Contactpersonen importeren vanuit MailChimp met behulp van de Store Importer app

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je de app Store Importer kunt gebruiken om je contactpersonen vanuit MailChimp te importeren in Shopify.

Contactpersonen exporteren vanuit MailChimp

Voordat je je lijsten met contactpersonen kunt importeren in Shopify, moet je je lijsten met contactpersonen exporteren vanuit MailChimp. Zoek de klantgroep die je wilt exporteren van MailChimp en selecteer en organiseer vervolgens de velden die je wilt exporteren.

Hoe de Store Importer-app werkt

De app Store Importer controleert op overeenkomende e-mailadressen of telefoonnummers in de lijst met klanten van Shopify.

• Als er geen overeenkomst is, wordt er een nieuwe klantrecord gemaakt.

• Als een e-mailadres overeenkomt:

• E-mailmarketing wordt ingesteld op true als de contactpersoon zich heeft aangemeld voor e-mailmarketing in MailChimp, of op false als de contactpersoon zich heeft afgemeld voor e-mailmarketing. Als een klant al in jouw Shopify-winkel aanwezig is en ervoor heeft gekozen zich aan of af te melden voor je e-mails, vergelijkt de app Store Importer de datums van hun beslissingen in beide profielen en wordt de meest recente voorkeur gekozen.
    • Alle lege velden worden geïmporteerd zoals weergegeven in de onderstaande tabel.
    • Alle andere velden worden ongewijzigd geïmporteerd.
  • Als er een bijbehorend telefoonnummer is, maar een ander e-mail adres, blijft de klantrecord in Shopify ongewijzigd.

Klantenlijsten in andere talen dan het Engels worden niet ondersteund. Controleer of de velden die je wilt importeren, overeenkomen met de voorbeelden in de tabel.

In de volgende tabel wordt weergegeven welke velden van een MailChimp-contactpersoon worden geïmporteerd in een Shopify-klantrecord:

Vergelijking van Shopify-en Mailchimp-klantrecords voor importeren
Velden in Shopify Velden in MailChimp Aanvullende gegevens
Achternaam Achternaam
Telefoonnummer Telefoonnummer, indien op de juiste wijze genoteerd. Als het telefoonnummer niet op de juiste manier is ingedeeld, wordt dit toegevoegd als een Klantopmerking.
E-mailmarketing Aangemeld of afgemeld E-mailmarketing wordt ingesteld op true voor contactpersonen die zich hebben aangemeld, en ingesteld op false voor contactpersonen die zich hebben afgemeld.
Land Land, opgegeven in het adres van de klant
Adres Adres indien dit een adres in de VS is en het op de juiste wijze is genoteerd. Als het geen adres in de VS is of als het niet op de juiste wijze is genoteerd, dan wordt het toegevoegd als Klantopmerking.
Klantopmerking NOTES, OPTIN_TIME, TIMEZONE, geboortedatum, website, adres, and telefoonnummer (indien ongeldig) Waarden van deze velden worden toegevoegd als opmerkingen in de Klantopmerking.

Contactpersonen importeren in Shopify

Wanneer je je lijsten exporteert vanuit MailChimp, wordt er een zip-bestand gedownload naar je computer.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Apps > Winkel importeren.

2. Selecteer op de pagina Je gegevens importeren in Shopify de optie Mailchimp in het vervolgkeuzemenu.

3. Klik op Bestand toevoegen en selecteer het MailChimp ZIP-exportbestand in je computer.

4. Klik op Importeren.

Wanneer het importeren is voltooid, worden de details weergegeven op de overzichtspagina. Als de contactgegevens van de klant tijdens het importeren zijn gewijzigd, klik je in de sectie klanten om te controleren van het importoverzicht op klanten weergeven om de contactgegevens te bewerken.

Een import naar Shopify verwijderen

Als je een geïmporteerde Klantenlijst wilt verwijderen, heb je 30 dagen om dit te doen. Wanneer je een geïmporteerde klantenlijst verwijdert, worden alleen de klanten die in die specifieke importeersessie zijn toegevoegd, verwijderd.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Apps > Winkel importeren.

2. Selecteer op de pagina Je gegevens importeren in Shopify de optie Mailchimp in het vervolgkeuzemenu.

3. Klik op import verwijderen onder de samenvatting van de import die je wilt verwijderen.