Contactpersonen importeren vanuit MailChimp met behulp van de Store Importer-app

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je de app Store Importer kunt gebruiken om je contactpersonen vanuit MailChimp te importeren in Shopify.

Contactpersonen exporteren vanuit MailChimp

Voordat je je lijsten met contactpersonen kunt importeren in Shopify, exporteer je je lijsten met contactpersonen vanuit MailChimp. Zoek de klantengroep die je wilt exporteren van MailChimp en selecteer en organiseer vervolgens de velden die je wilt exporteren.

Hoe de Store Importer-app werkt

De app Store Importer controleert op overeenkomende e-mailadressen of telefoonnummers in de lijst met klanten van Shopify.

• Als er geen overeenkomst is, wordt er een nieuwe klantrecord gemaakt.

• Als een e-mailadres overeenkomt:

• Als er een bijbehorend telefoonnummer is, maar een ander e-mailadres, blijft de klantrecord in Shopify ongewijzigd.

Klantenlijsten in andere talen dan het Engels worden niet ondersteund. Controleer of de velden die je wilt importeren, overeenkomen met de voorbeelden in de tabel.

In de volgende tabel wordt weergegeven welke velden van een MailChimp-contactpersoon worden geïmporteerd in een Shopify-klantrecord:

Vergelijking van Shopify-en Mailchimp-klantrecords voor importeren
Velden in Shopify Velden in MailChimp Aanvullende gegevens
Voornaam Voornaam
Achternaam Achternaam
E‑mail E-mailadres
Telefoonnummer Telefoonnummer, indien op de juiste wijze genoteerd. Als het telefoonnummer niet op de juiste manier is ingedeeld, wordt dit toegevoegd als een Klantopmerking.
E-mailmarketing Aangemeld of afgemeld E-mailmarketing wordt ingesteld op true voor contactpersonen die zich hebben aangemeld, en ingesteld op false voor contactpersonen die zich hebben afgemeld.
Land Land, opgegeven in het adres van de klant
Adres Adres indien dit een adres in de VS is en het op de juiste wijze is genoteerd. Als het geen adres in de VS is of als het niet op de juiste wijze is genoteerd, dan wordt het toegevoegd als Klantopmerking.
Klantopmerking NOTES, OPTIN_TIME, TIMEZONE, geboortedatum, website, adres, and telefoonnummer (indien ongeldig) Waarden van deze velden worden toegevoegd als opmerkingen in de Klantopmerking.

Contactpersonen importeren in Shopify

Wanneer je je lijsten exporteert vanuit MailChimp, wordt er een zip-bestand gedownload naar je computer.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Apps > Winkel importeren.

2. Selecteer op de pagina Je gegevens importeren in Shopify de optie Mailchimp in de vervolgkeuzelijst.

3. Klik op Bestand toevoegen en selecteer het MailChimp ZIP-exportbestand in je computer.

4. Klik op Importeren.

Wanneer het importeren is voltooid, worden de details weergegeven op de overzichtspagina. Als de contactgegevens van de klant tijdens het importeren zijn gewijzigd, klik je in de sectie klanten om te controleren van het importoverzicht op klanten weergeven om de contactgegevens te bewerken.

Een import naar Shopify verwijderen

Als je een geïmporteerde klantenlijst wilt verwijderen, heb je 30 dagen om dit te doen. Als je een geïmporteerde klantenlijst verwijdert, worden alleen de klanten verwijderd die in die specifieke importeersessie zijn toegevoegd. Dit heeft geen gevolgen voor reeds bestaande klanten.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Apps > Winkel importeren.

2. Selecteer MailChimp in de lijst op de pagina Je gegevens importeren in Shopify.

3. Klik op import verwijderen onder de samenvatting van de import die je wilt verwijderen.