Verkopen in meerdere talen

Klanten over de hele wereld genieten van content in hun eigen taal. Het vertalen van de inhoud van je winkel kan leiden tot meer verkoop omdat je internationale klanten je marketing-, product-, verzend-en retourbeleid beter kunnen begrijpen. Meer informatie over internationaal verkopen.

Je kunt meerdere talen inschakelen in je Shopify-beheercentrum om afzonderlijke URL's te maken voor je vertaalde inhoud. Wanneer klanten op een vertaalde URL komen, wordt in je winkel automatisch de vertaalde versie weergegeven als er vertalingen bestaan.

Wanneer vertalingen niet bestaan, toont je onlinewinkel content in je primaire taal. Je kunt de content van je onlinewinkel vertalen door je eigen vertalingen toe te voegen met behulp van CSV-bestandenof door een compatibele app van derden te gebruiken. Na het vertalen van de winkel kunnen klanten door je winkel bladeren, afrekenen en meldingen in hun eigen taal ontvangen.

Vereisten

Als je in meerdere talen wilt verkopen, heb je het volgende nodig:

• Een Shopify-abonnement waarmee je in meerdere talen kunt verkopen.

• Een thema dat compatibel is met verkopen in meerdere talen. Alle gratis thema's van Shopify zijn compatibel. Mogelijk moet je je thema bijwerken om compatibel te zijn met verkopen in meerdere talen. Als je een extern thema gebruikt, kun je contact opnemen met je thema-ontwikkelaars om te controleren of deze compatibel is.

• Een thema met een taalkiezer. Alleen de nieuwste versies van de thema's Debut, Brooklyn en Express hebben ingebouwde taalkiezers. Als je een ander thema of een oudere versie van het thema gebruikt, kun je een taalkiezer toevoegen met de Geolocation app van Shopify.

Voeg nieuwe talen toe

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je winkel voldoet aan de Vereisten voor het verkopen in meerdere talen.

Stappen:

1. Klik op Talen voor winkel.

2. Klik in Vertaalde talen op Taal toevoegen.

3. Kies een taal in het vervolgkeuzemenu en klik vervolgens op Toevoegen.

4. Klik op Ga naar de Shopify App Store en volg de stappen om een vertaal-app naar je winkel te installeren.

5. Volg de stappen in de app om de content van je onlinewinkel te vertalen en nieuwe talen te publiceren.

6. Klik op Voorbeeld om verschillende talen in je onlinewinkel te bekijken. Je kunt een voorbeeld van zowel gepubliceerde als niet-gepubliceerde talen bekijken.

Talen beheren

Nadat je andere talen hebt toegevoegd, kun je beheren welke worden gepubliceerd in je Shopify-beheercentrum. Je kunt ook een taal ongedaan maken, die de taal voor je klanten verbergt. Alle links naar de winkel in die bepaalde taal, resulteren in de 404-foutmelding "pagina niet gevonden".

Als je zeker weet dat je geen vertalingen in die taal nodig hebt, kun je de taal ook verwijderen. Als je de taal verwijdert, worden de vertalingen niet verwijderd. Als de taal in de toekomst opnieuw wordt ingeschakeld, worden de vertalingen hersteld.

Stappen:

1. Klik op Talen voor winkel.

2. In Vertaalde talen, klik op Taal publiceren om al je vertalingen in je winkel beschikbaar te maken. Klik op Publicatie van taal ongedaan maken om elke taal die je niet beschikbaar wilt in je winkel te verwijderen. Klik op Verwijderen om alle vertaalde content van een taal uit je onlinewinkel te verwijderen.

3. Klik op Opslaan.

Als je Shopify-winkel het Shopify-abonnement, het Advanced Shopify-abonnement of het Shopify Plus-abonnement heeft, moet je onlangs gepubliceerde talen toewijzen aan een domein in je onlinewinkel om ze in je webwinkel te laten verschijnen. Je moet deze taak voltooien, zelfs als je slechts één domein gebruikt.

Vertalingen toevoegen met behulp van CSV-bestanden

Je kunt vertaalde content in CSV-bestanden importeren. Door je eigen vertalingen te importeren met behulp van CSV-bestanden, kun je je vertalingen beheren zonder een externe vertaal-app te gebruiken.

Beperkingen:

• Je kunt brontags niet vertalen.
  • Niet alle apps ondersteunen standaard verkoop in meerdere talen. Als je een app van derden gebruikt en niet zeker weet of dit ondersteund wordt, neem dan contact op met de ontwikkelaar van de app.
  • Als je een product-handle wijzigt, worden de URL-omleidingen voor dat product niet ondersteund voor taalspecifieke URL's.
  • Je kunt product-URL's niet vertalen. Product-URL's blijven in de taal waarin ze zijn gemaakt, zelfs wanneer een klant je site in een andere gepubliceerde taal bekijkt.

De volgende stappen op hoog niveau beschrijven het proces voor het exporteren, wijzigen en importeren van vertalingen met behulp van CSV-bestanden.

Stap 1: Voeg een taal toe

Voeg een nieuwe taal toe aan je winkel.

Stap 2: Exporteer je CSV-bestand

Exporteert een CSV-bestand met alle vertaalbare content voor een taal.

Stap 3: Je vertalingen toevoegen

Voeg je vertalingen rechtstreeks toe aan de kolom Vertaalde content van het geëxporteerde CSV-bestand en sla vervolgens je wijzigingen op. Je hoeft de waarden in geen van de andere kolommen in het CSV-bestand aan te passen.

Stap 4: Je CSV-bestand importeren

Importeer je aangepaste CSV-bestand naar je Shopify-beheercentrum.

CSV met vertalingen exporteren

Je kunt een CSV-bestand exporteren vanuit het Shopify-beheercentrum met de huidige lijst vertalingen voor de talen die je selecteert. Het CSV-bestand wordt naar jou gemaild.

Het CSV-bestand bevat de volgende kolommen:

• Type : het brontype,zoals producten, artikelen, collecties, pagina's of blogs.
  • Identificatie - De bron-ID.
  • Veld: het veld, zoals titel, body_html of meta_title.
  • Taal: de taal waarnaar de content wordt vertaald.
  • Status : identificeert of de vertaling verouderd is.
  • Standaardcontent: de oorspronkelijke content die moet worden vertaald.
  • Vertaalde content - De vertaalde content. Je kunt je vertaalde content aan deze rij toevoegen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen.

2. Klik op Talen voor winkel.

3. Klik op Exporteren.

4. Selecteer de taal die je wilt exporteren. Je kunt Alle talen selecteren om de vertalingen te exporteren voor alle talen die je ondersteunt.

5. Selecteer een van de volgende opties:

• Selecteer Alle content om alle vertalingen te exporteren.
  • Selecteer Metavelden als je metavelden gebruikt om content aan je winkel toe te voegen.
  • Selecteer Verouderd als je al vertalingen aan je winkel hebt toegevoegd en vertalingen wilt exporteren die verouderd zijn met je standaardtaal.
  • Selecteer Niet-vertaalde content om alleen de content te exporteren die momenteel niet is vertaald.
  1. Klik op Exporteren. Het geëxporteerde CSV-bestand wordt naar je gemaild.

Importeer taalvertalingen CSV

Nadat je het CSV-bestand met taalvertalingen hebt geëxporteerd en bewerkt, kun je het importeren naar je Shopify-beheercentrum om de vertaalde content in je onlinewinkel bij te werken.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen.

2. Klik op Talen voor winkel.

3. Klik op Importeren.

4. Klik op Bestand toevoegen en navigeer vervolgens naar je CSV-vertaalbestand.

5. Controleer of bestaande vertalingen moeten worden overschreven als je wilt dat de vertaalde taalcontent in je CSV-bestand bestaande vertalingen vervangt. Schakel Overschrijf bestaande vertalingen uit als je alleen de nieuwe vertaalde content wilt importeren en geen bestaande vertalingen wilt vervangen.

6. Klik op Uploaden en doorgaan.

7. Controleer de informatie over Taal importeren met een CSV en klik vervolgens op Importeren. Als je CSV-bestand fouten bevat, wordt de import gestopt en worden de fouten vermeld in de pagina Taal importeren met een CSV.

8. Er wordt een e-mail naar je gestuurd met een lijst met vertaalde content die is mislukt of is overgeslagen.

Vertaald brontypen en -velden

De volgende brontypen en -velden kunnen worden vertaald:

Lijst met brontypen die via deze functie kunnen worden vertaald
Type bron Velden
Collectie titel, beschrijving
Bezorgoptie naam
E-mailtemplate titel, beschrijving
Link titel, beschrijving
Metavelden (alleen klantgericht) waarde
Artikel onlinewinkel titel, beschrijving, samenvatting
Blog onlinewinkel titel
Pagina onlinewinkel titel, beschrijving
Thema onlinewinkel dynamische toetsen op basis van themagegevens
Betalingsgateway naam
Product titel, beschrijving
Productoptie naam
Productvariant titel, optie 1, optie 2, optie 3
Winkel meta_title, meta_description
Winkelbeleid hoofdtekst
sms-template hoofdtekst

Op dit moment kunnen tags zoals producttags, artikel-tags en blog-tags niet worden vertaald.

Checkout en e-mailmeldingen

Nadat je een taal hebt toegevoegd en gepubliceerd, wordt de vertaalde content weergegeven bij het afrekenen en in eventuele e-mailmeldingen die naar je klant worden verzonden. De kassa wordt weergegeven in dezelfde taal die een klant gebruikt om door je onlinewinkel te bladeren. Bij het afrekenen worden voor sommige talen standaard vertalingen gebruikt, maar je kunt vertaalde content aanpassen met behulp van een compatibele vertaal-app van derden of je eigen vertalingen importeren met behulp van CSV-bestanden.

Als vertalingen beschikbaar zijn voor een e-mailmelding, ontvangt een klant automatisch e-mailmeldingen in de taal waarin hij de bestelling heeft geplaatst.

URL's en SEO

Een belangrijk onderdeel van verkopen in meerdere talen is ervoor zorgen dat klanten en zoekmachines de juiste taalversie van je site kunnen vinden. Wanneer je een taal publiceert, worden unieke URL's gemaakt voor elke vertaalde pagina in je winkel. Dit wordt gedaan door de taalcode toe te voegen aan de URL's.

Stel, je primaire domein is shop.com. Als je twee extra talen publiceert, Frans (fr) en Duits (de), veranderen je winkel-Url's in shop.com/fr en shop.com/de.

De rest van het domein blijft in alle talen hetzelfde. Als je Shopify-winkel het Shopify-abonnement, het Advanced Shopify-abonnement of het Shopify Plus-abonnement heeft, kun je verschillende talen beschikbaar hebben in verschillende domeinen met behulp van de functie internationale domeinen.

Het is belangrijk dat zoekmachines je site kunnen indexeren in alle vertaalde talen. Shopify voegt automatisch metatags en hreflang-tags toe en bevat alle gepubliceerde talen in sitemaps, die zoekmachines helpen de verschillende talen in je winkel te detecteren.

Vertalingen in apps

Als je apps van derden gebruikt, is het mogelijk dat deze apps standaard het verkopen in meerdere talen niet ondersteunen. Neem contact op met de ontwikkelaar van de app om te zien of een app meerdere talen ondersteunt.

Beperkingen van verkopen in meerdere talen

• Alleen compatibele externe vertaal-apps worden door deze functie ondersteund.

• Tags (zoals producttags, artikel-tags en blog-tags) kunnen niet worden vertaald.

• Product-URL's, zoals /products/large-white-t-shirt, worden niet vertaald en blijven in de taal waarin ze zijn gemaakt, zelfs wanneer een klant de site in een andere gepubliceerde taal bekijkt.

Meertalig voor ontwikkelaars

Om Shopify Partners te helpen een volledig meertalige ervaring te bieden en app-workflows te lokaliseren, lanceert Shopify een reeks nieuwe platformmogelijkheden om in meerdere talen te verkopen.