Producten filteren met metavelden

Je kunt producten filteren met de metavelden van je product op de indexpagina Producten in je Shopify-beheercentrum.

Je kunt alleen definities en waarden van productmetavelden gebruiken om te filteren. Je kunt maximaal 50 definities per productmetavelddefinitie hebben.

Voordat je begint

Voltooi de volgende taken voordat je filteren op productmetavelden kunt activeren:

1. metavelddefinities toevoegen;
  2. de waarden aan producten of varianten toevoegen.

Ondersteunde typen metavelddefinities

Je kunt de volgende metavelddefinitietypen gebruiken voor het filteren van productmetavelden:

• Enkele regel tekst of Enkele regel tekst (lijst)
  • Productreferentie of Productreferentie (lijst)
  • Waar of niet waar
  • Collectiereferentie of Collectiereferentie (lijst)
  • Paginareferentie of Paginareferentie (lijst)
  • Metaobjectreferentie of Metaobjectreferentie (lijst)

Filteren op productmetavelden activeren

Als je een metavelddefinitie wil gebruiken op de indexpagina van Producten, activeer je de filterinstelling in de metavelddefinities.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Aangepaste gegevens.
  2. Afhankelijk van de metavelddefinitie die je wil gebruiken voor filteren, klik je op Producten.
  3. Klik op de metavelddefinitie die je voor het filteren wil gebruiken.
  4. Schakel Filteren in productindex in de sectie Opties in.
  5. Klik op Opslaan.

Productmetavelden filteren

Nadat je je metaveld hebt aangemaakt en de filtering op metavelden hebt geactiveerd, kun je je producten filteren met de metavelden van je product op de indexpagina Producten.

Stappen:

1. Ga vanaf je Shopify-beheercentrum naar Producten.
  2. Klik op het pictogram voor zoeken en filteren.
  3. Klik op Filter toevoegen +.
  4. Selecteer in de sectie Metavelden de metavelddefinitie die je wil gebruiken om producten te filteren.
  5. Optioneel: Klik op Opslaan als om de filterweergave op te slaan. Geef de filterweergave een naam en klik op Opslaan.