Verkopen in meerdere talen

Klanten over de hele wereld genieten van content in hun eigen taal. Het vertalen van de inhoud van je winkel kan leiden tot meer verkoop omdat je internationale klanten je marketing-, product-, verzend-en retourbeleid beter kunnen begrijpen. Meer informatie over grensoverschrijdend verkopen.

Je kunt meerdere talen inschakelen in je Shopify-beheercentrum om afzonderlijke URL's te maken voor je vertaalde inhoud. Wanneer klanten op een vertaalde URL komen, wordt in je winkel automatisch de vertaalde versie weergegeven als er vertalingen bestaan.

Wanneer er geen vertalingen bestaan, toont je winkel content in de primaire taalvan de winkel. Je kunt de content van je onlinewinkel vertalen met behulp van een compatibele app van derden. Nadat je de winkel hebt vertaald, kunnen klanten door je winkel bladeren, afrekenen en meldingen ontvangen in hun lokale taal.

Vereisten

Als je in meerdere talen wilt verkopen, heb je het volgende nodig:

Voeg nieuwe talen toe

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je winkel voldoet aan de Vereisten voor het verkopen in meerdere talen.

Stappen:

1. Klik op Talen opslaan.

2. Klik in Vertaalde talen op Talen toevoegen.

3. Kies een taal in het vervolgkeuzemenu en klik vervolgens op Toevoegen. Klik op Ga naar de Shopify App Store en volg de stappen om een vertaal-app in je winkel te installeren.

4. Volg de stappen in de app om de content van je winkel te vertalen en nieuwe talen te publiceren.

5. Klik op Voorbeeld om verschillende talen in je onlinewinkel te bekijken. Je kunt een voorbeeld van zowel gepubliceerde als niet-gepubliceerde talen bekijken.

Talen beheren

Nadat je andere talen hebt toegevoegd, kun je beheren welke worden gepubliceerd in je Shopify-beheercentrum. Je kunt ook een taal ongedaan maken, die de taal voor je klanten verbergt. Alle links naar de winkel in die bepaalde taal, resulteren in de 404-foutmelding "pagina niet gevonden".

Als je zeker weet dat je geen vertalingen in die taal nodig hebt, kun je de taal ook verwijderen. Als je de taal verwijdert, worden de vertalingen niet verwijderd. Als de taal in de toekomst opnieuw wordt ingeschakeld, worden de vertalingen hersteld.

Stappen:

1. Klik op Talen opslaan.

2. In Vertaalde talen, klik op Taal publiceren om al je vertalingen in je winkel beschikbaar te maken. Klik op Publicatie van taal ongedaan maken om elke taal die je niet beschikbaar wilt in je winkel te verwijderen. Klik op Verwijderen om alle vertaalde content van een taal uit je onlinewinkel te verwijderen.

3. Klik op Opslaan.

Als je Shopify-winkel het Shopify-abonnement, het Advanced Shopify-abonnement of het Shopify Plus-abonnement heeft en je de functie internationale domeinen gebruikt, moet je controleren of je onlangs gepubliceerde talen zijn toegewezen aan een van je domeinen, zodat ze beschikbaar zijn in je onlinewinkel.

Vertaald brontypen en -velden

De volgende brontypen en -velden kunnen worden vertaald:

Lijst met brontypen die via deze functie kunnen worden vertaald
Type bron Velden
Collectie titel, beschrijving
Bezorgoptie naam
E-mailtemplate titel, beschrijving
Link titel, beschrijving
Metavelden (alleen klantgericht) waarde
Artikel onlinewinkel titel, beschrijving, samenvatting
Blog onlinewinkel titel
Pagina onlinewinkel titel, beschrijving
Thema onlinewinkel dynamische toetsen op basis van themagegevens
Betalingsgateway naam
Product titel, beschrijving
Productoptie naam
Productvariant titel, optie 1, optie 2, optie 3
Winkel meta_title, meta_description
Winkelbeleid hoofdtekst
sms-template hoofdtekst

Op dit moment kunnen tags zoals producttags, artikel-tags en blog-tags niet worden vertaald.

Checkout en e-mailmeldingen

Nadat je een taal hebt toegevoegd en gepubliceerd, kunnen klanten vertaalde content zien bij het afrekenen en e-mailmeldingen. Klanten zien de checkout in dezelfde taal die ze gebruikten om door je winkel te bladeren. De checkout heeft standaardvertalingen voor sommige talen, maar je kunt elke vertaalde content aanpassen met een compatibele vertaal-app van derden.

Als je je e-mailmeldingen hebt aangepast, kunnen deze ook worden vertaald. Als vertalingen beschikbaar zijn voor een e-mailmelding, ontvangt een klant automatisch e-mailmeldingen in de taal waarin hij of zij zijnof haar bestelling heeft geplaatst.

URL's en SEO

Een belangrijk onderdeel van verkopen in meerdere talen is ervoor zorgen dat klanten en zoekmachines de juiste taalversie van je site kunnen vinden. Wanneer je een taal publiceert, worden unieke URL's gemaakt voor elke vertaalde pagina in je winkel. Dit wordt gedaan door de taalcode toe te voegen aan de URL's.

Stel, je primaire domein is shop.com. Als je twee extra talen publiceert, Frans (fr) en Duits (de), veranderen je winkel-Url's in shop.com/fr en shop.com/de.

De rest van het domein blijft in alle talen hetzelfde. Als je Shopify-winkel het Shopify-abonnement, het Advanced Shopify-abonnement of het Shopify Plus-abonnement heeft, kun je verschillende talen beschikbaar hebben in verschillende domeinen met behulp van de functie internationale domeinen.

Het is belangrijk dat zoekmachines je site kunnen indexeren in alle vertaalde talen. Shopify voegt automatisch metatags en hreflang-tags toe en bevat alle gepubliceerde talen in sitemaps, die zoekmachines helpen de verschillende talen in je winkel te detecteren.

Vertalingen in apps

Als je apps van derden gebruikt, is het mogelijk dat deze apps standaard het verkopen in meerdere talen niet ondersteunen. Neem contact op met de ontwikkelaar van de app om te zien of een app meerdere talen ondersteunt.

Beperkingen van verkopen in meerdere talen

• De zoekfunctie werkt alleen in de primaire taal van de winkel.

• Alleen compatibele externe vertaal-apps worden door deze functie ondersteund.

• Tags (zoals producttags, artikel-tags en blog-tags) kunnen niet worden vertaald.

• Product-URL's, zoals /products/large-white-t-shirt, worden niet vertaald en blijven in de taal waarin ze zijn gemaakt, zelfs wanneer een klant de site in een andere gepubliceerde taal bekijkt.

Meertalig voor ontwikkelaars

Om Shopify Partners te helpen een volledig meertalige ervaring te bieden en app-workflows te lokaliseren, lanceert Shopify een reeks nieuwe platformmogelijkheden om in meerdere talen te verkopen.