Launchpad-opties

Wanneer u een evenement maakt, moet u ten minste een titel, een begindatum en een begintijd opgeven. Alle andere opties zijn optioneel.

Het thema voor uw online winkel aanpassen

U kunt een evenement maken dat het thema van uw online winkel tijdens de duur van het evenement verandert. Als u bijvoorbeeld campagnespecifieke advertenties wilt gebruiken, voegt u deze toe aan uw evenementthema. U kunt ook de navigatiestructuur, startpagina-opmaak en afbeeldingen in uw evenementthema aanpassen.

Stappen:

1. Maak een evenementspecifiek thema met alle wijzigingen die u wilt aanbrengen voor het evenement in uw online winkel. U kunt uw huidige thema kopiëren en gebruiken als basis voor het evenementthema.

2. Maak een evenement in Launchpad, selecteer Schakel thema-omschakeling in en selecteer vervolgens een thema dat tijdens het evenement moet worden gebruikt en een ander thema dat daarna moet worden geactiveerd.

Schermafbeelding van het gedeelte Tijdelijk thema op de pagina Launchpad-evenement maken.

Afrekenscripts uitvoeren

Je kunt extra kortingen toepassen tijdens een evenement de uitvoering van Shopify-scripts te plannen voor de duur van het evenement. Maak een gebeurtenis die uw gebeurtenisspecifieke regelitem- en verzendscripts uitvoert. Voorbeelden van de soorten kortingen die u kunt maken met behulp van Shopify-scripts zijn:

• kortingen aanbieden op producten met specifieke tags
  • acties uitvoeren zoals koop 2 en krijg 1 gratis
  • een geschenk aanbieden bij aankoop of gratis verzending voor bestellingen boven een bepaald bedrag

Stappen:

1. Maak een orderregel- of verzendscript voor het evenement.

2. Maak een evenement in Launchpad, selecteer Scripts voor orderregels inschakelen of Verzendscripts inschakelen en volg de instructies om een script te selecteren dat tijdens het evenement moet worden gebruikt en een ander script dat daarna moet worden geactiveerd. Als u geen script wilt gebruiken na het evenement, selecteert u Maak publicatie van alle scripts ongedaan in de vervolgkeuzelijst Na evenement.

Een einddatum opgeven

U kunt een einddatum en -tijd plannen voor een evenement wanneer u het evenement maakt. Als u geen einddatum invoert, moet u het evenement handmatig beëindigen vanaf de pagina Dashboard. Raadpleeg Evenementen beëindigen voor meer informatie over het beëindigen van een evenement.

reCaptcha inschakelen voor een evenement

Als er een probleem is omdat bots uw producten kopen tijdens een evenement, kunt u reCaptcha inschakelen. Wanneer reCaptcha is ingeschakeld, moeten klanten bij het afrekenen bewijzen dat ze geen robot zijn.

Schermafbeelding van een reCaptcha-uitdaging.

Als u reCaptcha wilt inschakelen voor de duur van een evenement, selecteert u Captcha inschakelen.

Schermafbeelding van een evenement waarvoor reCaptcha is ingeschakeld.

Uw online winkel vergrendelen vóór een evenement

U kunt de toegang tot uw online winkel kort voor het evenement tijdelijk vergrendelen om zo de spanning op te bouwen en om te voorkomen dat klanten hun winkelwagen vullen voordat het evenement is begonnen.

Stappen:

1. Bepaal welke wachtwoordpagina uw klanten zien. U kunt de standaardwachtwoordpagina van uw thema gebruiken of de pagina aanpassen.

2. Maak een evenement in Launchpad en selecteer Wachtwoordpagina inschakelen.

Schermafbeelding van het gedeelte Online winkel vergrendelen op de pagina Evenement maken.

Uw online winkel wordt net voor het evenement vergrendeld gedurende de tijd die je kiest en wordt vervolgens automatisch ontgrendeld wanneer het evenement start.