De live en concept-checkouts beheren

Je kunt meerdere versies van de checkout aanmaken en deze opslaan als concept-checkouts. Je kunt één live checkout hebben en maximaal 99 concept-checkouts. Met concept-checkouts kun je verschillende app-configuraties en branding uitproberen voordat je ze live laat gaan. Je kunt ook concept-checkouts aanpassen, instellen en testen vóór seizoensgebonden verkoop of BFCM om te controleren of je checkout klaar is voor extreme drukte.

Je kunt je checkouts bekijken, een andere naam geven, dupliceren en publiceren. Je klanten krijgen de namen van de live en concept-checkouts niet te zien.

Als je een checkout wilt aanpassen, lees dan Je checkout aanpassen met apps en Instellingen van Checkout Branding.

De live checkout beheren

Je kunt de live checkout bekijken, een andere naam geven en dupliceren. Je kunt maar één live checkout met echt klantverkeer tegelijk hebben.

De live checkout bekijken

Je kunt bekijken hoe de live checkout er voor je klanten uit ziet.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Klik in het gedeelte Checkout-aanpassing op naast de live checkout en klik vervolgens op Weergeven.

De naam van de live checkout wijzigen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Klik in het gedeelte Checkout-aanpassing op naast de live checkout en klik vervolgens op Hernoemen.
  3. Typ de naam van je checkout en klik op Opslaan.

De live checkout dupliceren

Wanneer je de live checkout dupliceren, wordt een nieuwe concept-checkout aangemaakt. Je kunt maximaal 99 concept-checkouts aanmaken.

Als je al een concept-checkout hebt en je de live checkout wilt dupliceren, wordt de dubbele checkout aangeduid als Nieuw concept.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Klik in het gedeelte Checkout-aanpassing op Dupliceren naast de live checkout.

De concept-checkout beheren

Je kunt de concept-checkouts publiceren, een voorbeeld ervan bekijken, een andere naam geven, dupliceren en verwijderen.

De concept-checkout publiceren

Wanneer je de concept-checkout publiceert, vervang je de bestaande live checkout. De live checkout wordt dan een concept-checkout.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Klik in het gedeelte Checkout-aanpassing op Publiceren naast de concept-checkout die je wilt publiceren.
  3. Klik op Publiceren.

Een voorbeeld van de concept-checkout bekijken

Je kunt een voorbeeld bekijken van hoe de concept-checkout er voor je klanten uit ziet.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Klik in het gedeelte Checkout-aanpassing op naast de concept-checkout waarvan je een voorbeeld wilt zien en klik op Voorbeeld bekijken.

De naam van de concept-checkout wijzigen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Klik in het gedeelte Checkout-aanpassing op naast de concept-checkout die je wilt hernoemen.
  3. Voer de nieuwe naam van de checkout in en klik op Opslaan.

De concept-checkout dupliceren

Wanneer je de concept-checkout dupliceert, wordt de nieuwste duplicaat-checkout aangeduid als Nieuw concept.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Klik in het gedeelte Checkout-aanpassing op naast de concept-checkout die je wilt dupliceren en klik vervolgens op Dupliceren.

De concept-checkout verwijderen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
  2. Klik in het gedeelte Checkout-aanpassing op naast de concept-checkout die je wilt verwijderen en klik vervolgens op Verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen.