Klantaccounts in- of uitschakelen

Wanneer je klantaccounts inschakelt, slaat Shopify wachtwoordbeveiligde informatie op over de identiteit van de klant, evenals de bestelgeschiedenis en huidige bestelstatus. De gegevens van je klanten, zoals adresgegevens, worden tijdens de checkout vooraf ingevuld met de opgeslagen informatie. Om klantaccounts te gebruiken, moet je het Online Store-verkoopkanaal hebben.

Voorkeuren van klantaccounts instellen

Je kunt het maken van een klantaccount verplicht of optioneel maken of ze helemaal uitschakelen. Wanneer klanten een account maken, worden ze doorgestuurd naar een afzonderlijke pagina voor het maken van een account. Houd er rekening mee dat wanneer je klanten verplicht een account te maken voordat ze iets kunnen kopen dit kan leiden tot een lagere verkoop.

Om je klantaccountinstellingen te bewerken:

1. Kies in de sectie Klantaccounts een optie voor een klantaccount:
  • Accounts zijn uitgeschakeld: klanten zien geen optie om een account te maken of in te loggen bij de checkout. Ze moeten handmatig hun gegevens invullen bij de checkout, omdat de velden niet automatisch worden ingevuld. Als de klant controleert of het selectievakje Deze gegevens voor de volgende keer opslaan is ingesteld, wordt alleen de gegevens van de klant voor die winkel opgeslagen in een browser cookie.

• Accounts zijn optioneel: klanten kunnen ervoor kiezen een account te maken, maar het is niet verplicht een account aan te maken om af te kunnen rekenen. Als klanten een account hebben en zijn ingelogd, worden de velden met hun adresgegevens vooraf ingevuld wanneer ze een bestelling plaatsen. Klanten hebben de mogelijkheid om in te loggen via de link Heb je al een account? Meld je aan link boven het veld E-mail. Wanneer je op deze link klikt, wordt een gebruiker gevraagd om zijn of haar e-mailadres en wachtwoord in te voeren, een nieuw account aan te maken of verder te gaan als gast.

• Er zijn accounts nodig: klanten moeten een account maken of een account hebben. Ze moeten zijn aangemeld om te kunnen afrekenen. Deze instelling is handig als je bijvoorbeeld een groothandel- of ledenwinkel beheert. Adresvelden worden vooraf gevuld wanneer de klant een bestelling plaatst.

1. Klik op Opslaan om de instellingen voor een klantaccount te bevestigen.

Adres (klant)

Als klanten bij de checkout zijn aangemeld, kunnen ze een van de adressen selecteren die ze recentelijk hebben gebruikt. Je kunt ook het adres van de klant invoeren. Klanten kunnen niet de vijf adressen kiezen die ze willen opslaan.