een andere navigatiestructuur, lay-out van de homepage en afbeeldingen te gebruiken.

Stappen:

1. Je kunt een speciaal thema aanmaken voor het evenement, met alle gewenste wijzigingen voor je webshop. Je kunt je huidige thema kopiëren en gebruiken als basis voor het evenementthema.
  2. Maak een evenement in Launchpad, selecteer Thema-omschakeling inschakelen en selecteer vervolgens een thema dat tijdens het evenement moet worden gebruikt en een ander thema dat daarna moet worden geactiveerd.

Afrekenscripts uitvoeren

Je kunt extra kortingen toepassen tijdens een evenement de uitvoering van Shopify-scripts te plannen voor de duur van het evenement. Maak een gebeurtenis die je gebeurtenisspecifieke regelitem- en verzendscripts uitvoert. Voorbeelden van de soorten kortingen die je kunt maken met behulp van Shopify-scripts zijn:

• kortingen aanbieden op producten met specifieke tags
  • acties uitvoeren zoals koop 2 en krijg 1 gratis
  • een geschenk aanbieden bij aankoop of gratis verzending voor bestellingen boven een bepaald bedrag

Stappen:

1. Maak een orderregel- of verzendscript voor het evenement.
  2. Maak een evenement in Launchpad, selecteer Scripts voor orderregels inschakelen of Verzendscripts inschakelen en volg de instructies om een script te selecteren dat tijdens het evenement wordt gebruikt en een ander script dat daarna wordt gebruikt. Als je geen script wilt gebruiken na het evenement, selecteer je Publicatie van alle scripts ongedaan maken in de vervolgkeuzelijst Na evenement.

Een einddatum opgeven

Je kunt een einddatum en -tijd plannen voor een evenement wanneer je het evenement maakt. Als je geen einddatum invoert, moet je het evenement handmatig beëindigen vanaf de pagina Dashboard. Raadpleeg Evenementen beëindigen voor meer informatie over het beëindigen van een evenement.

je webshop vergrendelen vóór een evenement

Je kunt de toegang tot je webshop kort voor het evenement tijdelijk vergrendelen om zo de spanning op te bouwen en om te voorkomen dat klanten hun winkelwagen vullen voordat het evenement is begonnen.

Stappen:

1. Bepaal welke wachtwoordpagina je wilt laten weergeven aan klanten. Je kunt de standaardwachtwoordpagina van je thema gebruiken of de pagina aanpassen.
  2. Maak een evenement in Launchpad en selecteer Wachtwoordpagina inschakelen.

Je webshop wordt net voor het evenement vergrendeld gedurende de tijd die je kiest en wordt vervolgens automatisch ontgrendeld wanneer het evenement start.