Scripts maken en inschakelen

Je schrijft scripts met de API voor Shopify-scripts. Deze API is een versie van de programmeertaal Ruby, dus ervaring met programmeren in Ruby is een vereiste. Gebruik de Script Editor voor het maken, bewerken, testen en publiceren van scripts.

Voordat u een script gaat schrijven, is het belangrijk om de verschillende typen scripts (Line item, Shipping rates en Payment gateways) te bekijken, zodat u weet welke methoden elk type script ondersteunt. Zo kan een script van het type Line item bijvoorbeeld geen methoden van het scripttype Shipping rates gebruiken.

Er kan maar één script per scripttype tegelijk worden gepubliceerd. U kunt bijvoorbeeld een script voor regelartikelen en een script voor verzendtarieven publiceren, maar u kunt niet tegelijkertijd twee scripts voor regelartikelen publiceren.

Ondersteunde kanalen

Wanneer u een script aanmaakt (of bewerkt), kiest u of deze zal alleen runnen in uw onlinewinkel of in uw onlinewinkel en de volgende apps:

Je kunt voorbeelden van veelgebruikte scripts vinden in de scriptsjablonen die zijn opgenomen in de Script Editor. Als u deze sjablonen wilt bekijken, moet u een script maken.

Een script maken

Je kunt als volgt een script maken:

Neem de documentatie over de API voor Shopify-scripts door voor informatie over het schrijven van code voor scripts.

1. Open de Script Editor. De overzichtspagina Scripts bevat een lijst met scripts voor uw winkel.

2. Klik op Create script om een nieuw script te maken.

3. Ga als volgt te werk in het dialoogvenster Select script template:

1. Kies het type script dat je wilt maken.
    2. Kies een voorbeeldsjabloon als uitgangspunt of kies Blank template om helemaal zelf een script te schrijven.
    3. Klik op Create script om een script te maken met het type dat u hebt gekozen.
  4. Voer in het vak Title een naam in voor het script. Gebruik een beschrijvende naam zodat u meteen kunt zien wat het script doet.

5. Klik op Code om de console Ruby source code te openen.

6. Voer de code voor het script in. Gebruik de documentatie van de API voor Shopify-scripts als naslag.

7. Klik op Run script om het script uit te voeren.

8. Als u klaar bent:

- klik op Save draft om een niet-gepubliceerd concept van het script op te slaan - klik op Save and publish om het script te maken en te publiceren

Volgende stappen

Nadat u een script hebt geschreven, moet u het testen en debuggen voordat u het publiceert. Je kunt ook uw Liquid-sjabloonbestanden bijwerken, zodat uw storefront reageert op de wijzigingen die met de scripts worden aangebracht.

Meer informatie

Meer informatie over: