CSV-bestandsfouten van klanten oplossen

CSV-bestanden kunnen worden gebruikt om je klantenlijst en klantgegevens toe te voegen en te bewerken. Je moet het CSV-bestand correct formatteren om te uploaden. Je kunt het CSV-klantentemplate downloaden en bekijken, of het CSV-bestand met klanten opmaken voor meer informatie over de juiste indeling.

Het kan enkele uren duren voordat je CSV-bestand is geüpload. Nadat de upload is voltooid of mislukt, ontvang je een e-mail om je op de hoogte te stellen. Als je niet binnen een paar uur een e-mail hebt over het uploaden van je CSV-bestand nadat je de import hebt gestart, kun je de map met ongewenste e-mail of spam van je e-mailaccount controleren. Als het erop lijkt dat het CSV-bestand niet meer wordt verwerkt, maar het niet heeft geïmporteerd, neem je contact op met Shopify Support.

De volgende informatie kan je helpen bij het oplossen van fouten die je kunt ontvangen wanneer je een CSV-bestand uploadt.

CSV-bestand is groter dan 15 MB

Als het CSV-bestand te groot is om te uploaden, sla je het op in meerdere bestanden die kleiner zijn dan 15 MB en upload je deze afzonderlijk.

Je kunt slechts een CSV-bestand per keer uploaden

Als je al bezig bent met uploaden, moet je wachten tot het uploaden is voltooid voordat je een ander CSV-bestand uploadt.

Ontbrekende koptekst(en)

Als het CSV-bestand een vereiste koptekst mist, ontvang je een foutmelding met de naam van de koptekst van de kolom. Je kunt de CSV-template voor klanten controleren om alle kopteksten voor kolommen te zien die kunnen worden gebruikt.

Enkele kopteksten werden niet geaccepteerd

Kopteksten van kolommen moeten overeenkomen met de lijst met geaccepteerde woorden. Als het CSV-bestand een koptekst voor een kolom bevat die niet overeenkomt met de lijst met vereiste kopteksten voor kolommen, controleer je of er geen sprake is van extra letters, spaties of kolommen. Anders kun je opnieuw beginnen met de CSV-template voor klanten.

Kan interpunctie niet gebruiken: illegale aanhalingstekens in regel 6

Als de inhoud van het CSV-bestand een teken bevat dat niet kan worden gebruikt, zorg er dan voor dat je CSV-bestand UTF-8-gecodeerd is.

Als je CSV-bestand gekrulde of slimme aanhalingstekens bevat, “ “, moet je deze vervangen door rechte aanhalingstekens " ". Als je CSV-bestand extra aanhalingstekens bevat, moeten deze ook worden verwijderd.

CSV-bestand heeft de verkeerde indeling

Als het CSV-bestand de verkeerde indeling heeft, open je het bestand in Google Spreadsheets of een ander spreadsheetprogramma en controleer je of het een .CSV-bestand is. Sla het CSV-bestand op in UTF-8-indeling met nieuwe regels in LF-stijl. Als je niet bekend bent met coderingen, bekijk je de documentatie voor je spreadsheetprogramma of teksteditor.

CSV-bestand is niet geüpload

Als er een fout is opgetreden bij het uploaden voordat het importeren begint, upload dan je CSV-bestand opnieuw.

Land, regio, staat of provincie is niet geldig

Je moet landen, regio's, staten en provincies opnemen met behulp van specifieke codes die bekend staan als ISO 3166-1.

Voor een lijst van huidige codes, bekijk je ISO_3166-1: Current_codes. Als je je in de Verenigde Staten of Canada bevindt, kun je de code voor je staat of provincie op deze lijsten vinden: