Geolocation

De app Geolocation beveelt talen en valuta aan je klanten aan op basis van hun geografische locatie en de taal van hun browser of apparaat. Hiermee kunnen klanten je winkel in hun voorkeurstaal bekijken en afrekenen in hun voorkeursvaluta, op basis van het geselecteerde land. De app Geolocation voegt ook een selector toe in de voettekst van je onlinewinkel waarmee klanten hun taal en land kunnen kiezen.

Nadat een aanbeveling voor een ander land of andere regio wordt geaccepteerd of afgewezen, ziet je klant 14 dagen lang geen andere aanbeveling voor een valuta voor je winkel. De wachttijd wordt opnieuw ingesteld als de klant zijn of haar cookies verwijdert. In elke nieuwe sessie worden taalaanbevelingen weergegeven.

Vereisten voor het gebruik van de geolocatie-app

Als je de app Geolocation wilt gebruiken, moet je in meerdere talen en in meerdere valuta's verkopen. De app Geolocation biedt alleen aanbevelingen voor de talen en landen die je hebt ingeschakeld. Als je een van deze Shopify-functies niet gebruikt, kun je Geolocation niet gebruiken om aanbevelingen te doen. Meer informatie over internationaal verkopen.

De geolocatie-app installeren

1. Ga naar de pagina van de geolocatie -app.
  2. Klik op App toevoegen. Als je niet bent ingelogd bij je Shopify-account, word je gevraagd in te loggen.
  3. Klik op Install app.

Aanbevelingen weergeven

Om land- en taalaanbevelingen beschikbaar te maken in je winkel, moet je de instellingen in de app Geolocation bijwerken. Als je winkel bijvoorbeeld in de Verenigde Staten is gevestigd, is je standaardland de Verenigde Staten met de valuta USD en is je standaardtaal Engels. Als je Frankrijk hebt ingeschakeld voor meerdere valuta's en de Franse taal hebt ingeschakeld, raadt de app Geolocation aan dat bezoekers van Frankrijk euro's en de Franse taal selecteren. Als je deze land- en taalopties niet hebt ingeschakeld, blijft je winkel in je standaard landvaluta- en taalinstellingen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Apps.
  2. Klik op geolocatie.
  3. Onder Aanbevelingen, selecteer Aanbevelingen weergeven.

De status verandert in Gepubliceerd in je onlinewinkel. Je klanten zien standaard alle gepubliceerde talen en valuta's. Ze kunnen hun voorkeurstaal en -valuta kiezen om in de winkel te bladeren.

Als je Aanbevelingen weergeven uitschakelt, verandert de status in Niet gepubliceerd in je onlinewinkel en worden de aanbevelingen verwijderd.

De instellingen van de aanbevelingen aanpassen

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Apps.
  2. Klik op geolocatie.
  3. Klik in het gedeelte Aanbevelingen op Aanpassen.
  4. Pas de aanbevelingen aan.
  5. Klik op Opslaan.

Voorbeeld van land-en taal aanbevelingen

Je kunt je land-en taal aanbevelingen bekijken in de app Geolocation voordat je ze in je winkel publiceert.

Je kunt geen voorbeeld van je land- en taalaanbevelingen bekijken wanneer je in je winkel bladert als je al op een locatie bent of een land gebruikt dat gelijk is aan de standaardtaal en het land van je winkel. Als je bijvoorbeeld een winkel met de Verenigde Staten (USD$) als standaardland hebt en het Engels als standaardtaal, worden er geen aanbevelingen weergegeven wanneer je je winkel in de Verenigde Staten bezoekt, omdat de winkel al overeenkomt met je voorkeuren. Gebruik een VPN-service om te browsen in een ander land te simuleren om aanbevelingen van specifieke locaties te bekijken.

Kiezers weergeven

Met selectors kunnen je bezoekers hun taal en land op elk moment selecteren. Je kunt land- en taalselectors toevoegen aan de voettekst van je onlinewinkel.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Apps.
  2. Klik op geolocatie.
  3. Selecteer onder Selectievakjes de optie Selectievakjes weergeven.
  4. Klik op Opslaan.

Als je op Selectoren tonen klikt, verandert de status naar Niet gepubliceerd in je onlinewinkel en worden de selectoren verwijderd.

De instellingen van de selector aanpassen

Je kunt de positie van de taal- en landselector wijzigen in de voettekst.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Apps.
  2. Klik op geolocatie.
  3. Klik onder het gedeelte Selectors op Aanpassen.
  4. Selecteer Links, Centreren of Rechts.
  5. Klik op Opslaan.

Je taal- en land-aanbevelingen worden weergegeven in de voettekst van je winkel.

De geolocatie-app verwijderen

Je kunt de app Geolocation uit je winkel verwijderen door deze stappen te volgen:

Nadat de geolocatie-app is verwijderd, hoef je geen ongebruikte codefragmenten uit je thema-template te verwijderen.