Je checkout aanpassen met apps

Je kunt de checkout aanpassen door er apps aan toe te voegen. App-ontwikkelaars en Shopify-partners bouwen apps en publiceren ze in de Shopify App Store. Je kunt openbaar beschikbare checkout-apps installeren, een gepersonaliseerde app aanmaken met je ontwikkelaar of een Shopify Partner inhuren.

Nadat je een checkout-app hebt geïnstalleerd in het Shopify-beheercentrum, kun je deze met de checkout-bewerker aan de checkout toevoegen. Sommige checkout-apps kunnen alleen aan specifieke gebieden van de checkout worden toegevoegd.

Beschikbaarheid van apps

Sommige apps die de checkout aanpassen of uitbreiden, zijn beschikbaar voor bedrijven met het Basic Shopify-abonnement of hoger. Voor deze apps is het niet nodig om de checkout-editor te gebruiken. Dit is een Extensibility-functie die alleen in het Plus-abonnement beschikbaar is.

App-type Basic Shopify-abonnement of hoger Shopify Plus
Apps die zijn gebouwd met webpixel-appextensies
Apps die zijn gebouwd met app-extensies na aankoop
Openbare apps die zijn gebouwd met Shopify Functions
Gepersonaliseerde apps die zijn gebouwd met Shopify Functions
Apps die zijn gebouwd met UI-extensies voor checkout

Meer informatie over het aanpassen van de checkout met een ander abonnement dan Plus.

Een app installeren

Als er aanvullende functies of functionaliteit zijn die je aan de checkout wilt toevoegen, bekijk dan of dit met apps kan. App-ontwikkelaars en Shopify-partners kunnen gepersonaliseerde apps voor je bouwen of je kunt apps van derden uit de Shopify App Store installeren.

Stappen:

1. Ga naar de Shopify App Store en zoek een checkout-app die bij je bedrijf past.
  2. Klik op App toevoegen.
  3. Klik op Install app.

Een geïnstalleerde app aan de checkout toevoegen

Nadat je de gewenste app hebt geïnstalleerd, voeg je deze aan de checkout toe met de Checkout-editor. Sommige apps kun je alleen toevoegen aan specifieke gebieden van de checkout. Er is een maximumlimiet van drie apps per gemarkeerd gebied.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Klik in het gedeelte Checkout-aanpassing op Aanpassen naast de checkout die je wilt bewerken.
  3. Selecteer op de bovenste menubalk de checkout waaraan je een app wilt toevoegen.
  4. Klik op App-blok toevoegen.
  5. Klik in de sectie Apps die beschikbaar zijn voor deze pagina op de app die je aan de checkout wilt toevoegen. De app wordt automatisch in het aanbevolen gebied van de checkout geplaatst.
  6. Klik op Opslaan.

Nadat je een app aan de checkout hebt toegevoegd, kun je de app eventueel naar een andere plek in de checkout verplaatsen.

Een app verplaatsen

Je kunt apps verplaatsen, maar wel binnen de daarvoor beschikbare blokken. Sommige apps kunnen alleen in bepaalde gebieden binnen het afrekenen worden geplaatst. Als je de app gaat verslepen, worden de niet-beschikbare gebieden grijs weergegeven.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Klik in het gedeelte Checkout-aanpassing op Aanpassen naast de checkout die je wilt bewerken.
  3. Zoek de app die je wilt verplaatsen.
  4. Klik op het pictogram ⋮⋮ naast een app en verplaats de app naar een ander gebied.
  5. Klik op Opslaan.

Een app configureren

Je kunt de instellingen van je checkout-app aanpassen. Elke app heeft unieke instellingen die je kunt aanpassen. De app-instellingen worden gedefinieerd door de ontwikkelaar of partner die de app heeft gemaakt. Als je zelf een ontwikkelingsteam hebt, kun je opgeven welke instellingen je zelf wilt kunnen aanpassen.

Als je bijvoorbeeld een app gebruikt waarmee je een aangepaste banner kunt maken, kun je de bannertitel, beschrijving en status aanpassen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Klik in het gedeelte Checkout-aanpassing op Aanpassen naast de checkout die je wilt bewerken.
  3. Klik op de app die je wilt configureren.
  4. Pas de instellingen van je app aan.
  5. Klik op Opslaan.

Functionaliteit van je app configureren

Wanneer je je app configureert, kun je ook beheren hoe je app zijn functies gebruikt. Je kunt het volgende beheren:

• de app kan de checkout blokkeren;
  • de app opnemen in versnelde checkouts;
    • secties automatisch uitvouwen om de app weer te geven.

Afhankelijk van de checkout-app die je configureert, zijn sommige mogelijkheden niet beschikbaar.

Een app toestaan om de checkout te blokkeren

Je kunt selecteren of een app de checkout mag blokkeren en een bestelling afwijzen als de klant onvolledige of ongeldige informatie in de app opgeeft.

Je hebt bijvoorbeeld een app die in de checkout een selectievakje toevoegt dat een klant moet aanvinken. Als je deze app toestaat de checkout te blokkeren en je klant dit selectievakje niet aanvinkt, wordt de bestelling automatisch afgewezen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Klik in het gedeelte Checkout-aanpassing op Aanpassen naast de checkout die je wilt bewerken.
  3. Klik op de app die je wilt configureren.
  4. In de sectie Checkoutgedrag bij de rechter zijbalk selecteer je App toestaan om checkout te blokkeren.
  5. Klik op App toestaan om betalingen te blokkeren.
  6. Klik op Opslaan.

Een app opnemen in versnelde checkouts

Je kunt selecteren of je een app wilt opnemen in versnelde checkouts, zoals Shop Pay. Je kunt de app ook toestaan ingeklapte secties automatisch te laten uitvouwen in versnelde checkouts.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Klik in het gedeelte Checkout-aanpassing op Aanpassen naast de checkout die je wilt bewerken.
  3. Klik op de app die je wilt configureren.
  4. In de sectie Checkoutgedrag selecteer je App opnemen in snelle checkouts.
  5. Optioneel: selecteer Secties automatisch uitvouwen om de app weer te geven om gesloten secties uit te vouwen.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Optioneel: Als je een voorbeeld wilt bekijken van hoe versnelde checkout in je winkel wordt weergegeven, klik je op het checkout-pictogram in de rechterbovenhoek van de Checkout-editor.

Een app verwijderen

Je kunt een app uit de checkout verwijderen. Als je een app volledig uit het Shopify-beheercentrum wilt verwijderen, moet je de app verwijderen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Klik in het gedeelte Checkout-aanpassing op Aanpassen naast de checkout die je wilt bewerken.
  3. Klik op de app die je bij het afrekenen wilt verwijderen.
  4. Klik op App verwijderen van checkout.