De Order Printer-app gebruiken

Je kunt de Order Printer-app gebruiken om facturen en pakbonnen af te drukken vanaf een bestelpagina in uw Shopify-beheerder.

Met Order Printer afdrukken vanuit de Shopify-beheerder

Stappen:

1. Klik in uw Shopify-beheerder op Bestellingen.
  2. Selecteer de bestelling waarvoor u documenten wilt afdrukken.
  3. Klik op Meer acties en selecteer Afdrukken met Order Printer in het vervolgkeuzemenu:
    Klik op Meer acties
  4. Selecteer in het gedeelte Sjablonen de documenten die u wilt afdrukken.
  5. Klik op Afdrukken:
    Klik op 'Afdrukken'

Afdrukken met Order Printer vanuit Shopify POS

Stappen:

1. Tik op de pagina voor het bevestigen van de bestelling op Apps.

2. Tik op de app Afdrukken met Order Printer.

3. Geef aan of je een factuur, een pakbon of beide wilt afdrukken. Als je een andere printer wilt kiezen, meerdere exemplaren wilt afdrukken of dubbelzijdig wilt afdrukken, tikt je op Afdrukken met Order Printer om het instellingenmenu te openen.

4. Tik op Afdrukken wanneer u klaar bent.

Een standaard Order Printer-sjabloon selecteren

Je kunt een sjabloon selecteren die standaard wordt gebruikt door de app Order Printer.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Apps.

2. Klik op Order Printer om de app te openen.

3. Klik op Sjablonen beheren:

Knop Sjablonen beheren

4. Selecteer welke sjablonen standaard worden afgedrukt:

Selecteer welke sjablonen standaard worden afgedrukt

De kop- en voettekst van afgedrukte pagina's verwijderen

In de meeste browsers wordt automatisch een kop- en voettekst toegevoegd aan elke pagina die wordt afgedrukt. Je kunt deze verwijderen om je documenten een mooier en professioneler uiterlijk te geven. Elke browser biedt een andere manier om deze te verwijderen:

Moet moet u de optie voor de kop- en voetteksten uitschakelen in het afdrukvenster van de browser.

Een document opslaan als een PDF-bestand

Order Printer gebruikt de afdrukfunctie van je browser om documenten af te drukken. Je kunt deze functie gebruiken om je documenten als PDF-bestand op te slaan. Het opslaan naar PDF wordt in elke browser en elk besturingssysteem op een andere manier uitgevoerd:

• Google Chrome in Mac OS X of Windows
  • Mac OS X
  • Microsoft Windows

Google Chrome in Mac OS X of Windows

Als u de Google Chrome-browser gebruikt, kunt u rechtstreeks vanuit het afdrukvenster naar PDF opslaan. Klik onder Bestemming op Wijzigen... en selecteer Opslaan als PDF:

Kies 'Opslaan als PDF'

Mac OS X

Met het afdrukvenster van Mac OS X kunt je vanuit elke browser naar PDF afdrukken. Selecteer PDF linksonder in het afdrukvenster en selecteer vervolgens Opslaan als PDF...:

Kies 'Opslaan als PDF'

Microsoft Windows

Voor andere browsers dan Google Chrome in Windows kunt u software zoals CutePDF gebruiken op te slaan naar PDF vanuit een afdrukvenster. In Windows 10 kunt u aangeven dat u wilt opslaan als PDF in het venster Afdrukken.