Klantaccounts in- of uitschakelen

Wanneer je klantaccounts inschakelt, slaat Shopify wachtwoordbeveiligde informatie op over de identiteit van de klant, evenals de bestelgeschiedenis en huidige bestelstatus. De gegevens van je klanten, zoals adresgegevens, worden tijdens de checkout vooraf ingevuld met de opgeslagen informatie. Om klantaccounts te gebruiken, heb je het Online Store-verkoopkanaal nodig.

Voorkeuren van klantaccounts instellen

Je kunt het maken van een klantaccount verplicht of optioneel maken of ze helemaal uitschakelen. Wanneer klanten een account maken, worden ze doorgestuurd naar een afzonderlijke pagina voor het maken van een account. Houd er rekening mee dat wanneer je klanten verplicht een account te maken voordat ze iets kunnen kopen dit kan leiden tot een lagere verkoop.

Om je klantaccountinstellingen te bewerken:

1. Kies in de sectie Klantaccounts een optie voor een klantaccount:

- Accounts zijn uitgeschakeld: klanten zien geen optie om een account te maken of in te loggen bij de checkout. Ze moeten handmatig hun gegevens invullen bij de checkout, omdat de velden niet automatisch worden ingevuld. Als de klant controleert of het selectievakje Deze gegevens voor de volgende keer opslaan is ingesteld, wordt alleen de gegevens van de klant voor die winkel opgeslagen in een browser cookie. - Accounts zijn optioneel: Klanten kunnen ervoor kiezen een account aan te maken, maar dit is niet verplicht om te kunnen afrekenen. Als klanten een account hebben en zijn ingelogd, worden de velden met hun adresgegevens vooraf ingevuld wanneer ze een bestelling plaatsen. Klanten kunnen ervoor kiezen in te loggen via de link Heb je al een account? Log hier in boven het veld waar je het e-mailadres kunt invoeren. Als klanten op deze link klikken, kunnen ze hun e-mailadres en wachtwoord invoeren, een nieuw account aanmaken of doorgaan met afrekenen als gast. - Accounts zijn vereist: Klanten moeten een account aanmaken of een account hebben. Ze moeten zijn ingelogd om te kunnen afrekenen. Deze instelling is handig als je bijvoorbeeld een groothandel- of ledenwinkel beheert. Adresvelden worden vooraf ingevuld wanneer de klant een bestelling plaatst. Let op: Als je Accounts zijn vereist selecteert, wordt de optie voor je klanten om een account aan te maken niet verwijderd. Als je de toegang tot je winkel wilt beperken, moet je het thema van je winkel aanpassen.

1. Klik op Opslaan om de instellingen voor een klantaccount te bevestigen.

Adres (klant)

Als klanten gedurende de checkout inloggen, kunnen ze een van de adressen selecteren die ze recentelijk hebben gebruikt. Je kunt ook het adres van de klant invoeren. Klanten kunnen niet de vijf adressen kiezen die ze willen opslaan.