De Order Printer-app gebruiken

U kunt de Order Printer-app gebruiken om facturen en pakbonnen af te drukken vanaf een bestelpagina in uw Shopify-beheerder.

Met Order Printer afdrukken vanuit de Shopify-beheerder

Stappen:

1. Klik in uw Shopify-beheerder op Bestellingen.
  2. Selecteer de bestelling waarvoor u documenten wilt afdrukken.
  3. Klik op Meer acties en selecteer Afdrukken met Order Printer in het vervolgkeuzemenu:
    Klik op Meer acties
  4. Selecteer in het gedeelte Sjablonen de documenten die u wilt afdrukken.
  5. Klik op Afdrukken:
    Klik op 'Afdrukken'

Afdrukken met Order Printer vanuit Shopify POS

Stappen:

1. Tik op de pagina voor het bevestigen van de bestelling op Apps.

2. Tik op de app Afdrukken met Order Printer.

3. Geef aan of u een factuur, een pakbon of beide wilt afdrukken. Als u een andere printer wilt kiezen, meerdere exemplaren wilt afdrukken of dubbelzijdig wilt afdrukken, tikt u op Afdrukken met Order Printer om het instellingenmenu te openen.

4. Tik op Afdrukken wanneer u klaar bent.

Een standaard Order Printer-sjabloon selecteren

U kunt een sjabloon selecteren die standaard wordt gebruikt door de app Order Printer.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Apps.

2. Klik op Order Printer om de app te openen.

3. Klik op Sjablonen beheren:

Knop Sjablonen beheren

4. Selecteer welke sjablonen standaard worden afgedrukt:

Selecteer welke sjablonen standaard worden afgedrukt

De kop- en voettekst van afgedrukte pagina's verwijderen

In de meeste browsers wordt automatisch een kop- en voettekst toegevoegd aan elke pagina die wordt afgedrukt. U kunt deze verwijderen om uw documenten een mooier en professioneler uiterlijk te geven. Elke browser biedt een andere manier om deze te verwijderen:

Over het algemeen dient u de optie voor de kop- en voetteksten uit te schakelen in het afdrukvenster van de browser.

Een document opslaan als een PDF-bestand

Order Printer gebruikt de afdrukfunctie van uw browser om documenten af te drukken. U kunt deze functie gebruiken om uw documenten als PDF-bestand op te slaan. Het opslaan naar PDF wordt in elke browser en elk besturingssysteem op een andere manier uitgevoerd:

• Google Chrome in Mac OS X of Windows
  • Mac OS X
  • Microsoft Windows

Google Chrome in Mac OS X of Windows

Als u de Google Chrome-browser gebruikt, kunt u rechtstreeks vanuit het afdrukvenster naar PDF opslaan. Klik onder Bestemming op Wijzigen... en selecteer Opslaan als PDF:

Kies 'Opslaan als PDF'

Mac OS X

Met het afdrukvenster van Mac OS X kunt u vanuit elke browser naar PDF afdrukken. Selecteer PDF linksonder in het afdrukvenster en selecteer vervolgens Opslaan als PDF...:

Kies 'Opslaan als PDF'

Microsoft Windows

Voor andere browsers dan Google Chrome in Windows kunt u software zoals CutePDF gebruiken op te slaan naar PDF vanuit een afdrukvenster. In Windows 10 kunt u aangeven dat u wilt opslaan als PDF in het venster Afdrukken.