Oplossingen voor veelvoorkomende problemen met CSV-bestanden met klanten

Als u een vraag heeft over het uploaden van een CSV-bestand met klanten, kijk dan of er hieronder een oplossing staat. Als u geen antwoord op uw vraag kunt vinden, raadpleegt u onze lijst met veelvoorkomende problemen met CSV-bestanden of neemt u contact op met Shopify Ondersteuning.

Kan ik klantaccounts uit mijn vorige online winkel importeren in mijn nieuwe Shopify-winkel?

Aangezien klantaccounts die waren verbonden met uw vorige online winkel, zijn opgezet met behulp van privacybescherming die uniek is in Shopify, kunt u de wachtwoorden van uw klanten niet importeren. CSV-bestanden met klanten maken een tijdelijke aanduiding voor accounts onder de e-mailadressen van uw klanten. Uw klanten moeten nieuwe wachtwoorden maken met Shopify.

Als u een lijst met klanten importeert in uw Shopify-winkel zonder de klanten te vragen nieuwe wachtwoorden te maken, kunnen klanten in de lijst geen accounts registreren met de e-mails die u heeft geïmporteerd. Shopify biedt geen officieel ondersteunde tools voor het verzenden van bulkuitnodigingen naar uw klanten om nieuwe wachtwoorden te maken voor uw Shopify-winkel, maar u kunt oplossingen van derden vinden in de Shopify App Store.

Kan ik bestellingen en bestedingen uit mijn vorige online winkel importeren in mijn Shopify-winkel?

Nee, het is niet mogelijk om klantgegevens te importeren naar Shopify voor geplaatste bestellingen en bestedingen die zijn gedaan met andere e-commerceplatforms. Shopify houdt alleen bij wat klanten bestellen en uitgeven via uw Shopify-winkel.

Waarom krijg ik een foutmelding dat er een land of provincie niet geldig is?

Landen, staten en provincies worden aangegeven met specifieke codes. Als een adres niet de juiste codes bevat, veroorzaakt dit een fout.

Landcodes vindt u hier, codes van Amerikaanse staten hier en codes van Canadese provincies hier.