Een extern domein toevoegen - snelle handleiding

De beste manier om een extern domein toe te voegen in je Shopify-winkel, hangt van waar je het domein hebt gekocht.

Domeinen gebruiken veel ingewikkelde terminologie, maar in de praktijk zijn er maar twee dingen die je nodig hebt om een domein aan Shopify te koppelen:

• Het grootste deel van je domein (hoofddomein), zoals shopify.com, moet verwijzen naar het IP-adres van Shopify: 23.227.38.65 .
  • Iets extra vóór je hoofddomein (subdomein), zoals www voor www.shopify.com of shop voor shop.shopify.com, moet wijzen naar shops.myshopify.com.

Elke domeinprovider heeft verschillende vereisten voor hun instellingen, dus je moet contact opnemen met je domeinprovider of hun documentatie controleren over hoe ze het domein geconfigureerd willen hebben.

Shopify-ondersteuning heeft geen toegang tot de instellingen van je domein. Als je problemen ondervindt bij het instellen van je domein, moet je samenwerken met je domeinprovider. Shopify-ondersteuning kan alleen adviseren over wat je je domeinprovider moet vertellen.

Als je wilt dat Shopify hulp biedt bij je domeininstellingen, moet je je domein verplaatsen naar Shopify .

GoDaddy-, Google- en 1&1 IONOS-domeinen

Als je je domein hebt gekocht via GoDaddy, Google of 1 & 1 IONOS, raadpleeg je de handleiding voor het instellen van je domein.

Alle andere domeinen

Omdat elke domeinprovider anders is, kan Shopify niet adviseren over wat je in elk veld van de instellingen van je domein moet invullen. Dit is wat je moet weten om hun documentatie te controleren en te bepalen wat je in elk veld moet invullen of om contact op te nemen met hun ondersteuningsteam:

• Voor het hoofddomein is een A-record nodig die verwijst naar 23.227.38.65 .
  • Het hoofddomein kan niet naar een andere A-record wijzen.
  • Voor elk subdomein is een CNAME-record nodig die verwijst naar shops.shopify.com .
  • De naamservers van het domein moeten de standaardwaarde zijn voor je provider.

Nadat je je domeininstellingen hebt gewijzigd, kan het 48 uur duren voordat het internet de gewijzigde instellingen weergeeft.

Controleer of je domein klaar is om aan Shopify toe te voegen

Het kan 48 uur duren voordat alle wijzigingen in een domein worden herkend op internet. Je kunt controleren of je domein klaar is om te worden toegevoegd aan je Shopify-account met behulp van who.is.

Stappen:

1. Ga naar who.is.
  2. Voer de hoofdmap van je domein in, zoals shopify.com.
  3. Klik op DNS Records.
  4. Zoek naar de volgende records: - Type A met Inhoud van 23.227.38.65
    Voorbeeld A-record
    • Type CNAME met Inhoud van shops.myshopify.com
      Voorbeeld CNAME-record

Als die records niet worden vermeld of als er nog een record in je hoofddomein staat met een Type A en een Inhoud van een ander IP-adres, is je domein nog niet klaar om verbinding te maken met Shopify. Als het meer dan 48 uur is geleden nadat je de instellingen hebt gewijzigd, neem dan contact op met je domeinprovider.

Als die records worden vermeld, kun je het domein toevoegen aan je Shopify-account.

Een domein toevoegen aan je Shopify-account

Nadat je domein gereed is, kun je deze toevoegen aan je Shopify-account.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Online winkel > Domeinen.
  2. Klik op Bestaand domein koppelen.
  3. Voer het domein in dat je wilt koppelen, zoals johns-apparel.info.
  4. Klik op Volgende.
  5. Klik op Verbinding verifiëren.

Alleen een subdomein verbinden met je Shopify-winkel

Een instelling waarbij een hoofddomein naar een andere website wijst en een subdomein naar een Shopify-winkel verwijst, is mogelijk, maar wordt niet ondersteund door Shopify. Je kunt bijvoorbeeld shop.johns-apparel.com laten wijzen naar je Shopify-winkel, maar johns-apparel.com verwijst naar een andere website host.

Instellen

Voor deze instelling configureer je je subdomein om een CNAME-record te wijzen naar shops.myshopify.com.

Problemen oplossen

Als er een foutmelding wordt weergegeven over een ontbrekende A-record bij het toevoegen van het subdomein aan Shopify, voer je de volgende stappen uit.

Stappen:

1. Ga naar Online winkel > Domeinen.
  2. Klik op Bestaand domein koppelen.
  3. Voer je subdomein in en klik op Volgende.
  4. Klik op Verbinding verifiëren.
  5. Klik op Opnieuw verifiëren.
  6. Klik in de banner Onvolledige verbinding op Domein toevoegen.
  7. Verwijder op je pagina Domeinen het hoofddomein voor het domein.