Klantaccounts in- of uitschakelen

Wanneer u klantaccounts inschakelt, slaat Shopify wachtwoordbeveiligde informatie op over de identiteit van de klant, evenals de bestelgeschiedenis en huidige bestelstatus. De gegevens van uw klanten, zoals adresgegevens, worden tijdens het afrekenen vooraf ingevuld met de opgeslagen informatie.

Voorkeuren van klantaccounts instellen

Je kunt het maken van een klantaccount verplicht of optioneel maken of ze helemaal uitschakelen. Wanneer klanten een account maken, worden ze doorgestuurd naar een afzonderlijke pagina voor het maken van een account. Houd er rekening mee dat wanneer je klanten verplicht een account te maken voordat ze iets kunnen kopen dit kan leiden tot een lagere verkoop.

Om uw klantaccountinstellingen te bewerken:

1. Kies in de sectie Klantaccounts een optie voor een klantaccount:

Afreken-instellingen voor klantaccounts

• Accounts zijn uitgeschakeld Klanten zien geen optie om een account te maken of in te loggen bij het afrekenen. Ze moeten handmatig hun gegevens invullen bij het afrekenen, omdat de velden niet automatisch worden ingevuld.

• Accounts zijn optioneel Klanten kunnen ervoor kiezen een account te maken, maar het is niet verplicht een account te maken om af te kunnen rekenen. Als klanten een account hebben en zijn ingelogd, worden de velden met hun adresgegevens vooraf ingevuld wanneer ze een bestelling plaatsen.

• Er zijn accounts nodig Klanten moeten een account maken of een account hebben. Ze moeten zijn aangemeld om te kunnen afrekenen. Deze instelling is handig als u bijvoorbeeld een groothandel- of ledenwinkel beheert. Adresvelden worden vooraf gevuld wanneer de klant een bestelling plaatst.

1. Klik op Opslaan om de instellingen voor een klantaccount te bevestigen.