Order Printer-templates aanpassen

Je kunt tot 15 templates maken en aanpassen voor de Order Printer-app in je Shopify-beheercentrum. De Order Printer-app bevat standaard twee templates:

• Factuur: een basisfactuur die je naar een klant kunt versturen
  • Pakbon: een afdruk van je winkeladres en het bezorgadres van je klant

Een nieuwe Order Printer-template maken

Voor het maken van een nieuwe Order Printer-template moet je bekend zijn met HTML, CSS en Liquid. Shopify Theme Support kan helpen met kleine aanpassingen binnen het kader van het ontwerpbeleid van Shopify.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op Order Printer om de app te openen.

3. Klik op Templates beheren.

4. Klik op Template toevoegen.

5. Voer een naam in voor de nieuwe template in het veld Naam.

6. Voeg in het veld Code HTML-, CSS- of Liquid-code om de template te maken.

7. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.

Een Order Printer-template bewerken

Voor het bewerken van Order Printer-templates moet je bekend zijn met HTML, CSS en Liquid. Shopify Theme Support kan helpen met kleine aanpassingen binnen het kader van het ontwerpbeleid van Shopify.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op Order Printer om de app te openen.

3. Klik op Templates beheren.

4. Klik op de naam van de template die je wilt bewerken.

5. Breng je wijzigingen in de template aan door HTML-, CSS- of Liquid-code toe te voegen of te bewerken in het veld Code. Raadpleeg Voorbeelden van templateaanpassingen om voorbeelden te bekijken.

6. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.

Voorbeelden van templateaanpassingen

In de volgende voorbeelden worden enkele veelvoorkomende manieren uitgelegd om Order Printer-templates aan te passen:

Het ziet er als volgt uit in HTML:

Example HTML code

Voorbeeld: Tabelbreedten 100% maken

Voeg de klasse table-tabular toe aan je tabel wanneer je randen aan je tabellen wilt toevoegen en een breedte van 100% wilt instellen:

<table class="table-tabular">
    ...
</table>

Voorbeeld: Productminiaturen weergeven

Plaats deze code in je template als je productminiaturen wilt opnemen:

{{ line_item.product.featured_image | product_img_url: 'thumb' | img_tag }}

Bestelgegevens toevoegen

Je kunt bestelgegevens aan je templates toevoegen, zoals de naam, het aantal en de kosten van gekochte artikelen. Bestelgegevens aan je template toevoegen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op Order Printer om de app te openen.

3. Klik op Templates beheren.

4. Klik op de naam van de template die je wilt bewerken.

5. Gebruik variabelen van Liquid om bestelgegevens toe te voegen en HTML voor opmaak. Voeg bijvoorbeeld {{ line_item.price | money }} toe om de prijs van het artikel weer te geven.

6. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.

Nyla wil bijvoorbeeld haar pakbontemplate bewerken om een lijst op te nemen van de artikelen die worden verzonden. Ze voegt de volgende code onderaan haar Packing slip-template toe in de Order Printer-app.

<br>
<br>
<table class="table-tabular" style="margin: 0 0 1.5em 0;">
  <thead>
    <tr>
      <th>Quantity</th>
      <th>Item</th>
      {% if tax_lines.size > 0 %}
      <th>Taxes</th>
      {% endif %}
      <th>Price</th>
    </tr>
  </thead>
  <tbody>
    {% for line_item in line_items %}
      <tr>
        <td>{{ line_item.quantity }} x</td>
        <td><b>{{ line_item.title }}</b></td>
        {% if line_item.tax_lines %}
          <td>
            {% for tax_line in line_item.tax_lines %}
              {{ tax_line.price | money }} {{ tax_line.title }}<br/>
            {% endfor %}
          </td>
        {% endif %}
        <td>{{ line_item.price | money }}</td>
      </tr>
    {% endfor %}
  </tbody>
</table>

Daardoor bevatten de pakbonnen van Nyla nu een tabel met de gekochte artikelen.