Recensies beheren met Product Reviews

U kunt de ontvangen productrecensies rechtstreeks vanuit uw Shopify-beheerder beheren, verwijderen en beantwoorden.

Automatisch publiceren van productrecensies uitschakelen

De standaardinstelling is dat nieuwe productrecensies automatisch in uw online winkel worden gepubliceerd nadat ze zijn geverifieerd door een spamfilter.

Als u meer controle wilt over welke recensies in uw winkel verschijnen, kunt u ervoor kiezen om recensies handmatig te publiceren. Als u de instelling voor automatisch publiceren uitschakelt, worden nieuwe recensies weergegeven als Niet gepubliceerd en worden deze pas weergegeven in uw winkel nadat u ze hebt gepubliceerd.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps > Productrecensies.

2. Klik op Instellingen.

3. Klik in het gedeelte Automatisch publiceren op Uitgeschakeld.

4. Klik op Opslaan.

Een niet-gepubliceerde recensie publiceren

Als u automatische publicatie van productrecensies uitschakelt, moet u deze recensies handmatig publiceren om ze weer te geven in uw winkel.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps > Productrecensies.

2. Klik op Niet gepubliceerd.

3. Klik op de recensie die u wilt publiceren.

4. Klik op Publiceren.

Publicatie van een recensie ongedaan maken

In sommige gevallen kan het nodig zijn om een recensie uit je online winkel te verwijderen, zonder dat je de recensie permanent wilt verwijderen. In dat geval kunt je ervoor kiezen om de publicatie ongedaan te maken.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps > Productrecensies.

2. Klik op Gepubliceerd.

3. Klik op de recensie waarvan u de publicatie ongedaan wilt maken.

4. Klik op Publicatie ongedaan maken.

Een recensie verwijderen

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps > Productrecensies.

2. Klik op de pagina Recensies op de recensie die u wilt verwijderen.

3. Klik op Verwijderen.

Een recensie beoordelen als ongepast

Soms krijgt je productrecensies die mogelijk ongepast zijn of die op spam lijken. Als je een recensie als ongepast wilt markeren, klikt je op Rapporteer als ongepast vanuit de weergave van de online winkel:

Deze recensies worden nu weergegeven op het tabblad Gemarkeerd van de app Product Reviews in uw Shopify-beheerder. Ga naar dat tabblad om de publicatie van gemarkeerde recensies ongedaan te maken of om de markering te verwijderen.

Een gemarkeerde recensie alsnog toestaan

Recensies met de status Gemarkeerd zijn door iemand op je website gemeld als ongepast. Deze recensies moeten worden gecontroleerd op ongepaste inhoud en vervolgens worden verwijderd of alsnog worden toegestaan.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps > Productrecensies.

2. Klik op Gemarkeerd.

3. Klik op de gemarkeerde recensie die u alsnog wilt publiceren.

4. Klik op de pagina van de recensie op Markering verwijderen.

Bulkacties

Je kunt recensies in bulk publiceren, intrekken, toestaan of verwijderen met behulp van het menu Bulkacties.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps > Productrecensies.

2. Gebruik de selectievakjes om de recensies te selecteren die u wilt wijzigen.

3. Selecteer in het menu Bulkacties de actie die je wilt uitvoeren:

Recensies zoeken

Je kunt met behulp van de zoekbalk naar trefwoorden zoeken in de titels van productrecensies.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps > Productrecensies.

2. Typ uw zoekterm in de zoekbalk. De tekst kan alleen worden gevonden als deze in de titel van een recensie staat.

3. Druk op Enter (of return op een Mac).

Recensies sorteren

Je kunt productrecensies sorteren op basis van hun beoordeling, datum of status.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps > Productrecensies.

2. Klik op de titel van de kolom Beoordeling, Datum of Status:

Reageren op recensies

Met Product Reviews kunt u publiekelijk reageren op een recensie. Je reactie wordt samen met de recensie weergegeven op uw website. Dit is erg handig om op een transparante manier te reageren op kritische of negatieve recensies.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps > Productrecensies.

2. Klik op de recensie waarop u wilt reageren.

3. Typ op de pagina van de recensie uw reactie in het veld Beantwoord om te beoordelen.

4. Klik op Antwoord publiceren wanneer u klaar bent.