Beoordelingen importeren en exporteren met Product Reviews

Je kunt de Product Reviews-app gebruiken om productbeoordelingen van andere beoordelingsservices te importeren en exporteren.

CSV-bestanden met productbeoordelingen

Geïmporteerde en geëxporteerde productbeoordelingen worden opgemaakt in een CSV-spreadsheetbestand. In onderstaande tabel staat een overzicht van de kolomkoppen van de spreadsheet (de bovenste rij) en de soorten gegevens in elke kolom:

Spreadsheetheaders van productbeoordeling
Koptekst Informatie over productbeoordeling
product_handle Dit is het einde van de URL van je product. Als je product bijvoorbeeld in je online winkel wordt weergegeven op https://johns-apparel.com/products/blauw-t-shirt, dan is de product_handle blauw-t-shirt.
state De status van de beoordeling, zoals goedgekeurd of gepubliceerd.
rating Een score van 0-5, waarbij 5 de meest positieve productbeoordeling is.
titel Een korte, vetgedrukte titel die de ervaring van de klant samenvat. Bijvoorbeeld: "Indrukwekkend!"
author De voornaam en achternaam van het klantaccount dat de beoordeling heeft ingediend.
e-mail Het e-mailadres van de klant.
locatie Het adres van de klant, zoals de stad en het land.
inhoud Een langere beschrijving van de ervaring van een klant. Ze kunnen uitgebreid vertellen wat ze wel of niet leuk vinden aan uw product.
reply Een optionele reactie op de beoordeling.
created_at De datum en tijd waarop de productbeoordeling door de klant is gemaakt.
replied_at De datum en tijd waarop de reactie is gemaakt.

Beoordelingen importeren

Download voordat u begint een CSV-bestand met uw beoordelingsgegevens van de beoordelingsservice waarvan u wilt migreren. De meeste beoordelingsservices bieden de mogelijkheid om gegevens naar een CSV-bestand te exporteren.

De importfunctie voor CSV-bestanden werkt als het goed is automatisch voor populaire beoordelingsservices, maar het kan zijn dat u de indeling van uw CSV-bestand moet aanpassen aan de indeling van dit voorbeeld van een CSV-bestand. Zorg ervoor dat u het voorbeeldproduct uit de CSV-sjabloon verwijdert, anders krijgt u een foutmelding wanneer u het CSV-bestand importeert.

Beoordelingen in de Product Reviews-app importeren:

1. Zorg dat je een CSV-bestand hebt van de beoordelingen die je wilt importeren en dat het bestand correct is ingedeeld.

2. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps > Productrecensies.

3. Klik op Instellingen.

4. Klik op Importeren.

5. Klik op Bestand kiezen en selecteer je CSV-bestand.

6. Klik op Importeren.

Beoordelingen exporteren

Je bestaande beoordelingen exporteren met de Product Reviews-app:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps > Productrecensies.

2. Klik op Instellingen.

3. Klik op Exporteren.

Er wordt een CSV-spreadsheetbestand gedownload in uw browser.