Je externe domein handmatig aan Shopify koppelen

Als je je domein hebt gekocht bij een andere domeinprovider dan Google Domains, GoDaddy of 1&1 IONOS, en je weet wat de vereisten zijn, dan kun je je domein handmatig aan Shopify koppelen.

Voordat je begint

Om deze procedure te voltooien, heb je de volgende gegevens nodig:

• De inloggegevens voor je account bij de externe domeinprovider
  • De vereisten van je domeinprovider
  • het IPv4-adres van Shopify 23.227.38.65
  • het IPv6-adres van Shopify 2620:0127:f00f:5::
  • De www CNAME-record: shops.myshopify.com.

Er kan slechts één A-record en één CNAME www aan je domein zijn gekoppeld. Als je domein al een A-record of www CNAME-record heeft, wijzig je deze records zodat ze naar Shopify verwijzen. Er kunnen meerdere CNAME-records aan je domein zijn gekoppeld, maar elke record moet een unieke naam hebben, zoals www of shop.

Stap 1: De DNS-records in je externe domeinprovideraccount wijzigen

1. Log op de website van je domeinprovider in op je account.
  2. Zoek de DNS-instellingen of het domeinbeheergebied.
  3. Wijzig de volgende records:

1. Wijs de A-record naar het IPv4-adres van Shopify: 23.227.38.65.
    2. Wijzig indien nodig de naam van de host in het symbool @ .
    3. Verwijder alle eventuele andere A-records uit het domein.
    4. Wijs de AAAA-record naar het Shopify IPv6-adres 2620:0127:f00f:5::.
    5. Wijzig indien nodig de naam van de host in het symbool @ .
    6. Verwijder alle eventuele andere AAAA-records uit het domein.
    7. Verwijs de CNAME-record met de naam www naar shops.myshopify.com.. Zorg ervoor dat je de punt aan het einde van het domein vermeldt.
  4. Sla je wijzigingen op.

Stap 2: Je domein koppelen aan Shopify

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Klik op Bestaand domein koppelen.
  3. Voer in het veld Domein je domein in, bijvoorbeeld johns-apparel.info, en klik vervolgens op Volgende.
  4. Klik op Domein koppelen.

Het kan tot 48 uur duren voordat je domein wordt geverifieerd. Nadat je domein is geverifieerd, krijgt het de status Gekoppeld in de sectie Domein op de pagina Domeinen.

Volgende stappen

Nadat je je domein aan Shopify hebt gekoppeld, doe je het volgende: